eltim yüzünden her seyden vazgeçmek üzereyim,fikirlere ihtiyacım var!!!

Bence kayınvalidenler deliyle deli olmamak için hiçbirşey olmamış gibi davranıyorlar ona karşı

Kadın başa bela cinsinden e bide torunlarıda varmış yazık kocasıda almış başına belayı boşanamıyoda belliki..

Herkes neyin ne olduğunu bilir canım ...iftirada neymiş...çamur at izi kalsın... atanda insan olsa bari..haspam

Takmıycaksın başka çaresi yok ..oralı olma

kayınvalidem eltıme hiçbişey dmez yazsık eltımı bana dertlenir.bibakıma kayınvalidme benımle paylaştıgı için sevınıyorum benı gelin gibi görmuyor cunku ama b bakıma da dıyorum kı ilk başalr kayınvalidme bana kaynanalık yaptı bunuda kabul edıyor oda eşimde.
ama hersey zmanla yoluna girdi benım iyi niyetımı farkettıler.
zamnında bana kaynalık yaptı kırdı benı.bışeye kızardı bi hafta konuşmazdı benımle eşimlede.sölemezdıde ne oldugunu.
ilk zmanalr cektım yani bende. özunde gercekten çokçok iyi bıkadın
amaeşimiede deim az önce kaunanlıgı banaymış bana sökuyomüş bana çıkıyomuş cenesi diye.
eltime hiç laf söz yok nıyemiş eltım çok alınganmişta hemn alınıp kusremişte lom laflıymış oyuzden ona laf sölemeye gelmezmiş.konuyu acan arkadaş bunalrı kendı derdımı acayım dıye analtmaıdm siz iyi olur LALH BILIR KULLARDA SEZERmuhahkkak siz elindne gelenı yapın fazlasını değil ama fazlasını yapmaya ugraşmayın nişanlınızmı eşiniz mi onuda sevıyosanız nıye sabretmıyosunz kı siz birlikte olduktan sonra kımseduramaz önunuzde

arkadaşlar biraz geç de olsa internetime kavuştum.tüm yazılanları sindirerek okudum.herkese teşekkür ederim.ve az çok kafamda canlandı bir seyler.anladıklarım şu:insanın eşiyle bir bütün olması her seyden önce gelir.ama bu hususta dolaylı yada doğrudan ailelerin etkisi vardır.bu yüzden de ailelerle ne kötü olmak iyidir ne de çok samimi olmak.asgari müşterekte birleşmek yeterlidir.eltilik ise zaten en uyduruk akrabalık bağıdır.belki de akrabalık bile değildir.o yüzden bu insanlar bizi hiçbir konuda bağlamamalı.ve bize açıkça bir sey yapıldığında kayınvalide gibi en basitinden (annesidir) diye saygı duyulup tepkilerin frenlenmesi gereken birisi değildir.bunların aksi söylense de herkes kabul eder bunları...
ve bazı şeyler vardır bilirsiniz ma bir sey yapamazsınız işte o durumlarda da en güvenli sığınak güzel ALLAH tır.iş sadece her sey ona bırakmaya kalır....
doğru anlamış mıyım kızlar? yanlışlarım varsa düzeltin lütfen!!!

bence her zaman kotuler bır adım ondedır bunu boyle bılırım ve bende sahıdım buna bence hıç bulaşma sen uzuldugunle kalırsın

Elti melti başımın derdi ondan önce evleneceğiz diye ödükopuyor ama yüzlerce kez dedim tabiki saygımız var sizi beklicez sizden sonra evlenicez kıskanç eltim benim fesat eltim:KK20:

benim umruma bile gelmez ben kocamla yan gelirim,onlar napıyosa yapsın..bana iyi davranıyorlardı şimdi değiştiler diyorsun..değşsinler..onlar seni kaybeder sen onları değil..hem nişanlınada fazla yansıtma derim,çocuk uzakda bide bunları düşünmesin..sen nişanlınla mutlu olmaya bak..

sizin eviniz ayrı yolunuz ayrı bırakın ne yapıyorlarsa yapsınlar....zaten farklı şehirde olacakmışsınız geldiğiniz zamnlarda da ailesine saygıda kusur etmezsiniz zaten kayınvalidenlerinde size bir zararı yokmuş...bana dokunmayan yılan bin yaşasın misali....varsın sizi arayıp sormasınlar inanın böylesi arayıp sormalarından iyidir....oraya gittiğiniz zaman güleryüz gösterirler zaten sizde saygıyı bozmassınız böylesi daha iyi......

Gerçi konu 2009 un konusu ama söylemeden geçemiycem :
Çok çirkin bir anlatım tarzınız var..Kullandığınız kelimeler falan hiç yakıştıramadım :KK45:

Sanırım eltin ruhsal bunalımda ve çok mutsuz tedavi ona iyi gelecek sen uzak dur ondan ,bu kızın ailesi kızlarıyla ilgilenmiyormu?

1 eltinlew kendini eğitim tarz güzellik konularından kıyaslaman yanlış
2 henüz nışanlı olmana rağmen olayların seni bu kadar ilgilendirmesi yanlış
3 sana zararını göremedim ben...
4 sanki sende biraz kıskanıyomuşsun gibi geliyo bana
5 sen benim eltimin bana yaptıklarını okuda elti nasıl yılan gibi olurmuş anla...

Bir şıllık eltide bende var adımı cıkardı daha neler neler. şimdi o yokmuş gibi yaşıyorum oh guzel dunyam

biliyomusun bır ınsana werılecek en guzel cewap umursamamak sen umursamadıkça o çıldıracak tek yapacağın relax takılmak ewet zor biliyorum ama olamasanda oyle goruneceksın.. kolay gelsın bacım

Canım yapma bunu kendine. Bir kere nişanlına eltinle ilgili konuşma kesinlikle. Senin kimseyle işin olmamalı. Sadece nişanlına ve kuracağın yuvana odaklan.

Eltin ve nişanlının ailesiyle bir araya geldiğinizde nazik ve mesafeli ol, kimseye saygısızlık yapma ama vıcık vıcıkta olma.

Ne yapsın insanlar? Kötüyle başetmek kolay mı canım be? İnan herkes kimin ne olduğunu bilir. Sen şimdi bu haksızlığa karşı agresif davranırsan ne olacak biliyor musun?

Aaaa bak sahiden gelinin dediği gibiymiş diyecekler. Buna müsade etmemelisin, kimsenin seni günah keçisi ilan etmesine izin verme.

Nişanlınla hayal kurun eviniz ve geleceğinizle ilgili. Öğretmenmişsin, ne güzel işte. İşine bak.

Çok takıntı yapacak, nişanlını yıpratacak kadar üstüne gideceksen antidepresan kullanabilirsin kısa süreliğine. Faydasını görürsün diye düşünüyorum.

Üzülme lütfen...

Son düzenleme:
Kaç sene önceki konuya birşeyler yazmak için o kadar vakit harcadım ya :KK9:.

Neyse kızımız evlenmiştir belki, Allah yuvasında mesut etsin...

canım yazdıgını okudum ama tüm cevapları okumadım o yüzden düzeltildi mi bilmiyorum ama o atasözü öyle değil tam tersi hatta; kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez. iki kuma bile anlaşır ama eltiler malesef anlaşamaz bu iş böyle. bir gerçek daha var ki şu hayatta hep iyiler eziliyor. belli ki eltin tehlikeli bir kadın nişanlının ailesi de ondan çekindikleri için sana mesafe koymuşlar. bunun iyi yönlerini görmeye bak. çünkü yapabileceğin bir şey yok bence. ben de nişanlıyım ve nişanlımın ailesiyle mesafeliyim. açıkçası mesafeyi de seven bir insanım. çok muhabbet teez aurılık getirir derler. ne kadar o aileye gelin gidecek olsanda onlar senin kanla bağlı olduğun akrabalar değil. o yüzden takma bence. nişanlınla mutlu olmaya bak.

canım yazdıgını okudum ama tüm cevapları okumadım o yüzden düzeltildi mi bilmiyorum ama o atasözü öyle değil tam tersi hatta; kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez. iki kuma bile anlaşır ama eltiler malesef anlaşamaz bu iş böyle. bir gerçek daha var ki şu hayatta hep iyiler eziliyor. belli ki eltin tehlikeli bir kadın nişanlının ailesi de ondan çekindikleri için sana mesafe koymuşlar. bunun iyi yönlerini görmeye bak. çünkü yapabileceğin bir şey yok bence. ben de nişanlıyım ve nişanlımın ailesiyle mesafeliyim. açıkçası mesafeyi de seven bir insanım. çok muhabbet teez aurılık getirir derler. ne kadar o aileye gelin gidecek olsanda onlar senin kanla bağlı olduğun akrabalar değil. o yüzden takma bence. nişanlınla mutlu olmaya bak.

Keske en azından son sayfayı okusaydınız. O zaman 2009 konusu olduğunu görürdünüz.

arkadaşlar tüm yorumlar için çok teşekkür ederim.ve Maşaallah hepinizde ne kadar olgun ve sabırlısınız.Darısı başıma.Ama işte ben eltim tarafından yaptıklarını kapatmak için kullanılmaya ve kayınvalidemler tarafındanda salak yerine kullanılmayı kabul edemiyorum.çünkü küfreder gibi gel sürekli ondan dert yan ki ben zaten biliyorum sonrada ona uy,beni gözden çıkar.nişanlımda üzülüyor bu duruma annesini geçenlerde.anne bi arayıp sorsanıza gitsenize ne oldu size demiş.o da ğolum bende zerre kadar gelin hevesi falan kalmadı demiş.yani şok oldum.kalmadıysa bırakmayana tepki göster.selama göre kelam de.ya da en azından heves bırakmayana göster tepkini bana değil.yani ondan korkuyorsunda gelip bana saatlerce ağlıyordun benden niye korkmuyorsun???öyle değil mi ama?zaten duydumki eltim evde çocuğa iyi bakamıyormuş kendi tekrar kayınvalidelere gelmiş orda kalacakmış bi süre kayınvalidem çocuğa bakacakmış.dengesiz ve korkak insanlara sinir oluyorum.
nişanlım ne diyor diye sorarsanız senden nefret de ediyor olabilirlerdi ki böyle bir sey yok.bizim başkasına da ihtiyacımız yok.sen bana bak diyor..öyle işte...[/QUO
canım yazdıklarında tabiki haklısın ama bir de şöyle düşün:sen kvnin yerinde olsan acaba bu durumda ne yapardın.ona haddini bilidirip dışlayıp sana daha fazla değeri mi verirdin.bu durumda o kadının elinde onun 2 tane canı var. oğlu ve el kadar torunu.sen sadece kendini düşünebilirsin ama o olaylara çok farklı açıdan bakıyodur. eltin zaten sorunlu belli yangına körükle mi gitsin onlarda. aptal değiller ya görüyorlardır onun hatalarını.ama idare ediyolardır mecburen onlar da memnun değildirler yani bu durumdan.sen de bence sakin ve metanetli ol.sallama kimseyei hele eşinle bu yüzden sakın kavga etme kim ne yaparsa yapsınlar. hatta eltinle daha içle dışlı olsunlar sen uzakta dur.bak insanlar konu açıyor eşimin ailesiyle arama nasıl mesafe koyabilirim diye. onlar kendiğinden koymuş sana mesafeyi boşver

X