Eltilerin savaşı

Eltinizin/Eltilerinizin bu savaştan haberi varmı zira konunun başından sonuna onların bir dahli yok olup bitende,eşinizin anne/babasının tasarrufları anlattığınız şeyler.
Ha evlat ayrımı bu tabi,o konuda hak veririm size ama elti konusu değil yani.
Üzmeyin kendinizi,canınıza yazık gercekten değmez.

Neyi çıkaracak Allah ?

Yapma zorunlulukları yok zaten kimseye altın takı şu bu

beklentide değilim diyorsunuz ama bal gibi de bekliyorsunuz.

Sizin de arama zorunluluğunuz yok

Neyi çıkaracak Allah ?

Yapma zorunlulukları yok zaten kimseye altın takı şu bu

beklentide değilim diyorsunuz ama bal gibi de bekliyorsunuz.

Sizin de arama zorunluluğunuz yok
Evlat ayrımı yapmak Allah katınca ecri büyük bir günahtır okumanızı tavsiye ederim

Eltim düğünümde gelip durduk yere bana omuz atan, evine gittiğimizde sadece bana hoş geldin demeyen, hatır sormayan nişan tarihime babaannem o tarihi istiyor diyip nikahını getiren ve benim nişanımı iptall ettiren kişidir. Benden de 10 yaş küçüktür kendisi, biraz hayalı olsa ben ona ablalık yapardım.

İyi de bu detaylar yazmıyor konuda ki yazsada,eltiniz kayın ailenizin kafasına silah dayayıp yaptırmadi(ev takı vb) bunları. Az önce de dediğim gibi kendileri karar verip,uygun görüp çocuklarına yapmışlar,yada yapmamışlar birşeyleri. Eşiniz bunun farkında olup ona göre davranmalı,sizlik bir durum yok,mesafeli uzak durabilirsiniz.

Öncelikle demir degerinize baktirin. Hamileliğin ikinci ayinda psikolijik olarak böyle bir sürecten gecmeniz normal. Hormonlarda degisiklik oluyor o yüzden böyle aglamakli olabiliyorsunuz, o ama kisa süre icinde gecer merak etmeyin.
Elti meselesine gelince: kimsenin parasina malina mülküne bakmayin. Sahsen istedigim herseyi kendim yapiyorum. Aile icinde baskalara ciddi maddi yardimlar yapildi. Ben birini kabul etmedim iki taraftanda. Gerek yok. Herkes kendi kasasina sahip ciksin. Böylece kimse benim.kasamada karisamiyor. Baskalarin size harcadigi para sizin degerinizi belirlemez. Siz kendinizi yipratip üzüldügünüzle kalirsiniz sadece. Ve buna cidden kimse degmez. Ben esime kimse zarar vermedikce aile iliskilerine karismiyorum. Bir iki defa birilerini gömdüm o ayri ama. Gerektigi yerde tepkisini kendi göstermesi lazim. Ayni sekilde ortada bir adaletsizlik varsa bunu esiniz dile getirmeli. Siz sirf kendinize ve bebeginize odaklanin. Siz cocugunuzun arkasinda olduktan sonra kimseye ihtiyaci olmaz. Saglikla gelsin bebeginiz

Fesatlik, cekememezlik, kiskanclik… yasadiginiz duygular bunlar. Hamilelik hormonlari da ustune tuz biber.

Eltinizin size bir falsosunu yazmamissiniz. Anca es ailesinin diger ogullarina, sizin kocanizdan daha cok yardim ettigini yazmissiniz.

Eltinizle ne savasina giriyorsunuz pardon? Bu savasin amaci ne? Savas bitince kim kazancak? Dag daga kusmus, dagin haberi olmamis durumu

Evlat ayrımı yapmak Allah katınca ecri büyük bir günahtır okumanızı tavsiye ederim

Anne baba sağlığında istediği çocuğuna istediği kadar harcayabilir. Ve bu dinen ayrım sayılmaz. Çünkü kendisine ait malı ve parayı istediği evladına verme özgürlüğü kendisine verilmiştir. Öldükten sonra eşit olmalıdır ancak ölmeden eşit verme zorunluluğu yoktur. Okumanızı tavsiye ederim. Ama öyle konu komşudan değil gerçek bir fıkıh kitabından öğrenin.

Size sorum eşinizle aranız nasıl mutlu musunuz?

Canım aslında kaynanan ve kayınbaban diğer kardeşe daha torpilli davranmış. Eltine değil ona yapmış. Ama sen eltini sevmediğin için eltine yapılmış gibi geliyor. Benim de başımda elti belası var daha önce başlıkta açmıştım olmayan çocuğum üstünden neler neler yaptı ciddi ciddi antidepresana başladım ama kendime etmişim artık görmüyorum duymuyorum hamilleliğinde kafaya takılacak en son şey bu yazdıkların

Gerçek fıkıh kitabından okuduğum gibi vicdan adı verilen Allah'ın herkese vermediği o duygu ile de baktığımda objektif değerlendirebiliyorum. Ölmeden üstüne tüm malları yaparsan diğer çocuklarının ölüme kalmıyor mal paylaşımı, annemden yaşadım biliyorum. Ben burada derdimi paylaştım tüm yaşadıklarımı anlatmam mümkün değil ayrıntıları bilmemeniz normal ama üstten de konuşmayın çeken biliyor. Ve herkes her yükü eşit derecede kaldıramıyor

Fesatlık? Çekememezlik? Derdim büyük ya da küçük bu kimseyi alakadar etmez. Çeken benim! Her şeyi yazmadıysam nereden biliyor ve neden kin kusuyorsunuz eltimde değilsiniz??

Takmamam gerektiğini düşünüyorum fakat kendime engel olamıyorum. O kadar haklısın ki bebeğime kendime ayırmam gereken düşüncelerimi felaket senaryolarına ayırıyorum. İçimdeki ses ben böyle değildim haksızlığa karşı susmazdım ama neden susuyorum diyor. Beklentilerimi karşılamazlarsa beklentilerini karşılamam diyip çıkmam gerekirken ah eşim mutlu olsun diyip gelinlik değil kızlık yapınca ve onlar karşılığını vermeyince bu kaosu yaşıyorum.

Bakın ben size ilk mesajımda destek bile oldum. Ama anne baba isterse malının hepsini bir çocuğuna bağışlayabilir. Sonuçta kendi kazandıkları mal böyle hakları dinen var. Yaşadıklarınız zorluğu ayrı. Ama bu onların hakkı. Bu durumda büyük günah olmuyor. Söylenilene alakasız cevaplar verince de komik duruyorsunuz. Ben sadece büyük günah dediğiniz için düzelttim. Bilmiyordum yeni öğrendim deyin geçin. Size göre haksızlık olabilir ama büyük günah değil. Birde gerçek fıkıh kitabından okumuşsunuz Söööözde.

Yani siz söylemissiniz o kız üst katlarında oturuyor kurban olan o siz bin km ötedesiniz zil takıp oynasaniza . Şimdi yaşamayan anlamaz diyebilirsiniz aynısını birebir yassdim ha bize eşyalara yardım ettiler . Ama onun karşılığında da daha fazlasıyla burnumdan geldi . Ona daha çok versin yeter ki ben mutlu huzurlu olayım desenize .

valla canım ben evlendiğimde eltim 6 yıllık evli 2 de çocuğu vardı. düğün öncesinde başladı bişeyler yapmaya ben pek takmadım. bizim çocuğumuz olmuyor eşim kaynaklı bunu bilerek evlendim ben. eltim bunu bildiği halde 2 yıl benimle uğraştı ama herkes şey diyo hani bunlar altlı üstlü oturuyor o yapmaz o iyi biri eşim sürekli o kardeşim filan diyor bende sesimi çıkarmadım en son çok büyük bişey yaptı hatta başlık açtım bu yüzden ondan sonra ben bununla iletişimim kestim bu ağlayarak kaynanayı kayınbabayı bizim eve yolladı benim üstüme saldı bende anlattım, onlar biz her şeyin farkındaydık ama sesimizi çıkaramıyoduk sen mesafeni koru falan filan dediler ben onların evine gitmem kaynanamgile gidince görürüm onu da kaynanamgili çağırınca mecbur çağırırım benim şansım eşim çok yanımda çünkü direk şahit oldu,

Ama ayırdıkları evlat düşünsün siz niye takıyorsunuz
Acaba eşiniz sizfen çok beklenti içine giriyor sizde ondan mı takiliyorsunuz hani sırf iyilikten iyi davranmıyor da zorla yapıyor gibisiniz. Mesafenizi koyun sizde evden altından daha iyidir uzak olmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…