Kekler - Pastalar Elmalı Rulo Kek -Torku Şeker Sponsorluğunda

evlaefe

Guru
Pro Üye
11 Mart 2013
9.602
12.967
Selam kizlar internetim kisitli hemen yukluyorum.
Malzemeler
20180817_210503_800x800.jpg

Kek Hamuru için gereken malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

Elmalı harç için gereken malzemeler

6 adet elma (dedemizin elmalar sagolsun)
1 su bardağından 1 parmak az şeker
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için

Elmaları soyarak rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.Yapışmaz tavaya rendelenmiş elmalar ve 1 bardaktan biraz az şekeri alarak elmalar sulanıp suyunu çekene kadar pişirelim.Ocağı kapatarak tarçın ve cevizi ekleyerek karıştıralım.
Yagli kagidi tepsiye serip harci serelim.

20180818_182249.jpg

Yumurtalar ve şekeri iyice çırpalım.Süt, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım. Kek hamurumuz hazır.

20180818_182420.jpg

Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim.Üzerine pişirdiğimiz elmalı harcı eşit şekilde yayalım.Elmalı harcın üzerine de kek harcımızı yayalım.Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dk pişirelim.

20180818_182458.jpg

Koyde firin davul firin oldugu icin derecesiz pisirdim.
Fırından aldıktan sonra sıcağı ile kekimizi sarmamız gerekiyor. Kolaylık olması açısından başka bir pişirme kağıdı üzerine keki ters çevirelim. Elmalı taraftaki kağıdı soyarak çıkaralım.Ardından uzun kenarlardan birinden başlayarak keki rulo şeklinde saralım. Soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletelim.İyice soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek dilimleyip servis edelim.

Screenshot_20180818-190707_Photo Editor.jpg

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Elmalı Rulo Kek Yapılışı

Püf Noktaları

Bu tarifte kullanılan su bardağı küçük boy 200 ml bardaklardan.Kullanılan elmalar ekşi olmamalı, tatlı kırmızı elmalardan tercih edilmeli. Elmalar zaten şekerli olduğu için ben 1 bardaktan daha az şeker kullandım ama şekerli sevmeyenler biraz daha şekeri azaltabilir.Benim kullandığım fırın tepsisi ankastre fırın tepsisi. İçerisine kendiliğinden kesilmiş pişirme kağıdı seriyorum. hazırladım. Hamuru eşit şekilde yaydırdım.Hamur kalın olursa sarılırken kırılabilir. Rulo kek hamurunun sarılırken kırılmaması için fırından alınca çok fazla soğumadan sarmak gerekiyor. Bu aşamada elinizi yakmamaya dikkat etmelisiniz.Pişirme kağıdı olmadan elmalı rulo kek yapılır mı diye soranlar çıkacaktır. Pişirme kağıdı olmadan tepsiden elmalı taraf üzerine ters çevirmek mümkün olmaz, elmalar tepsiye yapışıp kalabilir. Bu sebeple pişirme kağıdı olmadan denemenizi tavsiye etmem.

20180817_210425_800x800.jpg

20180817_190947_800x800.jpg

20180817_210338_800x800.jpg

20180817_210330_800x800.jpg

20180817_210351_800x760.jpg
20180817_210330_800x800.jpg

20180817_210136_800x800.jpg

20180817_210118_800x800.jpg

20180817_190947_800x800.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Malzemeler
Eki Görüntüle 2180922

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için

Elmaları soyarak rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.Yapışmaz tavaya rendelenmiş elmalar ve 1 bardaktan biraz az şekeri alarak elmalar sulanıp suyunu çekene kadar pişirelim.Ocağı kapatarak tarçın ve cevizi ekleyerek karıştıralım.

Eki Görüntüle 2180923

Yumurtalar ve şekeri iyice çırpalım.Süt, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım. Kek hamurumuz hazır.

Eki Görüntüle 2180924

Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim.Üzerine pişirdiğimiz elmalı harcı eşit şekilde yayalım.Elmalı harcın üzerine de kek harcımızı yayalım.Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dk pişirelim.

Eki Görüntüle 2180925

Fırından aldıktan sonra sıcağı ile kekimizi sarmamız gerekiyor. Kolaylık olması açısından başka bir pişirme kağıdı üzerine keki ters çevirelim. Elmalı taraftaki kağıdı soyarak çıkaralım.Ardından uzun kenarlardan birinden başlayarak keki rulo şeklinde saralım. Soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletelim.İyice soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek dilimleyip servis edelim.

Eki Görüntüle 2180930

Elmalı Rulo Kek Yapılışı

Püf Noktaları

Bu tarifte kullanılan su bardağı küçük boy 200 ml bardaklardan.Kullanılan elmalar ekşi olmamalı, tatlı kırmızı elmalardan tercih edilmeli. Elmalar zaten şekerli olduğu için ben 1 bardaktan daha az şeker kullandım ama şekerli sevmeyenler biraz daha şekeri azaltabilir.Benim kullandığım fırın tepsisi ankastre fırın tepsisi. İçerisine kendiliğinden kesilmiş pişirme kağıdı seriyorum. hazırladım. Hamuru eşit şekilde yaydırdım.Hamur kalın olursa sarılırken kırılabilir. Rulo kek hamurunun sarılırken kırılmaması için fırından alınca çok fazla soğumadan sarmak gerekiyor. Bu aşamada elinizi yakmamaya dikkat etmelisiniz.Pişirme kağıdı olmadan elmalı rulo kek yapılır mı diye soranlar çıkacaktır. Pişirme kağıdı olmadan tepsiden elmalı taraf üzerine ters çevirmek mümkün olmaz, elmalar tepsiye yapışıp kalabilir. Bu sebeple pişirme kağıdı olmadan denemenizi tavsiye etmem.

Eki Görüntüle 2180927

Eki Görüntüle 2180926
Eki Görüntüle 2180928
Eki Görüntüle 2180929
Eki Görüntüle 2180931 Eki Görüntüle 2180933
Eki Görüntüle 2180935
Eki Görüntüle 2180936

Eki Görüntüle 2180937
O manzarada o keki yemek kadar güzel ne olabilir ki ellerine sağlık canım:KK36:

Aman yarabbim bu nasıl güzel bir kek,nasıl güzel bir sunum bayıldım:KK9::rolleyes:Ellerine emeğine sağlık canım:kk77:
Yarışmada bol şans diliyorum:KK36:
Manzara ve kek çok güzel...
Ellerine sağlık,bol şans :KK15:
Manzara güzel, kek güzel, hava güzel daha ne olsun :KK68: inşallah birincilik olsun :sampiyon:
Ellerine sağlık, başarılar :KK24:
Ellerine emeğine sağlık canım benim, tarif ve özellikle sunum manzaran dehşet güzel.:kk77:❤️
Yarışmada başarılar diliyorum.:KK60:
Eline sağlık canım keşke orada olup o kekten yiyebilseydim :KK68:
Manzaraa harikaaaaaa :KK200:kek ayrı harika ellerine sağlık:KK200:
Ay kek güzel de manzaraya öldüm bittim.. Geleyim mi :p
Ellerine sağlık canım, kekinde manzara da süper. Yarışmada başarılar dilerim:KK200:
Yaylasasınız heralde :halay:

Ellerinize sağlık...

Harika olmuş bayıldım, emeğinize ellerinize sağlık. Sunum müthiş olmuş :KK200:
Manzara süpeeerrr
Ellerinize saglıkkkk
ellerine saglik super gozukuyor. kek yapmak istedigimde ilk bunu deniycem
Manzara şahane, kekde çok güzel görünüyor.
Elinize sağlık
Wooww manzara ayrı güzel
Kek de öyle ellerine sağlık
Ellerinize sağlık :KK200: Yarışmada başarılar dilerim :anne:
Sağolun Canlar internetim kısıtlı olduğu için hepimiz aynı anda cevap veriyorum

Malzemeler
Eki Görüntüle 2180922

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için

Eki Görüntüle 2180923

Eki Görüntüle 2180924

Eki Görüntüle 2180925

Eki Görüntüle 2180930

Elmalı Rulo Kek Yapılışı

Püf Noktaları

Eki Görüntüle 2180927

Eki Görüntüle 2180926
Eki Görüntüle 2180928
Eki Görüntüle 2180929
Eki Görüntüle 2180931 Eki Görüntüle 2180933
Eki Görüntüle 2180935
Eki Görüntüle 2180936

Eki Görüntüle 2180937
Yaaa bi insan hep mi harika olur

X