dıger eltıyle kayınvalıdesıgıl akraba oldukları ıcın daha cok gorusuyolar ya bıde boyle oldugu ıcın onlar daha cok kaynasmıslar tabı bu sebebpten konu sahıbı onların daha samımı ıçli dışlı olmasını bıraz kıskanmış galiba
kıskanma değil de alındım diyelim, ben zaten fazla samimiyetten hoşlanmam ama, aileme yapılan şeyi haksızlık olarak görüyorum, yoksa benimle samimi olsalar ne olmasalar ne..
bence ne kaydebediyorsanız üslubunuzyüzünden kaybediyorsunuz
annem ve konuyu yüzyüze anlattığım arkadaşlarım da bırak kızıyla övünsün ne kafana takıyorsun diyorlar ama, benim sinirim bozuluyor,
bir de kayınvalidemler de eltimi ben daha kalifiye olmama rağmen daha kalifiye görüyorlar , hem çalışıyor hem de elinden her iş geliyor, çok becerikli, o bambaşka filan gibi abuk subuk laflar ediyorlar
mesela ben onları iftara çağırdığımda( annem çocuğuma baktığından yemekleri yaptı her şey tastamam) ama ben bir de jest olsun diye birer tane lahmacun yaptırdım, seviyorlar diye( bir de durumları fazla iyi değil bizim gibi dışarda filan yiyemiyorlar jest olsun dedim )
annem de espri olsun diye, işta çalışan kadın olunca iftara da lahmacun söylüyor filan dedi benim yanımda, oradan atladı bunlra, x de çalışıyor ama elinden her iş geliyor diye..
o kadar sinirlendim ki anneme de kızdım neden böyle densiz bi espri yapıyorsun onlar alr mı bu denli espriden filan diye..bi daha da deim son olsun bu sizi çağırırsam bi daha iftara(içimden tabii )
ne gibi?
.........
üslübunuz sert geldı ifade etmek istdıgınızı yanlış ifade ediyorsunuz tabı şahsi görüşümdür
üslübunuz sert geldı ifade etmek istdıgınızı yanlış ifade ediyorsunuz tabı şahsi görüşümdür
Kızlar merahaba uzun zamandır yoktum buralarda,
ama bu aralar tekrar kafam bozuldu biriyle konuşmaya ihtiyaç duydum,
mevzu eltim ve ailesi..
ben 4,5 yıllık evliyim bir çocuğum var, kaynım bu yaz başında evlendi ,
eltim eşimin ailesi ile uzaktan akraba,ben akraba değilim ,
eltim akraba olduğu için, eşimin ailesinin onu kayıdrığını düşünüyorum ve düğünde yaşanan garip olaylar , benim üstüme gelmeler filan ..
ben çalışan bir bayanım , üniversite mezunuyum ve meslek sahibiyim, iyi de bir kariyerim var..
duruma bakın ki eltim lise mezunu ve bir şirkette ön muhasebeci olarak çalışıyor,
fakat ortak bir ortama girdiğimizde, etrafımızdaki kişler bana mesleğimi sorduğunda ben: 'bankacıyım' diyorum , oradaki görevn ne diye üstelediklerinde 'müdür yardımcısıyım' diyorum ( olanı söylüyorum sadece) ve fakat bunu duyan eltimin annesi atılyor 'benim kızım da bir şirkette genel müdür, o kadar yoğun ki , işi başından aşkın..v.s.'
bu kadar kara cahil bir aile işte..
gelelim düğünde olanlara, ben düğünde takı töreni esnasında kendimce bir espri yaptım( olayı ayrıntı ile anlatmayacağım ama espriydi ve eşimle kayınvalidem de benimleydi onlar da kötü bir şey yapmadığıma şahitler) , benim bu esprim üzerine eltimin orada buluna teyzesi-cahilliğinden ve kabalığından-bana -dangalak-şeklinde hakaret etti,
ben de biraz isinirlenmiş olsam da kendimi küçük düşürmemek adına sustum, konuyu uzatmadım..
ve fakat eltimin diğer teyzesi, ben takımı takımı kendilerine mutluluklar diledikten sonra yanıma yaklaşıp kulağıma pis nefesini üfürmek suretiyle 'sana da mutsuzluklar' diye havladı..
işte o zaman delirdim ve
'sen benim kültür ve zeka seviyemde değilsin, senin gibileriyle muhatap bile olmam defol şimdi karşımdan' diye terslendim ve ortamdan eşimin de yardımıyla (elim ayağım titriyordu) uzaklaştım..sonrasını sinirden hatırlamıyorum bile..
sonradan arkamdan dönen laflara gelin ey dostlar..ben eltimin annesine hakaret etmişim..bunu duyan eltim düğünden sonra eve gidip 4 saat ağlamış,
kuş beyinliler ben orada eltimin annesini görmedim bile..
ondan sonra ben nezaketimi korumak adına balayından geldiklerinde hoş geldiniz demek ve evime davet etmek için aradım, eltim telefonunu açmadı ve beni geri aramadı bile..
ayrıca araya ramazan girdi, son kez şans vereyim günaha girmeyeyeim dedim ve iftara çağırdım , gelmedi..
şimdi ara ara zorunlu durumlarda kayınvalidemlerde karşılaşıyoruz ve yine ben hoş geldiniz filan diyorum o kadar..
durumu okuyup bana fikir verir misiniz?
şimdilik fazla uzatmamak için kısaca anlattım daha bir araba olay var tabii...
konunuzu baştan okudum da gercekten nerede görüyorsunuz siz kendınızı anlamadım ben,gelelim düğünde olanlara siz ağır birşey söylemiş olacaksınız ki o lafı işitmişsiniz ve sizin tabirinizle cahılle cahıl olmuşsunuz
o lafı söyleyen kısıde hata etmıs ama öncesınde sızın ne söyledıgınız önemlı ,ve siz akrabasınız 2 eltisiniz eltınızle görusmeyın ama aılesıyle munakasaya neden giriyorsunuz ki her fırsatta kendınızı översenız sizede överler birilerini bu düzen böyle
baştan okumuşsunuz da aralarda yazıklarımı okumamışsınız anlaşılan,
ben onlara ağır bir söz sarfetmedim, yüzlerine karşı da kendimi övmüş değilim..
ama cahille cahil olduğumu kabul ediyorum,
bu olay bana şunu öğretti ki, iyi niyetle bile olsa üstüme vazife olayan hiç bir şeye yorum yapamayacağım,
bence asıl sorun, benim üstüme vazife olmayan bişeye yorum yapmam, halbuki bana ne çocuğa kurdele takmışlar takmamışlar, tak takını ceketine, delinirse delinsin sanane sen mi verdin parasını..
kendime kızdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?