• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eliptik bisiklet kullanıpta zayıflayanlar lütfen yardım

Eliptik bisikleti kesinlikle tavsiye ederim. Düzenli olarak birkaç gün yaptığınızda bile farkı görüyorsunuz. İlk kullandığınızda sizi zorluyor fakat zamanla alışıyorsunuz.

İlk kez kullandığımda en fazla 10 dk. yapabiliyorken şimdi 30dk. yapabiliyorum hem de 1. seviyeden 3. seviyeye çıkardım seviyeyi.Bu tempoda birkaç gün üst üste çalıştığımda basenlerin toparlanmış,selülitlerin azalmış olduğunu çok net görebiliyordum. Fakat ramazan,bayram vs. girince araya çalışmayı bıraktım.

İnsan kendini bilir, çok fazla zorlamaya gerek yok. Ama tabi terleyecek, nefes nefese kalacaksınız ve de seviye ne olursa olsun biraz uzun süreli olmalı ki işe yarasın.

Boyum 1.58 ve 53 kiloyum. Daha önce düzenli olarak değil de haftada ortalama 2-3 kez yapardım. Ama son 3 gündür düzenli olarak günde 30 dk. 3. seviyede çalışıyorum. Devamını getirmeye niyetliyim. Gelişmeleri buraya yazacağım.

Eliptik yapanlar boy-kilo belirterek burada paylaşımda bulunursa birbirimizi gaza getirebiliriz, ne dersiniz? :3:

bol su ve nefret ettiğim et-tavuk-yumurta beyazından oluşan protein diyeti ile 1,5 haftada 114 kilodan 108e düşüp vejetaryen olduğumu öğrenip bıraktıktan sonra 115e çıkmış bulunuyorum. uyku saatlerimden mütevellit dışarı çıkamadığım için voit at-300 manyetik eliptik bisiklet aldım. burada yarım saat - bir saat - seviye yükselterek kullandıklarını söyleyenlere hayran kaldım, nasıl dayanıyorsunuz yahu? :) aldığım gün üçüncü dakikada kuadriseps adı verilen uyluk kaslarım acımayı bırakın, yandığı için inmek zorunda kaldım. dinlendikten sonra 2 dakika daha dayanabildim. bugün dördüncü gün, antrenör kardeşimin "hızlanmadan - nefesini kontrol ederek - yavaş yavaş" tavsiyesi ile sabah 5 dakika ara vermeden dayandım. omuzlarım, kollarım, sırtım, belim hatta karın kaslarımın çalıştığını hissetmeyeli uzun zaman olmuştu :) her gün ikişer dakika artırarak günde iki kez kullanmayı planlıyorum. tabii sadece bisikletle olmuyor, ek olarak bol su tüketicem...

şunu da açıklamak isterim; neden sadece su? neden başka bir diyet yapmıyorum? neden diyet yaptığımız halde işe yaramıyor-başladığımız yere geri dönüyoruz?
çoğumuz kendi tariflerimizden başlayıp, farklı programlar diyetler deneyip bir sürü araştırma yapıyoruz. bilmem okumuş olanınız var mıdır; "zaza yurtsever - egoist beyin ve kilo" isimli kitabı okuduktan sonra aydınlandım. biraz kitaptan alıntılarla, biraz kendi araştırmalarımla bir yazı hazırlayıp paylaşıcam zaten ama özetle, stres yüzünden kilo alıyoruz. hani bazen "amaan" diyip yediğimiz halde almadığımız dönemler oluyor ya, birkaç aydır kıtlıktan çıkmış gibi yememe rağmen 2-3 kilo alıp veriyorum. o yüzden içebildiğim kadar su içip süreyi artırarak binicem bisiklete...

velhasıl, düzenli olarak kullanan uzun süre dayanan arkadaşlar! takipteyim :)

eliptik bisikletçiler, nerelerdesiniz

Yukarıdaki mesajı yazdığımda 1 hafta boyunca her gün en az 15 dk 3. ve 4. seviyede çalışıyordum. Sonra sekteye uğradı ama yine de haftada 2-3 gün günde 15 dk yapmaya devam ettim ve bence basen,kalça bölgesinde gözle görülür farklılık var. Kalça kaslanmaya selülitler azalmaya başladı. Biraz daha fazla su içebilsem selülitler belki yok olacak ama ne su içiyorum ne kahveden uzak durabiliyorum ne de bacak bacak üstüne atma alışkanlığından vazgeçebildim:(

Bu arada 53 kilodan 52-51 kilolara inmiş durumdayım ve şunu da belirteyim yeme içme konusunda hiçbir kısıtlama yapmadım. Sadece eliptik bisiklete fırsat buldukça çıkıp biraz çalışıyorum. 2 haftada bile sonuç almaya başlayabiliyorsunuz.

bizde eve dynamic 950 aldık. Daha yeni başladık benim sıkılaşmaya eşimin hem sıkılaşıp hem kilo vermeye ihtiyacı var. Ama şu an çok fazla yapamıyorum seviye 4 ile 5 dk şeklinde başladım.

merhabalaar benımde bısıkletım var ama oturdugum yer popomu cok acıtıyo...malum 40 üzerinde olunca bısıkletın düsünün acıyı...benım bu acıyı gıdermek ıcın ne yapmam gerekır koltuguna ne koysamda acımasa hanımlar yardımmmm

Merhaba kızlar, benim de eliptik bisikletim var. Birkaç gündür ben de başladım sporumu yapmaya, acilen kilo vermem lazım artık görüntümden nefret ediyorum. Hiçbir kıyafetim üzerime olmuyor :(
Bugün sabah kahvaltıda: 2 haşlanmış yumurta + 1 kibrit kutusundan biraz büyük peynir + 4 zeytin+ 1 domates + 1 biber + 2 ince dilim kare ekmek yedim. 7 saat tok tuttu. Akşam üstü de 5 adet ızgara köfte + közlenmiş biber ve domates + bir kaseye yakın yoğurt yedim. Başka da bir şey yemedim. 40 dakika eliptik yaptım yavaş yaptım bu akşam toplam 768 kalori yaktım. 75 kiloyum. Bakalım neler olacak ben sürekli yazmaya çalışırım.

Bu aletle çok sıkı diyet yapmadan zayıflayan var mı?

Merhabalar hanımlar,

Ben de eliptik bisiklet kullanmaya başladım. 75 kiloyum, 168 boyundayım, 25 yaşındayım. Uzun zamandır yaklaşık 10 senedir aynı kilodayım ve artık canıma tak etti. İnsülin direnci var, ne kadar istesem de programlı bir diyet ve sabırlı olmadıkça zayıflamam imkansız görünüyor.

Programımı açıklıyorum:

Sabah 7 'de kalkıp 15-25'er dakika eliptik bisiklet kullanıp sabah 9-9:30 gibi kepek ekmeğine tost yiyeceğim.

Ara öğün olarak, az yağlı süt ile filtre kahve

Öğle yemeğinde 12'de , karbonhidratsız bir öğle yemeği

Akşam 7-7:30 gibi, karbonhidratsız sebze ağırlıklı bir yemek.

Akşam 22:00 gibi 20-30 dakika eliptik bisiklet

Şeker ve karbonhidratı hayatımdan çıkarmayı planlıyorum. Sabah güne enerjik başlayıp, yatmadan önce de metobalizmamı hızlandırarak yatmayı planlıyorum. Şimdiden kendimi hazırladım, bir ay boyunca vücudum direnç gösterecek ve kilo veremeyeceğim. Ancak, kararlıyım ve ikinci ay kesinlikle vücudum yeni duruma uyum sağlayacak :))
( kendimle savaşıyorum bir bakıma.)

Umarım başarılı olabilirim. Sizler de spor + diyet yapıyor musunuz? Ben yaklaşık olarak 10 kilo vermek istiyorum, umarım en kısa zamanda başarılı olurum.

En kısa zamanda görüşmek dileğiyle...

Merhaba kızlar, benim de eliptik bisikletim var. Birkaç gündür ben de başladım sporumu yapmaya, acilen kilo vermem lazım artık görüntümden nefret ediyorum. Hiçbir kıyafetim üzerime olmuyor :KK43:
Bugün sabah kahvaltıda: 2 haşlanmış yumurta + 1 kibrit kutusundan biraz büyük peynir + 4 zeytin+ 1 domates + 1 biber + 2 ince dilim kare ekmek yedim. 7 saat tok tuttu. Akşam üstü de 5 adet ızgara köfte + közlenmiş biber ve domates + bir kaseye yakın yoğurt yedim. Başka da bir şey yemedim. 40 dakika eliptik yaptım yavaş yaptım bu akşam toplam 768 kalori yaktım. 75 kiloyum. Bakalım neler olacak ben sürekli yazmaya çalışırım.

Bu aletle çok sıkı diyet yapmadan zayıflayan var mı?

Ben de düzenli olarak yapmaya çalışıyorum ama arada kaytarıyorum. O yüzden şimdilik sıkılaşma dışında ve kilo sabitliği dışında birşey yok. Seninki nasıl gidiyor?

Ben de düzenli olarak yapmaya çalışıyorum ama arada kaytarıyorum. O yüzden şimdilik sıkılaşma dışında ve kilo sabitliği dışında birşey yok. Seninki nasıl gidiyor?

Ben daha hicbir belirti gormeden birakmak zorunda kaldim, hamileyim ve dikkatli olmam gerekiyor. Ben insallah birkac ay sonra devam edebilecegim.

Yukarıdaki mesajı yazdığımda 1 hafta boyunca her gün en az 15 dk 3. ve 4. seviyede çalışıyordum. Sonra sekteye uğradı ama yine de haftada 2-3 gün günde 15 dk yapmaya devam ettim ve bence basen,kalça bölgesinde gözle görülür farklılık var. Kalça kaslanmaya selülitler azalmaya başladı. Biraz daha fazla su içebilsem selülitler belki yok olacak ama ne su içiyorum ne kahveden uzak durabiliyorum ne de bacak bacak üstüne atma alışkanlığından vazgeçebildim:KK43:

Bu arada 53 kilodan 52-51 kilolara inmiş durumdayım ve şunu da belirteyim yeme içme konusunda hiçbir kısıtlama yapmadım. Sadece eliptik bisiklete fırsat buldukça çıkıp biraz çalışıyorum. 2 haftada bile sonuç almaya başlayabiliyorsunuz.
Merhaba bende 49 -50-51 arası oynuyor kilom boyum sanırım 1.65 var ben kiloda vermek istiyorum basenden ama sıkılaşmak için aldım bugün geld daha başlamadım kayışlı uygun bi model aldım kalça basen fark oldu demişsnşz pek bacakta bi fark olmuyor mu ben bacaklarında şekle girmesini istiyordum

Merhaba bende 49 -50-51 arası oynuyor kilom boyum sanırım 1.65 var ben kiloda vermek istiyorum basenden ama sıkılaşmak için aldım bugün geld daha başlamadım kayışlı uygun bi model aldım kalça basen fark oldu demişsnşz pek bacakta bi fark olmuyor mu ben bacaklarında şekle girmesini istiyordum

Açıkçası bacaklarda da kaslanma yapacağını düşünüyorum,sadece baldırlar değil alt bacağı da çalıştırıyor eliptik zira.

Ama maalesef yoğunluktan dolayı neredeyse 3 haftadır elim değmiş değil eliptiğe. Bu işler tamamen istikrara bakıyor :(

Açıkçası bacaklarda da kaslanma yapacağını düşünüyorum,sadece baldırlar değil alt bacağı da çalıştırıyor eliptik zira.

Ama maalesef yoğunluktan dolayı neredeyse 3 haftadır elim değmiş değil eliptiğe. Bu işler tamamen istikrara bakıyor :KK43:
Kaslanma derken bacaklarıda zaykflatıyormu yoksa bide o basenin üstüne genişletirmi daha başlamadım ama korkuyorum enime gidicem die:(

Merhaba arkadaslar iki sene önce eliptik bisiklet aldim ben o dönem 2 ay da 75 kilodan 58 e düsmüstüm diyetle beraber malesef basen problemi olan biriyim yok etmesede sekillendirdi bayagi yorucu bi bisiklet 45 er dakika yapiyordum baslarda sonra 20 dk ya düsürdüm. Ve simdi 79 kiloyum 2,5 ay önce dogum yaptim 3 gün önce bisiklete devam basladim eskisi gibi yapamiyorum 45 dk ama 20 dk bisiklet bi 10 dk da bacak hareketi mekik falan yapiyorum birde siki olmayan diyete basladim malum emziriyorum cok sikamiyorum kendimi bugün 78.3 üm 3. ayda Türkiye ye gidicem bakalim ne kadar vericem o zamana kadar insallah 58 e inerim tekrar.

Merhaba hanımlar, bende kalan 5 kilodan kurtulmak ve bölgesel Zayıflamak için eliptik kullanıyorum

Bir kaç defa başaldım ama düzenli yapamadım, aslında kullanması zevkli ama faydasını görmek için düzenli kullanmak gerekiyor

Bu sefer daha düzenli yaparım inşallah...

Kaslanma derken bacaklarıda zaykflatıyormu yoksa bide o basenin üstüne genişletirmi daha başlamadım ama korkuyorum enime gidicem die:KK43:

İnceltip şekle sokmadan ve yağları eritmeden kas yapmaz zaten, çekinmeyin yapın. Ama istikrar şart dediğim gibi.
Ben maalesef devam edemedim:(

Hanımlar eliptik bisikletlerinizden memnun musunuz?
Benim istediğim model Türkiye'ye Aralık ortasında girecekmiş, şuan stoklarda yok maalesef.
İnanılmaz hareketsizim, günlük hayatıma hareket kazandırma ve sıkılaşma amaçlı istiyorum.
Umarım memnun kalırım. :KK51:

Merhaba arkadaslar iki sene önce eliptik bisiklet aldim ben o dönem 2 ay da 75 kilodan 58 e düsmüstüm diyetle beraber malesef basen problemi olan biriyim yok etmesede sekillendirdi bayagi yorucu bi bisiklet 45 er dakika yapiyordum baslarda sonra 20 dk ya düsürdüm. Ve simdi 79 kiloyum 2,5 ay önce dogum yaptim 3 gün önce bisiklete devam basladim eskisi gibi yapamiyorum 45 dk ama 20 dk bisiklet bi 10 dk da bacak hareketi mekik falan yapiyorum birde siki olmayan diyete basladim malum emziriyorum cok sikamiyorum kendimi bugün 78.3 üm 3. ayda Türkiye ye gidicem bakalim ne kadar vericem o zamana kadar insallah 58 e inerim tekrar.
merhaba;
bende şuan 70 kg yum. 75 kg dan 58 e düştüğünüzde nasıl bir diyet uyguladınız?lütfen
yardımcı olabilirmisiniz?:(

Back
X