Eltimin davranışları

Kadın sizi evine almasa önüne birşey çıkarmasa suç, alsa önüne sofra kursa suç. Peki bu insan nasıl iletişim kuracak sizinle daha siz şimdiden ön yargılısınız. O kadar yorulmuşsunuz diye almış sizibir kere yemeğe almış bir kere kim ahzırladıysa hazırladı ne önemi var yine çağırmış siz hala yok o yapmadı kardeşleri yaptı, kaynanam yaptı derdindesiniz yahu sofra kurmuş işte illa yok o neden yapmadı etmedi yapmak zorunda mı size kurabiye yemek. Evini açmış ya. Ayrıca çeyiz yerleştirirken ben eltimi istemem yanımda özel eşyalarımı görsün istemem. Belki çocuğu var onunla ilgileniyor, belki karışmak istemiyor. Gelse şunu şuraya bunu buraya koyalım dese bu sefer konu açar çok karıştı dersiniz. Baştan neden hemen kötü düşünüyorsunuz insanlarla alakalı anlamıyorum aranızda birşey yokken evine girmek istemiyorum filan beraber aynı apartmanda siz nasıl yaşayacaksınız. Kimse size özel yemek hazırlamak zorunda değil herkes bir elden hazırlamış açık arar gibi bunu a mı sen yaptın deyip onun yapmadığını ima etmek ayıp

Canim boiylke yaparsan cok yipranir ve yipratirsin emin ol...
Benimde evim yerlesirken annemde yoktu kv de yoktu
Cunku annem hadta idi kv de memleketinde ifi
Sadece gorumcem varfi evli oda elnden geleni yapti kizcagiz ama eltim o gun oglunu dr goturmus gelmefi bile
Aksam ustu geldi bakti himmm esyalar guzelmus dedi ve gitti ne taktim kafama ne esime birsey soyledfim unuttum...
Bundan 4 ay oncede tasinirken eltime gittim ve kenfi evim gibi temizlik yaptim ve 3 gun sonrada hamile oldugumu ogrendfim....yine aklima birsey gelmedi yine
Takma kafana dugunune odaklan
Kv de ben evimde yemek istiyotum kimseye zahmet olmasin de
Ki eltin size birdey hazirlamak zorundada dedgil

Amaaannn sukredin ki bisey yapmamis ne guzel iste keyfinize bakin
yapmadigi seyleri de kendinize dert etmeyin. Insanlarin her hareketinden anlam cikartmaya calismayin.
yapsaydi herseye burnunu soksaydi daha mi iyiydi. Simdilik onun fitrati da o diyip gecin

haksızsınız.
o kadar çok eltim eltim diyorsunuz ki; takılmışsınız.
her cümlenizin sonu "zaten ben gitmek istemedim mecbur kaldım." eltiniz zaten sizdeki negatifliği anlamış, belkide bu yüzden uzak duruyordur ki; bana göre en akıllısını yapıyor, mesafe her zaman iyidir.
konunuzdaki son paragrafınızı uygulayın. bir daha ki sefere direkt evinize geçin, işimiz çok vakit kaybetmeyelim dersiniz. sofra kurmakla falan uğraşmayın, sandviç hazırlayın yanınıza su kaynatmanızı poşet çayınızı alın işinizi yapın.
çeyiziniz gitmiş eşyanız yerleşiyor, kimseden yardım istemeyin, bunlar güzel heyecanlar, keyfini çıkararak kendiniz yapın.

Siz şimdiden elçilik yapmaya başlamışsınız. Bu kadar takmayın onu yaptı, bunu yapmadı diye.daha çok başındasınız, henüz ne komşuluk ne de akrabalık ilişkileriniz oturmuş. Zaman içinde belli olur. Benim de kendi arkadaşlarım be görümcemler olduğu için eltimler çok karışmamış, bakıp gitmişlerdi.hiç de aklıma gelmedi meden çağırmadılar, etmediler diye. Zaman içinde eltimle abla kardeş gibi olduk, benim ona yardımım sınırlı küçük çocuğum olduğu için, ama o bana çok yardım eder.iyi niyet en temel şey. Zaman içinde gözlemler, ona göre belirlersiniz ilişkinizi. Şimdiden takılmayın her şeye.

kk nün klişe lafı
ne kadar az beklenti o kadar mutluluk
herkes yazmış yapmak söylemek ilgilenmek zorunda değil

yukarıda da yazmışlar
eğer eltinde yememek istiyorsan
"anne evimde yiyelim bugün de öyle özendim ben
eltimin evinde oturmaya gerek yok" v.s. v.s. diyebilirsin

Ben de bir sorun goremedim.
Yemek cok diye baska bir sey yapma geregi duymamistir.

Hem mecbur degil gunde iki kere bir suru insani kayinvalidesinin emrivakisiyle agirlamaya.

Aksine sizin tavriniz hic hos degil.
Onu kim yapmis , bunu kim yapmis diye sormaniz. Yiyin,cekilin..

Onyargilisiniz ayrica. Bos evde oturmayi yeglerim falan,gitmem etmem. Hissediyordur kadin,neden gelip yardim etsin yada hosgorulu davransin size?

Ben de düğünüm zamanı böyle saçma sapan şeylere takıldım. Nişanlımla tartistim.dugun hazırlıklarını da ev dizmeyi de burnumuzdan getirdim.dugunumden hiçbir şey anlamadım.sanki başkasının düğünüydu.hassas zamanlar bir şeye takınca çorap sokugune donuyo olay.simdi hamileyim ve riskli bir hamilelik. Çok doktor vb seçeneği olmayan bir yerdeyim.hayati riskiniz bile olabilir.yataga bağliyim. Ve ne kadar saçma gerekçelerle eşimin benim mutlu olmamızı engellemisim diyorum.esimin yüzündeki hüznü görünce keşke önceden biraz soluk aldirsaymisim diyorum.oncesinde yorgunduk şimdi yüzümüzün altında omuzlarımiz çöktü.halbuki o zamanlar daha iyi geçebilidi..yani demem o ki bırak dış kapının mandalina takılıp güzel anları ertelemeyi.

Yemegi kim yapti ne onemi var hazir da almis olabilirdi,siz neden o mu bumu şumu yapti diyorsunuz ki

Herkese merhaba. Daha önce birçok kez bahsettim ama yine kısaca anlatayım. düğünüme bir aydan daha az bir süre kaldı. Tüm bu süreç içinde görümcem ve eltimi gözlemlemek için çok fırsatım oldu. Görümcemle ilgiyi konuyu burada hep beraber tartıştık ve mesafeli olma kararı aldık hepinizle :) Şuan mesafemden dolayı bir sorun yok aramızda. 'nasılsın canım' tarzı bir soruya 'iyiyim canım sen' demeyi ve uzatmamayı öğrendim en sonunda.

Eltime gelince, eltim çok soğuk bir insan ‘öyleyse ona da mesafeli ol o zaman' diyeceksiniz, haklısınız. Ben de tam bu konuda bir şey sormak istiyorum size.

Bir hafta önce çeyizim gitti, eşyalarımı yerleştirdik. Yerleştirirken, eltim (aynı sitenin aynı katında karşı karşıyayız) yabancı gibi, eşyalarımı ve bizi temizlik yaparken izleyip izleyip evine gitti. Yüzünde sahte bir gülümsemeyle gün boyu anahtar elinde gelip gitti. Yardımına zaten ihtiyacımız yoktu ama formaliteden bile olsa sorabilirdi. Onun öncesinde anlatmam gereken başka bir şey var. Yine bu nişanlılık dönemimde evimi görmeye gittiğimizde, eşyalarım vb henüz seçilmediği için ev boştu ve mecburen eltimlere geçtik. Ama şöyle bir şey var: kayınvalidem, kayınpederim, görümcem vb de bizle geldiği için geçmeye mecbur kaldık bir nevi. Yoksa inanın ben o boş evde oturmayı yeğlerdim ki zaten merdivenleri çıkar çıkmaz direk evime yönlendim ‘acelen ne ‘ diye gülerek beni eltimin evine yönlendirdiler. Yani mecburen girmek zorunda kaldım. Eltim akşama doğru yiyecek bir şeyler hazırladı hepimize, yedik geldik vb. O olay öyle kapandı.

Çeyizlerimizi götürdüğümüzde, ben yine direkt evime girmek istedim fakat çeyizimi taşıyan araba (içinde eşim, kayınpederim vardı) bizden geç geldiği için yine kayınvalidem bizi eltimin evine soktu. Eltim kapıyı açmasına rağmen ‘ne içeri girin’ dedi ne de buyur etti. Neyse girdik. Biraz sonra araba geldi ve hemen çıktık. Eşyalarımı yerleştirmeden temizlik vb yaptık bayağı. Akşam oldu ve acıktık haliyle. Kayınvalidem tutturdu yine: ‘x sofrayı hazırladı sizi bekliyor’ Aç olmama rağmen zerre kadar gidesim olmasa da ayıp olmasın diye gittik. Orada eşimin teyzesinin evli kızları vardı iki tane de. Çok sıcakkanlı kadınlardı. Sofrada kurabiye, börek tarzı şeyler vardı bir de lahmacun getirtmişlerdi. Yerken eltimin yaptığını düşündüğüm şeyleri soruyordum kayınvalideme ama her seferinde ‘şunu kardeşimin kızı bunu diğer kızı’ vb diyerek geçiştirdi. Baktım sofrada bir börek bir de kete vardı ‘bunları da sen yaptın değil mi anne’ dedim ve güldüm o da gülerek evet dedi. Dün yapıp getirdim. Yani eltim bir kurabiye bile yapma gereği duymamıştı. Bize değil, kendi kayınvalidesine yapabilirdi. Ya da en azından kadın o yoğunlukla bir tepsi kete, bir tepsi börek açmak zorunda kalmayabilirdi. Ta evinde hazırlayıp getirmiş. İçimden öyle bozuldum ki. Madem eltimin bir tane emeği yok bu sofrada ne diye bizi ‘x sofra hazırlamış ,’ diyerek oraya götürüyorsun. Bizim evde sofra kurup yeseydik madem.

Neyse kızlar soruma geleyim, çok uzattım. Düğünümden bir hafta önce, son rötuşlar için yine gideceğiz evime. Fakat kayınvalidem yine tutturacak ‘biraz orada oturalım sonra geçelim’ diye. Ben bu sefer böyle olmasını istemiyorum. Direkt evime geçmek ve yemek saati gelince dışarıdan bir şeyler getirtmek istiyorum. Bu konu beni şimdiden çok geriyor. Çünkü kayınvalidem yine 'x sofra hazırladı' deyip bizi oraya götürecek. Sizce haksız mıyım?
Hem de o kadar haksızsın ki..Ya şu hayata biraz olumlu bakın.İnsanları eleştirmeden,gözlemeleme ihtiyacı duymadan,önyargısız,herkesi kendi fikri doğrultusunda kendi gibi olmasını beklemeden...

Bir yuva kuruyorsun.Güzel bir başlangıç yapıyorsun,evini düzüyorsun.Gülüp eğlenmek varken kendini ne diye germek.Sanane görümcenden sanane eltinden.Sen nişanlınla anlaşmaya güzel bir yuva kurmaya bak.

Sen yardım etmedi diye düşünürsün,eltin karıştı olmamak için yardım etmemiş diye düşünür.Yok bunu sen mi yaptın şunu kim yaptı gibi sorular ne kadar ayıp.Bu insan size iki kez kapısını açmış mı? Sofra krup kaldırmış mı?Daha ne yapacak.Elinize sağlık allah bereket versin der yer kalkarsın.Senin evin yeni gelin evi olduğu için dökülüp saçlmasın diye eltinde yemeyi uygun görmüştür kayınvaliden.

Herkese merhaba. Daha önce birçok kez bahsettim ama yine kısaca anlatayım. düğünüme bir aydan daha az bir süre kaldı. Tüm bu süreç içinde görümcem ve eltimi gözlemlemek için çok fırsatım oldu. Görümcemle ilgiyi konuyu burada hep beraber tartıştık ve mesafeli olma kararı aldık hepinizle :) Şuan mesafemden dolayı bir sorun yok aramızda. 'nasılsın canım' tarzı bir soruya 'iyiyim canım sen' demeyi ve uzatmamayı öğrendim en sonunda.

Eltime gelince, eltim çok soğuk bir insan ‘öyleyse ona da mesafeli ol o zaman' diyeceksiniz, haklısınız. Ben de tam bu konuda bir şey sormak istiyorum size.

Bir hafta önce çeyizim gitti, eşyalarımı yerleştirdik. Yerleştirirken, eltim (aynı sitenin aynı katında karşı karşıyayız) yabancı gibi, eşyalarımı ve bizi temizlik yaparken izleyip izleyip evine gitti. Yüzünde sahte bir gülümsemeyle gün boyu anahtar elinde gelip gitti. Yardımına zaten ihtiyacımız yoktu ama formaliteden bile olsa sorabilirdi. Onun öncesinde anlatmam gereken başka bir şey var. Yine bu nişanlılık dönemimde evimi görmeye gittiğimizde, eşyalarım vb henüz seçilmediği için ev boştu ve mecburen eltimlere geçtik. Ama şöyle bir şey var: kayınvalidem, kayınpederim, görümcem vb de bizle geldiği için geçmeye mecbur kaldık bir nevi. Yoksa inanın ben o boş evde oturmayı yeğlerdim ki zaten merdivenleri çıkar çıkmaz direk evime yönlendim ‘acelen ne ‘ diye gülerek beni eltimin evine yönlendirdiler. Yani mecburen girmek zorunda kaldım. Eltim akşama doğru yiyecek bir şeyler hazırladı hepimize, yedik geldik vb. O olay öyle kapandı.

Çeyizlerimizi götürdüğümüzde, ben yine direkt evime girmek istedim fakat çeyizimi taşıyan araba (içinde eşim, kayınpederim vardı) bizden geç geldiği için yine kayınvalidem bizi eltimin evine soktu. Eltim kapıyı açmasına rağmen ‘ne içeri girin’ dedi ne de buyur etti. Neyse girdik. Biraz sonra araba geldi ve hemen çıktık. Eşyalarımı yerleştirmeden temizlik vb yaptık bayağı. Akşam oldu ve acıktık haliyle. Kayınvalidem tutturdu yine: ‘x sofrayı hazırladı sizi bekliyor’ Aç olmama rağmen zerre kadar gidesim olmasa da ayıp olmasın diye gittik. Orada eşimin teyzesinin evli kızları vardı iki tane de. Çok sıcakkanlı kadınlardı. Sofrada kurabiye, börek tarzı şeyler vardı bir de lahmacun getirtmişlerdi. Yerken eltimin yaptığını düşündüğüm şeyleri soruyordum kayınvalideme ama her seferinde ‘şunu kardeşimin kızı bunu diğer kızı’ vb diyerek geçiştirdi. Baktım sofrada bir börek bir de kete vardı ‘bunları da sen yaptın değil mi anne’ dedim ve güldüm o da gülerek evet dedi. Dün yapıp getirdim. Yani eltim bir kurabiye bile yapma gereği duymamıştı. Bize değil, kendi kayınvalidesine yapabilirdi. Ya da en azından kadın o yoğunlukla bir tepsi kete, bir tepsi börek açmak zorunda kalmayabilirdi. Ta evinde hazırlayıp getirmiş. İçimden öyle bozuldum ki. Madem eltimin bir tane emeği yok bu sofrada ne diye bizi ‘x sofra hazırlamış ,’ diyerek oraya götürüyorsun. Bizim evde sofra kurup yeseydik madem.

Neyse kızlar soruma geleyim, çok uzattım. Düğünümden bir hafta önce, son rötuşlar için yine gideceğiz evime. Fakat kayınvalidem yine tutturacak ‘biraz orada oturalım sonra geçelim’ diye. Ben bu sefer böyle olmasını istemiyorum. Direkt evime geçmek ve yemek saati gelince dışarıdan bir şeyler getirtmek istiyorum. Bu konu beni şimdiden çok geriyor. Çünkü kayınvalidem yine 'x sofra hazırladı' deyip bizi oraya götürecek. Sizce haksız mıyım?

Bence hajsizsiniz.kadin size surat yapmamis bisey yapmamis.evet besbelli cok candan ve misafirperver degil.ama evinde sofra kur kaldir yapmis yine.tabi ki kendi de biseyler hazirlasa tabi ki daha iyiydi ama belki onun da o ailede sorunlari fln vardir.

Kayınvalidenize eltinize yük olmak istemediğinizi söyleyin
bu kadar yakında oturacağınız için şimdiden Allah kolaylık versin
bunun ramazanı var bayramı var

bu kadar detaylı düşünmek sizi yormuyor mu???
evde bi sürü yemek varmış demek eltiniz kendi yapma gereği duymamış.
bu durum sizi neden rahatsız etti anlamadım.

Böyle küçük şeyleri dert ederek kendinizi ve evliliğinizi çabuk yorarsınız.
Eltiniz birşeyler hazırlamak zorunda değil. Kaldıki hazırlanıp getirilen şeyleri masa hazırlayıp ikram etmesiyle , kendi börekler açıp ikram etmesinin pek farkı yok bence.

İlla çok rahatsız oluyorsanızda kayınvalidenize evimde yemek istiyorum eltim karşımda her zaman gideriz bugün böyle yapmak için heveslendim diyerek evinizde yiyin madem.
valla kaynım evlense temizliğe yardımedeyim diye teklif etmem. sanırım kötü elti adayıyım.
bence de yapmadıklarından dolayı takılmayın. bence asıl sorun karsılıklı oturmanız. baska ev mi yokmuş da ağız ağıza koymuşlar iki gelini. elti bastan mesafe koyuyor bence. mesafe iyidir.

benim k.vlidem eltimin her temizliğinde komple bana gelecek olsa yemeği dışarıdan söylerdim, eltim de aynen böyle laf ederdi herhalde.. iyi ki eltim yok o yüzden :KK53:

konu sahibi, eltin gibi rahat olmazsan çok konu açarsın buraya.. biraz relax ol..

Mesafe koymak istediğin bir insandan yardım bekleyemezsin. Hele ki sofrada kim ne yapmış diye soruşturup onun bir kurabiye bile yapmamasını sorun etmek abartı bir durum. Kadın bu davranışlarınızı anlıyor olabilir. Evime gelen insana bir şeyler ikram ediyorsam ister hazır ister kendim yaparım karşımdaki insan bunu sorguluyorsa samimiyetinden şüphe ederdim...

Ayrıca 19 yaşındaki görümceniz hakkında da konu açmışsınız bu seferde çok karışıyor çok bilmiş, alışverişlerime karıştı, akıl verdi diye ki bu daha 19 yaşında onu bile sorun etmişsiniz. Sonra işte zaten erkenden nişanlanmışsınız çabuk karar vermişsiniz ama aklınız hala eski sevgilinizdeymiş filan böyle isteksiz gönülsüz olursa bu işler tabii herkesle geçinmeye, iyi taraf olmaya çalışmak yerine açık arayıp durursunuz. Biri için çok karıştı der, diğeri için hiç gelmedi de yok kendisi hiçbirşey hazırlamamış da, yok kaynanaya bunu da mı sen yaptın demeler de filan ne istediğinizi bir bilin önce. Kimse ne yemek hazırlamak ne evine yardım etmek zorunda ki eski konunuza istinaden de yapsa bile karıştı diyecekmişsiniz.

X