- 18 Mayıs 2009
- 4.481
- 1.039
kızlar hemen bu konuya aydınlık getireyim demiştim benimde sertlik kayboldu die ve bugun test yaptım pozitif bence bu yöntem kesinlikle doğruuuuu
öncelikle hayırlı olsun
demekki bu yöntem doğru.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar hemen bu konuya aydınlık getireyim demiştim benimde sertlik kayboldu die ve bugun test yaptım pozitif bence bu yöntem kesinlikle doğruuuuu
bende uzuuun zamandır bu olayın doğruluğunu araştırıyorum ve öncelikle kendi serviksimin kıvamını öğrendim önce, önceleri hep adet öncesi sertti ama şimdi o yuvarlak yumuşamış, adetime 1 gün var bakalım hamilelikte bu serviks yumuşamasının aslı varmıymış yakında belli olacak inşallah, ha bu arada bu yönteme karşı çıkan arkadaşlar var korkularında haklılar fakat bir sağlıkçı olarak anatomiden bahsedeyimde içiniz rahatlasın:
parmağa degen top gibi maddenin ortasındaki delik, rahim ağzı yani serviksdir, siz istesenizde oradan içeriye parmağınızı sokamazsınız zira içerisi uterus yani rahimdir, yani bir gebelik olduğunda parmağınızı direk rahme değil anlayacağınız üzere dış kapıya kadar gelebiliyorsunuz, o küçücük delikten sonrası rahimdir, alttan ultrasonla muayenede bu yüzden bebeğe zarar vermez çünkü oda delikten içeri geçemez, hamilelikte cinsel ilişkide bu yüzden zarar vermez, ve bu yöntem rahim ağzı kanserinin erken tespitinde önemli rol oynar, tabiki el temizliğine dikkat!!!
ilişkiden sonra bakılması doğru sonucu vermiyor canım penis rahimi ittirdiği için ilişki esnasında o ara bakmasan daha iyi olur hani heveslenmemek acısından:))
ama gercekten adete yakın aşağı iniyor bazen gecikme yaşadığımda bende adet olup olmayacağımı bu yöntemle anlıyorum.
Aynen iliskiden sonra bakmayin yaziyodu okudugum makalelerde
merhaba,
uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum.tam 1 yıl önce dış gebelik geçirdim.ameliyat oldum.tüpümü almadılar sadece temizlediler.3 ay önce rahim içi filmi çektirdim.sol tüpümdeki saçaklar büzüşük çıktı.onu da açtırdım.yani anlayacağınız bebek çook istiyorum.5 yıllık evliyim.elle gebelik testini birkaç sefer denedim.her adetime 3 gün kala denemiştim.parmağımı soktuğumda birşey değmiyordu ve regli oluyordum.reglime 3 gün var.bugün denedim.oturarak denedim.parmağıma yumuşak ve yuvarlak birşey geldi.geçen sefer denediklerimde böyle birşey değmemişti.doğru ama yanlış.çaresiz kalınca insan herşeyi deniyor.her ay ağlamaktan gözlerim şişiyor.allah tüm bebek isteyenlerim kucağını boş bırakmasın.:2:
daha önce 2 kere bakmıştım.parmağımı soktuğumda sağ ve soldan bişeyler değiyordu.ve parmağımı ilerletebiliyordum.öyle olduğunda adet oluyordum.ama bu sefer sağ ve soldan değil,sokar sokmaz balon gibi yumuşak birşey değdi.bende ümitlendim bugün gidip yine test aldım kocaman negatifi gördümadetime 2 gün var.kasıklarıma ağrılar giriyor adet sancısı gibi,midem kalkıyor ki şuanda bile midem bulanıyor.çok yiyorum,çok üşüyorum.ayaklarımı birtürlü ısıtamıyorum.
ya benim adetime bikacgün kalmıs bakıyorum önce yumusak doku geliyor elime sanırım rahim agzı olabilr azdaha parmagımrahme degdiriyom oda cok sert degil inan sabırsızlıkla bekliyorum gecen ay adete yakın rahim agzı elime degmiyordu yada degiyorsada sertti anlamadım bu ay bambaska acıkca merak icerisindeyim tez dogrumu yoksa benmi anlamıyorum hala test yaptım negatif cıktırahim ise yumusak valla kafayı yiyecem adetmi olacam hamilemiyim anlamadım gitti bu konuya tam bir açıklık getirimeli cok fazla bilgi lazım:26:
Bu tez dogru cnm bircok yabanci drlarin yazilarini okudum istersen yollayabilirim ama olay su ki kadindan kadina bunun zamani degisiyor.Adet olacagin gun dahi sertlesebilir.Ki benim oyle oluyor genelde:) O yuzden bu yontemle teshis icin zaten hemen hemen adet gununu beklemen gerekiyor, eger adet gunun sert sekilde eline geliyorsa gebelik yok teshisi koyabilirsin, ama bi kac gun once yumusak diye gebelik teshisi koymamakta fayda var...Bide cervixi buldugundan emin ol,yumusak doku dedigin duvarlarin olabilir. benimkine ulasmak cok zor mesela, yuvarlak bisey.Umarim hamilesindir:)
hanımlar bir yerde okudum ve annem söyledi ayrıca sakın boyle bır sey denemeyın kendınız cunku bır kadın rahmini ters döndürmüş ve rahmini yırtmıs sakın yapmayın boyle bır sey bırde sureklı yapan arkadaslar var cok zararlı... bence. bılmeden yapmak ayrıcaaaa bırde her yaptıgınızda gusül abdesti almanız gerekıyor bılıyorsunuz degıl mi? ben soyleyıyımde sıze cok az bır parmak bıle gırse oraya gusül abdesti kacıyormus haberınız olsun ben ılk defa duydum oyuzden bılmeyenlerın haberı olsun gerçi daha önce böyle bir sey denemedıgım ıcın bılmememde dogal :)
canım selam cervix dedigin rahim agzı biliyorum işte o benim elime degiyor yumusak oilk yazdıgında demişsin ya dudak gibi işte aynı hatta parmagım icine girecek gibi oderece yumusak
Selam fistik sert olmamasi iyi haber insallah dahada sertlesmez:) Haberini ver muhakkak
canim korkutmak gibi olmasin ama puturlu geliyorsa bi smear testi yaptirmanda fayda var.Tedbir icin
hanımlar bir yerde okudum ve annem söyledi ayrıca sakın boyle bır sey denemeyın kendınız cunku bır kadın rahmini ters döndürmüş ve rahmini yırtmıs sakın yapmayın boyle bır sey bırde sureklı yapan arkadaslar var cok zararlı... bence. bılmeden yapmak ayrıcaaaa bırde her yaptıgınızda gusül abdesti almanız gerekıyor bılıyorsunuz degıl mi? ben soyleyıyımde sıze cok az bır parmak bıle gırse oraya gusül abdesti kacıyormus haberınız olsun ben ılk defa duydum oyuzden bılmeyenlerın haberı olsun gerçi daha önce böyle bir sey denemedıgım ıcın bılmememde dogal :)