• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eliptik bisiklet kullanıpta zayıflayanlar lütfen yardım

Arkadaşlar, eliptik bisiklet, koşu bandı, normal bisiklet bunların hepsinin ortak amacı nabzı yükseltip kalori ve yağ yakımı sağlamak böylece kilo vermektir.
Eliptik bisikletin en önemli farkı eklemlere çok fazla yük binmesine engel olması ve böylece özellikle hiç spor yapmayan biri ya da çok kilolu biri iseniz sakatlanma riskini azaltmasıdır. Ayrıca koşu bandına göre daha az yer kaplar ve daha sessiz çalışır dolayısı ile ev için daha uygundur.
Herhangi bir kardiyo aletinden ya da kardiyo çalışmasından diyelim, çünkü kendi kendinize kırda bayırda koşmak da bir kardiyo egzersizidir, fayda sağlamak için nabzınızın belli bir seviyeye gelmesi ve o seviyede belli sürelerde ortalama 45dk kalması gerekmektedir. Yani alışveriş yaparken yürümekle bir parktaki yürüyüş parkurunda gerçekten tempolu bir şekilde yürümek arasında fark vardır.
Bir kardiyo çalışmasından verim almak için min.30 dk max. 120 dk. Yapılması gerekir. Ama ilk defa başlayanlar için 15 dk uygundur bunu hergün 5 dakika artırarak en güzeli 45-60 dk yapmaktır. Kardiyo aletine çıktığınızda ilk 5 dakika ısınmalısınız. Elinizdeki cihazın yoğunluk seviyeleri varsa en düşük seviyede ama hızlı bir tempoyla tabii kendinizi parçalarcasına değil hareket etmelisiniz nabzınızın yükseldiğini ve terlemeye başladığınızı görmeniz gerekiyor yoksa seviyeyi bir kademe daha artırıp biraz daha ısının. Ondan sonra eğer cihazın programları varsa interval yazan programda çalışmanızı öneririm eğer yoksa kendiniz süreleri takip ederek interval programı yapmanız en verimli kardiyo çalışmasıdır. Yeni başlayan bir kişi seviye (level) 1 de 5 dk ısındıktan sonra seviye 3 de 2 dk koşup / pedal çevirip sonra seviye 5 de 1 dk seviye 3 de 2 seviye 5 de 1 sonra da seviye 1 de 5 dk soğuma ile ilk günü bitirebilir. Bunu 5 er dk olarak her gün artırabilir. 45 dk bu şekilde yapabildiğini görünce bu seviyelerı yükseltebilir örneğin 5 dk seviye 1 ısınma hızlı bir tempo ile, 3 dk seviye 3 alışma sonra 2 dk seviye 5 1 dk seviye 7 gibi intervaller yapabilir. Yalnız cihazın dönme sayısını da mutlaka takip etmeli yani seviye düştüğünde hangi tempoda pedalları çeviriyorsanız seviye yükseldiğinde de aynı tempoda kalmaısınız asla yavaşlamak yok. Şakır şakır terlemiyorsanız yavaşsınız demektir çünkü bu programla saçınızdan ayak parmağınıza kadar terlemeniz gerekiyor.

kesinlikle yarıyor ! mesela evde kosu bandıda var amakoşu bandı gereksız bence onun yerine gidip dışarıda sahilde yürüsen yine aynı şey boşuna para vermış oluyorsun ama eliptic bisiklet kesinlikle muhteşem kol bacak basen heryerın şekle giriyor resmen
ben uzun suredır yapmıyodum eliptic bısıkletıme yenıden kavusuyorum vee hemen baslıyorum cok guzel sıkılaştırıyor carlos gibi bacağa sahip oluyorsun selülit denen bısey de kalmıyor :)
en yavasından basla kademe kademe arttır..
işe yaradığını görürsün :)

carlos mu yani kalınlaşıyor mu bacaklar eliptik bisikletle?

normalde nefret ederim spor yapmaktan ama bu aralar fazlalıklarımdan daha fazla nefret etmeye başladım. Yaza kadar mutlaka forma girmem lazım . kafaya koydum ben de alıcam bu eliptik bisikletten. tavsiye ettiğiniz bir marka model var mı kızlar ?

Bende bugün aldım hattrıck mk 800 2 kere 10 dk yapabildim mafoldum :))) yarın 15 er yapıcam nasıpse 5 kg wermem lasım. Kızım 1.5 yasında geldi dogum kiloları artık kalıcı olarak gitsin ıstıorum

Bende bugün aldım hattrıck mk 800 2 kere 10 dk yapabildim mafoldum :))) yarın 15 er yapıcam nasıpse 5 kg wermem lasım. Kızım 1.5 yasında geldi dogum kiloları artık kalıcı olarak gitsin ıstıorum

Merhaba;

Aynı dert benim de başımda 8 kilo vermem gerekli sezeryan doğum sonrası göbek bölgemden nefret ediyorum bide selülit derdimiz var malum kilolardan dolayı ben voıt almıştım ama çalışıyorum diye pek fazla zaman ayıramıyorum hep bi bahanem çıkıyor ama karar verdim bugün başlıyorum umarım verebiliriz ve mutlu oluruz...

kızlar bende eliptik bisiklet için eşimi ikna etmiş bulunuyorum. :52::52:
Eşim bu tarz ürünlere para harcamayı sevmez ancak baktı ki kendi de spor yapamıyor birlikte kullanırız diye kabul etti :27:
Neyse ben araştırdım. Bütcemize uygun olarak voitin 3 manyetik modeli arasında kaldım

1. Voit d 40 eliptik bisiklet (Disk 6 kg)

http://www........./voit-d40-silver-coll-seleli-eliptik-manyetik-kondisyon-bisikleti-P14164501

2. Voit harvard ıv eliptik (Disk 8 kg)

http://www........./voit-harvard-iv-seleli-eliptik-manyetik-kondisyon-bisikleti-P14164509

3- voit Ec 850 eliptik (Disk 6 kg)

http://www.voitbayi.com/Voit-Ec-850-Eliptik-Cihaz/Ozellik?PID=61

bu üç modelden birini kullananvar mı?
Hangisini tavsiye edersiniz
disk ağırlığı kafama takılıyor 6 kg disk az mı yoksa 8 kg lik olan harvard mı tercih edilmeli ( ben 65kg eşim 83 kg)
bir de bir yerde EC 850 modelin hızlı kullanımda sarsıldığını okudum. Siz kullanıp da böyle bir sorunla karşılaştınız mı d40 veya harvard ıv te.

cevap bekliyorum kızlar.
Hazır eşim ikna olmuşken hemen alayım :1:
yaza kadar ancak forma girerim

Eşim bu tarz ürünlere para harcamayı sevmez ancak baktı ki kendi de spor yapamıyor birlikte kullanırız diye kabul etti :27:
Neyse ben araştırdım. Bütcemize uygun olarak voitin 3 manyetik modeli arasında kaldım

http://www........./voit-d40-silver-coll-seleli-eliptik-manyetik-kondisyon-bisikleti-P14164501

http://www........./voit-harvard-iv-seleli-eliptik-manyetik-kondisyon-bisikleti-P14164509

disk ağırlığı kafama takılıyor 6 kg disk az mı yoksa 8 kg lik olan harvard mı tercih edilmeli ( ben 65kg eşim 83 kg)
bir de bir yerde EC 850 modelin hızlı kullanımda sarsıldığını okudum. Siz kullanıp da böyle bir sorunla karşılaştınız mı d40 veya harvard ıv te.

cevap bekliyorum kızlar.

en son modeli aldı eşim bir hafata önce(indirime girmiş market te) ilk 2 dakka bile zor yaptım şimdi en fazla 15 dk yapabiliyorum o da cok hızlı değil yavaş bir seyirde.bende araştırıyorum burda arkadaşlarımız nasıl yapabiliyorlar diye 15 dk sonra bacak kalça eğzersizi yapıyorum toplam yarım saat ama terlemiyorum bile işe yararmı ki böyle acaba

en son modeli aldı eşim bir hafata önce(indirime girmiş market te) ilk 2 dakka bile zor yaptım şimdi en fazla 15 dk yapabiliyorum o da cok hızlı değil yavaş bir seyirde.bende araştırıyorum burda arkadaşlarımız nasıl yapabiliyorlar diye 15 dk sonra bacak kalça eğzersizi yapıyorum toplam yarım saat ama terlemiyorum bile işe yararmı ki böyle acaba

Ec 850 değil mi aldığınız model. Memnun musunuz. Bazı yerlerde bu model için hızlı kullanımlarda sallanıyor diye okumuştum doğru mu?. Ben terleme konusunda buyuk boy streç sarmayı düşünüyorum çok terletiyor beni spor sonrası da hemen duş alıyordum önceleri spor yaparken :) siz de deneyebilirsiniz.

Arkadaslar bende basliyorum eliptik bisiklete. Kullanim tavsiyeleriniz nedir biraz yediklerime dikkat ederek gunde kac dk yapsam zayiflarim . Deneyimleriniz aktarir msiniz. Nasil bir programla kac gunde ne kadar zayifladinizz . Yardim lutfennn:(

arkadaşlar peki internet üzerinden alışveriş yapabileceğimiz güvenilir bir site önerebilir misiniz?
Ben bir ilçede yaşıyorum mecburen netten alışveriş yapacağım ama hangi site güvenilir bilemiyorum.
eğer site ismi vermek yasaksa özelden mesaj atabilirsiniz

Son düzenleme:
Merhaba;

Aynı dert benim de başımda 8 kilo vermem gerekli sezeryan doğum sonrası göbek bölgemden nefret ediyorum bide selülit derdimiz var malum kilolardan dolayı ben voıt almıştım ama çalışıyorum diye pek fazla zaman ayıramıyorum hep bi bahanem çıkıyor ama karar verdim bugün başlıyorum umarım verebiliriz ve mutlu oluruz...

Ben 2 kg verdim hemde yapmadığım zamanda yedıgım halde almadım o kiloyu sımdı kaldı 2 kg :) 55 i gorucem inş.dicegım o ki sporla werılen kg alınmıo.bol sporlu günler

cevap bekliyorum kızlar.

Selam kızlar bende voit d40 model aldım ilk aldığım Zaman çok iyi kullanıyordum sabah akşam 1 saat spor yapıyordum egzersizle birlikte programım vardı 2 dk hareket 2 dk eliptik kullanarak 1 saat yaptım 2 ayda 4 kilo verdim ama ailemde hastalık durumları olunca bıraktım şimdide eski tempoma dönemedim haftada iki gün sadece yarım saat yapabiliyorum ama yarından itibaren bende eski tempoma dönücem yaz geliyorrrbirlikte yapalım program belirleyip birbirimizi de teşvik ederiz. Daha önce spor salonuna gitmiştim hangi hareketlerin hangi kas gruplarını çalıştırdığını da öğrendim salondada bir alet bir egzersiz çalışıyorduk çok sıkılaşöıştım ama 2 kilo verebilmiştim eliptikle 4 kilo verdim beraber uygularsak daha iyi olur

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

arkadaşlar elinde kullanmak istemediği yürüyüş bandı olan ve onun yerine eliptik bisiklet isteyen varsa bende çok çok az kullanılmış var değiştirebiliriz.2 veya 3 kere kullanmışımdır.ben hep yürüyüş bandı istedim ama satıcı bana biisikletin daha faydalı olduğunu söyledi almış bulundum.Muhakkak öyledir ama ben zaten dışarda köpeklerden çok korktuğum için yürüyememekten müzdarip bi insanım.Eğer değiştirmek isteyen varsa buraya yazarsa bir şekilde haberleşiriz..

Back
X