- 26 Temmuz 2021
- 662
- 652
Neyse kardeşim yazacak çok şey var ama gerek yok! İster destek olun ister olmayın ister yaşanan süreç size çok zor gelsin Allah sabır versin diyin isterseniz küçük şeyler diyin kişisel takdir derim dağınıza ağır gelen yükle sınanmayın der geçerim. Ama üslubunuzu bozmayın benim dinim bana senin ki sana... Evlat ayrımı günahtır! Kimse dünyaya gelmek için yalvarmıyor dünyaya getirdiysen ihtiyacını karşılayacak ebeveynliğin gereğini hakkı ile yapacaksın birine evlat diğerine beleş çocuk işçi dersen bunun hesabını vermezsin! Ayrıntı bilmiyorsunuz o sebeple nazarımdaki detayı bilmeden hüküm vermeyin!Bakın ben size ilk mesajımda destek bile oldum. Ama anne baba isterse malının hepsini bir çocuğuna bağışlayabilir. Sonuçta kendi kazandıkları mal böyle hakları dinen var. Yaşadıklarınız zorluğu ayrı. Ama bu onların hakkı. Bu durumda büyük günah olmuyor. Söylenilene alakasız cevaplar verince de komik duruyorsunuz. Ben sadece büyük günah dediğiniz için düzelttim. Bilmiyordum yeni öğrendim deyin geçin. Size göre haksızlık olabilir ama büyük günah değil. Birde gerçek fıkıh kitabından okumuşsunuz Söööözde.
Bu sevgiyi de gerçekten anlamıyorum çile çektiririm ama severim. Sevme kardeşim beni sevme, güvenme ne yaptın ki ne bekliyorsun? Ama haklısın evlat anlamıyorsa ve hala onlara aşırı fedakarlık yapıyorsa banane demek lazım.ayrıca ayrım yapıyolarsa bırak onlar versin hesabını çocuğunu düşün kendini düşün yani takma cidden takılacak en son şey, mesela bizdede büyük ayrım var ama kayınbabam mesela eşime şey demiş geçen gün bana bişey olursa annen sana emanet bana da çok güvenip seviyolar ama ciddi bi ayrım var sebebini sorgulamuyorum banane
Yani bunları yazmak kolay yaşanılanlar tam olarak da ifade edimiyor, ben çok savaşlar verdim her şeyi anlattığım bi arkadaşım vardı bana hasta olmak üzeresin tedavi ol demişti o kadar her şeyi büyütüp zindan ediyodum kendime hayatı ama şimdi hiç umrumda değil bana nasıl davranılıyorsa aynısını ben yapıyorum mesela eşim kayınbabaya yardım eder biliyorum ama hemen şey der bana kardeşimde şu kadar vermiş şunu yapmış ya biliyorum yapmıyor niye zorluyosun ha öylemi deyip kapatıyorum konuyu, bide eşim yeğenine aşık bi amca eltim mesela bunu çok kullanır eşim sürekli gelip yeğenim şunu istedi benden bunu istedi benden iyi istiyosa al derim fikrimi sorar iyi güzel işte der geçiştiririmBu sevgiyi de gerçekten anlamıyorum çile çektiririm ama severim. Sevme kardeşim beni sevme, güvenme ne yaptın ki ne bekliyorsun? Ama haklısın evlat anlamıyorsa ve hala onlara aşırı fedakarlık yapıyorsa banane demek lazım.
Sen çok değişik bir kadınsın.Neyse kardeşim yazacak çok şey var ama gerek yok! İster destek olun ister olmayın ister yaşanan süreç size çok zor gelsin Allah sabır versin diyin isterseniz küçük şeyler diyin kişisel takdir derim dağınıza ağır gelen yükle sınanmayın der geçerim. Ama üslubunuzu bozmayın benim dinim bana senin ki sana... Evlat ayrımı günahtır! Kimse dünyaya gelmek için yalvarmıyor dünyaya getirdiysen ihtiyacını karşılayacak ebeveynliğin gereğini hakkı ile yapacaksın birine evlat diğerine beleş çocuk işçi dersen bunun hesabını vermezsin! Ayrıntı bilmiyorsunuz o sebeple nazarımdaki detayı bilmeden hüküm vermeyin!
cidden tiksiniyorum bazı yapılanları görünce ama hemen başka şeyler düşünüyorum hele eltimden ya ilk defa bi insana karşı tiksinti duydum benBu sevgiyi de gerçekten anlamıyorum çile çektiririm ama severim. Sevme kardeşim beni sevme, güvenme ne yaptın ki ne bekliyorsun? Ama haklısın evlat anlamıyorsa ve hala onlara aşırı fedakarlık yapıyorsa banane demek lazım.
Sen çok değişik bir kadınsın.
?Sen çok değişik bir kadınsın.
Ablacım en iyi hamile, en iyi eş, en iyi anne, en bilgili alim sensin.Ay kesinlikle. Umarım hormonlardandır. Yani bende hamileyim böyle insanı değiştirir mi hormonlar bilmiyorum ama. Yani söylenilen şeye upuzun mesajlar ve asla söylenilene cevap yok. Kendi kafasındakini yazıp duruyor. Değişik biri. Umarım umarım hamilelikten böyledir.
Eşiniz farkında mı peki bu durumun? Yoksa bütün erkekler gibi ailem seni çok seviyor, asla ayrımcılık yapmıyorlar, sen yanlış anlıyorsun kafasında mı?Evet, eşim kb'nın ilk evliliğinden diğer kardeşler şuanki eşinden sorsan ayrım yok derler ama bariz var.
Çözüm belli bu kafadan nasıl cikmaliyim diye sormussunuz,çözüm orada.deger beklemissiniz,onlara kalbinizde ve hayatınızda yer acmissiniz ve aynı şeyi beklemissiniz.ayni kıymeti göremeyince hayal kırıklığı ve pişmanlık olmuş.onlari zihninizde ve kalbinizde konumlandirdiginiz yerden söküp atacaksınız.Artik eski değeri vermediğiniz için yapılanlar ve yapılacaklar olanlar sizi eskisi gibi uzmeyecek.Bu hepimizin elinde ve tüm sosyal ilişki ya da akrabalık ilişkisi için geçerli.1 buçuk yıllık evliyim hamileliğimin 8. Haftası...
Duygusal geçişlerin en çok yaşandığı dönemde olmalıyım ki ağlamadığım gün olmuyor. Sinir, stres ve unuttum dediğim düğün dönemi yaşananlar beynimde dönüp duruyor bebeğime zarar verecek bu stres diye korkuyorum.
Unutamamışım.
Kv'nin yaptıklarını kb'nın çıkardığı lafları unutamamışım. Daha nişanlıyken bayramın 2.günü değil de 4.günü onlara gittik diye bizi kovmalarını, eşimin bizden 2 ay önce evlenen küçük kardeşinin eşine takılan ama bize takılmayanları onlara ev verip bizi kirada oturtmalarını ve bir kez dahi evime ayak basmamamış olmamalarını unutamamışım.
Evimde tek bir emekleri yok, tüm borçları eşimle beraber ödedik. Sonra benden gelinlik beklediler de insanlıktan, ailemin hatrına yaptım ama artık zoruma gidiyor ve gebelikten aşırı hassassım sürekli ağlıyorum aklıma geldikçe
Şimdi de öğrendim ki eltimde hamileymiş yine aynı süreç yaşanacak ona ve bebeğine yapılanlar bana ve evladıma yapılmayacak....
Ben strese girdikçe evladım da rahatsız oluyor hissediyorum bu kafadan nasıl çıkmalıyım ne yapmalıyım lütfen yardım
Ben kin kusmuyorum. Kin kusan sizsiniz. Hemde konunuzun icerigine bakilirsa, tam da dedigim gibi kiskanclik ve fesatliktan dolayi. Kiz sizin tavugunuza kis dememis. Kendi kendinize bir savasa girmis gibisinizFesatlık? Çekememezlik? Derdim büyük ya da küçük bu kimseyi alakadar etmez. Çeken benim! Her şeyi yazmadıysam nereden biliyor ve neden kin kusuyorsunuz eltimde değilsiniz??
İnsan bunun icin bebegine nasil kiyar anlamiyorum.aramasinla gelmesinler bundan guzel birsey varmi ya.sanki padisah cocugu doguruyorsunuz aman babannesi aevmedi aman dedesi sunu almadi aman halasi aramadi. Amcasi gelmedi. Bune ya canlari cehhenneme insallah hic gelemesler yani. Aslada umrumda olmaz. Benim icin onemli olan benim ailemdir. Bebegimin babasidir.sen ne takiyosun.getirecekleri bie zibin iki yalan gulumsemeyemi kaldin. Ne kadar takmaz umursamaz olursan o kadar degerli olursun. Bebegine bak bebegine. Migrenlerinin tutma zamani degil1 buçuk yıllık evliyim hamileliğimin 8. Haftası...
Duygusal geçişlerin en çok yaşandığı dönemde olmalıyım ki ağlamadığım gün olmuyor. Sinir, stres ve unuttum dediğim düğün dönemi yaşananlar beynimde dönüp duruyor bebeğime zarar verecek bu stres diye korkuyorum.
Unutamamışım.
Kv'nin yaptıklarını kb'nın çıkardığı lafları unutamamışım. Daha nişanlıyken bayramın 2.günü değil de 4.günü onlara gittik diye bizi kovmalarını, eşimin bizden 2 ay önce evlenen küçük kardeşinin eşine takılan ama bize takılmayanları onlara ev verip bizi kirada oturtmalarını ve bir kez dahi evime ayak basmamamış olmamalarını unutamamışım.
Evimde tek bir emekleri yok, tüm borçları eşimle beraber ödedik. Sonra benden gelinlik beklediler de insanlıktan, ailemin hatrına yaptım ama artık zoruma gidiyor ve gebelikten aşırı hassassım sürekli ağlıyorum aklıma geldikçe
Şimdi de öğrendim ki eltimde hamileymiş yine aynı süreç yaşanacak ona ve bebeğine yapılanlar bana ve evladıma yapılmayacak....
Ben strese girdikçe evladım da rahatsız oluyor hissediyorum bu kafadan nasıl çıkmalıyım ne yapmalıyım lütfen yardım
Benim bildiğim kadarıyla insan çocuğunu öperken bile adil olmalıdır. Bununla ilgili hadislerde var. Miras ayrı birşey onda zaten herşey belli, ama sağken de mesela kız erkek evlat ayrımı yapamaz, ben küçük oğlumu daha çok seviyorum malımı ona veririm öbürlerine vermem diyemez.Anne baba sağlığında istediği çocuğuna istediği kadar harcayabilir. Ve bu dinen ayrım sayılmaz. Çünkü kendisine ait malı ve parayı istediği evladına verme özgürlüğü kendisine verilmiştir. Öldükten sonra eşit olmalıdır ancak ölmeden eşit verme zorunluluğu yoktur. Okumanızı tavsiye ederim. Ama öyle konu komşudan değil gerçek bir fıkıh kitabından öğrenin.
Dinen aileler butun evlatlarina esit davranmalidir. Hem maddi hem manevi olarak.Anne baba sağlığında istediği çocuğuna istediği kadar harcayabilir. Ve bu dinen ayrım sayılmaz. Çünkü kendisine ait malı ve parayı istediği evladına verme özgürlüğü kendisine verilmiştir. Öldükten sonra eşit olmalıdır ancak ölmeden eşit verme zorunluluğu yoktur. Okumanızı tavsiye ederim. Ama öyle konu komşudan değil gerçek bir fıkıh kitabından öğrenin.
Bence olayda herkesin kaçırdığı bir nokta var . Evet aile eşit olmalıdır ama bu gelin 1000 km ötede otururken diğeri üst katında oturuyor. Ben eltimi günahım kadar sevmem i da eşimin ailesiyle aynı şehirde oturuyor ve onun da çok emeği geçiyor ve onlar da maddi olarak ona çok eli açıklar. Şahsen ben agsimi açmam Allah rızası için konusulursa diğer gelin hiç rahat değil sürekli iç içe ev de verse saray da verse bu kadar yapışık ilişki istemezdim ben .Dinen aileler butun evlatlarina esit davranmalidir. Hem maddi hem manevi olarak.