amin inşallahhhtebrik ederim seni evine gelince kv kp güler yüzle karşılarsan hem sevap hemde için rahat olur en güzeli hayırlısı olsun hakkınızda inşallah
Aynen ben de görüşmüyorumCanim aynisi bendede var. Cok tuhaf, soguk. Gorusmeyiz. Ben buyuk gelinim ayni yasitiz ama o gec evlendi. Bir zamanlar cok iyiydik simdi bayramdan bayrama kv lerde denk gelcezde anca oyle goruscez yoksa yok. Kaynimi iyice kendine cekmis. Buz gibi artik.
Canım bak bende de senin modelinden bi elti var tanışmada surat astı nişan kınada düğünde surat astı çok soğuktu hep moralımi bozmaya çalışıyordu hatta düğünümde eltimin annesi siz bu gelini çok sevdiniz kızıma haksızlık yapıyorsunuz saçma sapan şeyler ne mi oldu hiç muhatap olmuyorum kimsenin yanında da kötülemiyorumonları kötüleyecek kadar baş başa kalmayı düşünmüyorum. böyle bir şey olmasa da her zaman mesafeli ilişkilerden yanayım, yine öyle olurdu. evlendikten sonra davet edilirsem giderim, eşim davet edelim derse kendimi sıkıntıya sokmadan abi-kardeş hatırına davet ederim. hepsi bu.
yapı olarak pek kolay samimi olan biri değilim. yine yapı olarak asık yüzlü de değilim. bakalım zaman ne gösterecek, teşekkür ederim.Canım bak bende de senin modelinden bi elti var tanışmada surat astı nişan kınada düğünde surat astı çok soğuktu hep moralımi bozmaya çalışıyordu hatta düğünümde eltimin annesi siz bu gelini çok sevdiniz kızıma haksızlık yapıyorsunuz saçma sapan şeyler ne mi oldu hiç muhatap olmuyorum kimsenin yanında da kötülemiyorum
Asla samimi olmak gibi bir hata yapma baştan mesafeli ol sonra çok üzülürsün
Yapı meselesi değil ki ben normalde güler yüzlü hoş sohbet biriyim ama kıskanç eltime mesafeli olmazsam halim ne olurduyapı olarak pek kolay samimi olan biri değilim. yine yapı olarak asık yüzlü de değilim. bakalım zaman ne gösterecek, teşekkür ederim.
asık yüzlü olmamakla güler yüzlü olmak başka bir şey değil mi?Yapı meselesi değil ki ben normalde güler yüzlü hoş sohbet biriyim ama kıskanç eltime mesafeli olmazsam halim ne olurdu
bazılarına daha fazla yapılsa bile başkalarında gözü kalırmış annem kumanın gemisi yürür eltininki yürümez der benim eltim de ben atanamadığım zaman güldüğünü gözümle gördüm seviniyor yatak odası alamadık biz eşim evlenmeden önce ailesinin evini yaptırmış kredi borcu üzerine kredi borcu oldu ben de yetindim ama her seferinde aaa yatak odanız yok demi hurçlara da eşya koymak zor oluyor çekmece falan lazım der D:kızlar temmuz ayında hayırlısıyla evleniyorum. iki gün önce başka bir şehirde yaşayan nişanlımın abisi ve eşi k.validemlere ziyarete gelmişler. ben telefonla hoşgeldiniz diye aradım. dün sabahta ailemle birlikte hoşgeldinize akşam çayına gtmek için aradık. k.validem biz de sizi bu akşam için hep beraber olalım diye arayacaktık, ne güzel tesadüf oldu demiş. neyse, akşam gittik.
k.validem sağ olsun, çok özenle hazırlanmış. ama eltimin yüzü çok asıktı. ben yorgundur vs diye üzerinde durmadım. yemekten sonra, k.pederimin bize vermiş olduğu evin tadilatıyla ilgili konu açıldı. ben zaten muhabbete girmiyorum. sadece dinliyorum. bu arada evin tadilat masrafını tamamen nişanlım karşılıyor.
eltim birden hırslı hırslı babacım biz bize verdiğin evle yetinmiştik, üzerine tek kuruş masraf etmedik. ama herkes bir olmuyor işte, bazıları böyle beğenmiyor dedi.soğuk bir söyle uygun görmüşler. sessizlik oldu. k.pederim sizin tercih ettiğiniz ev sıfırdı kızım, bu ev nerdeyse 25 yıllık var. ev perişan olmuş, çocuklar da bütçelerinin elverdiğince yaptırıyor bir şeyler dedi.
bu sefer de o evin muhiti çok daha güzel, haksızlık olmuyor mu vs. ilk evlenen olduğu için tercih yapma hakkı verilmiş kendisine ve o zaman eski ev istemem demiş. yeni yerleşim birimlerinden sıfır bir daireyi tercih etmiş. nişanlımla ben de evin muhitini beğendik, bir daireleri daha vardı sıfır onu istemedik. eski olsun, biz kafamıza göre yaptırırız demiştik.
k.pederim onlara yemekli düğün vs yapmış. oldukça da lüks bir yerde. ben bunları elbette bilmiyordum. bana da söyledi. düğününüzü, takacaklarımı yaparım, ama eşyanıza hiç karışmam dedi. ben de düğün istemediğimi, sade bir nikah ve nikah sonrası 1. derece akrabalara yemek düşündüğümüzü ama bunu kendimiz yapmak isteriz, size yük olmasın. daha arkada bekar ve okuyan kızınız var demiştim. k.pederim de adaletsizlik olmasın diye kendince bir kaç bilezik fazla almış bana. benim ne aldıklarından haberim bile yok.
k.validem de eltimle paylaşmış sanırım, kız bunları da ortaya döktü. kendimi inanılmaz kötü hissettim. rengim falan kaçtı. babam hemen lafların üzerine kalkılıyor gibi olmasın diye, kahve sonrası bize müsade dedi ve kalktık geldik.
bugün de ne nişanlım akşamki konudan bana bahsetti, ne ben bir şey dedim.
bu kız nihayetinde mecburi hizmetleri bittiğinde yaşadığımız şehre gelecek. k. pederim ve k.validem bana göre çok çok iyi, görgülü ve görenekli insanlar. dürüstler, daha bugüne kadar beni rahatsız edecek hiç bir davranışları, sözleri olmadı. ama arada kalacak gibiler. ikimiz de gelin, ikisi de evlat. nişanlımın abisinin düşüncelerini bilmiyorum. ama kız alttan alttan dolduracak gibi görünüyor. hiç sevmediğim konuların içinde kalacak gibiyim, benim bu kıza tavrım şimdiden sonra nasıl olmalı? kimse kırılsın, üzülsün, arada kalsın istemiyorum ama kendim de kırılmak, üzülmek, hak etmediğim şeyleri duymak istemiyorum.
fikirlerinizi yazarsanız çok mutlu olurum. şu ana hemen cevap veremem ama bir kaç saat sonra bakar, cevaplarım. şimdiden teşekkür ederim.
bence o 4 yıldır tek gelin olmaya alışmış, tahtı sallandı zannetti. halbuki herkesin tahtı da, bahtı da farklı yani.bazılarına daha fazla yapılsa bile başkalarında gözü kalırmış annem kumanın gemisi yürür eltininki yürümez der benim eltim de ben atanamadığım zaman güldüğünü gözümle gördüm seviniyor yatak odası alamadık biz eşim evlenmeden önce ailesinin evini yaptırmış kredi borcu üzerine kredi borcu oldu ben de yetindim ama her seferinde aaa yatak odanız yok demi hurçlara da eşya koymak zor oluyor çekmece falan lazım der D:
sen eltine mesafeli ol canım kesinlikle sırrını verme o hep kendisine yapılmasını istiyor sanırım ama kusura da bakmasın yani herkes hakkını almış zaten daha ne istiyor
Eltinle dost olursan olsun sen bilirsinasık yüzlü olmamakla güler yüzlü olmak başka bir şey değil mi?
canım ben dost olacağım demiyorum ki. ama toplum içinde o var diye, suratımı asıp da oturamam diyorum. yapımda yok. diğer insanların ne günahı var derim, kendime yakıştıramam vs. yoksa bu zamana kadar aramışlığım yok. tanışmada, nişanda ve o akşam kendisini gördüm. ne sosyal medyada listemde var, ne telefonunu aldım. böyle yani.Eltinle dost olursan olsun sen bilirsin
yani herkes kendi hak ettiğini alır kıskançlıktan yarar olmaz ama canım kesinlikle mesafeli ortalıkta güya haksızlık var diyor bu cesareti gösteriyor ben haksızlık olsa da diyemezdim yani ne bileyim o yönünü hiç beğenmedimbence o 4 yıldır tek gelin olmaya alışmış, tahtı sallandı zannetti. halbuki herkesin tahtı da, bahtı da farklı yani.
hayatı zehretmem tabi de, daha önce hiç böyle bir insanla karşılaşmadım o yüzden şaşırdım. ben şu an aile apartmanında oturuyorum, herkes birbirine saygılı, ihtiyacı olduğunda yanında, severler, sevilirler. kimse kimse hakkında kötü düşünmez. ne bileyim böyle bir insanın varlığından haberdar değildim. gördük.Yarısını okudum. Çevrende seni üzen insanlar için hayatı zehir etme kendine.
Bırak kendi kendilerini yesinler. Sen keyfine bak.
İlgilenme bile. Herkes hakettiğini yaşar ve kendi fesatlığında boğulur.
kimsenin ohh ne güzel konuştu dediğini sanmam. herkes gerildi, k.pederim toparlamaya çalıştı. babam da daha fazla zaman geçirmemek için kalkalım dedi. zannetmiyorum bir daha geldiğinde hoş geldine gidelim desinler. yine zannetmiyorum ki, k.validem hep beraber olalım deyip bizimkileri de davet etsin.yani herkes kendi hak ettiğini alır kıskançlıktan yarar olmaz ama canım kesinlikle mesafeli ortalıkta güya haksızlık var diyor bu cesareti gösteriyor ben haksızlık olsa da diyemezdim yani ne bileyim o yönünü hiç beğenmedim
hımm en iyisi olur heralde canım herkesi germiş zatenkimsenin ohh ne güzel konuştu dediğini sanmam. herkes gerildi, k.pederim toparlamaya çalıştı. babam da daha fazla zaman geçirmemek için kalkalım dedi. zannetmiyorum bir daha geldiğinde hoş geldine gidelim desinler. yine zannetmiyorum ki, k.validem hep beraber olalım deyip bizimkileri de davet etsin.
beni ve herkesi şaşırtan da bu hadsizlik zaten. kadının karakterini ben bilmiyorum, k.pederim ne nişanlıma ne diğer oğluna laf bırakmayacak şekilde söyleyeceğini söyledi. tabi ki yeni dünürlerin yanında ne kadar söylenirse. sonra da biz 15-20 dk daha oturup kalktık. arkadan ne konuşuldu bilmiyorum, haberim yok. ne nişanlıma sordum, ne de o anlattı. evet kasıldım, gerildim. böyle bir insanla daha önce karşılaşmadığım için canım sıkıldı. ama olabiliyormuş.Onların yanında bunları diyebileceğin düşünmüyorum açıkçası hele bir de siz oradayken biz masraf etmemiştik ama herkes bir olmuyor işte diye kör göze parmak gibi kim söyler ki bunları ? nişanlınızda orada hiç mi ses çıkarmıyor ya da kaynınız. Bana abartı geldi anlattıklarınız. Ama sizi bilen bildikten sonra neden kasılıyorsunuz ki zaten ailesiyle iyi anlaşıyor muşsunuz daha ne..
Canım ben de onu diyorum mesela aile ortamında bi şey sorarsa cevap verirsin trip yapmazsın ama onun dışında evine aldığın eşyalar altın vb konuları sakın ona anlatmacanım ben dost olacağım demiyorum ki. ama toplum içinde o var diye, suratımı asıp da oturamam diyorum. yapımda yok. diğer insanların ne günahı var derim, kendime yakıştıramam vs. yoksa bu zamana kadar aramışlığım yok. tanışmada, nişanda ve o akşam kendisini gördüm. ne sosyal medyada listemde var, ne telefonunu aldım. böyle yani.
kızlar temmuz ayında hayırlısıyla evleniyorum. iki gün önce başka bir şehirde yaşayan nişanlımın abisi ve eşi k.validemlere ziyarete gelmişler. ben telefonla hoşgeldiniz diye aradım. dün sabahta ailemle birlikte hoşgeldinize akşam çayına gtmek için aradık. k.validem biz de sizi bu akşam için hep beraber olalım diye arayacaktık, ne güzel tesadüf oldu demiş. neyse, akşam gittik.
k.validem sağ olsun, çok özenle hazırlanmış. ama eltimin yüzü çok asıktı. ben yorgundur vs diye üzerinde durmadım. yemekten sonra, k.pederimin bize vermiş olduğu evin tadilatıyla ilgili konu açıldı. ben zaten muhabbete girmiyorum. sadece dinliyorum. bu arada evin tadilat masrafını tamamen nişanlım karşılıyor.
eltim birden hırslı hırslı babacım biz bize verdiğin evle yetinmiştik, üzerine tek kuruş masraf etmedik. ama herkes bir olmuyor işte, bazıları böyle beğenmiyor dedi.soğuk bir söyle uygun görmüşler. sessizlik oldu. k.pederim sizin tercih ettiğiniz ev sıfırdı kızım, bu ev nerdeyse 25 yıllık var. ev perişan olmuş, çocuklar da bütçelerinin elverdiğince yaptırıyor bir şeyler dedi.
bu sefer de o evin muhiti çok daha güzel, haksızlık olmuyor mu vs. ilk evlenen olduğu için tercih yapma hakkı verilmiş kendisine ve o zaman eski ev istemem demiş. yeni yerleşim birimlerinden sıfır bir daireyi tercih etmiş. nişanlımla ben de evin muhitini beğendik, bir daireleri daha vardı sıfır onu istemedik. eski olsun, biz kafamıza göre yaptırırız demiştik.
k.pederim onlara yemekli düğün vs yapmış. oldukça da lüks bir yerde. ben bunları elbette bilmiyordum. bana da söyledi. düğününüzü, takacaklarımı yaparım, ama eşyanıza hiç karışmam dedi. ben de düğün istemediğimi, sade bir nikah ve nikah sonrası 1. derece akrabalara yemek düşündüğümüzü ama bunu kendimiz yapmak isteriz, size yük olmasın. daha arkada bekar ve okuyan kızınız var demiştim. k.pederim de adaletsizlik olmasın diye kendince bir kaç bilezik fazla almış bana. benim ne aldıklarından haberim bile yok.
k.validem de eltimle paylaşmış sanırım, kız bunları da ortaya döktü. kendimi inanılmaz kötü hissettim. rengim falan kaçtı. babam hemen lafların üzerine kalkılıyor gibi olmasın diye, kahve sonrası bize müsade dedi ve kalktık geldik.
bu kız nihayetinde mecburi hizmetleri bittiğinde yaşadığımız şehre gelecek. k. pederim ve k.validem bana göre çok çok iyi, görgülü ve görenekli insanlar. dürüstler, daha bugüne kadar beni rahatsız edecek hiç bir davranışları, sözleri olmadı. ama arada kalacak gibiler. ikimiz de gelin, ikisi de evlat. nişanlımın abisinin düşüncelerini bilmiyorum. ama kız alttan alttan dolduracak gibi görünüyor. hiç sevmediğim konuların içinde kalacak gibiyim, benim bu kıza tavrım şimdiden sonra nasıl olmalı? kimse kırılsın, üzülsün, arada kalsın istemiyorum ama kendim de kırılmak, üzülmek, hak etmediğim şeyleri duymak istemiyorum.
fikirlerinizi yazarsanız çok mutlu olurum. şu ana hemen cevap veremem ama bir kaç saat sonra bakar, cevaplarım. şimdiden teşekkür ederim.
Şimdi kv kp çok iyi insanlarmış başta onu söylemek isterim. Bence eltinizle aranızı iyi tutmayın. Mesafeli olun. Demek ki her şekilde size zarar vermek isteyecek. Dikkatli olun.kızlar temmuz ayında hayırlısıyla evleniyorum. iki gün önce başka bir şehirde yaşayan nişanlımın abisi ve eşi k.validemlere ziyarete gelmişler. ben telefonla hoşgeldiniz diye aradım. dün sabahta ailemle birlikte hoşgeldinize akşam çayına gtmek için aradık. k.validem biz de sizi bu akşam için hep beraber olalım diye arayacaktık, ne güzel tesadüf oldu demiş. neyse, akşam gittik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?