Eliptikten anlayanlar bakabilir mi?

Sedajara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2015
31
32
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 haftadır eliptik bisikletle çalışmaya başladım. Boyum 166 kilom 62 yaşım 26. Doğum kilolarımı vermeye çalışıyorum ancak eliptik bisiklet ayarlarını pek anlayamadım. voit ec370 kullanıyorum 45 50 dk arası. 100 kalori anca yakıyorum ki en zor seviyelerde saçımdan ayak ucuma kadar ter içinde kalarak. Hızlı da yapıyorum. göstergemde mi bi hata var yanlış mı çalışıyorum bilemedim. anlayanlar varsa en çok yağ ve kalori yakmak için hangi kademede( 8 kademe var),kaç dk,
Hangi nabız aralığında ve haftada kaç kere çalışmam gerektiğini yazabilir mi:) şimdiden teşekkürler.
Not: hemen cevap veremeyebilirirm yaramaz bi bebişim var ama mutlaka geri dönerim siz yazın ne olur :)

Canım eğer yaşın 26 ise kalp hızın en fazla 155 en az da 116 olmalı ki yağ yakabilesin. Yağ yakımıda 20. Dakikadan sonra başlar doğru nabızdaysan. Onun dışında zorluk ayarı kişiye göre değişiyor. Spordayken konuşabiliyor ama nefesin seni zorluyorsa Ya da konuşmak seni hafiften zorluyorsa doğru seviyedesin demektir. Yaktığın kalori banada az geldi en az 200 250 olmalıydı ama bilemiyorum. Zaten o kalori göstergesine takılma dediğim gibi yaparsan zaten yağ yakarsın. Bu arada eğer kendini kötü hissedersen riske atma ve ara ver hişbir şey sağlığımızdan önemli değil. Kolay gelsin

Teşekkür ederim cevabın için canım. dün akşam 1.seviyede hızlı yapmayı denedim.nabzım 140 160 civarı değişiyor. dün akşam 50 dkda 150 cal yaktım. göstergemde hata var galiba çünkü bakıyorum videolara falan ben hiç durmadan daha hızlı yapıyorum ter içinde kalıyorum nefes nefese buna rağmen az kalori anlamadım ama neyse :)

Sen eger eliptik bisikletinin ekranindaki gostergeye gore 100 kalori yaktigini soyluyorsan dogru degil o rakamlar emin ol...o ekranda yazanlar sadece tahmin :)eger dedigin gibi elli dakikada cok terleyerek spor yapiyosan minimum 400 kalori rahat yakiyosundur...eliptik bisikletle spor cok zordur kac yuz yakiyorsundur.birde yaktigin kaloriyi gormek istiyorsan kalori olcer saatler var onlardan edin derim,nabzini olcerek ne kadar kalori yaktigini birebir soyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…