Eltiyle sorunlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
K
9 aylik gelinim 5 senedir esimle birlikteyiz. kaynim ve eltimle bizim sorunumuz eltim ve kaynim cok sosyetik hayat yasamayi seven insanlara tepeden bakan kisiler. bundan 4 sene oncesine kadar her haftasonu bizi evine davet ederlerdi. nisanliyken cikarken bile her haftasonu sadece gorustugumuzu bildikleri halde yinede zorla cagirirlardi. esimde abisini cok sever ve hic kiramaz. biz her hafta sonu ve her cagirdiklarinda giderdik. 4 sene bu boyle devam etti. gitmek istemedigimi soyledikce esimle tartisirdik kavga ederdik.her hafta sonu gozum yasli olurdu ve yine giderdik. eltim esime karsi cok rahat. esim sigara icmeye mutfaga gittiginde arkasindan eltimde giderdi. kapali olmasina ragmen esimin yaninda acik basiyla ve dekoltesiyle dururdu. eltimi bir kac defa uyardim rahatsiz oldugumu soyledim kiyafetleri konusunda ama beni takmadi bile eltim. bu boyle devam etti. eltimle esi kavga etsinler hemen esimi cagirirdi gel diye. eltim kayinvalidemi hep bana kotuler. Allah yukarda bugune kadar bir yanlisini bir kotulugunu girmedim kayinvalidemin. bana annemden bile ote oluyor kimi zaman (tabi annemin yeri her zaman ayri ) kayinvalidem eltimin yaninda bana sarilamaz opemezdi sirf kiskanmasin kizmasin diye. her neyse birgun esimin ailesindeyim yemekte. onlarda geldiler. kaynim kayinpederime bu hangi yuzle bu sofraya oturuyor demis. tabi ben cok sonradan duydum. esime gitmis eltim sevhan anneni bana kotuledi demis. tabi esim beni bildigi icin bana bunu sormayi bile gerek gormeden gulup gecmis. en son dugunume 1 ay kala ramazanda kayinvalidem annemleri iftara cagirdi. eltimleride cagirmis ayip olmasin onlara diye. ogun esim oruclu degildi bende degildim eltimde degilmis. kayinvalideme gittigimde kapidan girdigimde kaynim bana hosgeldin demedi ( ki ben onu her gordugumde ayaga kalkarim hicbir zaman saygisizligim olmamistir. ) sonra mutfaga gectim esime bundan sonra abin benden saygi falan beklemesin dedim. esim ne takiyorsun onu sen deyip kizdi bana. iceriye gectim esimde sigara icmek icin balkona cikti. bir baktim aradan 20 saniye ya gecti ya gecmedi eltim cikti esimin arkasindan. bende hemen arkasindan gittim bi baktim esimin elinde sigara yok. eltimin elinde yarim sigara var onlerindede dolu sigara paketi var. ondan almamis esimin elindeki sigarayi almis . esim iceri gecti hemen mesaj attim. senin elindeki sigarayimi aldi o dedim. evet dedi. elim ayagim titremeye basladi. eltimi balkona cektim bu ne samimiyet dedim tatli bir dille. sen nisanlimin elinden sigarasini neden aliyorsun dedim aaa sen buna mi bozuldun dedi. ben anlamiyorum esim balkona cikiyor her defasinda sende arkasindan gidiyorsun dedim elindeki sigarayi aliyorsun dedim. ben onu kucuklugunden beri taniyorum dedi. olabilir ama suan kucuk bir cocuk degil benim esim dedim. her neyse olayi kapattik. tatliya bagladik. orda dugunde giycegi kiyafetleri falan gosterdi gulduk konustuk. hicbir sorun yoktu. ertesi gun msj attim nasilsin diye ozur dileyecektim kirdiysam diye daha bana firsat vermeden bu zihniyetteyseniz artik gorusmeyelim dedi. ne zihniyeti dedim biz birbirimizin hatasini soyleyemiycekmiyiz dedim. Sen kimsin sen ne curretle benimle boyle konusuyorsun dedi. bende sen kimsin ? Dedim. sonra esime mesaj atmis soyle sevhana bana msj atmasin demis. ardindan kaynim esimi aramis. sevhan arzunun namusuna laf etti gerekirse kardesimi silerim yakarim gemileri demis kapatmis. 2 gun sonra kaynim kayinvalideme gelmis. olaydan haberin varmi demis kaynanama. var demis senin karin biliyor sevhan kiskanc niye yapiyor senin karinin terbiyesizligi onunde sigara paketi dururken neden gidiyo kayninin elindeki sigarayi aliyo diye kavga etmisler. gidis o gidis dugune 2 hafta kala msj atmis kaynim esime. ya o kizi alip gelir yengenden ozur dilersiniz ne ben ne yengen o dugune gelmicez demis. esimde gelmeyin abi yazmis. 2 hafta sonra dugunum oldu. yine geldiler ama bi yuzunu ceviripte izlemediler. oturdular orda suratlari asik ve 6 ay ne kayinvalideme geldiler nede daha 3 yasinda olan cocuklarini gosterdiler. 6 ay sonrra kaynim cocugu alip kaynanama gelmis. ama eltim gelmiyor kaynanama. kaynimla ne ben ne esim konusmuyoruz hala. ayni ortamda denk geliyoruz kaynimla. ne esim kaynimin yuzune bakiyor nede kaynim esimin yuzune. eltim 2 kardesi birbirine dusurdu.halbuki ben bayan bayana eslerimiz duymadan konuyu hallettik saniyordum. dusunceleriniz nedir arkadaslarim

bence, eltin yollu, kaynın mal!

Kaynin degil asil kocan kari agizliymis.
sen de usturuplu giyinmeyi dindarlik sanma. kalp kirmissin. iftira atmissin. aileyi birbirine katmissin.yok kenara cektim konustum bilmem ne.. fesatsin!! ama edepli giyinen bir edepsizsin. bu ne yaa.. midem bulandi. iyi ki senin gibi bir eltim yok. Ben olsam dugunune degil cenazene gelmem. gene olgun insanmis!
+1000

En iyisini yapmışsın yapmayın arkadaşlar evde erkeği tahrik edecek kadar giyinemez şeytan var ne pisliklikler duyuyoruz insanlara güven kalmamis en iyisini yapmışsın erkeklerin nefsi bu konuda zayıf tır oda önlemini almıs
Eltisini dekolteli görünce hemen üstüne atlayacak olan adamlarla evlenip sonra bişey olunca suçu şeytana ya da erkeklerin nefsinin zayıflığına atmayın lütfen! Kendini bilen erkek tahrik olmaz, nefisleri zayıftır diye genelleyemezsiniz.

Bu zihniyet yüzünden tecavüzlerin de, aldatmaların da sebebi hep şeytan, hep erkek nefsinin zayıflığı , hep kadınların tahrik etmesi oluyor. Lütfen artık bitsin bu zihniyet.

Arkadaşlar şimdi konu sahibini kinayanlar kadın istediğini gibi giyinir falan demislerde bence konu sahibinin takıldığı nokta kadın normalde kapalı ama kayninin yanında böyle dolaşması uygun olmadığı halde bu cesareti nasıl bulabiliyor diye düşünüyor sanırım.acik bı insan olsa kadının normal halı dersin zaten dışarda da böyledir o zaman eşini uyarır geçer kadına bişey söylemeye hakkı yoktur. Ama kapalı bı kadının bu rahatlığı ne olursa olsun normal karşılanmaz bence.bacak bacak üstüne atabilir lohusa olduğu için dikislerden bazen öyle rahat oturuluyor çünkü.ama dekolte meselesi olmamış bencede.

Eltin eşinin elinden sigarayı almış ona kızıyorsun da, eşin eltinin eline içtiği sigarayı vermemiş mi?

Eltine gelene kadar eşine sitem edecektin. Vıcık vıcıksınız. Ne ahlak, ne edep, ne akrabalık sizin gibilerin eline diline düşmemeli.

Ben ve esimde bu sekilde dusunuyoruz asla yanyana gelmeyiz gelemeyiz bu saatten sonra bazi insanlar gercekten anlayamiyorlar karsisindaki insanin psikolojisini dediginiz gibi evine kim geliyorsa dikkat etmelisin giyimine o zaman bizene giyiminden diyelim karsimiza bikiniyle ciksin kendi evinde bu sekilde beni yargilayanlar afedersiniz sokakta mini etek giyip bacaklarini acip oturan insan gorseler kendi kendilerine demedigi lafi brakmazlar burda gelipte bana fesat derler bosver mutluyum esimle cok sukur Allah seninde yardimcin olsun canim
Takma kafana cnm. Yazilanlara aldirma. Sosyal ağ istedigi gibi yazarlar burada. Sen evine bu tarz insanları sokmayacaksin. Kadin arkadaslarin esin varken gitmeli, esinin erkek arkaslarida esleriyle gelmeli. Valla su devir ve zaman cok kötü. Mutlulugu bulduysan sahip cikicak ve akili olmamiz lazim. Evliliğin kurallari edep ve sorumluluklari var. Ben geniş degilim benim giymedigim kiyafeti evine gelen insan giysin istemem. Bak yoluna evliligine.

Arkadaşlar şimdi konu sahibini kinayanlar kadın istediğini gibi giyinir falan demislerde bence konu sahibinin takıldığı nokta kadın normalde kapalı ama kayninin yanında böyle dolaşması uygun olmadığı halde bu cesareti nasıl bulabiliyor diye düşünüyor sanırım.acik bı insan olsa kadının normal halı dersin zaten dışarda da böyledir o zaman eşini uyarır geçer kadına bişey söylemeye hakkı yoktur. Ama kapalı bı kadının bu rahatlığı ne olursa olsun normal karşılanmaz bence.bacak bacak üstüne atabilir lohusa olduğu için dikislerden bazen öyle rahat oturuluyor çünkü.ama dekolte meselesi olmamış bencede.
Bencede .
Ama konu sahibinin eşi de fazla rahat.
Birde bazı yerler havada kalıyor, arada konu sahibinin anlatmadığı yerler var sanki

Bencede .
Ama konu sahibinin eşi de fazla rahat.
Birde bazı yerler havada kalıyor, arada konu sahibinin anlatmadığı yerler var sanki
Bencede anlatmadığı şeyler var. KV de değil haklı buluyorsa başka şeylerde var demektir ve KV de rahatsız demekki bu durumdan. Eşi de zamanla anlamış falan daha çok karışık şeyler var demekki.

Benim iki eltim var ikisi de kapalı, evde saçlarını açarlar ve görece olarak daha açık giyinirler, dekolte giymezler.
Onlar dışında da öok böyle var, neden herkes bir tesettür anlayışında olsun ki, açık olsa tamam demek bana daha garip geliyor açıkçası, bir tarafa anlayış gösterirken neden farklı bir görüş karalanıyor. Örneğin dışarıda tacize uğramaktan rahatsız olup tesettürlü dolaşıyor ancak kaynı veya kp sine elbette tacizi yakıştırmayıp tesettürsüz dolaşıyor olabilir, çok normal değil mi. Zaten anormal görülse öncelikle eşi tepki göstermez mi?
Kv kızı haklı bulmuyor aslında, sadece yeni gelin olduğu için suyuna gidiyor. Sonuçta haklı buluyor ve bu durumda bir gariplik görüyor olsa konu sahibi var olsun olmasın gelinini veya onun eşi olan oğlunu uyarırdı.

Benim iki eltim var ikisi de kapalı, evde saçlarını açarlar ve görece olarak daha açık giyinirler, dekolte giymezler.
Onlar dışında da öok böyle var, neden herkes bir tesettür anlayışında olsun ki, açık olsa tamam demek bana daha garip geliyor açıkçası, bir tarafa anlayış gösterirken neden farklı bir görüş karalanıyor. Örneğin dışarıda tacize uğramaktan rahatsız olup tesettürlü dolaşıyor ancak kaynı veya kp sine elbette tacizi yakıştırmayıp tesettürsüz dolaşıyor olabilir, çok normal değil mi. Zaten anormal görülse öncelikle eşi tepki göstermez mi?
Kv kızı haklı bulmuyor aslında, sadece yeni gelin olduğu için suyuna gidiyor. Sonuçta haklı buluyor ve bu durumda bir gariplik görüyor olsa konu sahibi var olsun olmasın gelinini veya onun eşi olan oğlunu uyarırdı.
Herkesin giyimine kuşamına saygiliyim benide ilgilendirmez ben konu sahibinin düşüncesini söyledim. Zaten sizde soylemissiniz evde açık giyinirler ama dekolte giymezler diye. İşte bu elti göğüs ortada önünde eğiliyor adamın falan ben bunu abartı buldum. Yoksa kim ne yaparsa yapsın banane ben açık biriyim ama evde kp kaynım falan varsa giyimime dikkat ederim herkesin görüşü duruşu farklı.
KV yeni gelin diye niye sussun ki. Sonuçta çocuklarını düşünür aralarını bozdu diye daha çok kizabilir bile. Konu sahibinin anlatmadığı başka şeyler değil olabilir ona istinaden de bu şekilde düşünüyor olabilirler. Hadi yeni gelin cahil dediğimiz KV de mı cahil kaç senedir diğer gelini taniyordur herhalde.

Herkesin giyimine kuşamına saygiliyim benide ilgilendirmez ben konu sahibinin düşüncesini söyledim. Zaten sizde soylemissiniz evde açık giyinirler ama dekolte giymezler diye. İşte bu elti göğüs ortada önünde eğiliyor adamın falan ben bunu abartı buldum. Yoksa kim ne yaparsa yapsın banane ben açık biriyim ama evde kp kaynım falan varsa giyimime dikkat ederim herkesin görüşü duruşu farklı.
KV yeni gelin diye niye sussun ki. Sonuçta çocuklarını düşünür aralarını bozdu diye daha çok kizabilir bile. Konu sahibinin anlatmadığı başka şeyler değil olabilir ona istinaden de bu şekilde düşünüyor olabilirler. Hadi yeni gelin cahil dediğimiz KV de mı cahil kaç senedir diğer gelini taniyordur herhalde.

Peki kaç senedir neden uyarmamış derler adama değil mi?
Konu sahibi daha sevgiliyken bile her haftasonu o eve gitmeseymiş de derler.
Herkes yeri gelince samimi, ama kadın kaynı ile samimi olunca kötü.
Düğünden önce herkes bu eltinin evinde, düğün zamanı artık mesafeli olalım deniyor. Kızın lohusalıkta ne giydiğini bildiğine göre konu sahibi o zaman bile evlerindeymiş , e kayın da tabi. E bir düşünün ya, yeni doğum yapmışsınız, tesettürü falan mı düşünürsünüz, yoksa bebeğinizi mi. O an evde kayın mı var kp mi banane demez misiniz? Şahsen ben mecbur kalsam kaynımın yanında emziririm bile, banane, rahatsız olan gelmesin lohusanın evine.
Kusura bakmayın ama hem gideceksin, hem ekmeğini yiyip içeceksin, lohusalıkta bile iç içe olacaksın, ama sonra kendin evlenirken biraz mesafe istiyorum sizin ahlaksızsınız diyeceksin.
Kv de madem yeni gelin öyle istiyor öyle olsun diyecek, bunun adı da hak verme olacak.
Olmaz. Olmamış da zaten.

Bence cok büyük bir yanlış kapali bir kadin esinin kardesinin yaninda kalkipta basini acamaz o ona haram kılınmıştır o kadin kalkipta kayninin yaninda kapali olmasina ragmen basini aciyor bi de dekolte giyor ustekik bundan cekinmeyip her forsatta kaynininin pesinden gidiyorsa ben bunun altinda bir sey ararim
Kadının ne giydiği Allahla onun arasında. Kimseyi bağlamaz.

Ama birilerini eleştirmek cekiştirmek gıybet dedikodu. Kul hakkıdır.
Kapalı kadınların ne giydiğine bakmayın da. Gıybet dedikodu hast kıskançlık gibi şeylere bakın. O kadının ne giydiği kimseyi bağlamaz. Bu dar düşüncelerden sıyrılmak gerekiyor. Hiçbir dini bu kadar dar bakış açısı ile ele almayın.

Peki kaç senedir neden uyarmamış derler adama değil mi?
Konu sahibi daha sevgiliyken bile her haftasonu o eve gitmeseymiş de derler.
Herkes yeri gelince samimi, ama kadın kaynı ile samimi olunca kötü.
Düğünden önce herkes bu eltinin evinde, düğün zamanı artık mesafeli olalım deniyor. Kızın lohusalıkta ne giydiğini bildiğine göre konu sahibi o zaman bile evlerindeymiş , e kayın da tabi. E bir düşünün ya, yeni doğum yapmışsınız, tesettürü falan mı düşünürsünüz, yoksa bebeğinizi mi. O an evde kayın mı var kp mi banane demez misiniz? Şahsen ben mecbur kalsam kaynımın yanında emziririm bile, banane, rahatsız olan gelmesin lohusanın evine.
Kusura bakmayın ama hem gideceksin, hem ekmeğini yiyip içeceksin, lohusalıkta bile iç içe olacaksın, ama sonra kendin evlenirken biraz mesafe istiyorum sizin ahlaksızsınız diyeceksin.
Kv de madem yeni gelin öyle istiyor öyle olsun diyecek, bunun adı da hak verme olacak.
Olmaz. Olmamış da zaten.
Ok. Herkesin görüşüne saygiliyim.

Güzel kardeşim hakikaten eltinizin yaptıkları sinir bozucu ve tahammulde sabır gerektiren haller.dengesiz bir kadın belli.ama senin her ne olursa olsun eltinin karşısına geçip cesaret Edip samimiyetini eleştirip esinde gozu varmış konumuna getirmen çok fevri bı davranış.nedenmi? İnanki komşu olsaydı arkadaş olsaydı yaptığın doğruydu.ama elti herzamanki görüşeceğin ve yuzyuze bakacagin en azından düğünde bayramda biraraya geleceğin bir insan.esinizde gözü dahi olsa ben gözü olduğunu zannetmiyorum sadece alelade davranıyor aşırı samimiyet..Yuzsuzluk diyelim.bence sen eltine birşey bildirmeden eşinle halletmeliydin ve mesafe koymaliydin.en hafifmesreb bir kadin bile yüzüne söylenen bu tarz sözlerden karşı taraf haklı bile olsa kabullenemez.Hadi olan olmuş nasıl telafi olunur bilmiyorum.ama abi ile kardeşin arasının bozulmasına uzuldum

Abi ile kardeşinizin arasının bozulmasında aile içi kopan bağlarda sizinde payiniz var..Sabırsızlık etmissiniz.bazi insanlar çok rahattır ogrenememistir nasıl davranacağını.bence daha cozumcul yaklaşın bu saatten sonra.ne bileyim eltinizin hakkında filan en azından aile içi kötü konuşmamaya gayret edin.duzelir inş ne diyelim.

Sigara icince eslik ediliyor yani..veya arkadas arasinda da paylasabilinir ..sigara icmiyorsaniz bilmemeniz normal:KK14:

Eltisini dekolteli görünce hemen üstüne atlayacak olan adamlarla evlenip sonra bişey olunca suçu şeytana ya da erkeklerin nefsinin zayıflığına atmayın lütfen! Kendini bilen erkek tahrik olmaz, nefisleri zayıftır diye genelleyemezsiniz.

Bu zihniyet yüzünden tecavüzlerin de, aldatmaların da sebebi hep şeytan, hep erkek nefsinin zayıflığı , hep kadınların tahrik etmesi oluyor. Lütfen artık bitsin bu zihniyet.
Arkadaşım sen her halde haberlere falan bakmiyorsun yaaa bir baba evladına tecavüz ediyorsa kusura bakmayın erkeklerden herşeyi beklerim neden dünyada en çok aldatan erkek
Benimde en çok kınadığım o işte kapalı bayansin kapali bayana yakışmamış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X