- 8 Nisan 2017
- 56.749
- 296.774
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Dinen aileler butun evlatlarina esit davranmalidir. Hem maddi hem manevi olarak.
Benim bildiğim kadarıyla insan çocuğunu öperken bile adil olmalıdır. Bununla ilgili hadislerde var. Miras ayrı birşey onda zaten herşey belli, ama sağken de mesela kız erkek evlat ayrımı yapamaz, ben küçük oğlumu daha çok seviyorum malımı ona veririm öbürlerine vermem diyemez.
Bilgim de fikrim de var. Mirasin da dinen kurallari belli. Islam hukuku bu yuzden var.Dinen aileler belli yaşa kadar bakmakla yükümlü eşit davranmak zorundadır. Ancak miras ve mal paylaşımını eşit yapmak zorunda DEĞİLDİR! Lütfen bilginiz yoksa fikriniz olmasın.
Nu’mân b. Beşîr’den nakledildiğine göre, Resûlullah (s.a.v.) (Babasının kendisine yüklü bir miktarda mal bağışında bulunmak için Resûlullah’ı şahit tutmak istemesi üzerine) şöyle sordu:Belli yaşa yani ailenin bakmakla yükümlü olduğu döneme kadar bakım ve sevgi konusunda eşit olmak zorundadır. Ancak kendi kazandıkları malları istedikleri çocuklarına verme hakları dinen ve resmen vardır. Eşit bölmek zorunda değildir. Sadece birine de hibe edebilir. Bilginiz yanlış maalesef.
Farkında olduğunu zannetmiyorum ben farkındayım ve ailesine tepki aldım diye aylarca bana küsmüş evliliğimizin ilk zamanları burnumdan gelmişti.Eşiniz farkında mı peki bu durumun? Yoksa bütün erkekler gibi ailem seni çok seviyor, asla ayrımcılık yapmıyorlar, sen yanlış anlıyorsun kafasında mı?
Çok ağladım, kavga ettim sonra terapi aldım. Başka bir açıdan baktım olaylara o süreçte rahattım "banane, kimene" kafasındaydım hamile kalınca ve bana geçmiş olsun demeden ve hamileliğimi söylemeden lafı ağzıma tıkayıp eltinde hamile erkek diyince yeniden olaylar canlandı strese girdim.insani yoruyor sadece ben seyi merak ettim hamile kalana kadar hic mi aglamadiniz bunun icin
Siz sadece kendinize dert arıyorsunuz omrunuz boyunca mutsuz olacaksınız bu kafayla çocuğa geçiyor bütün duygularınız biliyorsunuz demi? Şu an o çocuğa stres yukluyorsun saçma salak şeyler için . Çok stres altında kalınca bebeklerde dudak yarığı faln da oluyor haberin olsun . Eltimde şöyle kaynanamda böyle diye diye bencil davranma kendine gel. Tüm hamileliğim çocukla ilgili sıkıntılarla geçti Allah dert vermemiş dert ariyorsun . Iki gün sonra hamilelik şekeri tansiyonu çıkar bu kafanla ondan sonra kendi derdine düşersin. Bırak milleti Allah ne güzel evlat nasip etmis iyi tarafından bak o da hamile sana sarmayacak kaynanan . Sakin kafayla buyutursunÇok ağladım, kavga ettim sonra terapi aldım. Başka bir açıdan baktım olaylara o süreçte rahattım "banane, kimene" kafasındaydım hamile kalınca ve bana geçmiş olsun demeden ve hamileliğimi söylemeden lafı ağzıma tıkayıp eltinde hamile erkek diyince yeniden olaylar canlandı strese girdim.
1000 km ötede oturmayı ben seçmedim oğlunun işi oradaydı durum benlik değil diğer gelinde onlara yakın olmak için orada çok istediğinden değil eşi orada çalıştığı için oturuyor ayrıca kız kendi ailesine de yakın ve kv'lere üst katta oturmsına rağmen bayramda seyranda gider. Ayrıca o kv kendi evini iç dış yaptırıp ona verip kendisi bodrum kata kiraya indi. En çok altını benden kısıp ona taktı, oğluna daha kolay gezebilsinler diye araba aldı. Rahat olmadığını siz kafanızdan uydurup senaryo yazıyorsunuz. Bir de bazen iyi şeyler yazsanız, iyi niyetli olsanız bile üslubunuz çok sert kırıyorsunuz!Bence olayda herkesin kaçırdığı bir nokta var . Evet aile eşit olmalıdır ama bu gelin 1000 km ötede otururken diğeri üst katında oturuyor. Ben eltimi günahım kadar sevmem i da eşimin ailesiyle aynı şehirde oturuyor ve onun da çok emeği geçiyor ve onlar da maddi olarak ona çok eli açıklar. Şahsen ben agsimi açmam Allah rızası için konusulursa diğer gelin hiç rahat değil sürekli iç içe ev de verse saray da verse bu kadar yapışık ilişki istemezdim ben .
Evine ayak basmıyorlarmış işte ne güzel. Sende muhattap olma. Bebeğinin Allah a şükür annesi var babası var. Onlardan gelecek bir şeye ihtiyacı yok.Evet, eşim kb'nın ilk evliliğinden diğer kardeşler şuanki eşinden sorsan ayrım yok derler ama bariz var.
Evet senin mutsuz olmani istiyorum tanıyorum ya seni . Pis kaynana kaka kaynana sen nasıl karmenaya yapmazsın en iyisi bırak ayrıl bu kocayı yazsam iyi olur mu ?1000 km ötede oturmayı ben seçmedim oğlunun işi oradaydı durum benlik değil diğer gelinde onlara yakın olmak için orada çok istediğinden değil eşi orada çalıştığı için oturuyor ayrıca kız kendi ailesine de yakın ve kv'lere üst katta oturmsına rağmen bayramda seyranda gider. Ayrıca o kv kendi evini iç dış yaptırıp ona verip kendisi bodrum kata kiraya indi. En çok altını benden kısıp ona taktı, oğluna daha kolay gezebilsinler diye araba aldı. Rahat olmadığını siz kafanızdan uydurup senaryo yazıyorsunuz. Bir de bazen iyi şeyler yazsanız, iyi niyetli olsanız bile üslubunuz çok sert kırıyorsunuz!
Kesinlikle, çok şükür kimseye ihtiyacımız yok. Allah herkesin evladını sağlıkla sıhhatle kucağına almasını nasip etsin inşallah fakat her şey ve herkes bir yana benim en büyük sitemim aslında eşime zira farkında olmayan ve ısrarla kendini haliyle de beni benimsetme çabasında olan o. Kardeşi bayramda seyranda aramaz evlendik aramadı evine gittik eşi yüzümüze bakmadı daha arayıp çocukları olacakmış gözaydınlığı dileyelim diyor. Onlarınki evlat, onlarınki evlilik bizimki değersiz galiba... kimse bizi ne tebrik etti ne önemsedi.Evine ayak basmıyorlarmış işte ne güzel. Sende muhattap olma. Bebeğinin Allah a şükür annesi var babası var. Onlardan gelecek bir şeye ihtiyacı yok.
Ya hu canım kardeşim üslup diyorum içerik değil! Neden mutsuz olmamı isteyesin neden mutsuz olmanı isteyim. Herkes musmutlu olsun isterim ben. Kocandan ayrıl, kv'ne kötülük yap desen yapacak mıyım ya da tam tersini söylesen haksız bulsan ne olacak? Sadece dediğim üslup her şeydir.Evet senin mutsuz olmani istiyorum tanıyorum ya seni . Pis kaynana kaka kaynana sen nasıl karmenaya yapmazsın en iyisi bırak ayrıl bu kocayı yazsam iyi olur mu ?
Canım ben seni çok iyi anladım. Benzeri bizde de oldu k.v. herseyine koştum o yapamaz yetmez kendi düğünümde bile kalktım temizliğini yaptım. Ben Allah rızası için yaptım. İçimden gelerek oda Allah razı olsun dedi amaaaaa içten içe sevmezmiş meger hor görürmüş bilemedim. Kaynim evlenmeye karar verdi yaşça bizden büyükler gelen daha kıymetli oldu tabi. Yerinden kalkıp çay bile koymaz ama tabiki ELTIMIN SUCU NE CANIM bi akşam yemekli misafirim var die yemeğe gitmedik. Hırsız yaptı bizi para pul da değil kaşık çatal tivaletkagidi yorgan yastık saçma sapan sapan sen aldın dio başka bisi demiyor elim ayağım titriyor artık cildiricam işin içinden çıkamıyorum polise gidelim dedim dide boğazıma yapıştı. Yalanlar iftiralar demediğim şeyleri dedi yapmadığım şeyleri yaptı die anlaşmalar küfür beddua ve kayinvalidemin bu yüzünü ilk defa gördüm şaşkınlık içerisindeyim. Kaynim ne oluyor die sormadı bile kayinpederim kayinvalidemin agizna baktı düğünlerine cagirmadilar die gitmedim eşim gitti ona karışmadımHerkes eltisini sevmek zorunda mı? Kötü olmasa kötü demem herhalde! Kimseye güvenerek çocuk yapmadım elbette ama ayrımcalık yapana da torun yüzü gösterecek değilim.
Sonuç olarak eltimde beni hiç aramadı kimse bi durun bi konuşalım demedi kendi çocuklarına birde sırt döndüler. Ama Allaha şükür onlara ihtiyacımız yok. Yapılanlar unutulmuyor evet bana yaşattıklarını yaşasınlar çok istiyorum. Ama Rabbım en iyisini bilir.Herkes eltisini sevmek zorunda mı? Kötü olmasa kötü demem herhalde! Kimseye güvenerek çocuk yapmadım elbette ama ayrımcalık yapana da torun yüzü gösterecek değilim.
+eşte..Zavallı eltinin yaptığı birşey yok ki siz kendi kendinize onunla savaşa girmiş siniz.
Sorun kaynana, Kayınpeder ve yaptıklarına rağmen hatır için şunu yaptım diyen sizde
Hiç bir konuda kıyas yapmayın kimseyle. Size birşey yapılmıyorsa sizde kimseye hiç bir şey yapmayın olsun bitsin.
Çünkü istenmeyen geliniz.Taviz vermiyoruz.Yuzlerine gülüp arkalarından konuşmuyoruz.Sevilmiyoruz.Hic kafaya takmayin.Esinizle mutlu olmaya bakın.1 buçuk yıllık evliyim hamileliğimin 8. Haftası...
Duygusal geçişlerin en çok yaşandığı dönemde olmalıyım ki ağlamadığım gün olmuyor. Sinir, stres ve unuttum dediğim düğün dönemi yaşananlar beynimde dönüp duruyor bebeğime zarar verecek bu stres diye korkuyorum.
Unutamamışım.
Kv'nin yaptıklarını kb'nın çıkardığı lafları unutamamışım. Daha nişanlıyken bayramın 2.günü değil de 4.günü onlara gittik diye bizi kovmalarını, eşimin bizden 2 ay önce evlenen küçük kardeşinin eşine takılan ama bize takılmayanları onlara ev verip bizi kirada oturtmalarını ve bir kez dahi evime ayak basmamamış olmamalarını unutamamışım.
Evimde tek bir emekleri yok, tüm borçları eşimle beraber ödedik. Sonra benden gelinlik beklediler de insanlıktan, ailemin hatrına yaptım ama artık zoruma gidiyor ve gebelikten aşırı hassassım sürekli ağlıyorum aklıma geldikçe
Şimdi de öğrendim ki eltimde hamileymiş yine aynı süreç yaşanacak ona ve bebeğine yapılanlar bana ve evladıma yapılmayacak....
Ben strese girdikçe evladım da rahatsız oluyor hissediyorum bu kafadan nasıl çıkmalıyım ne yapmalıyım lütfen yardım
Eltinin suçu varmı yokmu bilemeyiz.Ayrimcilik bayanı üzmüş ve çok haklıZavallı eltinin yaptığı birşey yok ki siz kendi kendinize onunla savaşa girmiş siniz.
Sorun kaynana, Kayınpeder ve yaptıklarına rağmen hatır için şunu yaptım diyen sizde
Hiç bir konuda kıyas yapmayın kimseyle. Size birşey yapılmıyorsa sizde kimseye hiç bir şey yapmayın olsun bitsin.