Eltisi olanlar buraya.

Canim evet bu topicte hatta birisi yazdi sanirim kaynana iki eltiyi bir birine sogutmaya calisiyor diye.
Bu hos bir davranis degil gercekten.
Ben kaynanamdan ne iyi yönde ne kötü yönde bi davranis görmedim bu konu ile ilgili.
Hatta saniyorum ki gelin gidecegim ailede ben haric kimse bunu düsünmüyor :)
Bu da demek oluyor ki ben bu konuyu fazlasiyla abartiyorum malesef.
En iyisini yaptin canim.
Direk bir birnizle konusmaniz en dogursu.
Bu sayede kocalarinizla da aranizda sorun yasanmaz.
Böyle bir seviyeye gelmeniz bile cok iyi bence.
InsaAllah bende normal bir bag kurabilirim eltimle.

ne demisler kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez...
yani bu ne demek oluyor? Eltiler.. ne kadar ugrassanda.. anlasamaz..
sahsen.. o kadar icli dislida olmaya hic niyetim yok..
eltim simdi kaynanmla ayni yerde kalacak.. yani üst katda..
benimde evim ayri olacak (buna cok seviniyorum :KK70:) :KK52:
sanirim o bunu daha bilmiyor.. ama ögrendigi zaman cok kiskanacak coook :KK70:

ne demisler kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez...
yani bu ne demek oluyor? Eltiler.. ne kadar ugrassanda.. anlasamaz..
sahsen.. o kadar icli dislida olmaya hic niyetim yok..
eltim simdi kaynanmla ayni yerde kalacak.. yani üst katda..
benimde evim ayri olacak (buna cok seviniyorum :KK70:) :KK52:
sanirim o bunu daha bilmiyor.. ama ögrendigi zaman cok kiskanacak coook :KK70:

Eyvah :) Eltinin adina üzüldüm.
Ev üstüne ev olmaz cünkü.
Kaynana gelin ne kadar iyi anlassada evlerin ayri olmasi kapilarin ayri olmasi her zaman en iyisidir.

Aramiza hos geldin :)
Ama daha yeni evliymissin canim hayirli olsun :nazar:
Simdiden anlasmazliklar oldu muu :KK43:
Eltinle ne kadar yakin oturuyorusunz?
Daha önceden tanisiyormuydunuz?
Ve aranizda kac yas fark var?

ah cnm 4 yaş var aramızda önceden tanışmıyorduk ben çanakkalede oturyorum o burdurda kayınvalidemle aynı şehirdeler:KK31:ya bir görseniz düğünde oynamadı bile kayınvalideme düğün alışverişi yaptırmış giyindi kalkmadı bile sandalyesinide çevirmiş duvara doğru:KK19: oturmaya gidicektik evim dağınık akşam gelsinler dedi bizde akşam dönücektik çanakkaleye:KK53: sonra eşimin abisi aradı gelin diye gittik kek fln yapmış bende yemedim:KK53: beni kıskanıyor ya inan düğünde tanıştık bana düşman kesilmiş hiç görüşmedik etmedik:KK51: kayınvalidem yaranamıyor market alışverişi fln yapıp götürüyor üzerlerine titriyor onlar nişanlıyken nişan yemeği fln gezip durmuşlar biz nişanlandık evlendik nişan kına gecesi düğün 3 kez salon tutuldu benim düğünümde salon küçüktü ailemden başkası gelemedi uzak diye çünkü çanakkaledede olmuştu düğünümüz:KK16: kayınvalidem bilezikleri fln herşeyini almış benim bileziklerimi eşim aldı hala diomuş onun neden 2 fazla ben takı seti fln aldırmadım kullanmam çünkü bileziklerde birirkim amaçlı ev için fln bozucaz :KK31:5 gün sonra gidiyoruz kayınvalideme kara kara düşünüyorum hiç iş flnda yapmıyor ben yapıyorum kayınvalidemin kocmın hatrı için aynı şehirde olsak napardım bilmiyorum:KK52::KK52:çok uzun oldu ama içimi döktüm valla çok doluyum:26:

ah cnm 4 yaş var aramızda önceden tanışmıyorduk ben çanakkalede oturyorum o burdurda kayınvalidemle aynı şehirdeler:KK31:ya bir görseniz düğünde oynamadı bile kayınvalideme düğün alışverişi yaptırmış giyindi kalkmadı bile sandalyesinide çevirmiş duvara doğru:KK19: oturmaya gidicektik evim dağınık akşam gelsinler dedi bizde akşam dönücektik çanakkaleye:KK53: sonra eşimin abisi aradı gelin diye gittik kek fln yapmış bende yemedim:KK53: beni kıskanıyor ya inan düğünde tanıştık bana düşman kesilmiş hiç görüşmedik etmedik:KK51: kayınvalidem yaranamıyor market alışverişi fln yapıp götürüyor üzerlerine titriyor onlar nişanlıyken nişan yemeği fln gezip durmuşlar biz nişanlandık evlendik nişan kına gecesi düğün 3 kez salon tutuldu benim düğünümde salon küçüktü ailemden başkası gelemedi uzak diye çünkü çanakkaledede olmuştu düğünümüz:KK16: kayınvalidem bilezikleri fln herşeyini almış benim bileziklerimi eşim aldı hala diomuş onun neden 2 fazla ben takı seti fln aldırmadım kullanmam çünkü bileziklerde birirkim amaçlı ev için fln bozucaz :KK31:5 gün sonra gidiyoruz kayınvalideme kara kara düşünüyorum hiç iş flnda yapmıyor ben yapıyorum kayınvalidemin kocmın hatrı için aynı şehirde olsak napardım bilmiyorum:KK52::KK52:çok uzun oldu ama içimi döktüm valla çok doluyum:26:

Canim kocan senin yanina mi geldi yani?
Bizde de eltime taki seti yapilmis.
Ben taki seti yerine bilezik istedim.
Aynen senin gibi ilerde evimiz icin bozdurucaz cünkü nasipse.
Sen kaynana karsi yine saygida kusur etme canim.
Kocanin annesi sonucta.
Sen ona kadar iyi davranirsan kocan o kadar memnun kalir.
Cünkü anladigim kadariyla kaynananla bir sorunun yok senin. :nazar:
Eltinlede iyi ki ayri sehirlerdesiniz.
Ayni yerde olsaydiniz Allah bilir nasil olurdu.
Dügünde o kadar ilgisiz kalmasindan anlasiliyor zaten bir anormallik oldugu.
Bakalim bende merak ediyorum benim dügünümde eltim nasil davranacak diye.
Nisanimiz evde olmustu bizim eltim o gün basta benim yanimdaydi cok az bi sohbetimiz oldu.
Ben cok heyecanliydim o yüzden cok konusamadim yani.
Dügünümde bakalim dedigim gibi durumlar nasil olacak.
Estagfirullah canim icinden geldigi gibi yaz sen :KK16:

Eyvah :) Eltinin adina üzüldüm.
Ev üstüne ev olmaz cünkü.
Kaynana gelin ne kadar iyi anlassada evlerin ayri olmasi kapilarin ayri olmasi her zaman en iyisidir.

valla canim bilmiyorum ama iki tarafda memnun gibi..tabi simdilik..
ben sahsen istemem.. büyük konusmuyorum ama.. istemiyorum..
nasil oldugunu bildigim ve simdi annemi gördügüm icin.. tecrübeliyim yani bu konuda..
ve nisanlimda istemiyor.. is yerlerimize yakin olsun dedik..
ee mecbur baska yerde olacak.. tabi cok mutluyum :KK70:
ama caktirmiyorum.. görecem ben daha onu.. simdi o mutlu kendine göre bana aldiklariyla hava atmis oluyor.. ama hic umrumda degil..
gün gelecek.. sira bende olacak.. bende hava atmayi bilirim :)

valla canim bilmiyorum ama iki tarafda memnun gibi..tabi simdilik..
ben sahsen istemem.. büyük konusmuyorum ama.. istemiyorum..
nasil oldugunu bildigim ve simdi annemi gördügüm icin.. tecrübeliyim yani bu konuda..
ve nisanlimda istemiyor.. is yerlerimize yakin olsun dedik..
ee mecbur baska yerde olacak.. tabi cok mutluyum :KK70:
ama caktirmiyorum.. görecem ben daha onu.. simdi o mutlu kendine göre bana aldiklariyla hava atmis oluyor.. ama hic umrumda degil..
gün gelecek.. sira bende olacak.. bende hava atmayi bilirim :)

Canim bizimkilerde öyle diyolar nisanlim ise gitmek icin iki münübüs degisiyo.
Kaynanam kendisi diyor yani nisanlimin isine daha yakin olsun evimiz diye :)
Zaten bir sene kirada kalicaz ondan sonra kendi evimizi alicaz nasipse.
O belki daha yakin belki daha uzak olur kaynanamlara bilmiyorum.
Ama 5 dklik mesafede olsa yeter ki ayri olsun yani :)
Eltin de istiyormu bir oturmak yani dogrumu anladim? :44:

benimde bir eltim var 7 senelik
coook iyi anlasiriz aynenn iki baci gibi kiyafetlerimizi ortak paylasiriz o derece yani
ama onun ailesi beni cok kiskanir yani eltimi bana karsi sogutmaya calisirlar hep
ama eltim ailesinin senede bir kez gordugu icin sorun olmuyor
ama elti eltidir her zaman ben oyle pek sirrimi vermemm
inanilmaz iyiyiz ama yinede eltiiiiiii

benimde bir eltim var 7 senelik
coook iyi anlasiriz aynenn iki baci gibi kiyafetlerimizi ortak paylasiriz o derece yani
ama onun ailesi beni cok kiskanir yani eltimi bana karsi sogutmaya calisirlar hep
ama eltim ailesinin senede bir kez gordugu icin sorun olmuyor
ama elti eltidir her zaman ben oyle pek sirrimi vermemm
inanilmaz iyiyiz ama yinede eltiiiiiii

Aile sirrini zaten hic kimseye vermeyeceksin.
Bunu bende ögrnemis oldum.
Ama eltinle arkadas gibi anlasman cok güzel.
Onun ailesi seni neden kiskaniyor yanliz onu anlamadim :)
Eltin kiskanmiyorda ailesi neden yani?

Canim kocan senin yanina mi geldi yani?
Bizde de eltime taki seti yapilmis.
Ben taki seti yerine bilezik istedim.
Aynen senin gibi ilerde evimiz icin bozdurucaz cünkü nasipse.
Sen kaynana karsi yine saygida kusur etme canim.
Kocanin annesi sonucta.
Sen ona kadar iyi davranirsan kocan o kadar memnun kalir.
Cünkü anladigim kadariyla kaynananla bir sorunun yok senin. :nazar:
Eltinlede iyi ki ayri sehirlerdesiniz.
Ayni yerde olsaydiniz Allah bilir nasil olurdu.
Dügünde o kadar ilgisiz kalmasindan anlasiliyor zaten bir anormallik oldugu.
Bakalim bende merak ediyorum benim dügünümde eltim nasil davranacak diye.
Nisanimiz evde olmustu bizim eltim o gün basta benim yanimdaydi cok az bi sohbetimiz oldu.
Ben cok heyecanliydim o yüzden cok konusamadim yani.
Dügünümde bakalim dedigim gibi durumlar nasil olacak.
Estagfirullah canim icinden geldigi gibi yaz sen :KK16:

yok cnm çok şükür kayınvalidemle çok iyiyiz:nazar::nazar:ben kayınvalideme fln saygıda kusur etmem ama bu bir garip küçük dağları ben yarattım havasında :KK19:kıyafet yüzük herşeyi kayınvalidem almış benim herşeyi eşim aldı :KK19:cnm ben çanakkeleliyim eim burda askeri personel burda tanıştık flört nişan evlendik 1.5 yıldır tanışıyorduk mayısta nişan ekimde düğün oldu :KK16:sahi düğünde o gelebilsin diye ekimde oldu doğum yaptı haziranda :KK51:düğüne geldi kayınvaildem o düğünde eglensin çocukla mesgul olsın diye eltimin annesni babasınıda aldı getirdi okadar yol hala memnun olmadı buna yaranılmıyor:KK22: tayin var şimdi eşim güneydoğuya tek gidicek bende kalıcm çanakklede eşime dedim ne annenlere giderim nede kendi anneme görüşmek istidiğimizde görüşürüz evimiz kalck ben tek yaşıycm burdura gidersem delirtir beni çekemem hiç:KK51:senin eltinde benimkine benziyor :KK23:

Canim bizimkilerde öyle diyolar nisanlim ise gitmek icin iki münübüs degisiyo.
Kaynanam kendisi diyor yani nisanlimin isine daha yakin olsun evimiz diye :)
Zaten bir sene kirada kalicaz ondan sonra kendi evimizi alicaz nasipse.
O belki daha yakin belki daha uzak olur kaynanamlara bilmiyorum.
Ama 5 dklik mesafede olsa yeter ki ayri olsun yani :)
Eltin de istiyormu bir oturmak yani dogrumu anladim? :44:

valla ben o kizi anlayamadim.. istiyor.. cok sevincli.. hatta gecen ordaydik.. kapidan cikarken "ben burda kalsamda olur, artik benim evim burasi" dedi :KK53:
sok oldum resmen.. nisanlimda öyle..

valla uzak ol.. hersey daha iyi olsun:) yoksa olmuyor.. cünkü illaki kaynana yaninda ister.. evden cikarken ugramani ister.. kaynana iste :)

yok cnm çok şükür kayınvalidemle çok iyiyiz:nazar::nazar:ben kayınvalideme fln saygıda kusur etmem ama bu bir garip küçük dağları ben yarattım havasında :KK19:kıyafet yüzük herşeyi kayınvalidem almış benim herşeyi eşim aldı :KK19:cnm ben çanakkeleliyim eim burda askeri personel burda tanıştık flört nişan evlendik 1.5 yıldır tanışıyorduk mayısta nişan ekimde düğün oldu :KK16:sahi düğünde o gelebilsin diye ekimde oldu doğum yaptı haziranda :KK51:düğüne geldi kayınvaildem o düğünde eglensin çocukla mesgul olsın diye eltimin annesni babasınıda aldı getirdi okadar yol hala memnun olmadı buna yaranılmıyor:KK22: tayin var şimdi eşim güneydoğuya tek gidicek bende kalıcm çanakklede eşime dedim ne annenlere giderim nede kendi anneme görüşmek istidiğimizde görüşürüz evimiz kalck ben tek yaşıycm burdura gidersem delirtir beni çekemem hiç:KK51:senin eltinde benimkine benziyor :KK23:

Esin nereye gidecek simdi peki ve ne kadar kalacak?
Yeni evli olup yine ayrilmak zor olsa gerek :S
Yok canim benim eltim seninkine benzemiyor :)

valla ben o kizi anlayamadim.. istiyor.. cok sevincli.. hatta gecen ordaydik.. kapidan cikarken "ben burda kalsamda olur, artik benim evim burasi" dedi :KK53:
sok oldum resmen.. nisanlimda öyle..

valla uzak ol.. hersey daha iyi olsun:) yoksa olmuyor.. cünkü illaki kaynana yaninda ister.. evden cikarken ugramani ister.. kaynana iste :)

Ojeee das ist heftig :KK37:
Oldu canim deseydiniz bir de :))

Benim kaynanam calisiyor canim o yönden sanliyim yani devamli gelip gitme durumu olmaz.
Calisan kadin calisan kadinin halinden anlar.

Ninsanlimla konusuyoruz haftada bir gün yada iki haftada bir gün ancak gideriz diye.
Onu da hafta ortasi yapmayi düsünüyoruz.

Hafta sonu bize lazim olur :KK37::)

Aile sirrini zaten hic kimseye vermeyeceksin.
Bunu bende ögrnemis oldum.
Ama eltinle arkadas gibi anlasman cok güzel.
Onun ailesi seni neden kiskaniyor yanliz onu anlamadim :)
Eltin kiskanmiyorda ailesi neden yani?

canim eltimin ailesi benim kocamin oz amcasi
biz bize olalim diyorlar
eltimin cocuklarini falan kayinvalidemlerin yaninda kendi cocugumuz kendimizden bizim tarafa cekmis zirt birt diye seviyolar
birde eltimden yasim kucuk
eltim bazen bana danisir herseyi onun danismasini falan istemezler
senin aklin yokmu dercesine
eltimin bacilari falan hep dolduruyolar
bi keresinde eltimle beraber evdeyken benim kiyafetlerimide utuluyordu eltim
ablasi ona goz kas isareti yaparken yakaladim
yapma birak kendi yapsin diyodu
eltimi aldim karsima bak abla dedim ablani boyle yakaladim ben sana utumu yap dedim bundan sonra yapma istemiyorum dedim
oda dedi
canim onlar gidici sen kalicisin ben senle yuzyuze bakicam birak takma kafaya kimse beni yonlendiremez demisti taa o zaman

Son düzenleme:

Esin nereye gidecek simdi peki ve ne kadar kalacak?
Yeni evli olup yine ayrilmak zor olsa gerek :S
Yok canim benim eltim seninkine benzemiyor :)

şırnak diyarbakır van bingöl mardin fln var bakalım:KK5:2 yıl kalıcak cnm 4 ayda bir 20 gün gelick tabi belli değil daha bakalım bu yıl çıkmaz belki tayin benimde bu yıl kpss var kpss olur belki ozaman eş durumundan birlikte gideriz:KK31:

Ojeee das ist heftig :KK37:
Oldu canim deseydiniz bir de :))

Benim kaynanam calisiyor canim o yönden sanliyim yani devamli gelip gitme durumu olmaz.
Calisan kadin calisan kadinin halinden anlar.

Ninsanlimla konusuyoruz haftada bir gün yada iki haftada bir gün ancak gideriz diye.
Onu da hafta ortasi yapmayi düsünüyoruz.

Hafta sonu bize lazim olur :KK37::)

eveeet..amaaan bana ne :KK70:

benimkide:21:

bizde konustuk bu konuyu.. nisanlim dedi cuma günleri gideriz isden sonra.. haftasonuda yalniz oluruz..
:KK17:
en güzeli valla..

canim eltimin ailesi benim kocamin oz amcasi
biz bize olalim diyorlar
eltimin cocuklarini falan kayinvalidemlerin yaninda kendi cocugumuz kendimizden bizim tarafa cekmis zirt birt diye seviyolar
birde eltimden yasim kucuk
eltim bazen bana danisir herseyi onun danismasini falan istemezler
senin aklin yokmu dercesine
eltimin bacilari falan hep dolduruyolar
bi keresinde eltimle beraber evdeyken benim kiyafetlerimide utuluyordu eltim
ablasi ona goz kas isareti yaparken yakaladim
yapma birak kendi yapsin diyodu
eltimi aldim karsima bak abla dedim ablani boyle yakaladim ben sana utumu yap dedim bundan sonra yapma istemiyorum dedim
oda dedi
canim onlar gidici sen kalicisin ben senle yuzyuze bakicam birak takma kafaya kimse beni yonlendiremez demisti taa o zaman

Eltine neden ütünü yaptirdin ki sen ? :)
Hm anladim akraba meselesi oldugu icin.
Hihi benim nisanlimda uzaktan akrabam :KK9:

şırnak diyarbakır van bingöl mardin fln var bakalım:KK5:2 yıl kalıcak cnm 4 ayda bir 20 gün gelick tabi belli değil daha bakalım bu yıl çıkmaz belki tayin benimde bu yıl kpss var kpss olur belki ozaman eş durumundan birlikte gideriz:KK31:

Allah kolaylik versin ya :S
Daha yeni kavusmusken..
Imkanin olsada sende onunla gitsen olmaz mi?

eveeet..amaaan bana ne :KK70:

benimkide:21:

bizde konustuk bu konuyu.. nisanlim dedi cuma günleri gideriz isden sonra.. haftasonuda yalniz oluruz..
:KK17:
en güzeli valla..

Evet canim en mantiklisi öyle olur :)
Allahim o günleri görmeyi nasip eder insaAllah.

cnm utuyu ben yaptirmadimki kendininkini yaparken benimkilerde yeni yikanmisti utulemis yani hep yapariz o bana gelince ben ona gidince esirgemeyiz ama
iste :KK47:

cnm utuyu ben yaptirmadimki kendininkini yaparken benimkilerde yeni yikanmisti utulemis yani hep yapariz o bana gelince ben ona gidince esirgemeyiz ama
iste :KK47:

He tamam simdi anladim canim.
O zaman siz disardakilere anlastiginizi belli etmemeye calisin.
Yani ne bileyim sen kendin diyorsun yani kiskaniyormuslar.

Iyi halinizi de kötü halinizide kimseye belli etmeyin ki sizin huzurunuz kacmasin canim.
Ayrica gercekten masAllah diyeyim :nazar: insaAllah hep böyle iyi anlasirsiniz.

X