maşallah azimlisin kaç dk eliptik yapıyosun, ne yiyorsun?
Bravo çok iyi vermişsin.Ben de nasıl beslendiğini merak ediyorum.
kızlar ,kibrit kutusu kadar peynir,öğlen ızgara et falan filan hepsi boş.
her şey yiyip az yiyorum ,çok kalorili olanlardan daha az kalorili olanlardan biraz daha fazla yiyerek.
en büyük zaafımın hangi yiyeceğe olduğunu tespit ettim.benim ki ekmek ve nutellaydı.ekmeği kepekli un ve sadece kepek aldım karıştırıp hamur yaptım mayalı,sabahları tava büyüklüğünde açtım arkalı önlü pişirdim yedim.sadce sabahları ekmek yemeye özen gösterdim.ekemeğim yamuk yumuk oluyor ama olsun
nutellaya alternatif bulamadım kestim tamamem kavanoz kavanoz yiyordum.evdeki tüm baharat kavanozlarım v.s. nutella kavanozu oldu yani o kadar.
öğlen ne pişirdiysem eskiden ediğimin yarısını yedim.yanına bol cacık,salata,ayran,kendi mayaladığım yoğurt yedim.ilk başladığımda akşam da aynı şekilde yedim.ilerleyen günlerde akşamı kesip yerine meyve sebze,yedim,kuruyemiş yedim.
aralarda acıkırsam mayaladığı yoğurda bol pul biber atıp eti formla yedim.
çayda şekeri kesemedim hiç.çünkü çayı çok severim.meyve sevmezdim diyet yaparken alıştım.çünkü bazen şekerim düşüyordu çok aç hissediyordum.o zaman meyve yiyip kendime geliyordum.
bisiklete günde 2 saat ile başladım .1 ay devam ettim ama ölüyordum yorgunluktan.sonra 1 saate düşürdüm.şimdi 30-40-45 dak. yapıyorum.ama her gün yaptım yılmadan.bazı haftalar pazar günleri yapmadım.haftada bir gün kahvaltıdan itibaren ne istersem yedim.özgür günümdü.
bu ilk spor ve diyet deneyimimde şunu anladım ,işin sırrı şuymuş:istikrarla devam etmek bazen bozsanda ertesi gün devam etmek.ve diyetteyim psikolojisinden çıkıp canının çok istediği bir şeyi bir parça da olsa yemek.
ve şunu anladım.ne yediğimiz değil ne miktarda yediğimiz önemli.her şey ye ama abartma.eski yediğin miktardan mutlaka daha az olsun.kesinlikle zayıflıyorsun.
ve en önemlisi SABIR..
biraz uzattım ama