Kekler - Pastalar Elmalı Rulo Kek -Torku Şeker Sponsorluğunda

Selam kizlar internetim kisitli hemen yukluyorum.
Malzemeler
Eki Görüntüle 2180922

Kek Hamuru için gereken malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

Elmalı harç için gereken malzemeler

6 adet elma (dedemizin elmalar sagolsun)
1 su bardağından 1 parmak az şeker
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için

Elmaları soyarak rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.Yapışmaz tavaya rendelenmiş elmalar ve 1 bardaktan biraz az şekeri alarak elmalar sulanıp suyunu çekene kadar pişirelim.Ocağı kapatarak tarçın ve cevizi ekleyerek karıştıralım.
Yagli kagidi tepsiye serip harci serelim.

Eki Görüntüle 2180923

Yumurtalar ve şekeri iyice çırpalım.Süt, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım. Kek hamurumuz hazır.

Eki Görüntüle 2180924

Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim.Üzerine pişirdiğimiz elmalı harcı eşit şekilde yayalım.Elmalı harcın üzerine de kek harcımızı yayalım.Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dk pişirelim.

Eki Görüntüle 2180925

Koyde firin davul firin oldugu icin derecesiz pisirdim.
Fırından aldıktan sonra sıcağı ile kekimizi sarmamız gerekiyor. Kolaylık olması açısından başka bir pişirme kağıdı üzerine keki ters çevirelim. Elmalı taraftaki kağıdı soyarak çıkaralım.Ardından uzun kenarlardan birinden başlayarak keki rulo şeklinde saralım. Soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletelim.İyice soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek dilimleyip servis edelim.

Eki Görüntüle 2180930

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Elmalı Rulo Kek Yapılışı

Püf Noktaları

Bu tarifte kullanılan su bardağı küçük boy 200 ml bardaklardan.Kullanılan elmalar ekşi olmamalı, tatlı kırmızı elmalardan tercih edilmeli. Elmalar zaten şekerli olduğu için ben 1 bardaktan daha az şeker kullandım ama şekerli sevmeyenler biraz daha şekeri azaltabilir.Benim kullandığım fırın tepsisi ankastre fırın tepsisi. İçerisine kendiliğinden kesilmiş pişirme kağıdı seriyorum. hazırladım. Hamuru eşit şekilde yaydırdım.Hamur kalın olursa sarılırken kırılabilir. Rulo kek hamurunun sarılırken kırılmaması için fırından alınca çok fazla soğumadan sarmak gerekiyor. Bu aşamada elinizi yakmamaya dikkat etmelisiniz.Pişirme kağıdı olmadan elmalı rulo kek yapılır mı diye soranlar çıkacaktır. Pişirme kağıdı olmadan tepsiden elmalı taraf üzerine ters çevirmek mümkün olmaz, elmalar tepsiye yapışıp kalabilir. Bu sebeple pişirme kağıdı olmadan denemenizi tavsiye etmem.

Eki Görüntüle 2180927

Eki Görüntüle 2180926
Eki Görüntüle 2180928
Eki Görüntüle 2180929
Eki Görüntüle 2180931 Eki Görüntüle 2180933
Eki Görüntüle 2180935
Eki Görüntüle 2180936

Eki Görüntüle 2180937
En çok manzara için oyum sana

Selam kizlar internetim kisitli hemen yukluyorum.
Malzemeler
Eki Görüntüle 2180922

Kek Hamuru için gereken malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

Elmalı harç için gereken malzemeler

6 adet elma (dedemizin elmalar sagolsun)
1 su bardağından 1 parmak az şeker
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için

Elmaları soyarak rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.Yapışmaz tavaya rendelenmiş elmalar ve 1 bardaktan biraz az şekeri alarak elmalar sulanıp suyunu çekene kadar pişirelim.Ocağı kapatarak tarçın ve cevizi ekleyerek karıştıralım.
Yagli kagidi tepsiye serip harci serelim.

Eki Görüntüle 2180923

Yumurtalar ve şekeri iyice çırpalım.Süt, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım. Kek hamurumuz hazır.

Eki Görüntüle 2180924

Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim.Üzerine pişirdiğimiz elmalı harcı eşit şekilde yayalım.Elmalı harcın üzerine de kek harcımızı yayalım.Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dk pişirelim.

Eki Görüntüle 2180925

Koyde firin davul firin oldugu icin derecesiz pisirdim.
Fırından aldıktan sonra sıcağı ile kekimizi sarmamız gerekiyor. Kolaylık olması açısından başka bir pişirme kağıdı üzerine keki ters çevirelim. Elmalı taraftaki kağıdı soyarak çıkaralım.Ardından uzun kenarlardan birinden başlayarak keki rulo şeklinde saralım. Soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletelim.İyice soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek dilimleyip servis edelim.

Eki Görüntüle 2180930

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Elmalı Rulo Kek Yapılışı

Püf Noktaları

Bu tarifte kullanılan su bardağı küçük boy 200 ml bardaklardan.Kullanılan elmalar ekşi olmamalı, tatlı kırmızı elmalardan tercih edilmeli. Elmalar zaten şekerli olduğu için ben 1 bardaktan daha az şeker kullandım ama şekerli sevmeyenler biraz daha şekeri azaltabilir.Benim kullandığım fırın tepsisi ankastre fırın tepsisi. İçerisine kendiliğinden kesilmiş pişirme kağıdı seriyorum. hazırladım. Hamuru eşit şekilde yaydırdım.Hamur kalın olursa sarılırken kırılabilir. Rulo kek hamurunun sarılırken kırılmaması için fırından alınca çok fazla soğumadan sarmak gerekiyor. Bu aşamada elinizi yakmamaya dikkat etmelisiniz.Pişirme kağıdı olmadan elmalı rulo kek yapılır mı diye soranlar çıkacaktır. Pişirme kağıdı olmadan tepsiden elmalı taraf üzerine ters çevirmek mümkün olmaz, elmalar tepsiye yapışıp kalabilir. Bu sebeple pişirme kağıdı olmadan denemenizi tavsiye etmem.

Eki Görüntüle 2180927

Eki Görüntüle 2180926
Eki Görüntüle 2180928
Eki Görüntüle 2180929
Eki Görüntüle 2180931 Eki Görüntüle 2180933
Eki Görüntüle 2180935
Eki Görüntüle 2180936

Eki Görüntüle 2180937
Burnuma mis gibi memleket havası geldi,sunumun süper olmuş,tarif desen yine sevilen bir tarif.
Farkındayım geç oldu biraz,unuttuğumu hatırladım ,bu güzel sunuma yazmadan olmazdı.:KK200:

Burnuma mis gibi memleket havası geldi,sunumun süper olmuş,tarif desen yine sevilen bir tarif.
Farkındayım geç oldu biraz,unuttuğumu hatırladım ,bu güzel sunuma yazmadan olmazdı.:KK200:
Canım ya Çok teşekkürler Artvin değilim Kayınvalidemin orada Fırsat bu fırsat güzel manzaralar çektim şimdi Ev taşıdım Ev yerleştiriyorum bakalım yeni kategoriye katılabilecek miyim Seni çok seviyorum tatlım:KK200:

X