Popüler Konu Elma Sirkesi+Bal+Su Yöntemiyle Zayıflama Deneyimlerimiz

Yaklaşık 12 gündür bu karışımı içiyorum :KK66:
Ama yanında diyet de yapıyorum. Daha doğrusu yağlı, börek işleri, abur cubur yemiyorum. İlk iki gün çok zor olmuştu, cips bile yemiştim ama şimdi kestim :KK53:
En son tartıldığımda 63,5 filandım, 64'e yakındım.
Şimdi ise 60 kilodan belki 200 gram fazlayım (Tartı elektronik değil, gramını tam olarak bilemiyorum)
Karışımı ilk günlerde öğlen ve akşam yemeklerden sonra sıcak içtim, ama burdan okuduğum kadarıyla birçok kişi sabah kalktığında ve gece yatarken içtiğini söylüyordu ben de artık böyle yapıyorum daha iyi geldi sanki böyle.. Bir de karışıma azcık limon sıkıyorum güzel oluyor tadı :nazar:
Valla ben bu ballı, sirkeli suyu çok sevdim şurup gibi içiyorum :KK52:

kızlar valla 3 hafta yaptım ama bir faydasını göremedim görenleri tebrik ediyorum ve devam diyorum darısı benim başıma

bendefaydasını görmedim aksine midem yandıııı :KK43:(( Yeşil çay gerçekten faydalı mı ??

arkadaşlar ben bu karısımla 10 kilo verdim 2 yıldır geriye sadece 4 kilo aldım onunda sebebi sürekli evde olup sürekli yemek yemem.ama en önemli şeyin inanmak olduğunu asla unutmayın.ben öyle bir gaza getirmiştim ki kendimi 3 günde 1.5 kg verdim.içmeyi bıraktıktan sonrada 4 kilo verdim.hem karısımı içip hem tıka basa yiyip kilo veremezsiniz yediklerinize azcıkın dikkat etmenizde fayda var :)

çok faydalı olduğunu biliyorum, çok yerde de okudum fakat yalnız kullanamıyorum, karışımlarda ağır geliyor, zeytunya ile beraber alıyorum. tavsiye ederim

elma sirkesi

SİRKE yapımı için en uygun elma türü şeker oranı yüksek kış elmalarıdır. Değişik çeşitlerin bir araya getirilerek kullanılması da sirkeye ayrı bir lezzet katar. Sirke yapımında kaçınılması gereken elma türleriyse ham ve ekşi olanlardır. Sirke yapımında dikkat edilecek en önemli konuysa hijyendir.

Elmalar yıkandıktan sonra, kullanılacak malzeme ve kavanozlar sıcak suyla iyice yıkanmalıdır. Elmalar küçük parçalara ayrıldıktan sonra preslenerek veya katı meyve sıkacağından geçirilerek suları çıkarılır. Meyve suyundaki şeker fermantasyona uğrayarak önce alkole, sonra ise asetik bakterilerinin yaptığı fermantasyonla asetik asite, yani sirkeye dönüşür.

Sirke yapımında iki faktör çok önemlidir; bakterilerin verimli çalışmasını sağlayacak sıcaklık ve oksijen (havalanma). Havayla teması arttırmak için mümkün olduğunca geniş ağızlı ve sığ bir kavanoz seçilir. Meyve suyu, üstte boşluk kalacak şekilde kavanoza doldurulduktan sonra, meyve sineğinin geçemeyeceği, fakat havalanmanın sağlanabileceği temiz bir bez/tülbentle kavanozun ağzı kapatılır. Günde bir kez karıştırarak havalanmayı sağlamak sirkeleşmeyi hızlandırır. Sirkeleşme için ılık ( 15-25 C ) bir ortam tercih edilir ve kavanozlar güneş ışığından uzak, loş bir yerde saklanır. Kullanılacak kaplar cam veya ahşap olmalıdır, metal kap tavsiye edilmez. Yapım sırasında sirkeleşmeyi hızlandırmak için daha önce yapılan doğal elma sirkesi katılabilir.

Sirke, seçilen elma türü ve koşullara göre üç- altı hafta içinde oluşur. Sirke kokusu alınmaya başlandığından itibaren, her gün tadarak istenilen tat ve asit derecesi (yüzde 4-8 asit oranı) elde edilene kadar işleme devam edilir. Elde edilen sirke fermantasyonun devamını engellemek için birkaç kat tülbentten, kahve filtresi vb. filtrelerden veya süzme yoğurt kesesinden geçirilerek iyice süzülür. Böylece meyve kalıntılarından arındırılır. Hava almasına olanak vermeyen ince uzun şişelere, tam dolacak şekilde aktarıldıktan sonra serin, loş, güneş ışığı almayan bir yerde saklanır.

Ne kadar süzersek süzelim, ev koşullarında doğal elma sirkelerinde fermantasyon tam olarak durdurulamaz; şişede, şifai özelliklerinin göstergesi olan ve “anne” ismi verilen yumuşak kaygan yapısıyla deniz anasını andıran düz bir tabaka oluşur. Bu tabaka bakterilerin atıklarından oluşur ve sirke kullanılacağı zaman atılır. Doğal sirkeler rafine olanlara göre daha bulanıktır. Fakat pastörize veya damıtılarak üretilen rafine elma sirkeleri, yüksek sıcaklıklardan ötürü, ona şifai özellikleri kazandıran enzimler, mineral maddeler, iz elementler, vitaminler, pektin, malik ve tartarik asitler açısından fakirleşir, bir kısmını tamamen yitirir.

Kullanıldığı yerler

Hazırladığımız sirkeleri salatalarda, çorbalarda vs. aroma vermek amacıyla kullanabiliriz.

Şifai amaçla kullanmak için; bir bardak suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1-2 tatlı kaşığı bal katarak, günde 3 kez, mümkünse yemeklerden önce (fazla kilo problemi için de etkili olan elma sirkesi bu amaçla kullanılacaksa mutlaka yemeklerden önce alınmalıdır) kullanılır.

Elma sirkesi koruyucu sağlık amacıyla, sürekli olarak günde bir kez sabahları açken ve alınmalıdır.

İyileştirici özellikleri

* Besinlerin verimli kullanımını, metabolizmanın sağlıklı işleyişini, vücudun asit alkali dengesini korumasını sağlar. Örneğin kalsiyumun daha verimli kullanımını sağlayıp, bir yandan kemiklerin yeniden gerekli kalsiyumu almasını desteklerken, bir yandan da eklemlerdeki kalsiyum birikimini kırar.

Uzun süreli kullanımı eklem ve kemiklerdeki sertlik ve sıkıntılara son verir.

* Sodyumun etkisini yansızlaştırarak yüksek tansiyondan korur.

* Kolesterolü düşürür. İçerdiği doğal asitler ve enzimler kanın daha sağlıklı ve ince akmasını sağlar.

* Başta damarlar, karaciğer, böbrekler olmak üzere vücudu detoksifiye eder, yağlı-mukus kalıntıları parçalar.

* İçerdiği yoğun potasyum sayesinde hücre büyümesini destekler.

* Soğuk algınlıklarında, boğaz enfeksiyonlarında, bronşitte içilebilir ya da buhusu yapılır.

* İdrar yolları enfeksiyonlarında, sindirim bozukluklarında, kramplarda, yaban arısı sokmasında, saçta kepekte, uyku bozukluklarında, kulak çınlamasında da kullanılır.

netten alıntıdır
yorumlara bakmak isteyenler için XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

selamlar
benimde sıkı bi rejime girme zamanım geldi kızım 1 yaşına girdi emdiği için hep erteledim ama erteledikçe ve evde durup abur cubura saldırdıkca gitmicek kilolar bende eşimi arıdım şimdi gelirken getiricek bu geceden itibaren baslıyorum hadi hayırlısı suan 76 kiloyum hedefim 65 tabi yediğime içtiğime dikkat edicem ve mekik çekicem

canım benim kızım da şuan bir yaşında..hala emziriyorum..66-67 kiloyum..doğumdan sonra 2 kilo verebildim sadece..onu da vermiş saymıyorum..benim hedefim de 60 olabilmek..ilk doğum öncesi 58kg idim..bir yıl sonra 63 kiloyla kızıma hamile kaldım..ya bir sorunum var tartılar çok farklı tartıyor hangisi doğru anlamadım..benim tartım 66 gösteriyor, yengemlerde 70 kilo geliyorum..4 kilo çok acayip bir fark..tabi ben hep kendi tartımı baz alıyorum ama şaşırıyorum..neyse hayırlısı bakalım..ben de 3 gündür spor yapmaya çalışıyorum parkta fitness yapıyorum

Kızlar ben bunu 1 sene önce denemiştim. Sirkeden normalde nefret eden biri olarak zor oldu baya uygulamam tabi. Her yemekten önce burnumu kapatıp yarım bardak suya 1-2 tatlı kaşığı elma sirkesi katıyor birden kafama dikiyordum. Aynı zamanda çok fazla ekmek, makarna, pasta, börek gibi şeyler yememeyede özen gösterdim ki bizim evde nerdeyse imkansız bir şeydi bu. Annem sağolsun gıcıklığına yaparmışcasına sürekli börek felan yapan bir insan. Her neyse 2 aya yakın devam ettim sonuç olarak evet cidden zayıfladım aynı zamanda o dönemlerde hiç nezle-grip olmadım. Başladığımda 61 kiloydum 2 ay sonra 56ya düştüm. Cildim,saçım bile sanırım daha iyi oldu. Gerçekten çok sağlıklı bir şey sirke tabi midesinden rahatsızlığı olmayan için. Evet resmen işkence gibi bir şeydi o yüzden çok devam ettiremedim. Verdiğim kilolarıda almadım. Tabi bünyeden bünyeye değişebilen bir şeydir belki herkeste etki etmiyordur. Sadece deneyimimi paylaşmak istedim. Hepimizin 36 beden olduğu günlere kavuşması dileğiyle :)

Kizlar kilo vermeye basladigim günden beri iciyorum, evet gercekden de faydasini görüyorum !!!! :KK64:
Yalniz, cok kötü oluyorum icerken :120::120::120: Bu sebepden ötürü, bu karisima limon sikiyorum.
O zaman rahat bir sekilde icebiliyorum, yoksa yok :2:
Esimde benimle beraber devamli iciyor ve "Limon sikinca, sanki etkisi azaliyor, sanki sirekyi öldürüyor gibime geliyor "diyor, evet belki tadi o kadar cok ön planda kalmiyor ama bi bilgisi olan var mi, olabilir mi ki acep ?

elma sirkesinin her şeye faydası olduğunu duymuştum.anne sütünün kalitesini bile arttırıyormuş.osmanlı zamanında bile yemeklerden sonra sirke içilirmiş hazmı kolaylastırsın diye.

b ugün 3.günüm bakalım ne olucak ama iştah kestiği kesin çünkü canım aburcubur dahi istemedi:)

Kizlar kilo vermeye basladigim günden beri iciyorum, evet gercekden de faydasini görüyorum !!!! :KK64:
Yalniz, cok kötü oluyorum icerken :120::120::120: Bu sebepden ötürü, bu karisima limon sikiyorum.
O zaman rahat bir sekilde icebiliyorum, yoksa yok :2:
Esimde benimle beraber devamli iciyor ve "Limon sikinca, sanki etkisi azaliyor, sanki sirekyi öldürüyor gibime geliyor "diyor, evet belki tadi o kadar cok ön planda kalmiyor ama bi bilgisi olan var mi, olabilir mi ki acep ?

Bende yazınızı okuduktan sonra limon sıkıp öyle içtim gerçekten böyle daha iyi yoksa diğer türlü midem çok bulanıyordu limon iyi çözüm müş:)

çok pis gaza geldım safyaları okuyunca :))
hemen bu akşam yatmadan önce içmeye başlıycam ama sirke diyince bile miğdem bulanıyor nasıl olcak bılemıyorum ama içicem ve zayıflıcam :KK66:

bende bir senedir elma sirkeli su iciyorum kilo verdim simdide icicyorum hersey yiyorum kilom sabit ama biraz daha vermek istiyorum ben bugün birde elma sirkesi kapsülüne basladim bakalim ne etki gösterecek aranizda kapsülünü kullanan varmi

bende bu yontemı denedım sabahları ac karnına ıctım nerdeyse mıdemı delıyordum aman cok dıkkat edın lutfen olcu cok onemlı elma sırkesınden tıksınıyroum su anda

ya sımdı hazırladım ama sırke o kadar kotu kokuyor kı :S nasıl ıcıcem bunu off ya cesaret verın zayıflayann bayanlar :KK43:(

peki günde 1kez içince faydası oluyomu ben hayıtta içiorumda o da sabahları aç 2sini 1içemiom mideme dokunur

X