Eltiyle sorunlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sırf abisi yüzünden bir şey demiyorsa o eltimin yakasına yapışır"ört şu yakanı" diye haykırırdım. Terbiyesize bak. Şaka şaka... Ben misafir olduğım evde ev sahibine öyle bişey demeye utanırım. Dahası kendimi o kadar özgüvensiz göstermek asla istemem. Herkesin işine kimse karışamaz:)) Tamam bu son cümle de şakaydı ama bir kadının bir kadına bunu etmesi ya kendine güvensizliğinden ya kocasına güvensizliğinden ileri gelir. Yok kocası abisine bişey dememek için susuyormuş. Ee öyleyse güya açılan göğse bakmaz bitti gitti..tabii siz herkesi kendiniz gibi her açık göğse bakıyor zannediyorsanız o ayrı. Ama rahat olun bu dünyada kimin ne giydiğiyle, kimin nereye gittiğiyle ilgilenmeyen insan çok. Misal ben öyleyim. Biri açık giyinmiş ya da-bak terbiyesize- bacak bacak üstüne atmış beni ilgilendirmez hem de hiç. Ben kafalarım içine bakarım. Ağ çoksa uzak dururum bu kadar.

4 sen

4 senedir evet laf sokarak surat asarak ve asagilayarak agirladilar dogru soyluyorsunuz ustune esime beni kotuluyor yine dogru soyluyorsunuz ustune her seyde eltim esime geliyor kendi sorunlarinda bile ustune kayinpederimin yaninda bile incecik pijamalar ve gibi ip gibi ic camasirlar giyip heryeri belli oluyor ve misafirlerin yaninda lohusa bir bayan gecelikleriyle oturup bacak bacak ustune oturuyor ve kayinvalideye kazagini yirtip beni dovdu diye etrafa dedikodu cikariyor ve bunlara ragmen esime ve bana davranislari yuzunden ben kustah oluyorum hepinizin dusuncesi icin tesekkur ederim

Konu sahibi, bakın hala aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz. Herkesin yetiştirme tarzı, kültürü, geleneği göreneği farklıdır; herkesin kendine göre doğruları-yanlışları vardır; hiç kimseye kendi yetiştirme tarzımızı, geleneğimizi göreneğimizi dikte edemeyiz, doğrularımızı yanlışlarımızı kabul ettiremeyiz.

"Misafirlerin yanında bacak bacak üstüne oturuyor" diye bir örnek vermişsiniz, sizin yetiştirilme tarzınızda büyüklerinizin yanında bacak bacak üstüne oturmak yoktur, onun yetiştirilme tarzında ise böyle şeyler çok da önemli değildir. İncecik pijamalar giymiş, gecelik giymiş de size ne ?! Neden kendi doğrularınıza göre yargılıyorsunuz? Eşi rahatsız değilse size ne oluyor ? Kadının giyimine kuşamına takmışsınız, yahu bir rahat bırakın kadını. Eşi ve kendisi rahatsız değilse sizi hiç ilgilendirmemeli. Ayrıca kadını kıyafetinden rahatsız oldum deyip uyarmakla kendinizi küçük düşürmüşsünüz, öz güveni olmayan eltisini eşinden kıskanan kadın imajı çizmişsiniz.

Son olarak iki kardeşin arasını açtı ben ona üzülüyorum demişsiniz de kardeşler arasını o değil, siz açtınız. Kadına "Eşim balkona çıkıyor, sen de hemen arkasından çıkıyorsun" diyerek resmen "Kocamda gözün var" imasında bulunmuşsun. Allah aşkına şu cümlenin üzerine bu kadın ve eşi sizinle nasıl eskisi gibi olmasını bekliyorsunuz? Adamın eşi için ağır bir imada bulunuyorsunuz, üstelik bunu bir de adamın ağabeyi/kardeşi üzerinden yapıyorsunuz. Bir de gelmişsiniz aralarını açtı diyorsunuz ya. Size eltiniz gelip "Kocamın arkasından hemen gidiyorsun" diye çirkin bir imada bulunsaydı sizin ve eşinizin tepkisi ehüeheheüeü çok tatlısın cınımmmm mı olurdu ?

Bir de güya eşiniz abisiyle ara bozulmasın diye susuyorsa siz de susarsınız. Demek ki ara bozulsun istemiyor ama siz hem abi kardeş hem ana oğul arasını bozmuşsunuz. Geçin şimdi eşim beni anladıları
4 sene zorla sürükledi de şimdi anladı. Baştaki anlattığınız kişi ile Sondaki tamamen zıt. Ne sinir bozucu bir konu. Bu konu sahibini tanısam eğer yolda görsem yolumu değiştirir. Neme lazım giydiğime takılır, saçımı sağ tarafa attırmama takılır, gözümün sol tarafa bakmasına takılır falan. Hiç yoktan sinir harbi.

Herkesin tabiki kendi dusuncesi hepinize tesekkur ediyorum ve konuyu kapatiyorum.. dediginiz gibi herkesin kendi dogrusu ve yanlisi vardir ben hakliyim sonuna kadar demiyorum benimde illaki hatalarim ve yanlislarim vardir yinede yorumlariniz icin tesekkur ederim..

Elti hanım ayarsız
ama sizde çok cesursunuz...
daha nişanlıyken milleti hizaya sokmaya çalışmak yerine o ayarı nişanlına verseydin daha iyi olurmuş

Ben eşimin tarafından kimse ile görüşmüyorum. Herkes dışardan aaaaa neden diyebilir bana ağır eleştirilerde bulunabilir. Fakat yaşadıklarım çok ağır ve trajik. Yeni ameliyat oldum ölümden döndüm ameliyatımda beklenmedik bir durum gelişti. Drlerin direk dediği stres ve sizi üzen kimse hayatınızda olmayacak. Simdi gorusmek istiyorlar fakat artık olan oldu kırılan kirildi. Agir saglik problemleri yasiyorum ailem dışında kimsede bilmiyor. Simdi arkamdan neler diyorlardir. O yuzden yazilanlara takilma. Bence sen en iyisini yapmissin aklima takilan bir konu daha var. İnsan kayninin yaninda dikkat eder kıyafetine. Gayet acik bi insanim fakat evime gelen kim olursa olsun uzerime uzun tunikler aldim onlari giymemi istedi esim. Egilip kalkiyorsun dedi. Sakin hayatini bunlarla barisip zehir etme.
Ben ve esimde bu sekilde dusunuyoruz asla yanyana gelmeyiz gelemeyiz bu saatten sonra bazi insanlar gercekten anlayamiyorlar karsisindaki insanin psikolojisini dediginiz gibi evine kim geliyorsa dikkat etmelisin giyimine o zaman bizene giyiminden diyelim karsimiza bikiniyle ciksin kendi evinde bu sekilde beni yargilayanlar afedersiniz sokakta mini etek giyip bacaklarini acip oturan insan gorseler kendi kendilerine demedigi lafi brakmazlar burda gelipte bana fesat derler bosver mutluyum esimle cok sukur Allah seninde yardimcin olsun canim

Elti hanım ayarsız
ama sizde çok cesursunuz...
daha nişanlıyken milleti hizaya sokmaya çalışmak yerine o ayarı nişanlına verseydin daha iyi olurmuş
Cesurdum ve pisman olmadim 9 aylik evliyim ve hayatimda onlar yok diye hicbir eksiklik yasamadim.. herkes evinde mutlu olsun..esimde sonunda anladi ama gec oldu iste

Gormezden gel onlar gibi oyna diyorsa ya esim ? Aralarinda 7 yas var

ben böyle istiyorum, oynamak istemiyorum.. senin araya mesafe koymanı istiyorum diyeceksin.. ya da başka bir şekilde ne yapmasını istiyorsan net bir şekilde şöyle davranmanı istiyorum diyeceksin..

7 yaş fark varmış aralarında bu baya bir yaş farkı kaynın için 30 yaşında demişsin demek ki eşin de 23 yaşında falan. bunların 3 bucuk yasinda cocugu olduguna gore 5 yil daha geriye git evlendiklerinde muhtemelen eşiniz 18 yaşında daha bir çocuktu, hele bir de sevgililik nişanlılığı katarsan 15 hatta 14 yaşlarına inebilirsin.. bu sebeple eltine gerçekten çocuğu, kardeşi gibi geliyor olabilir eşin..

pijama giyilir ama ip ince degil misafir varken bacak bacak ustune atmak nedir peki bunun cevabi ? Bayan dedigin duracagi yeri bilecek erkek dedigin duracagi yeri bilecek benim dusuncem budur edepsizligin kiskancligin ve fesatligin luzumu yok beni kiskandircak diye bi yuvayi yikmaya kalkmanin bir anlami yok gelmis 30 yasina bunlari benim soylememden kendisinin utanmasi gerekir bana tersss boyle seyler

lohusa pijama giyer evde o zamanı söylüyorsanız. eğer aynı anda kv nizde falan kaldığınız bir zamanı düşünürsek pijamayla görmeniz yine normal.. yani tamam size ters gelebilir ama olabilecek bir durum bu.
misafir varken bacak bacak üstüne atılabilir, konumuz saygıysa saygıyı bu kadar basit şeylerle ölçmüyordur belki..

bak kendin diyorsun bana ters diye demek ki ona ters değil, illa ki bir kötü niyet olmasi gerekmiyor. sana ters olan şey de eltini değil eşini ilgilendirir. sen nasıl ki eşine uyuyorsan o da sana uymalı burada..

konumuz eşinizle abisi, onlar zamanla aralarındaki buzları eritir barısırlar.

İnsanları hemen yargılamayın lütfen, kayınbiraderimi tanıdığımda 12 yaşında bir çocuktu, ablası/kızkardeşi olmadığı için bana abla derdi evlendim yenge demedi çünkü ben onun ablasıydım, ziyaretlerine gittiğimde hastalansa önce bana söylerdi, birşeye canı sıkılsa üzülse yine ben, ben onun ablasıydım, evlenmedi bir eltim yok ama evlenseydi ve eltim kayınbiraderimden beni kıskansaydı hele de kardeşlik bağımızı başka türlü değerlendirip imalarda bulunsaydı, ölsem bir daha eltimin yüzüne bakmazdım.
Bizde kardeş candır kan bağına bakılmaz.

Haklı olunan veya karşılıklı hatalı olan noktalar vardır belki ama kardeşler arası bu kırgınlığı düzeltmek için hala geç değil, et tırnaktan ayrılmaz kardeşleri barıştırmak için bir adım atın lütfen.

Eltin eşinin elinden sigarayı zorla mı aldı.. ya da balkonda sigaraya devam etmesi için eşine silah mı çekti?

İhh en iyisi olmuş .. eşim senin yanindaysa olay bitmiştir .. benim eltim yok böyle mı oluyor hepsi .. anaamm herkes kötü herkes

Öncelikle bayan değil Kadın.sonuçta kimseyi baymıyoruz dimi .

Yahu kadın evinde istediği şeyi istediği kalınlıkta giyer,size ne?

Bacak bacak üstüne atmayı bile saygısızlık olarak nitelendirecek kadar örf ve adetlere bağlıysan,ne diye 4 sene flört edip sevgilinin ailesine evine her hafta girip çıkıyorsun derler adama!

Bırakın artık herkes benim gibi olsun,benim gibi giyinsinleri.yanlışsın arkadaşım,sen yat kalk dua et eşinin abisi beyfendi çıkmış ki sadece sizinle iletişimi kesmiş.kocanda çok tiynetsizmiş ki yengesinin namasuna dil uzattığını bile bile karım die yanında tutuyo hala seni.

Ayy kibar olayım,kendimi bozmiim dedim ama okudukça sinirlerimi zıplattın ya.dedikodu,fitne,iftira ne varsa yap sonrada "omo donomozdo bo yok " bi akıllı sizsiniz zaten.
Senin ağzına sağlık.

Oha ben olsam bende esimde gozu var asiliyo resmen diye dusunurdum bu ne terbiyesizlik ya okudukça ben sinir oldum valla ama balkondayken agzinin payını iyi vermissin oh olmus keşke bi daha ozur icin aramayaydin neyse bosver boyle bir pislik aranizdan cikmis olmus size kuserek size iyik etmis
Kaynananla kocan da yaninda bosveeeeer bak keyfine o sizle konusuyor olsaymis kim bilir aranizi nasil bozardi onu dusun ve konusmadigi icin dua et bence

Senin ağzına sağlık.
Bence cok büyük bir yanlış kapali bir kadin esinin kardesinin yaninda kalkipta basini acamaz o ona haram kılınmıştır o kadin kalkipta kayninin yaninda kapali olmasina ragmen basini aciyor bi de dekolte giyor ustekik bundan cekinmeyip her forsatta kaynininin pesinden gidiyorsa ben bunun altinda bir sey ararim

Ben eltinizin yerinde olsam kiyafetim hakkında uyarı aldigim an keserim muhabbeti.noluyo yani.bende kayinlarimin arkasından sigara içmeye çıkıyorum ne var bunda:işsiz:
ne yani kaynimin yanında tesetture mi giricem etti kişisi iskilleniyo diye
Allah sizin gibi içi fesat insanları kimseye gelin diye vermesin bu ne hadsizlik te allahım yaa:olamaz:

Ben ve esimde bu sekilde dusunuyoruz asla yanyana gelmeyiz gelemeyiz bu saatten sonra bazi insanlar gercekten anlayamiyorlar karsisindaki insanin psikolojisini dediginiz gibi evine kim geliyorsa dikkat etmelisin giyimine o zaman bizene giyiminden diyelim karsimiza bikiniyle ciksin kendi evinde bu sekilde beni yargilayanlar afedersiniz sokakta mini etek giyip bacaklarini acip oturan insan gorseler kendi kendilerine demedigi lafi brakmazlar burda gelipte bana fesat derler bosver mutluyum esimle cok sukur Allah seninde yardimcin olsun canim
Bikini,mini etek ve bacak açıp oturmak:KK57:
Sıkıntılarınız,öfkeniz,kafanızda kurup herkesi inandırmaya çalıştıklarınız için yardım almayı düşünebilirsiniz.
Başka konularınız da görüşmek üzere.

En iyisini yapmışsın yapmayın arkadaşlar evde erkeği tahrik edecek kadar giyinemez şeytan var ne pisliklikler duyuyoruz insanlara güven kalmamis en iyisini yapmışsın erkeklerin nefsi bu konuda zayıf tır oda önlemini almıs
Erkekte nefsine sahip çıkmasını bilecek. Erkeklerin nefsi zayıftır diye onları pohpohlayanlar ve erkeksiz yapamayanlar sayesinde ortalık aldatılmış kadınlardan geçilmiyor.
Kadın nasıl nefsine sahip çıkıyorsa erkekte çıkacak. Ben diğer kişiyi değil kocamı/nişanlımı/sözlümü/sevgilimi suçlarım. Bu kadar basit.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X