Eltim Kv evini temizlemeye mecbursun dedi kavga cikardi

Siz gerçekten nasıl tiplerle evleniyorsunuz anlamıyorum ki.
Benim eltim bana bunu diyecek yapacak. Ve kocam sessiz kalacak. Bende tüp bebekle hamile kalmaya çalışıyorum. Yani tutarsa olurda değil kv evini temizlemek. Elimi kolumu kaldırtırsa kırarım kafasını o kocanın. O kadar iğne ilaç vs. alıyım. Üstüne iş gördürmeye çağırılayım.
Ay geldi gelenlerim. Sanki bana demişler gibi.

Gidip yapacağına kocanın kafasını temizleyip, ütüleseydin keşke.

Siz gerçekten nasıl tiplerle evleniyorsunuz anlamıyorum ki.
Benim eltim bana bunu diyecek yapacak. Ve kocam sessiz kalacak. Bende tüp bebekle hamile kalmaya çalışıyorum. Yani tutarsa olurda değil kv evini temizlemek. Elimi kolumu kaldırtırsa kırarım kafasını o kocanın. O kadar iğne ilaç vs. alıyım. Üstüne iş gördürmeye çağırılayım.
Ay geldi gelenlerim. Sanki bana demişler gibi.

Gidip yapacağına kocanın kafasını temizleyip, ütüleseydin keşke.
Ya eminim kocası ezdirdiği için zaten gidip yapıyodur. Yoksa insanın canına kastı olması lazım 🤦

Kayinvalideniz hasta veya yatalak olsa bile mecburiyetiniz yok. Oğlu ilgilenmek zorunda gerekirse temizlikçi tutar . Siz yaparsanizda sevdiğinizden ya da içten geldiğinden isteyerek yaparsınız. Kimse kimseyi zorlayaMaz.
Ben size de çok çok kızdım neden aliştiriyorsunuz ki?kayinvalideniz kalksın yapsın dizi ağrıyorsa 1 günde yapmaz günlere yayar.
İnanın hamileliğimin Son aylari o kadar kasılmam oluyorki kayinvalidem olsun kendi ailem olsun biz yapalım diyorlar . Ona rağmen hasta değilim ya sonuçta hamileyim. Kasılmalarım çok fazla madem diye günlere bölüp yapıyorum işimi ...kimseyi de kullanmiyorum. . Mecburmu insanlar birbirlerinin evini temizlemeye..
Zaten biz kadınların ömürü temizlik yemek çocuk bakımı Vs ile geçiyor. Birakalimda milletin de evini temizlemesinler. .
Ayrıca tüp bebek Vs diyorsunuz oturun kendinize anca yetersiniz kayinvalidenizin yatakodasindan camlarından sizeneki. .
Kayınvalidem beni böyle kullanmak istese yapmayacağım gibi birde evine gidince çay dahi doldurmam kafam atar.
Kendi annem gelinimizin evini temizler eder ama içinden gelir ,gelinimiz sağlıkci. zaten yoruluyor oğluma destek oluyor diye kendi zorlar ,beklenti içine girse gelinimiz annem de asla yapmaz . Bu insanlık başka diğeri baska..
...
Bu arada eşiniz de koca yim ,babayım diye gezinmesin ortalarda..

Başka ülkede yaşayamam :rolleyes: ne münasebet arkadaşım ya en başından neden gittin? Eltin olacak gereksize cevabı yapıştırcaktın neden susuyorsun? nolur kendinizi ezdirmeyin ya.

"Yanlış mı düşünüyorum" derken? Olayda ne doğru ki?
Evlenip eş mi olmuşsunuz, sigortasız temizlik işçisi mi olmuşsunuz belli değil.
Elti kim ki onun lafıyla gidip temizlik yapıyorsunuz? Üstelik hamilesiniz.

Kayınvalide yapamıyorsa eşi yapsın.
O da yapamıyorsa tutsunlar birini temizletsinler.
Durumları yoksa siz birini ayarlayın.
Sizin de durumunuz yoksa gitsin oğlu temizlesin.
Siz bu listede en son sırada bile değilsiniz yani.

O kaynana seni hamile halinle evini temizlettiyse yazıklar olsun onun anneliğine. Millet oturtacak yer bulamaz hamile karısını, gelinini. bana teklif edilse sinirden delirirdim, ne münasebet ya, anneniz babanız sizi başkasına hamile hamile temizlikçi olun diye mi büyüttü. Bayramda sadakanızı verin de temizlikçi tutsunlar. Ay çok sinirlendim! Yavrunu sağ sağlim kucağına al inşallah. Lütfen doğurana kadar uzak tut kendini bu insanlardan, o çocuk her şeyi hissediyor.

O eltiyi parcalarim ben.
Keske gitmeseydin. Kolayinami oluyor tup bebek. Terbiyesizler
Suç eltide değil ki, eş ağzını açıp ailesine tek bir laf etmez, aksine sen bu evin gelinisin, temizliğe çağırdıklarında gidip yapacaksın mecbursun derse, eş maddi olarak da (bakınız ortak iş yapıyorlarmış) ailesine göbekten bağlı olursa elti arayıp yapacaksın mecbursun deme cüretini gösterir zira eşten güç alıyorlar, konu sahibesi en ufak bir meseleyi bile büyütüyorlar dediğine göre karını zaptet yoksa ortaklık mortaklık kalmaz, gider başka yerde çalışırsın ne haliniz varsa görürsünüz diyor olabilirler, tabii bu durumda eşi de dahil ailenin diğer tüm fertleri konu sahibesini suçluyordur.

Senin yerine olsam şuan gittim temizlik yaptım diye yatarım madem öyle bu kadar bütün yollar kapalı. Temizlik yapmasaydım olmayacaktı böyle derim herkese de zorlandım tabi derim. Eşin arkanda durmadığı için sen kimseye birşey diyemiyorsun haklısın eğer ki eşin onlara cevabını verebilecek olsa sen de Verirsin zaten ama önce eşini halledeceksin sonra da bir daha asla gitmeyeceksin. Hamile bile olmasan kimse kimseye temizliğe gitmek zorunda değil içinden gelir yaparsın orası ayrı bende çok gittim yaptım ama kıyamadığım için mecburiyetten değil bu şekilde olmaz.

Kizlar eltim altli üstlü ayni binada oturuyor benim evim ayri Sadece yatmaya evine cikiyor 2 cocugu var sabah uyaninca cocuklar kv indiriyor.kendi cikip uyuyor islerini yapiyor sonra iniyor.Kv bazen haftada 3 4 kez bazen haftada bir gidiyorum.Bayramlarda elimden geldigince temizlige geliyorum ayrica kis ve bahar temizliginede.
Fakat benim bel fitigim var ve ustelik hamileyim.Bu bayram temizligine msj atmis gun belirlemis su gunler kv evine temizlik yapacam gel demis bende tm pazartesi dr randevum var gelemem sali baslayalim ama camlara cikamam dedim kiyamet koptu.vay ben zaten bir-tek bayramdan bayrama temizlige geliyormusum yapamaya mecburmusum kendi evimde nasil cam siliyormusum.Bende mecbur degilim yapiyorsam mecbur oldugim icin degil istedigim icin yapiyorum dedim.Aksama kadar cocuklari ve kendisi yasiyor bu evde benim geldigim haftada bi kac gun sayili saat mevzu bu da degil Gelemem yaomam demedim sonucta.Ayrica kv elini asla hicbirseye sürmüyor kp kahvaltiyi hazirlar kalkar yaparlar aksama kadar elinde telefon asla birsey yapmaz bi 10 gunde bir yalan yanlis supuruyor o kadar.somucta kv eli ayagi tutuyor yapabildigini yapabilir dizleri agriyormus.Yani bi buzdolabini silmek yada evi ufaktan toparlamakla diz agrisi ne alaka benimde fitigim var ve bu genc yasimda evimi oturarak süpürüyorum. Cok canim skldi yinede geldim kapilari sildim buzdolabi mutfak dolabinin altları kv yatak odasi mobilyasini sildim Ama artik temizlige gelmemeye karar verdim.Kv dizi agriyorsa eltimde yapmak zoruna gidiyorsa versinler senede 2 kere parasini temizletsinler. Bu sekilde de soyledim esime bu son gidisim diye.Ustelik tup bebekle hamile kaldim 3 yil bu ani bekledik onceki gun tartismadan dolayi yogun sancidan oturu sanirim stresten oldu hastahanede kaldim 5 saat ve belimin agrisini katmiyorum bile.yinede kalktim geldim saydigim isleri yaptim sizce yanlismi düşünüyorum
Size ne diyelim şimdi? Kendi canınızın kıymeti yok, eltiden mi kıymet bilmesini bekliyorsunuz. Minik bostan korkuluğu eşiniz de arkanızda durup hayır o hamile, gidemez demedi mi?

Kizlar eltim altli üstlü ayni binada oturuyor benim evim ayri Sadece yatmaya evine cikiyor 2 cocugu var sabah uyaninca cocuklar kv indiriyor.kendi cikip uyuyor islerini yapiyor sonra iniyor.Kv bazen haftada 3 4 kez bazen haftada bir gidiyorum.Bayramlarda elimden geldigince temizlige geliyorum ayrica kis ve bahar temizliginede.
Fakat benim bel fitigim var ve ustelik hamileyim.Bu bayram temizligine msj atmis gun belirlemis su gunler kv evine temizlik yapacam gel demis bende tm pazartesi dr randevum var gelemem sali baslayalim ama camlara cikamam dedim kiyamet koptu.vay ben zaten bir-tek bayramdan bayrama temizlige geliyormusum yapamaya mecburmusum kendi evimde nasil cam siliyormusum.Bende mecbur degilim yapiyorsam mecbur oldugim icin degil istedigim icin yapiyorum dedim.Aksama kadar cocuklari ve kendisi yasiyor bu evde benim geldigim haftada bi kac gun sayili saat mevzu bu da degil Gelemem yaomam demedim sonucta.Ayrica kv elini asla hicbirseye sürmüyor kp kahvaltiyi hazirlar kalkar yaparlar aksama kadar elinde telefon asla birsey yapmaz bi 10 gunde bir yalan yanlis supuruyor o kadar.somucta kv eli ayagi tutuyor yapabildigini yapabilir dizleri agriyormus.Yani bi buzdolabini silmek yada evi ufaktan toparlamakla diz agrisi ne alaka benimde fitigim var ve bu genc yasimda evimi oturarak süpürüyorum. Cok canim skldi yinede geldim kapilari sildim buzdolabi mutfak dolabinin altları kv yatak odasi mobilyasini sildim Ama artik temizlige gelmemeye karar verdim.Kv dizi agriyorsa eltimde yapmak zoruna gidiyorsa versinler senede 2 kere parasini temizletsinler. Bu sekilde de soyledim esime bu son gidisim diye.Ustelik tup bebekle hamile kaldim 3 yil bu ani bekledik onceki gun tartismadan dolayi yogun sancidan oturu sanirim stresten oldu hastahanede kaldim 5 saat ve belimin agrisini katmiyorum bile.yinede kalktim geldim saydigim isleri yaptim sizce yanlismi düşünüyorum
Az yesin hizmetçi tutsun kv.Gitmeyin tabi kendi annenizin evine temizlige gidiyor musunuz?Esiniz sizin ailenizin ne gibi hizmetlerini görüyor merak ettim

Eltinizle bir olun gitmeyin.Gonlun varsa devam et hizmetcilige diyebilirsiniz.Kendi caninin kiymetini bilmeyenin caninin kiymetini kimse bilmez.Farkinda misiniz bir kendimize ne kadar değer veriyorsak ,etrafimizda bize o kadar değer veriyor?

Herkesin şartları aynı olmuyor, ben bu kayınvalide evini temizlemeye karşıyım. Ama belli ki başka çareniz yok. İki seçenek var, biri madem ortak keseymiş kayınvalide evine bir yardımcı tutmak. Bunu kabul etmezlerse de siz hamileyken bu işleri eltinizin yapmasını, doğumdan sonra da sizin yapacağınızı söyleyebilirsiniz. Keseler bir olunca ipleri koparmak çok kolay olmuyor.

Oturmadığım bir evi niye temizleyeyim ki? Yaşlı veya hasta olur yapamaz. Eyvallah. İnsan insanlık namına gider elinden geleni yapar veya yapmaz. Bu tamamen size kalmış. Gerekirse yardımcı tutulur. Ama kesinlikle mecbur değilsiniz. Üstelik hamilesiniz. Biraz canınızın kıymetini bilin.

Ben yerinizde olsam beni mecburmuş gibi gösterdiği an gitmezdim zaten. Siz hem gidip hem söylenmişsiniz. Hele hamileyken ve tüp bebekle hamile kalmışken beni öldürseler gitmem yani.

Hiç mi canınızın kıymeti yok sizin. Onca lafa rağmen gidip temizlik yapmışsınız. Birazcık kendinize değer verin. Siz temizlikçi değilsiniz. Tutsunlar birini yaptırsınlar.

İnanmıyorum sana hep tüp bebekle hamile kaldın bende gidip milletin evinimi temizliyorsun 😔 yapma canım yapma . Kim bilir ne yollardan geçtin . Allah korusun birşey olursa senin için yanar kimsenin değil

Ben olsam böyle bi olaydan sonra hayatta gitmem kaldı ki kv ve elti kişisi size zaten hamilesiniz karışma demesi gerekirdi çok vicdansız insanlarmış kendilerinden bulurlar umarım.

X