Eltim, ailesi ve eşimin ailesi

çok haklısın,konu açanlar hep mükemmeldir,karşılarındakiler kötülerdir.anlayamadık bir türlü,konu sahiplerinin her halukarda haklı olduklarını:34:

Haksız olduğunu kabullenebilmek büyük bir erdem bence...Bu da ne okulla ne parayla pulla olmuyor işte :31:

kültürlü, seviyeli, üniversite mezunu, müdür yardımcısı ve zeki olduğunu sanan konu sahibi;

bence siz hiçbiri değilsiniz. bak yaa onlar dışardan yiyemiyo diye lahmacun söylemiş jeste bak:ssz: size minnettar kalacaklarına nankörlük etmişler vah yazık size...

neler çekiyorsunuz valla gözlerim doldu. bu cahil ve sidikli karının sizi üzmesine izin vermeyin...

haa bi de kuyumcular altınım var diye bağırmaz, ama pazarcılar tomatesssssss vaer gel abla, biberr var diye bağırır

burdaki kuyumcu siz değilsiniz... bir de lütfen konuşma diliyle yazmayınn üniversite mezunuzunuz ya cahillere örnek olun diye şey ettim:ssz:

Son düzenleme:
Bende lise mezunuyum konu sahibi arkadaşım sizin konunuzdan çıkardıgım siz üniversite mezunu olmayanları küçük görüyorsunuz gibime geliyor lise mezunu olup yada ilkokul mezunu olup kendini çok güzel yetiştiren insanlar vardır ki nice üniversite mezunlarına taş çıkartırlar elbette okumayı ,egitimi bizlerde destekliyoruz fakat sizin uslubunuzu begenmedim eltinizin dügünde espiri yapmıssınız demek ki sizin önemsiz olarak gördügünüz espiri onu ve ailesini çok kırmış elbette aileside dangalak gibi bir kelime kullanmamalıydı siz şuan eltinizin gözünde onun en güzel gününü mahveden biri olarak izlenim bırakmışsınız siz kendinizi eltinizin yerine koyun sizi düğünüz de birisi sizin istemedigi bir espiri yapıp sizin ve ailenizin canını sıksaydı ne olurdu.Yemek konusu gelince arkadaşım herkes dışarıda yemek yiyecek diye birşey yoktur onlar dışarıda yemek yiyemedikleri için onlara lahmacun yaptırdım bu uslubunuzda begenmedim bu benim görüşüm.

Son düzenleme:
Sevgili konu sahibi arkadaşım. Düğünde kendince bir espri yapmışsın ama sana zekice gelen başkasına kırıcı gelebilir. Mizah göreceli bir kavram sonuçta. Ama keşke siz de düğünde bağırıp çağırmasaymışsınız. Yerden göğe kadar haklı olsanız da bu haksız görünmenize yol açar. Neyse olmuş böyle bir hata, geçelim.

Siz telafi için elinizden geleni yaptığınızı söylüyorsunuz ama sanırım karşı taraf hiç bir davete icabet etmemiş. Eğer kayınvalide ve elti bu şekilde mesafe koyuyorsa siz de mesafe koyun. Sonuçta hiçkimse sizin kapalı kapılar ardındaki aileniz kadar önemli olamaz. Siz dikkatinizi, sevginizi ve ilginizi eşinize ve varsa çocuklarınıza verin. Gerisi boş.

Bu arada üniversite mezunu ve güzel bir meslek sahibi olduğunuzu söylüyorsunuz. bu da sadece sizin kendi iş alanınızı enterese eder. Bırakın başkası ne düşünürse düşünsün.

Siz her fırsatta insanlara ne kadar kültürlü, görgülü, zeki ve bilge olduğunuzu anlatmayın. Bırakın davranışlarınız bunları anlatsın.

Selam ve dua ile.

Canım Türkiyede yaşıyorum, bankacıyım ben,
insanları aşağılamak oluyor belki lütfen kimse üzerine alınmasın , sözüm kocamın ailesine , ama bulmuşlar benim gibi kültürlü, okumuş, kendini bilen, eli para tutan gelini, resmen oturup şükretmeleri lazım..
içimden diyorum ki ailesinin böyle aymaz, sorumsuz , rahat tipler olduğunu bilseydim evlenmezdim, gerçekten ama sevmek her şeyi çözmüyor çünkü,
bu maddi sıkıntı olayı kötü,
bi de şu durum var kızlar, ben dünyanın parasını kazanıyorum ama gelgör ay sonunda elimde para kalmıyor, iş yerinde bazı arkadaşlar diyo ki, kaynananın kıymetini bil, çocuğuna bakıyor bedavaya,
ulan baksın zaten, ben de çalışıp onların borçlarını ödüyorum, o zaman çalışmam onların borçlarını da ödemem, çocuğuma da gül gibi bakarım,
eşim de ben de 30 yaşındayız, çok şükür henüz genciz ama yaşıtlarımızn evi arsası ne biliym en azından birikmiş parası filan var,
bak çocuğum var artık , onun geleceğini düşünmek zorundayım, bu tip ailenin evi de varoşta tahmin edersiniz ki, çocuğumu böyle bi yerde okula gönderip de kültür seviyesini düşürmek istemiyorum, taşınıp gitem lazım ama şu anda kıpırdayacak durumumuz yok.. bakalık ocakta borçlar bitsin inşallah hemen eve giricem..

no comment diyorum:)

Bir de şunu anlayamıyorum. Çalışan bayanlar neden kendilerini bir gömlek üstün görürler? Nerede, hangi statüde çalışırsan çalış sonuçta ev hanımı değil misindir zaten?

Bakın ben de bu seneye kadar çalışan bir kadındım ama artık hamileyim ve evdeyim. Geçen seneye göre değerimde düşme mi olması gerekir?

olayı sizin dediğiniz gibi bütünüyle değerlendiriyorum.

eltinizi zaten baştan beri sevmiyorsunuz ,koca tarafından akraba oldugu için biraz kayrıldıgını hazmedemıyorsunuz ve bunun içinde kendınızı sürekli ön plana cıkarma eğilimindesiniz üslubunuz cok ama cok sert

eltınız sızı hiç iyi hatırkamayacak aranız düzelse bile sonucta onun düğününde artık nasıl bir espri yaptıysanız bir anda ''cahıl ''insanlarla agız dalasına girdiniz demekki insanların kaldıramayacagı birşey söyledınız

bence okumuşsunuz ama herşey okumakla olmuyor malesef insan olmak daha büyük erdemdir bana göre

Bir de şunu anlayamıyorum. Çalışan bayanlar neden kendilerini bir gömlek üstün görürler? Nerede, hangi statüde çalışırsan çalış sonuçta ev hanımı değil misindir zaten?

Bakın ben de bu seneye kadar çalışan bir kadındım ama artık hamileyim ve evdeyim. Geçen seneye göre değerimde düşme mi olması gerekir?

çalışan kadınlar kendini üstün görmez..bazı şeyleri hala oturtamamış ve çalışmayı büyük bir erdem lütuf olarak düşünen kadınlar kendini üstün görmeye ve göstermeye çalışır..bende çalışıyorum,eve geldiğimde de o öğretmen kimliğimi bir kenara atıp anne,eş ve ev hanımı oluyorum..bu kadar basit aslında :)

çalışan kadınlar kendini üstün görmez..bazı şeyleri hala oturtamamış ve çalışmayı büyük bir erdem lütuf olarak düşünen kadınlar kendini üstün görmeye ve göstermeye çalışır..bende çalışıyorum,eve geldiğimde de o öğretmen kimliğimi bir kenara atıp anne,eş ve ev hanımı oluyorum..bu kadar basit aslında :)

Pardon bazı çalışan kadınlar diyecektim.

esınız kaynınız eltınız ı gectımde ben iş yerinizdekilere acıdım bian hergün kültlrünüzle boguyorsunuzdur zavallıları:43:

bence konu sahibi insanları olduğu gibi kabullenemiyor/ sevemiyor. sorunlarının nedeni bu

bence konu sahibi insanları olduğu gibi kabullenemiyor/ sevemiyor. sorunlarının nedeni bu

bence konusahibi bi tuhaf,çevresindeki insanları kontrol etmeye çalışıyor...ama başaramıyor
"ben dünyanın en mökemmel garısıyam" kompleksine kapılmış...bilinen bir tedavisi yok,kanserden ümitliyim ama buna çare bulacaklarına inanmıyorum...

konu sahibinde ne cevherler varmış:26:

neyse kalitesiyle bizleri de ezmesin:1:

konu sahibinde ne cevherler varmış:26:

neyse kalitesiyle bizleri de ezmesin:1:

Egem hanımcım kaç yıllık evhanımısınız, rica ederim biraz bakın ve öğrenin kültür neeemiş ne değilmiş?pek bir geri gördüm sizi:9::9::9::9:
muasır medeniyetler seviyesine yükselmeniz ancak böyle kadınlar sayesinde olacaktır.

Egem hanımcım kaç yıllık evhanımısınız, rica ederim biraz bakın ve öğrenin kültür neeemiş ne değilmiş?pek bir geri gördüm sizi:9::9::9::9:
muasır medeniyetler seviyesine yükselmeniz ancak böyle kadınlar sayesinde olacaktır.

24 senedir ev hanımıyım,vay halime.:50:

iş arkadaşımı hatırlattı konu sahibi iş arkadaşımda ev araba diye diye eşini 3 aylık evliyken evden kaçırmıştı :(( iş yerinde de devamlı statüsünden bahsederdi eşi kısaca tezgehtardı ama şirkette çalışıyor demişti :(( sonrasında eşini küçümsemesi yüzünden boşanma arifesinde artık :(( konu sahibesinin daha önceki konularını görmemeiştim ama bence kendini frenlemeli sonra eşlerde tepki veriyor çünkü :((

Back