Eltimle aramdaki problem

Kaynananıza siyah kurdeleyi sorun bakalım?
Zaten kaynanam görmemis bende eltimin taktığını söylemedim görünce kim taktı bunu Allah belasını versin neler neler sonra onun taktığını söyleyince şok oldu yok yapmaz o bilmem ne tövbeler etmeye başladı şimdide bizi barıştırmaya çalışıyor

Zaten kaynanam görmemis bende eltimin taktığını söylemedim görünce kim taktı bunu Allah belasını versin neler neler sonra onun taktığını söyleyince şok oldu yok yapmaz o bilmem ne tövbeler etmeye başladı şimdide bizi barıştırmaya çalışıyor
Ee tamam o zaman size niye geliyor, gidip ona desin yaptığın olmadı özür dile diye.

İşte kaynanamda bizi bir araya getirmeye çalışıyor o cahil aldırma yaptıklarına bilmem bilmem ne diyor bende istemiyorum diyorum bu benim unutabilecegim bir durum değil hatta doğumda hastaneye geldi hayrlı olsuna çiçek getirmiş çiçeği alıp ayağımın altında ezdim kayanamada söyledim kesinlikle bizden uzak durucak bebegime dahi dokunmiycak dedim
Bu kadar nefret dolu olmayın ya, çiçek getirdiyse koyun vazoya hayatınıza devam edin yani, eltiyi sevmemenizi falan anladım ama baya kan davasına çevirmişsiniz.
Görüşmeyin bitsin

Vallahi o kadar rahatlık kolay kolay kimsenin tarzına uymaz neredeyse dudak dudağa ben hatta nişanlıma baktım şaşırdım
Ne güzel karı koca mutluluğunu gizlemiyor saklamıyor. Eltiniz sizden önce o aileye girmiş, herkes huyuna suyuna alışmış ki yadırganmıyormuş. Nişanlınız onları ilk kez öyle görmedi heralde. Başkasına göre de siz aşırı rahat görünebilirsiniz.

Eltinizi siyah kurdeleli altını takarken gördünüz mü, takı töreni video kaydında belli mi onun taktığı? Veya evet ben taktım dedi mi? Ben olsam ve onun taktığını gözümle görsem altınını takısını iade ederdim. Kocasıyla nerdeyse dudak dudağa görünce çok şaşırdığınız, davranışını uygun bulmadığınız birinin takısını da kabul etmeseydiniz.

Ben özellikle yapıldığını sanmıyorum, kuyumcu öyle vermiş olabilir.
Siz görüşmek istemiyorsanız net olun görüşmeyin derim
Valla ne tesadüf öyle bir kuyumcu özellikle ona denk geliyor Allah ne düşünüyorsa iki katını başına versin inşallah

Bu kadar nefret dolu olmayın ya, çiçek getirdiyse koyun vazoya hayatınıza devam edin yani, eltiyi sevmemenizi falan anladım ama baya kan davasına çevirmişsiniz.
Görüşmeyin bitsin
İnanin daha neler neler var bunlar hiçbirsey evet kendi kendimi doldurdum ama elimde değil yemin ediyorum onu en başta kardeşim olarak gördüm elti kavramını sevmiyorum zaten ama bazi hal hareketleri zoruma gitti gördüğü her yerde görmemezlikten gelme yanımızdan vın diye gecmeler bir insan hiçbir güzel bir şeyimiz için hayırlı olsun demez mi demedi

Merhaba kızlar neye nasıl başlasam bilemiyorum
4 sene önce evlendim evlenmeden önce eltimle kaynanamın evinde tanıştık o kadar rahat o kadar kendini beğenmiş biriydi ki anlatamam benden de 5-6 yaş küçük kaynanamın kaynatamin yanında eşini opmeler bacak bacak üstüne atmalar neyse tanıştık ettik tanışmadan sonra mesafe koymaya başladı gördüğü yerden görmemezlikten gelme nişanımda düğünümde gelipte kesinlikle hayırlı olsun dahi demedi inanır mısınız çeyiz bohçasına bana bir hediye koymus paçavra en son beni benden alan durum düğünümde siyah kurdeleli çeyrek takması ben orda heyecandan göremedim anlam veremedim ama daha sonra teyzelerim kuzenlerim beni uyardı bu kıza dikkat et tehlikeli bende artık yapmam gerekeni yaptım ve konuşmama kararı aldım şimdi kaynanam barıştırmaya çalışıyor ama ben yaklaşmiyorum içimden dâhi gelmiyor sizce ne yapmalıyım
Uzak dur kesinlikle...

Ne güzel karı koca mutluluğunu gizlemiyor saklamıyor. Eltiniz sizden önce o aileye girmiş, herkes huyuna suyuna alışmış ki yadırganmıyormuş. Nişanlınız onları ilk kez öyle görmedi heralde. Başkasına göre de siz aşırı rahat görünebilirsiniz.

Eltinizi siyah kurdeleli altını takarken gördünüz mü, takı töreni video kaydında belli mi onun taktığı? Veya evet ben taktım dedi mi? Ben olsam ve onun taktığını gözümle görsem altınını takısını iade ederdim. Kocasıyla nerdeyse dudak dudağa görünce çok şaşırdığınız, davranışını uygun bulmadığınız birinin takısını da kabul etmeseydiniz.
Evet belli kaynanam sormuş zaten ben bilerek yapmadım kuyumcu öyle verdi bende kuyumcunun adresini istedim 6 aydır hala kuyumcunun adresini gönderecek

Uzak dur kesinlikle...
İşte bunu yapmak istiyorum ama kaynanam her onlara gittiğimde barışın sizi biraraya getiricem o cahil ona aldanma böyle olmaz inanın içimden dahi gelmiyor istemediğini belirttim nasıl guveneyim o benden bir sene önce evli hamileydi kaynanam zırt pırt o hamile sende elini çabuk tut artık Instagram devamlı bebek resmi kaynanam olmasa saçını başını yolacam aradan 1 ay geçti ben hamile kaldım duydum ki oda bebeğini düşürmüş şuan 2 çocuk annesiyim ve tedavi görüyor devamlı çocuğunu düşürüyor herkes kalbinin ekmeğini yer

Sizin örf adetinizi bilemem ama bizde böyle bir durum olamaz bizde bu saygısızlıktır madem çok öpmeye meraklı kocasını milletin yanında yapacağına gitsin evinde öpsün kimseye sevgisini ispatlama çabasına girmesin
Akrabasıyla evlenen kadın tabiki eşini öpmeyi ayıp sayar:)
Eltiniz en doğru kararı vermiş

Aman eltimi uzak dursun bizimkinde 10 grm bilezik var yok görsen bir havayla takıyor sanki Trabzon hasır set meğerse eşim onların düğününde bilezik artı 200 milyar para yardımı yapmış bunlardan haberimiz yok kendi taktığı bilezikten ince birde hasbam hamileliğini gizliyor şuan doğurdu aramadım bile ne arayacağm benden gizleyen fesatlrdan
gizlediğini nerden ve nasıl biliyorsunuz bunu size söyleyen birileri mi oldu

İşte bunu yapmak istiyorum ama kaynanam her onlara gittiğimde barışın sizi biraraya getiricem o cahil ona aldanma böyle olmaz inanın içimden dahi gelmiyor istemediğini belirttim nasıl guveneyim o benden bir sene önce evli hamileydi kaynanam zırt pırt o hamile sende elini çabuk tut artık Instagram devamlı bebek resmi kaynanam olmasa saçını başını yolacam aradan 1 ay geçti ben hamile kaldım duydum ki oda bebeğini düşürmüş şuan 2 çocuk annesiyim ve tedavi görüyor devamlı çocuğunu düşürüyor herkes kalbinin ekmeğini yer
Öncelikle o cahil falan bunları geçsin. İşine geldiği gibi davranıyor. Basbayağı bilinçli yani. Cahillik falan yok ortada. Çocuk meselesine gelince velev ki herkes kalbinin ekmeğini yer ise bu konuyu ohh olsuna çevirmen çok yanlış. Bu kadar nefrete gerek yok. Sana o çocuğu veren de Allah onu tedavi ile imtihan eden de Allah. İnsanların başına gelen imtihanlar için: Ben iyiyi hakediyordum o kötüye demek senin de onun gibi kindar olduğunu gösterir. Halbuki ne hali varsa görsün evi ayrı barkı ayrı diyen biri olsa idin şu an bunu buraya yazmazdın.
Kaynana gelince o da samimi değil. Düzgün bir kaynana iki elti arasında atıp tutmaz. O şöyle böyle demez. İdare eder geçer. Kaynananla da çok içli dışlı olma derim. Sen de görmezden gelmeyi öğrenmeli, düşünce yapını değiştirmelisin.

Siz net olun , kv yi de susturun münasip bir dille ...

Öncelikle o cahil falan bunları geçsin. İşine geldiği gibi davranıyor. Basbayağı bilinçli yani. Cahillik falan yok ortada. Çocuk meselesine gelince velev ki herkes kalbinin ekmeğini yer ise bu konuyu ohh olsuna çevirmen çok yanlış. Bu kadar nefrete gerek yok. Sana o çocuğu veren de Allah onu tedavi ile imtihan eden de Allah. İnsanların başına gelen imtihanlar için: Ben iyiyi hakediyordum o kötüye demek senin de onun gibi kindar olduğunu gösterir. Halbuki ne hali varsa görsün evi ayrı barkı ayrı diyen biri olsa idin şu an bunu buraya yazmazdın.
Kaynana gelince o da samimi değil. Düzgün bir kaynana iki elti arasında atıp tutmaz. O şöyle böyle demez. İdare eder geçer. Kaynananla da çok içli dışlı olma derim. Sen de görmezden gelmeyi öğrenmeli, düşünce yapını değiştirmelisin.
Gerçekten çok çok teşekkür ederim fikriniz için. çocuk için en ufak dahi ona oh olsun demedim dememde Allah anne olmak isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin 🤲

Konuya farklı bir bakış acısıyla baktım ben acıkcası acaba siz de içten içe rahat olmak istiyorsunuz da toplum baskısı örf adet gelenek vs yapamıyor musunuz? Başka insanların ne yaptığı toplum içinde sizi ilgilendirmez çünkü. Ben de ortamlarda samimi davranışları rahatsız edici bulurum ama bunun nedeni bana yapay gelmesi ve biraz ergence bulmam . Ama bacak bacak üstüne de atarım yani. Ayrıca siyah kurdele olayını anlayamadım ben ne demek yani bu farz edelim ki gitti uğraştı buldu siyah kurdele taktı ee yani ne olacak o siyah kurdele taktı diye sizin evliliğiniz mutsuz mu olacak? Herkesin kendi ayıbı derim ya da bu kadar takılıyorsam aynı kurdele ile iade ederim ben siyah kurdelenin uğursuzluk getirdiğine inanıyorum kusura bakma haneme sokamam derim. Bir de kuyumcunun adresini istemişsiniz allah askına gidip soracak mısınız? yani bazen bu kadar boş vakti olmasına insanların hayret ediyorum. Sevmiyorsanız önemsemiyorsanız zaten gelip burada konu açacak kadar bilenmezsiniz. Görüşmek zorunda mısınız? Benim de eşimin ailesinde sevmediğim bir kuzeni var merhaba derim o merhaba der bitti. Evime bi kaç kere geldi def etmedim ama ben gitmem. Ben gitmeyince o da gelmiyor artık. Yani bazı seyleri uzatmadan, bilenmeden mesafe koymak en iyisi.

Biz eşimle akrabayiz hatta kayınvalidem onda biraz kıskançlık var diye bana söyledi ve birde kayınvalidemin elinden telefonu alıp beni ismimi ne diye kaydettigini sormuşlar düşünebiliyor musunuz kesinlikle aramızda kavga sataşma dahi olmadı kendisi en baştan mesafe koymak istedi
Görümcemin eltisinin aynısı senin eltin onunki de tutturmuştu bana aldığınızın fazlasını almayacaksınız mobilyaya kadar aynı fiyat olacak diye. Böylesiyle konuşup napabilirsin ki gereksiz tip.
Mesafeli ol kesinlikle bırak ne diyorlarsa desinler

Ben kendisine sordum konusu açılınca hamileymiş nasip dedi oysa 4 aylıkmış
anladım o zaman haklısınız. bende aynı durumu yaşadım da o yüzden sordum. bizimde arayıp onlara söylememizi beklemişler il dışında abisi ve ablası ama ablası sürekli arar sorar gün aşırı görüşür özellikle kardeşi ile ona söylemiş. neymiş biz onlardan saklamışız hayırlı olsuna aramadılar. benden onun üzerine iyice kopardım ipleri. kv hasta bu ara sık geliyorlar geldiklerinde merhaba merhaba o kadar.

X