evet doğru buSelam kizlar geçenlerde siteleri gezerken kendisinin hemsire oldugunu soyleyen bi kadin
her ay kendisini test yaptigini ve yuzde yuz dogru ciktigini yazmis ve en az 10 gun onceden bunu bildiğini yazmis.
Elle, Parmakla hamilelik testi nasil yapilir ?
Bunun için elini iyice yıkayıp afedersiniz orta parmagini mahrem yerine sokuyormus,
eger parmağına sert bir şey gelirse bu rahmiymis yani adet olacakmis,
eger sonsuz bi bosluk geliyorsa rahmi yukarıda yani hamile demekmis.
siz hiç duydunuz mu bunu kadin cok emin konuşuyordu.
BENDE MERAK ETTİM VE SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM
evet cnm ben bunu denedim elime sert bişey geldi hatta midem kalktı iğrençti bence.hamile deilim sandım.bu topikten bi arkadaşım da aynı zaman denedi onunda hiçbişey gelmedi parmağına.hamileyim diye sevindi bense deilim diye üzüldüm.ama tam tersi çıktı.o ay gebelik testi yaptım hamileydim ve şu an doğurdum bile.ama arkadaşım hala hamile kalıcam diye uğraşıyo.hatta şu karbonat olayını falanda denemiştim oda yanlış çıkmıştı.yalnız ben haamile kaldığımda idrarımın üzeri hep köpük köpüktü.asitli gibi.o ay çok huylanmıştım ve şüphelenmiştim nitekim hamilelikten öleymiş
canım bu yöntem doğru
belki biz beceremiyoruzdur
sonuçta tıp eğitimi almadık sağlıklı muayene yapamayabiliriz
ama pratikte doğru bir yöntem
rahim gebelik oluşunca yumuşar ve doğuma kadar o şekilde devam eder
ben her ya adet olacağımı bu yöntemle anlıyorum ve yanıltmıyor
ama ilk aylarda anlayamıyordum
Rabbim sanada bebişini sağlıcakla büyütmek nasip etsin
darısı tüm isteyenlere olsun
ama bu bana biraz düşününce inandırıcı gelmedi kızlar şöyle düşünün doktorlar parmak sokup rahimin kıvamına bakıyorlar yani rahime ulaşıyorlar dikkat ettiyseniz adetliyken değil adet yokken bakıyorlar burda denilen şey adetliyken yada adet yaklaşmışken rahim aşağıda olur ama adet yoksa boşluk olur şimdi doktorlar adet yokken baktığına göre nasıl dokunabiliyorlar nasıl kıvamına bakabiliyorlar öyleyse eğer burda denildiği gibi olsaydı doktorlar adetliyken yada adetinize 1 2 gün kala gelin alttan bakmalıyız derlerdi.
ayrıca şunu da söyleyim rahim filmi adetten hemen 3 4 gün içinde çekilmeli yoksa rahim kendini kapatır derler madem rahim yukarı çekiliyor orda boşluk oluşuyor o zaman adetin ortasında çekselerde bizde o kadar sıkıntı çekmesek.
eskiden yapılmış birşey olabilir bu ama günümüzde ne yazıkki anlamsız olur o zaman usg yok belki köylerde yaptırcak kan tahlili merkezi yok ama şunu unutmayın dün doktorumla konuştum doktorum ayrıca benim en yakın arkadaşım ona sordum vajinaya parmak sokunca böyle şöyle olması gerekiyormuş diye çok fazla parmak şu bu sokmak var olan gebeliğide bozar dedi.
peki doğruluk payı varmı yokmu cevap alamadınmı dr den :ecrin_bebek:
doktorumdan cevap aldım canım biz gebeliğin var olduğunu anlayabilmek için önce kan testi ardındanda usg ile kese ye bakarız böylece gebeliği kabul ederiz parmak soktuğumuz zaman sadece rahimin yapısını ve kıvamını anlayabiliriz dedi.