Eltilerin savaşı

Ben de hamileyim üstelik son trimesterda, umrumda olmaz eltim veya çevremden bir başkasının da hamile olması, benim çocuğum bana kıymetli, eltimin veya bir tanıdığımın çocuğunun olması benimkinin kıymetini bir gram indirmez.
Ona ve bebeğine yapılanlar bana yapılmayacak diyorsunuz ya, ona ve bebeğine ne yapılmasını bekliyorsunuz mesela? Benim eltim yok, bana ve benim bebeğime yine de birşey yapılmıyor.
Haaa ama bak şunu söylüyorum: benim kendi kazancım zaten onun bunun yapabileceklerinden çok daha fazlasını bebeğime yapmama yetiyor, çok şükür. O yüzden kimsenin birşeyine ihtiyacım yok.
Daha iyi, yardımı olmayanın söz hakkı da olmaz, böyle düşünün. Siz çocuğunuzu kendinize göre yetiştirirsiniz, karışan görüşen olmaz. Bu arada bebeğime yapılmayacak diye dertlendiğiniz şeyleri bırakın da siz bebeğinize ne yapıp ne yapmıyorsunuz onun derdine düşün. Bebeğiniz sizin stresinizi hissediyor, biliyorsunuz di mi? Küçücük bebeğe niye bunu yüklüyorsunuz

Haklısınız kısaca anlatırken eksik yazmışım evine gittiğimde eşime hoş geldin diyip bana demeyen, düğünümde rezillik çıkartan eltimden bahsetmedim. Üzgünüm.
Canım benimkilerde öyleydi ama inan böylesi daha güzel karışan yok görüşen yok ee sizden beklentileride olamaz. Ben çok sanliyiz

Evet gebelik psikolojisi ama lütfen onları önemsemeyin kendi hayatınıza bakın onlar olmadan da hayatınıza devam edebilirsiniz stres yapmayın gerekirse destek alın. Ve gerçekten karışan eden yok kendi basinasiniz bence bu daha güzel.

Cevap vermiyim diyorum ama dayanamıyorum.
Nereden karar verdin bende zerre akıl olmadığına?
Sen kimsin?
Neyin nesisin de bana gelmiş burda zerre akıl yok diye ahkam kesiyorsun?Kimsin kim?

Kocasina yapamadigi atari forumda gercekler yuzune vurulunca yorumculara yapan kadinlar cok komik gorunuyor disaridan

Neyse, konu sahibi elti kim de sizin en stressiz olmaniz gereken donemi size zehir edebiliyor? Bazen degistiremeyecegimiz seyleri kabullenmemiz gerekiyor. Esinizin ailesi boyle insanlar, ayrimcilik aslinda size degil esinize yapiliyor. Insanlara gidip eltiye yaptiklarinizin aynisini bana da yapin diyemeyecekseniz, kapinizi kapattiginizda mutluysaniz geri kalani yok sayacaksiniz. Bayramdan bayrama gorusursunuz, mesafenizi korursunuz, olur biter. Hatta mutsuz oluyorsaniz hic gorusmezsiniz, hem gorusup hem kendinizi yemenin bir anlami yok.

Beklentiniz az olursa üzüntünüz de az olur. Aynı şekilde siz de onların beklentilerini yerine getirmek zorunda değilsiniz.

Yani bu meselelerden bebeği strese sokmak çok yanlış geliyor bana. En kötü eş ailesiyle görüşmeyin olsun bitsin.

Biz de sizi kocanızla baş başa bırakıyoruz, hadi bayss. Ayrıca çok haklısınız. İki aylık evlilikte boşanılır mıymış adam aldattı diye hemen, şöyle 10 yılı devirin 2 de çocuk verin, adam başkasına tutulup sizi de kapının önüne koydu muydu rahatlıkla boşanırsınız. Ne gerek var aceleye?

Hamile kadını kocası düşünsün hanımefendi, sanki bizden hamile kaldınız Allah Allah ya.

Bi doktora görünün isterseniz iyi değilsiniz gibi.

Onlardan uzak durarak kendinize iyilik yaparsınız. Gelinlik yapmayın hiç arayıp sormayın onları yok sayın. Bayramdan bayrama git gel ne gelinlik yap ne başka bir şey sen kendi ailene bak. Ne onlardan haber alın nede siz kendi olaylarınız anlatın ancak öyle rahatlarsınız.

Neden bu kadar beklenti içindesiniz ?

Evlenen iki insan ayrı ev sorumluluğunu almaya cesaret ediyorsa her şeyi de kendi yapmalı

Şu toplumda aileden maddi beklentiler bitse her şey yoluna girecek sanki

Ayrıca kendi ayaklarının üstünde durmak gibisi yok

Tavsiyem ; bir iş bulup çalışın
Böylece
Hem aileden destek beklemezsiniz hem de kafanız dağılır.

Hadi gelin bize değilse kendinize dürüst olun. Kendimi ne kadar öne atarsam o kadar sevilirim, elbet kıymetim anlaşılır dediniz değil mi? Ailenizden aldığınız akıllar da o yöndeydi. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez hesapları yapıldı. Siz ağlamayın eşiniz
eşiniz ağlasın. Mesele siz değilsiniz, sevilmeyen kendisi. Siz boş yere paraladınız kendinizi bu güne kadar. Eşiniz ailem beni sevmediği için karımı saymıyoru kendine itiraf edemediğinden size yapılanlara göz yumdu. Siz kimsenin ailesine size gösterilmeyen saygıyı sevgiyi göstermek zorunda değilsiniz, onlarla kimse arasında köprü olmak zorunda değilsiniz. Böyle görevleriniz yok. Eşinize aileniz böyle davransa bayramda bile girmez kapılarından içeri. Aklınızı başınıza alın, kendinizi sıkmayın hamile halinizle.

Ah canım benim bu dönem çok hassas olduğumuz için her şeyi aklımıza gözümüzün önüne geliyor. Çok mutlu olursun inşallah bebeğin hayırla gelir her şeyi unutturur sana, size
Bu dönem niye çok hassasın ya gsgsgsgs adetim mi gecikti acaba denilecek bir dönem bu. Hormonlar ne ara coştu. Bahane bulma

Tamam işte sorunun kaynağı belli oldu.Onların babası yapıyor demek ki maddi desteği ev vs.
Keske eşinin ilk cocuğunu da kendi evlatlarından ayırmasa öyle babalar da cok var.Ama herkes bir değil
Siz de anlamadan etmeden tanımadan bilmeden yasıyorsunuz. Dikkatli okursanız anneleri ayrı babaları bir. Yani konu sahibinin kocasının da babası.
Kocanıza bağırıp çağırıp tekmeyi basamayıp burada bizlere atar gider yapmanız eziklik belirtisi. Bakın ben altta kalmam lafımı söylerim had bilmeyene had bildiririm tavrınız tamamen eziklik.
2. ayda siz yakalamışsınız ama 3. aydan sonra izlerini kapatmıştır siz öğrenmeyin diye. Bence sinirinizi stresinizi bir kenara bırakın da hazmetmenin derdine düşün. Nasıl mideniz varsa artık.

Ben farklı bir bakış açısıyla şöyle yorumladım, eltinizin kayınvalideniz-kayınbabanıza bir bağı var, onlardan ev almış, onlarla maddi kazanç ilişkisi olmuş ve sizin böyle bir ilişkiniz yok, bağımsız olabilme lüksünüz var. Eşiniz de bunları görmüş. Siz kayınvalideniz-kayınbabanızı silip atabilirsiniz, onlara hiçbir gönül borcunuz yok, onlardan aldığınız hiçbir şey yok dönüp bakmanız gereken, onlara muhtaç olmadan birçok şeyi yapabilmişsiniz (ki olması gereken de bu çünkü evlenen yetişkin insanlar kendi kendilerine yetebilmeli)
Eltiniz kayınvalide-kayınbabanızdan birçok şey almış ve bu ilişki onu bir noktada kv-kb ya bağlı, muhtaç bir konuma getirebilir, kişisel sınırlarını koruyamayabilir (en basit örneği çocuğunu yetiştirmesine karışırlar ve ilgilerini kaybetmemek için bir şey diyemez ama siz diyebilirsiniz). Dediğim gibi yetişkin iki insan, çocuk sahibi olacak iki insan hayatlarını sürdürebilmek için hala anne babadan bir şeyler bekliyor ise zamanla çok zorlanabilirler. Size yapılanlar ise sınırlarınızı korumanız, iletişim ve ilişkinizi azaltabilmeniz için bir imkan sunmuş. Bence bunu değerlendirin ve hiçbir beklenti içine girmeyin, mesafenizi belirleyin.
Bahsettiklerinizin incitici olmasını anlıyorum ama bunları daha farklı değerlendirerek kendinizi rahatlatabilirsiniz. Hak ettiğiniz bir şeyi size vermemiş değiller yani, size ev vermek, altın takmak zorunda değiller.

Allah iyiliğinizi verin :)
orda arkadaş bile bile lades demişsiniz demek istiyor

aile nişanlı iken de böyleymiş hiç sahiplenmemişler ki sizi eşinizi
bile bile evlenip mızlanmanız komik şuan

ve maalesef üveylik olayları böyle oluyor

Benim maddi beklentim yok ki kimseden fakat zoruma giden diğerleri evlatta benim eşim kayadan mı yuvarlandı? Takısından evinin eşyasına her şeyi yapılan kişi üst katında oturup evine uğramaz ben bin km'den haftada bir aramak zorunda olayım neden? Aramıyorum, aramamayı geçtim sevmiyorum. Allah çıkartsın ne diyim

Önemli olan eşin kv kp deyil olmuyorlarsa kafana yatmıyolarsa görüşme hamileymişsinde böyle şeyleri kafaya takıpta kendini yıpratma Allah korusun düşük yaparsın kocanla mutlu olmaya bak kime ne verilmiş kim kime ne takmış bosver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…