Eltim, ailesi ve eşimin ailesi

dıger eltıyle kayınvalıdesıgıl akraba oldukları ıcın daha cok gorusuyolar ya bıde boyle oldugu ıcın onlar daha cok kaynasmıslar tabı bu sebebpten konu sahıbı onların daha samımı ıçli dışlı olmasını bıraz kıskanmış galiba:51::51::51::51::51::51::51::51::51:

kıskanma değil de alındım diyelim, ben zaten fazla samimiyetten hoşlanmam ama, aileme yapılan şeyi haksızlık olarak görüyorum, yoksa benimle samimi olsalar ne olmasalar ne..

kıskanma değil de alındım diyelim, ben zaten fazla samimiyetten hoşlanmam ama, aileme yapılan şeyi haksızlık olarak görüyorum, yoksa benimle samimi olsalar ne olmasalar ne..

e salla gıtsın o zaman kaş yapıyım derken goz cıkarma evindeki huzurdan olma boşverrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:51::51::51::51::51::51::51::51::51:

Ne güzel işte uzak ol mesafeni koru bu senin işine gelir bana göre :ssz: Ayrıca k.validenin yaptığı ayrımcılık resmen onada ona göre davranırsın olur biter sözle değil vücut diliyle ver cevabını ama öyle somurtarak değil davranışlarınla ötekisi çocukça bana göre

annem ve konuyu yüzyüze anlattığım arkadaşlarım da bırak kızıyla övünsün ne kafana takıyorsun diyorlar ama, benim sinirim bozuluyor,
bir de kayınvalidemler de eltimi ben daha kalifiye olmama rağmen daha kalifiye görüyorlar , hem çalışıyor hem de elinden her iş geliyor, çok becerikli, o bambaşka filan gibi abuk subuk laflar ediyorlar :(
mesela ben onları iftara çağırdığımda( annem çocuğuma baktığından yemekleri yaptı her şey tastamam) ama ben bir de jest olsun diye birer tane lahmacun yaptırdım, seviyorlar diye( bir de durumları fazla iyi değil bizim gibi dışarda filan yiyemiyorlar jest olsun dedim )
annem de espri olsun diye, işta çalışan kadın olunca iftara da lahmacun söylüyor filan dedi benim yanımda, oradan atladı bunlra, x de çalışıyor ama elinden her iş geliyor diye..
o kadar sinirlendim ki anneme de kızdım neden böyle densiz bi espri yapıyorsun onlar alr mı bu denli espriden filan diye..bi daha da deim son olsun bu sizi çağırırsam bi daha iftara(içimden tabii )

tamamen yazdıklarınıza göre hislerimi söyleyeyim. sonuçta burdan yazılanlarla tam anlamıyla gerçekleri bilemeyiz.

ama benim hissettiğim şu oldu. siz eltinizi kıskanmışsınız ve ters davranışlarda bulunmuşsunuz gibi. sadece espri dediğiniz şey de okkalı bi espri gibime geliyor.

his sadece ama bi taraf haksız diyeceksem bu siz gibisiniz sanki

bence o kadar buyutme bunları.
aileler arası mesafe ıyıdır. takma kafana.
sürekli gorusup vıcık vıcık olunursa işin cılkı cıkıyor.

yaptıgın espri sana gore basit ama onların sana dangalak dıyebılıcegı hatta düğünde boyle olay cıkabılecek kadarcıddıye almıs oldukları bısey demekki.
netıcede bırbırınızı tanımıyorsunuz.

farkında mısın bılmıyorum ama sende içten içe onların ve ailelerinin samimiyetını kıskanıyorsun. hıc gerek yok bunlara. dedim ya mesafe ıyıdır . yarın obur gun onlar kotu olur sen gene aynı iyi gelin olursun.

mesela eltınızle aranızda egıtım farkını her durumda ima edıyorsanız sen öylesın ben böyleyım diye yakışık almaz bana göre etiket önemlı degıl önemlı olan insanlıktır

valla güzelim sen üstüne düşeni yapmışın takma eşlin birşey söylesede ben yapıcı kaç defa adım attım ki onlar suçlu olmasına rağmen o kimki ben bu kadar eziliyim karşınsında deyin ve takmayın.... bellliki ego problemleri olan bir aile bence hiç düşünmeyin....
ve eşinize siz söyleyin... bak bana saçma sapan şeyler söylediler sustum sonunda teyzesine laf ettim ki sen de birazını görüp duydun haklı olmama rağmen adım attım büyüklük bende kalsın diye senin ve kaynım hatrına ama buraya kadar daha çok bak çok diyorum çok mecburi kalmadıkça aynı ortama bile girmem ben yaptıklarının caihlliklerine verdim hakaretlerinin bile ama bu kız ne alaka da bana böyle davranıyor ne sanıyor kendini daha bitmiştir... benim için o deyin ve hayatınızdan atın kız sizi atmış takmıyor :ssz: peşinde çok koşmanıza gerek yokk sizin suçun yok en başta bırakın kızın peşini ne yaparsa yapsın

Kızlar merahaba uzun zamandır yoktum buralarda,
ama bu aralar tekrar kafam bozuldu biriyle konuşmaya ihtiyaç duydum,
mevzu eltim ve ailesi..
ben 4,5 yıllık evliyim bir çocuğum var, kaynım bu yaz başında evlendi ,
eltim eşimin ailesi ile uzaktan akraba,ben akraba değilim ,
eltim akraba olduğu için, eşimin ailesinin onu kayıdrığını düşünüyorum ve düğünde yaşanan garip olaylar , benim üstüme gelmeler filan ..
ben çalışan bir bayanım , üniversite mezunuyum ve meslek sahibiyim, iyi de bir kariyerim var..
duruma bakın ki eltim lise mezunu ve bir şirkette ön muhasebeci olarak çalışıyor,
fakat ortak bir ortama girdiğimizde, etrafımızdaki kişler bana mesleğimi sorduğunda ben: 'bankacıyım' diyorum , oradaki görevn ne diye üstelediklerinde 'müdür yardımcısıyım' diyorum ( olanı söylüyorum sadece) ve fakat bunu duyan eltimin annesi atılyor 'benim kızım da bir şirkette genel müdür, o kadar yoğun ki , işi başından aşkın..v.s.'
bu kadar kara cahil bir aile işte..
gelelim düğünde olanlara, ben düğünde takı töreni esnasında kendimce bir espri yaptım( olayı ayrıntı ile anlatmayacağım ama espriydi ve eşimle kayınvalidem de benimleydi onlar da kötü bir şey yapmadığıma şahitler) , benim bu esprim üzerine eltimin orada buluna teyzesi-cahilliğinden ve kabalığından-bana -dangalak-şeklinde hakaret etti,
ben de biraz isinirlenmiş olsam da kendimi küçük düşürmemek adına sustum, konuyu uzatmadım..
ve fakat eltimin diğer teyzesi, ben takımı takımı kendilerine mutluluklar diledikten sonra yanıma yaklaşıp kulağıma pis nefesini üfürmek suretiyle 'sana da mutsuzluklar' diye havladı..
işte o zaman delirdim ve
'sen benim kültür ve zeka seviyemde değilsin, senin gibileriyle muhatap bile olmam defol şimdi karşımdan' diye terslendim ve ortamdan eşimin de yardımıyla (elim ayağım titriyordu) uzaklaştım..sonrasını sinirden hatırlamıyorum bile..
sonradan arkamdan dönen laflara gelin ey dostlar..ben eltimin annesine hakaret etmişim..bunu duyan eltim düğünden sonra eve gidip 4 saat ağlamış,
kuş beyinliler ben orada eltimin annesini görmedim bile..
ondan sonra ben nezaketimi korumak adına balayından geldiklerinde hoş geldiniz demek ve evime davet etmek için aradım, eltim telefonunu açmadı ve beni geri aramadı bile..
ayrıca araya ramazan girdi, son kez şans vereyim günaha girmeyeyeim dedim ve iftara çağırdım , gelmedi..
şimdi ara ara zorunlu durumlarda kayınvalidemlerde karşılaşıyoruz ve yine ben hoş geldiniz filan diyorum o kadar..
durumu okuyup bana fikir verir misiniz?
şimdilik fazla uzatmamak için kısaca anlattım daha bir araba olay var tabii...

konunuzu baştan okudum da gercekten nerede görüyorsunuz siz kendınızı anlamadım ben,gelelim düğünde olanlara siz ağır birşey söylemiş olacaksınız ki o lafı işitmişsiniz ve sizin tabirinizle cahılle cahıl olmuşsunuz

o lafı söyleyen kısıde hata etmıs ama öncesınde sızın ne söyledıgınız önemlı ,ve siz akrabasınız 2 eltisiniz eltınızle görusmeyın ama aılesıyle munakasaya neden giriyorsunuz ki her fırsatta kendınızı översenız sizede överler birilerini bu düzen böyle

Bu lafa bu kadar alınıp laf söylemeleri ilginç. Hani şiveleriyle alay ettiğinizi düşünmüş olabilirler ama o zaman da o kadar ağır şeyler söylenmez, karşılığında laf sokarlardı susarlardı. Siz de onların o cahilliklerine çok kötü tepki vermişsiniz ama sonradan arayı düzeltmenin yollarını da aramışsınız.

Mesafeli olun, bekleyin. Tavrınızı devam ettirin. Yapacak başka bir şey yok

konunuzu baştan okudum da gercekten nerede görüyorsunuz siz kendınızı anlamadım ben,gelelim düğünde olanlara siz ağır birşey söylemiş olacaksınız ki o lafı işitmişsiniz ve sizin tabirinizle cahılle cahıl olmuşsunuz

o lafı söyleyen kısıde hata etmıs ama öncesınde sızın ne söyledıgınız önemlı ,ve siz akrabasınız 2 eltisiniz eltınızle görusmeyın ama aılesıyle munakasaya neden giriyorsunuz ki her fırsatta kendınızı översenız sizede överler birilerini bu düzen böyle

baştan okumuşsunuz da aralarda yazıklarımı okumamışsınız anlaşılan,
ben onlara ağır bir söz sarfetmedim, yüzlerine karşı da kendimi övmüş değilim..
ama cahille cahil olduğumu kabul ediyorum,
bu olay bana şunu öğretti ki, iyi niyetle bile olsa üstüme vazife olayan hiç bir şeye yorum yapamayacağım,
bence asıl sorun, benim üstüme vazife olmayan bişeye yorum yapmam, halbuki bana ne çocuğa kurdele takmışlar takmamışlar, tak takını ceketine, delinirse delinsin sanane sen mi verdin parasını..
kendime kızdım

baştan okumuşsunuz da aralarda yazıklarımı okumamışsınız anlaşılan,
ben onlara ağır bir söz sarfetmedim, yüzlerine karşı da kendimi övmüş değilim..
ama cahille cahil olduğumu kabul ediyorum,
bu olay bana şunu öğretti ki, iyi niyetle bile olsa üstüme vazife olayan hiç bir şeye yorum yapamayacağım,
bence asıl sorun, benim üstüme vazife olmayan bişeye yorum yapmam, halbuki bana ne çocuğa kurdele takmışlar takmamışlar, tak takını ceketine, delinirse delinsin sanane sen mi verdin parasını..
kendime kızdım

siz öyle diyorsanız öyledir ben sadece konu başlığınızı okudum ve ona göre yaptım yorumumu,ama yine aynı yere geliyoruz ne söylüyorsanız üslubunuz düzgunse söyledıgınız batmaz kımseye

Son düzenleme:
kayinvalidenizin ikinizi karsilastirmasi yanlis bir sey tabi....bende üniversite mezunuyum.iki eltm var.lise mezunu ama herkesin kendine göre bir artisi vardir..ben kendimi onlala asla kiyaslamam.zaman icerisinde gördüm ki ben üniversite meunu olabilirim ama onlarin yaptiklarini ben yapamiyorum benim yaptiklarimi onlar yapamiyorlar..aslinda ben onlarla arami hep iyi tutmaya calisiyor kendi kizkardeslerimden ayirmamamaya calsisiyorum.bence cift tarafli iyi niyetli olunca zamanla hersey degisiyor.

evet eltiniz ve ailesi cahil,görgüsüz ve terbiyesiz olabilir ama kültürlü ve kariyerli biri olarak sizin de üslubunuzun onlardan aşağı kalır yanı yok!

Son düzenleme:
Evet onlar akraba oldukları için sizin ailenizi dışladıkları apaçık ortada. Kayınvalidenizin ''aile arası'' sözü de yutulacak bir söz değil gerçekten. bu konuda hissettiğiniz kırılganlık bence kıskançlık değil. boşverin aldırmayın. eltim de kayınpederimin akrabası. O yüzden eltimin ailesine daha özen gösterir. ben aldırmıyorum.

Eltinizin ailesi galiba sizi kıskanmış. o yüzden her sözünüz batıyordur :) söylediğiniz söz de bir şey yok aslında ama onlar sizi sevmediği için hakaret olarak algılamışlar. size söylediklerinden belli. mutsuzluk dileyecek kadar kararmış kalpleri size. hatta iftira atacak kadar. sevdikleri biri yapmış olsaydı gülerlerdi büyük ihtimal.

Eltinizi siz tanırsınız. eğer sevdiyseniz, görüşmek isterseniz bir defa daha şansınızı deneyin derim. telefonlarınıza çıkmıyorsa mesaj atabilirsiniz. artık ondan da bir cevap alamazsanız ona göre davranırsınız.

Yalnız sizi kırmak istemem, yanlış anlamayın lütfen.aklıma takıldı. onlara yüksekten bakar gibi davranış falan mı sergilediniz de size bu kadar cephe aldı teyzeler?

amannnnnn siz kaliteli,kültürlü,zeki ve denli insansınız,boşverin kalitesiz,kültürsüz,cahil ve densiz insanları!!!!!!!:ssz:

Back