Elle, Parmakla hamilelik testi

Canım eğer hamile isen bu yöntem bebek içinde sakıncalı hergün yapma inşallah hamiesindir bunun için git bir kan testi yaptır bence. Bebeğin varsa onu riske atmaya asla değmez .

lutfen boyle seyler yapmayin...

evet haklısınız galiba. işte heyecandan ne yaptığımızı bilmiyoruz. bir an önce bebek gelsin istiyoruz. zaten varsada adette belli olur. gecikirse tahlilde çıkar. kendimizi zorlamaya gelmez.

Son düzenleme:
Selam kızlar ben hiç doğum kontrol hapı kullanmadım,bu ay ki lişkilerimizde hiç korunmadık,bugün adet olmam gerekirken,olmadım ama dün çok üşüdüm,başım çok ağrıdı ve midem bulandı...ama onun dışında ağrı sızı yok belimde göğsümde anormal bi durum yok..sadece çok yemek yiyorum,,,bu parmağın itme sınırı nedir dibine kadarmı ikinci boğuma kadarmı, dün test aldım negatif çıktı,meraktan çatlıyorum,,sürekli böyle konuların olduğu forumlardayım

Bu tez tarafımdan çürütülmüştür.
bat günü yaptım elime sertlik geliyordu.
2 gün sonra idrar ve kan tahlili yaptırdım sonuçozitif

ayrıca;
*idrarı bardağa yapıp 4-5 saat beklettim. üstte tortu varsa hamilesiniz diyorlardı. benim hep dibe çöktü
*karbonat döktüm kabarmadı.
*hiç yatmadım.hemen kalkıp duşa girdim.gebelik için saatlerce uzanmak gerekmiyormuş.
*belirtisiz de hamile kalınıyor.hiçbir belirtim-şikayetim yok ama hamileyim.
*çörekotu-bal-tarçın işe yarıyor. beraberinde adaçayı.
fakat 5-6 günden fazla yapmayın.yani sadece adet döneminde yapıp sonra bırakın.

ve herşey herkes için geçerli değildir.
her bünye farklıdır.
benim öğrendiklerim bunlar.dilerim hepimiz yavrularımızı sağlıkla kucağımıza alırız. amin

valla ne biliyim kızlar ya..gerçekten insan herşeyden medet umar hale geliyo..bunu ancak yıllarca bekleyen anlar..doğru ya da yanlış bilinmez ama mühim olan içine düştüğümüz şu durum..ben de bu ay kontrol ettim...bunu bi çok insan yapıyo..gerçekte dünya çapında denenen bi yöntem ama ben denemelerimden şunu anladım ki, bu yöntem herkeste aynı değil..yani bir çok insan adetliyken rahim aşağı iner der..ben bugün adet oldum ama tam tersi arkaya dönük ve yukardaydı..rahim ağzı çukur varmış gibi elime geldi ama çok gerideydi...bu ay kendimi tanımış oldum...bir daha yapar mıyım, sadece yumurtlama günümü kestiremezsem yaparım ya da adetim çok gecikirse...çünkü artık yumurtlama gününde nasıl şekil aldığını, verimsiz günümde nasıl olduğunu ve adetliyken yukarda olduğunu biliyorum...bunlar bana özel belirtiler..bence herkeste farklı olabiliyor...mesela bende yumurtlama günlerinde gerçekten yukarda açık ve yumuşak oluyor...bunu takıntı haline getirip hergün yapmamak gerek....ama gerekirse başvurulabilecek bir yöntem bence.....

arkadaşlar bende geçen ay denemiştim ve başta gelmemişti ve adetime son 2 gün kala tekrardan yapmıştım sertlik oluşmuştu ve ben adet oldum.bu ay ise adetim geçmeden yaptım yumuşaktı sertlik felan yoktu adetim geçti ve her geçmesinde hergün denedim ve yine yoktu ama şunu diyeyim sagdece yumşak dokular dokanıyor parmagıma vay parmagını sokunca sonsuz boşluk olacakmış felan bunlar dogru degil.kuyumuki bu öyle olsun.sonuçta rahim.ve şunu diyim parmagımın her tafafına birşeyler dokanıyordu ama geçen ayki sertlik yoktu zaten onu parmagınız girerken anlıcaksınız önceki aylardan farklı oldugunu ve ben şu anda hamileyimm arkadaşlar bu yöntem dogru tanıdıgım ve anne olmak isteyenlerede yardımcı olmak için anlatıyorum.allahım herkeze nasip etsin ( bunu yatarak yapın her ay çömelik yaptıgında hamilede olsan sertlik geliyor)

evet canım dogru ben uyguladım sert bişi geldi ve 2 gün snr regl oldum

Bu konuda birkac yabanci doktorun makalesini okudum ve belki yardimci olur diye size aktarmak isterim. Birincisi elle muayenin hamileligin son haftalarinda bile olsa bir zarari yoktur. Tam tersi kadinin kendi cervix(rahim agzi)ini belirli araliklarla kontrol etmesi tavsiye edilen birsey.Elle muayenede kontrol edeceginiz yer rahim degil rahim agzidir ve top seklindedir. Bir kadinin aylik donemi icerisinde rahim agzi pozisyon ve sekil degistirir.Adet olmak uzere olan bir kadinin rahim agzi asagiya iner ve serttir. (Benzetme burnunuzun ucu gibi hissedilir seklinde yapilmis) Ancak bunun zamani kadindan kadina degisir. Hamileligin baslarinda rahim agzi elinize gelmemeli diye bbirsey yok, evet birazcik yukariya cikiyor ancak bunun ne zaman olacagida kadindan kadina degisiyor. Burda kontrol etmeniz gereken cervixin yumusakligi.Hamile bir kadinda cervix dudak gibi hissedilirmis.Burda en onemli nokta cervixinizi bulmak.Elinize degen seyin cervix olup olmadigindan emin olun. Once fotograflarina bakin ki ne aradiginizi bilin. ellerinizi yikayin. tuvalete oturun parmaginizi(2 parmaginizi demis ama yapabilirseniz tabi) girdirebildiginiz kadar iceriye sokun.Ulasamiyorsaniz karniniza bastirin ve bacaginizin birini duvara koyun.Ovulasyonuda bu yontemle anlayabilirsinz, ovulasyon doneminde cervix cok yukarda ve acik sekilde olacaktir.Elinize gelen sivi yumurta aki kivaminda ve esneyen yapida olacaktir.Ama unutmamaliki bunlarin donemi kadindan kadina farkliliklar gostermektir, yani kesin teshis yapamayabilirsiniz.Umarim faydasi olur.Bol sanslar...

kızlar merhaba ben ilk defa böyle bişey duydum gecen gece formda gezinirken okumuştum ben şuan tüp bebek tedavisinde transfer aşamasındayım 7.günüm bugun doktor bana fitil verdi 15 gündür kullanıyordum daha önce dediğiniz gibi hemen fitili atınca sert bişey geliyordu ama şimdi öyle değil nekadar ittirsem bişey gelmiyor çok az bi yumuşaklık var acaba hamile olabilirmiyim bende eğer böyle bişey doğru çıkarsa ilk işim burdan paylaşmak olcak size çoğu arkadaş doğru değil bu yöntem diyor ama ozaman niye şimdi o sertlik gelmiyo elime?

arkadaşlar valla ben hayatta cesaret edemem parmağımı o kadar itmeye. 3 aylık hamileyim ama okudukça içim acıdı. yani ne bileyim,zaten hamileliğin başında hassas olur o bölge nasıl yapıyorsunuz ki. ilişkiye girmek bile güçleşir çoğu zaman. normal yollardan öğrenelim arkadaşlar yapmayın böyle şeyler ya

kızlar bana yardımcı olcak kise yokmu gerçekten doğrumu bu yöntem acaba korkuyla bekliyorum pazartesiyi negatif haber alıcam die

kızlar bana yardımcı olcak kise yokmu gerçekten doğrumu bu yöntem acaba korkuyla bekliyorum pazartesiyi negatif haber alıcam die

Ovulasyon donemindeysende o sertlik eline gelmez, adetine ne kadar var? Benim adetime 2-3 gun kala sertlesiyor ve tam olacagim gun iyice asagi iniyor...

kızlar benim adetime 8 gün var ve eşimle bugün bişiler yaşadık o banyodayken yataga uzanıp baktım o sert kısım yok tu ilişki sonrası kayıp olur mu o sertlik

kızlar benim adetime 8 gün var ve eşimle bugün bişiler yaşadık o banyodayken yataga uzanıp baktım o sert kısım yok tu ilişki sonrası kayıp olur mu o sertlik

ilişkiden sonra bakılması doğru sonucu vermiyor canım penis rahimi ittirdiği için ilişki esnasında o ara bakmasan daha iyi olur hani heveslenmemek acısından:))
ama gercekten adete yakın aşağı iniyor bazen gecikme yaşadığımda bende adet olup olmayacağımı bu yöntemle anlıyorum.

bende uzuuun zamandır bu olayın doğruluğunu araştırıyorum ve öncelikle kendi serviksimin kıvamını öğrendim önce, önceleri hep adet öncesi sertti ama şimdi o yuvarlak yumuşamış, adetime 1 gün var bakalım hamilelikte bu serviks yumuşamasının aslı varmıymış yakında belli olacak inşallah, ha bu arada bu yönteme karşı çıkan arkadaşlar var korkularında haklılar fakat bir sağlıkçı olarak anatomiden bahsedeyimde içiniz rahatlasın:
parmağa degen top gibi maddenin ortasındaki delik, rahim ağzı yani serviksdir, siz istesenizde oradan içeriye parmağınızı sokamazsınız zira içerisi uterus yani rahimdir, yani bir gebelik olduğunda parmağınızı direk rahme değil anlayacağınız üzere dış kapıya kadar gelebiliyorsunuz, o küçücük delikten sonrası rahimdir, alttan ultrasonla muayenede bu yüzden bebeğe zarar vermez çünkü oda delikten içeri geçemez, hamilelikte cinsel ilişkide bu yüzden zarar vermez, ve bu yöntem rahim ağzı kanserinin erken tespitinde önemli rol oynar, tabiki el temizliğine dikkat!!!

kızlar hemen bu konuya aydınlık getireyim demiştim benimde sertlik kayboldu die ve bugun test yaptım pozitif bence bu yöntem kesinlikle doğruuuuu

Ben de kontrol ettim 6 gün var Bat'a ve hamile değil gibi duruyor. Bakalım ne olacak

bende hergün kontrol ediyor duruyorum bi yumusak bi sert anlamadım gitti 5 6 gün var bana bende bu topigi takip ediyorum bence dogru ama gecen ay adete yakın rahim sert bi sekilde elime degiyordu simdi bi yumusak oluyor bi sert anlmadım acaba 5 gün var ondanmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…