Eltilerin savaşı

Karmena

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2022
37
39
32
1 buçuk yıllık evliyim hamileliğimin 8. Haftası...
Duygusal geçişlerin en çok yaşandığı dönemde olmalıyım ki ağlamadığım gün olmuyor. Sinir, stres ve unuttum dediğim düğün dönemi yaşananlar beynimde dönüp duruyor bebeğime zarar verecek bu stres diye korkuyorum.
Unutamamışım.
Kv'nin yaptıklarını kb'nın çıkardığı lafları unutamamışım. Daha nişanlıyken bayramın 2.günü değil de 4.günü onlara gittik diye bizi kovmalarını, eşimin bizden 2 ay önce evlenen küçük kardeşinin eşine takılan ama bize takılmayanları onlara ev verip bizi kirada oturtmalarını ve bir kez dahi evime ayak basmamamış olmamalarını unutamamışım.
Evimde tek bir emekleri yok, tüm borçları eşimle beraber ödedik. Sonra benden gelinlik beklediler de insanlıktan, ailemin hatrına yaptım ama artık zoruma gidiyor ve gebelikten aşırı hassassım sürekli ağlıyorum aklıma geldikçe
Şimdi de öğrendim ki eltimde hamileymiş yine aynı süreç yaşanacak ona ve bebeğine yapılanlar bana ve evladıma yapılmayacak....
Ben strese girdikçe evladım da rahatsız oluyor hissediyorum bu kafadan nasıl çıkmalıyım ne yapmalıyım lütfen yardım

Zavallı eltinin yaptığı birşey yok ki siz kendi kendinize onunla savaşa girmiş siniz.
Sorun kaynana, Kayınpeder ve yaptıklarına rağmen hatır için şunu yaptım diyen sizde
Hiç bir konuda kıyas yapmayın kimseyle. Size birşey yapılmıyorsa sizde kimseye hiç bir şey yapmayın olsun bitsin.

Önünüze bakin , yapıyorlar değilde yapılanı unutamamışım diyorsunuz. Halbuki yeni bir döneme girmişsiniz şuan düşüneceğiniz şeyler geçmişte yapılanlar değil . Bebeğiniz ve sizin için hasssas bir dönem , güzel şeyler düşünün . Eltiniz için de sizin içinde kolay bir dönem olmasını diliyorum

Haklısınız kısaca anlatırken eksik yazmışım evine gittiğimde eşime hoş geldin diyip bana demeyen, düğünümde rezillik çıkartan eltimden bahsetmedim. Üzgünüm.

Haklısınız kısaca anlatırken eksik yazmışım evine gittiğimde eşime hoş geldin diyip bana demeyen, düğünümde rezillik çıkartan eltimden bahsetmedim. Üzgünüm.
Sizde onunla muhattap olmazsınız olur biter. Kendi bebeğinize en iyi şekilde bakın onu düşünün hiç bunları aklınıza getirmeyin bence, olan olmuş. Bu saatten sonra da ona göre davranırsınız. Sizin hormonlar sizi çok zorlar bu konularla bunu bebeğinize yapmayın

Bu kadar evlat ayrımı yapmalarının bir sebebi var mı?

Bunlar ne ki eşim beni 2 aylık evliyken aldattı iğrenc mesajlarını yakaladım telefonunda.Bir şekilde ailemi düsünerek üzülmesnler diye affettim.Simdi hamileyim bir an bile aklımdan cıkmıyor unuttum sandığım seyler.Keske benim sorunum da elti vs olsaydı kfama takacak seylerim bu kadar basit olsaydı…

Ah canım benim bu dönem çok hassas olduğumuz için her şeyi aklımıza gözümüzün önüne geliyor. Çok mutlu olursun inşallah bebeğin hayırla gelir her şeyi unutturur sana, size

Ah canım benim bu dönem çok hassas olduğumuz için her şeyi aklımıza gözümüzün önüne geliyor. Çok mutlu olursun inşallah bebeğin hayırla gelir her şeyi unutturur sana, size
Tesekkür ederim canım sen de sağlıkla bebeğini kucağına al cok mutlu ol.
Sunu kabul ettikten sınra insan alısıyor,ne kadar iyi olursa olsunlar,kimse kendi anne babamız gibi olamaz.Eşinle aran iyiyse artık cocuğun da olcak bosver o tarafı.Yaptıkları ayrımların eşin de farkındadır eminim zaten.

Daha nişanlıyken olup bitenleri görüp evlenmişsiniz yani yine kendi kazdığı çukura düşen gelin tribi. İkincisi eltinizin bi yanlışını okumadım burada sadece şanslı olan seçilmiş kişi olmuş :)

Eşiniz aldattığı halde affetmiş bir nevi kendinize kötülüğü kendiniz yapmışsınız. Bu kadına yapılanlar ise kendisiyle alakasız tamamen başkalarının yaptığı kötülükler. Birde kadının derdini basit diye küçümsemişsiniz. Basit değilse derdiniz boşansaydınızz. Boşanamıyorsanız bu muhteşem adama çocuk vermeseydiniz.

Cümleniz baştan aşağı saçma "kendi kazdığı çukur" deyimi ne alaka? Ben kimseye kötülük yapmam Allah'tan korkarım biri bana kötülük yaparsa karşılık vermem ama kötülüğü unutmadığım gibi kötülük yapana da güvenmem bir daha! Ağzıyla kuş tutsa benim için bitmiştir. Eltimin yanlışı olmasa zaten sitem etmezdim kendisini sevmiyorum yarattığı rekabeti anlamayacak kadar aptal değilim. Benden kırpıp aldıkları bilezikleri, setleri düğünümde yaptığı rezilliği Allah'a havale ettim.

O sözü siz kötülük yaptınız diye söylemedim. Öyle bir yorumunuzda olmadı zaten. Ama daha evlenmeden fazlasını yaşatmışlar size eş adayı da her zaman ki gibi ana kuzusu ses çıkarmayan, eşini savunmayanlardan. E sizde bu durumu bile bile kabul edip evlenmişsiniz. Kimse size melek gibi davranmamış sonuçta.

Eltiniz bu hikayede taraf bile değil, neyin savaşı bu?
Olsa olsa sizin iç savaşınız olur.
Onlara güvenerek mi çocuk yaptınız?
Sanmam.
E o zaman mevzu ne?
Eltiyi kötülemeye yer aramayın.
Benim de eski eltime neler neler yapmışlardı, ben gelinliğimi bile maaşımla aldım. Eltinin ne suçu var?

Herkes eltisini sevmek zorunda mı? Kötü olmasa kötü demem herhalde! Kimseye güvenerek çocuk yapmadım elbette ama ayrımcalık yapana da torun yüzü gösterecek değilim.

Bebeğinizin ve canınızın hiç kıymeti yok mu , bu dert değil, hepsi uzak olsun daha iyi...

Seni aldatan adamdan bir de çocuk mu yaptın, vah sana vah , zerre akıl yok ..

Neden çocuk o zaman?

Öncelikle eşinizin ailesi size altın takmak düğün yapmak ev almak zorunda DEĞİL ! Çocuğunuza bir şey yapmak zorunda da DEĞİL ! İçinden gelirse yapar o başka.Evlenirken ya da çocuk yaparken eş ailesinden beklentiye girilmesini doğru bulmuyorum. Tek güvenceniz eşiniz ve kendiniZ olmalı ! Eşiniz de sizin ailenizden beklememeli aynı şekilde. Diğer başka sorunlar yaşanmış sizi üzmüş yıpratmışlarsa mesafe koyun ! Mesafe sağlıklıdır ! Neyi hak ettiğini düşünüyorsanız öyle o seviyede davranın ! Kendinize dert etmeyin çocuğunuzu düşünün belki hormonlardan sebeb bu dönem çok takıyorsunuz.Başkalarının yanlışları için kendinizi üzmeye değmez .Mesafe sağlıklıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…