Eltimle aramdaki problem

Kafamda gerçekten eltilik müessesindeki kıskançlığını oturtamıyorum. Bana acayip saçma geliyor. Hayır neyi paylaşamıyorum yani eltimle, kaynanamla kayınpederimi mi :KK70: istedikleri kadar iyi geçinsinler mesela ne güzel. Aşiret miyiz, saltanat kavgası mı yapıyoruz anlamıyorum. İnsanların kendilerini bu kadar önemsemeleri beni benden alıyor:KK70:

Ben de kayınvalidemin yanında eşimi öpüyorum öpmemem mi lazım?

Kurdele olayının kasti yapılmış bi şey olduğunu düşünmedim okuyunca. Ama sevmiyorsanız iletişime geçmeyin çok muhatap olmayın. Elti bu yani her gün görüşmeseniz de öleceğiniz bi mertebe değil neticede

Yorumlarda baya saf hanımlar var ama eltim yok ve etrafımda çoğu eltiler böyledir. Siyah kurdeleyi tabi ki bilerek takmış sana daha neler edicem hesabı. Barışmayın aranız bozuk kalsın. Görümcem mesela nişan zamanı engelledi hala da engelli şuan. Hiç konuşma gereği de duymadı.

Siyah kurdeleli olanı kimin taktığını fark etmemiş gibi yapıp eltinizin yanında "Aaaa bunu da kim takmış" deseniz etrafınızdakiler elinize beddua seansı yaparlardı hatta sonrasında mesela kardeşiniz ya da kuzeniniz eltin taktı ya derdi Biraz politik olmak iyidir

Merhaba kızlar neye nasıl başlasam bilemiyorum
4 sene önce evlendim evlenmeden önce eltimle kaynanamın evinde tanıştık o kadar rahat o kadar kendini beğenmiş biriydi ki anlatamam benden de 5-6 yaş küçük kaynanamın kaynatamin yanında eşini opmeler bacak bacak üstüne atmalar neyse tanıştık ettik tanışmadan sonra mesafe koymaya başladı gördüğü yerden görmemezlikten gelme nişanımda düğünümde gelipte kesinlikle hayırlı olsun dahi demedi inanır mısınız çeyiz bohçasına bana bir hediye koymus paçavra en son beni benden alan durum düğünümde siyah kurdeleli çeyrek takması ben orda heyecandan göremedim anlam veremedim ama daha sonra teyzelerim kuzenlerim beni uyardı bu kıza dikkat et tehlikeli bende artık yapmam gerekeni yaptım ve konuşmama kararı aldım şimdi kaynanam barıştırmaya çalışıyor ama ben yaklaşmiyorum içimden dâhi gelmiyor sizce ne yapmalıyım
4 senedir sizin hayatınıza ne gibi etkileri var peki ? Neler yapıyor mesela

Siyah kurdele olunca ne oluyormuş ki? Büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atmak benim için saygısızlık değil.
Kadın sizinle görüşmek istemiyorsa sizde görüşmeyin. Kayınvalidenizin niyetinin kötü olduğunu sanmıyorum
Gittiginiz hangi düğünde siyah kurdele gördünüz allah askina

Konusmayin kesinlikle uzak durmak kendinize yapabilcegnz en büyük iyilik. Bunların kanlarını haset sarmış.

Canım aslında ortada dile gelecek bir sorun yok yani açık açık yapılan bişey yok bi karın ağrısı var ama aile içinde bunu kimseye anlatamazsın.
kocana kv ne de dersin benim kimseyle bir problemim yok kapım herkese açık gelsin buyursun ben hep iyi olmak isterim de geç senin kafanı ağrıtmasınlar.
Becerebiliyorsan ikili oynayacaksın ben silmedim haberim yok de geç eğer açık açık aile içinde ben onu sevmiyorum görüşmek istemiyorum sildim çıkardım diye açık açık anlatmadıysan.

Kafamda gerçekten eltilik müessesindeki kıskançlığını oturtamıyorum. Bana acayip saçma geliyor. Hayır neyi paylaşamıyorum yani eltimle, kaynanamla kayınpederimi mi :KK70: istedikleri kadar iyi geçinsinler mesela ne güzel. Aşiret miyiz, saltanat kavgası mı yapıyoruz anlamıyorum. İnsanların kendilerini bu kadar önemsemeleri beni benden alıyor:KK70:
eş ailesinin çifte standardı çekilemiyor birini görünce ötekini dışlamalaır.
birine yağdırırken diğerine zorluk yapmlaarı

Benim de eltim var benden çok daha rahat büyümüş birisi dediğinize benzer şekilde giyim olarak davranış olarak aşırı rahat davranır ama ben hiç yadırgamam dikkatimi de çekmez çünkü o onun hayatı ben kendimi ona göre sekillendirmem hediye konusunda mavi görmüştüm ama siyah gerçekten ilginç olmuş bu kadar anlam yükleme yerine siz de rahat olun bırakın herkes kendi istediği şekilde davransın hatta iyi yönlerini örnek alın kendinize inanın bu eltilik olayında bu kadar karmaşaya gerek yok sizi üzen rahatsız eden birisi ise görüşmezsiniz olur biter ya evlatlarına duyulan ilgi ve sevgi bile farkliyken gelinleri kim eşit sevebilir veya davranabilir gerçekçi olalım elbet birisi daha öncelikli olur bizde de eltime laf edilmez bana edilir ama çok takmam çünkü bu eltimin suçu değil

Siyah kurdele neymiş ki düğününüzü yas mı ilan etmiş ahahahahaha komik geldi sonradan fark etsem bile sormam ben bunu mesela o kadar önemsiz ki fark etmemiş gibi yaparım ahahaha. Bacak bacak üstüne atması ya da kocasını öpmesi gayet normal bence ben de kv nin kp bin yanında eşimi öperim yanaktan makas alırım o da bana yapar kime ne? Bacak bacak üstüne de atarım bunlar saygı göstergesi değil bana göre. Sanki eltinizin hareketleri size batıyorsa siz eltiyi takmış gibisiniz

Kayinvalidenize ikinizin de yetiskin olduğunu , küslük değil muhattap olmamayı tercih ettiğinizi açıklayın. Sadece eşini öpmesi ,rahat takılmasi sizi neden gerdi orayı anlamadım, sizin hayat tarzınıza uymuyor diye yargılamamak lazım.
Vallahi o kadar rahatlık kolay kolay kimsenin tarzına uymaz neredeyse dudak dudağa ben hatta nişanlıma baktım şaşırdım

Kuyumcular da siyah kurdele hiç görmedim, hep kırmızı kurdele oluyor. Kurdele işi bana özellikle yapılmış gibi geldi.
Büyüklerin yanında gereksiz rahat ya da muck muck tavırları sevmiyorum bu arada. Toplum içinde de dikkat ediyorum, kimse kocamla yılışık hallerimi görmek zorunda değil 😅

Bacak bacak üzerine atması, eşini öpmesi falan bunlar sizi ne alakadar ediyor öpmüşse kendi kocasını öpmüş sizinkine dokunmamış ya. Ayrıca o sizden önce evlenmiş kayın ailesiyle belli bi dinamiği var herkes birbirini tanımıştır demek ki hepsi rahat sizin kadar saygı saygı diye takıntılı değiller insanların davranışlarına karışmayın. Konunuzda haklı olduğunuz tek nokta siyah kurdele olayı bunu bende merak ettim ne niyetle yapmış ama bunun için görüşmemelik etmezdim hatta ilk fırsatta toplu buluşup ‘ ya biri düğünde takısını siyah kurdeleyle takmış ne demek ki acaba ‘ falan diye ortaya sorardım ordan belli olurdu niyeti

Merhaba kızlar neye nasıl başlasam bilemiyorum
4 sene önce evlendim evlenmeden önce eltimle kaynanamın evinde tanıştık o kadar rahat o kadar kendini beğenmiş biriydi ki anlatamam benden de 5-6 yaş küçük kaynanamın kaynatamin yanında eşini opmeler bacak bacak üstüne atmalar neyse tanıştık ettik tanışmadan sonra mesafe koymaya başladı gördüğü yerden görmemezlikten gelme nişanımda düğünümde gelipte kesinlikle hayırlı olsun dahi demedi inanır mısınız çeyiz bohçasına bana bir hediye koymus paçavra en son beni benden alan durum düğünümde siyah kurdeleli çeyrek takması ben orda heyecandan göremedim anlam veremedim ama daha sonra teyzelerim kuzenlerim beni uyardı bu kıza dikkat et tehlikeli bende artık yapmam gerekeni yaptım ve konuşmama kararı aldım şimdi kaynanam barıştırmaya çalışıyor ama ben yaklaşmiyorum içimden dâhi gelmiyor sizce ne yapmalıyım
Yani mesafeli olun hoslanmadinizsa ama eşleriniz yigenlerini kardeşini görmeyecek mi mesela tek mi göndereceksiniz birbirinize? ben asla kaldıramam. Uzakmişta anladığım yani görmezden gelin size açık bir zarar verirse karşılığını güzelce verirsin. Barış gitsin sen mutlu olursun, küsmek kolay mesafeli ol yeter

Gördüğü yerde sadece mrb başka bir konuşma davet etme olmadı aramızda
E biz de öyleyiz. Aramızda hiçbir sorun yok kaç yıllık eltilerim ama görürsek merhaba merhaba o kadar. İki eltim samimi olmuşlardı kavga etmişlerdi. Ben en baştan hiç samimi olmadım asla dedikodu yapmam uzak dururum. O yüzde kafam rahat :) en güzeli böyle bence

X