Elimde değil isyan ediyorum artık

ailelerin düğün nişan söz derken ilişkiye bu kdr karışmasından dolayı sözden de sogudum nişandan da düğünden de.bigün kaçcam bodruma deniz kenarında evlencem valla nikahla

hem madem o kdr karışıyorlar ,o kadar kendilerini bu işin içinde sayıyorlar o zaman da yapacaklar yapabilecekleri herşeyi tabii ki.biz de istiycez,isteyen herr zaman daha kıymetlidir istemeyene kimse minnet duymaz aksine ezer malesefCADIARZU

ah be canım çok haklısın ama bunları söylemek için çok geç kalmışsın bunları taa olduğu zamanlarda pat pat söylicektin hem eşine hem ailesine.İyilikten maraz doğar demişler ya aynen öyle.Herşeye boyun eğen hiç bir zaman yaranamıyor malesef bana bunu bir ablamız söylemişti ve çok haklı çıktı.İlk nişanlanacağımız zaman bende sesimi çıkarmadım salak gibi ne takarsalar bahtıma oysa bir öğrendim ki bütün soyu hep kalın altın setler takarlarmışş gelinlere haninerde bana yokk sesimi çıkarıp söylemediğim için çok pişmanım yaranabildim mi hayır.Okumuşum etmişim meslek sahibi olmuşum ama bana sanki öksüz yetimmişim gibi davranıldı sağolsun kaynanam herşeyin en ucuzuna kaçmakta.Bende sonra öğrendim bunları ve başladım ben şunu istiyom ben bunu istiyorum hayır ben nasıl istersem öyle alırım demelere.sesleri çıkmadı eşim de sesini çıkaramadı.Biz de ana baba evladıyız di mi.Sonunda nasılolsa kötü gelin dişligelin oluyor adın enazından sesimi çıkarıyorum ki içime atmıyorum sinirden ölmiyim diye.Bak düğün henüz olmadı hala bilmiyorum ne takılacak bişe de takacağını sanmıyorum ya.Ben senin yerinde olsam üzülmem artık olan olmuş bundan sonrasına bak senin değerine bilen insan çıkarsın yarabbim karşına.

mükemmel yorum...Şeniz

çok dolmuşsunuz bellkiki ama baştan belliymiş be canım bunlardan ne köy nede kasaba olacağı olsun hiç üzülme zararın neresinden dönersen kardır insan hayatta neler yaşıyor gün olur devran döner herkes iyi yada kötü mükafatını alır şimdi önünde koskoca mutlu bir hayat seni bekliyor ailenle ve yeni yaşamınla huzr diliyorum sana a.s.

Artık bunları düşünüp daha da psikolojini bozma cnm. Herşeyin hayırlısı. Bende çok zor şartlarda evlendim sadece sevdiğim için sustum hiç birşey istemedim bizde nişanı kız yapar hocayı kız tutar ev eşyalarını da kız getirir çeyiz olarak vs.. erkek sadece takı oturma odası alır :) kayınvalidemler çok zengindiler fakat mobilyanın 1000 tl sini koltuğun 500 tl sini ödedi ve takılar( çok şükürki) gerisi sizin beni bağlamaz çalışın ödeyin dedi. Üstüne 3 aylık evliyken evinden kovdu :) yinede saygısızlık etmedik hala görüşürüz ama hala da kötüyüz... Kusura bakma beterin beteri var bunu gör diye yazıyorum. hemen herkes derdini anlattı deme :) Allah sana sadece hayırlı bir insan nasip etsin kayınvalide kayınpeder çokta önemli değilmiş bunu anlıyor insan. Yolun açık olsun.

ah benim arkadasim demesi kolay diyeceksin ama üzme o tatli caninini, inan bende cok seyler yasadim bu kisa evliligimde, benim esimin aileside bana karsi cok soguk ama ne yapacaksin bizde bir laf vardir "kemigin sevilecek" sevilmezse sen ne yaparsan yap hic bir sey fayda etmez,
sen simdi hayatina bak kendine bak artik ezilme ezdirme kendini bunun öteki dünyasida var sabir ile o günü bekle sanada elbet hesap verecekler, allah kuluna dayanamiyacagi aciyi vermezmis derler sende güclü kalmaya calis allah yardimcin olsun

nişanı kız tarafı yapar bizde konuşmayı da söz kesilirken bizden biri konuşma yaptı nişanda onlarda biri o şekil anlaşılır. hoca durumuna gelince beni evden çıkaracak hocayı annem buldu. orada arabadan inerken okuyacak hocayı onlar ayarladı. bunlar en başta konuşrak düşünerek yapılır.
mobilya konusunda da ben şu mobilyayı beğendim 1 oda olsun bu olsun dedim. yada farkını bizimkiler ödesin.. ve herşey istediğim gibi oldu.
bazen nasip şans yüzümüze gülmüyor. ama başta ne istiyorsak bunların farkında olup ona göre emin adımlar atılmalı

arkadasım bizde nısanı kız tarafı yapar düğündede gelin evden cıkarken kız tarafı bulur hocayı sizin adetleriniz çok farklıymıs valla.
hem kaç bilezik takarlarsa taksınlar ne yaparlarsa yapsınlar bence bunlara bağlı kalmasaydınız keske
anenmler kayınvalıdemlere ne demişlerdi biliyomusun ben kızma yaparım sizde oğlunuza yapın ben sizin yaptığınıza karısmam sizde benim yaptıklarıma karısmayın demişti bence engüzelide bu.benimde ev esyalarım öyle markalı değil keseleri neye uygunsa onu aldılar . bunalrın hiç bi önemi yokki benim için önemli olan mutluluk karsılıklı anlasmak
ya hiç bişey almasalardıda yerde otursaydım yine kabul ederdim cünkü eşimi seviyorum kocaman bi sevgi var ve sevgi olmayınca hersey göze batar inan buna
esyadır altındır paradır puldur hepsi bi yere kadar
birde sana birsey söyleyeyimmi asla kayınvalidenlerin vefakar davranamsını bekleme cok zordur ben kayınvalidemi annemdena yrı tutmam halada öyle ama yaranamassın seni aramalarını falan bekleme aramazlar kendi hakkınıs en kendin arayacaksın bak hepimiz yai çoğu kadınlar hep bu durumda. biz gelin olarak onları el üstünde tutarız kızları yerden yere vurur ama yinede kızları kıymetli olur. asla kendi annenlerden bekledikelrini onlardan bekleme bende zamanında bekledim dedimki hep kendi kendime neden ben onlara bu kadar iyi davranırken onlardan aynı seyi göremiyorum ama zamanla ögrendim bu işlerin böyle olmadığını zaman işte insana neler ögretiyor. annemin bi lafı var çok söyler elle uğrasması çok zor der gercektende öyleymiş evlenince anladım. ama birssey daha varki eşim beni sevdiği için bi çok zorluğun üstesinden geldik biz eğer eşin seni seviyosa onunla konus ve tek basınıza olduğunuzu bu hayata bir başınıza gögüs gerdiğinizi anlat esine yazık bit yuva kolay kurulmuyo ve benim sana tavsiyem kismeyi evliliğinize karısıtrma bırak altınları bilezikleri esyaları kendilerinin olsun

Başkasının yaşantılarına imrenen, başkalarını kıskanan biri elbette mutlu olamaz hiçbir zaman. Azla kanaat etmesini bilecek insan ve elindeki nimetler için nankörlük etmeyecek.

canım bende boşanmak üzereyim. hemen hemen senin yaşadığın şeyleri yaşayarak evlendim. ama ben evlendiğimde o kadar mutluydum ki o mutluluğu şimdi bile hatırlıyorum. hiç olaya ben maddi hiç bişi istemedim hiç bişi yapmadılar gözüyle bakmadım. bende 4 ay oldu ayrılalı bir kere bile aramadılar. ama ben neden aramıyorlar diye de düşünmedim hiç. yani bana bellona istikbal alsaydı ne olacaktı adamın kumaşı hakaret eden aşşağılayan ezen ezdiren bir yapı. beni amerikalara götürse ne çare ben mutlu olamadıktan sonra. ben arkama dönüpte hiç maddi verdiğim veya istemediğim şeylere bakmadım. ben ardıma dönüp baktığımda çok ama çok seven gözünün içine bakan bir kadın ve onu hiç umursamayan aslında başka şeyler için evlenmiş karakter olarak çok bozuk psikolojik problemli bir adam görüyorum. bu bizim kararımızdı ayrılmayı seçtik ve bence artık şunu bunu almadım şunu bunu yapmadılar demenin manası yok. sen içindeki yaşama sevincini ve umutlarını kaybetme allah verir nasılsa. bana da diyorlar arkadaşlarım yakınlarım evlenirken bir şey istemedin hep uysal oldun keşke bişiler isteseydin keşke cazgır olsaydın diye. boşanmak üzere olan bir kadın olarak katiyetle böyle düşünmüyorum. birileri insanlıktan nasibini almamış bencil umursamaz ve kıymet bizmez diye bende öyle olamam. benim özüm o değil. ben doğrunun kimsenin hakkını yememek hakkını da yedirmemek olduğuna inandım hep. sadece taviz konusunda hatalı tavranmışım. gereğinden fazla manevi taviz vermişim. yoksa maddi tavizlerin hiç bir önemi yok. hiç kimse hayatında sadece şunu al bunu al bu olsun şu olsun o olmaz olmaz diyen bir insana özünde saygı duyup güveneceğini düşünmüyorum. eş adayın olması gerekenler varsa gerisi teferrüat bence. önce onlara bakılma lı istikbal mi bellona mı yerine. ben ilk evliliğimi yapmadan önce de böyle düşünüyordum şimdi de böyle düşünüyorum. benim hatam olması gerekenleri göz ardı edip adını da aşk koymaktı. bu hatayı kimsenin yapmaması dileğiyle önce maneviyata bakılmasını öneririm. ben hala insan gibi muameleden anlayan ve insan gibi cevap veren adam gibi adam olan eşini saygı ve sevgi çemberinden gözeten erkekler olduğuna inanıyorum. hepimizi allah yarattı kimseye eksik bir şey vermez bir yerden az veriyorsa bir yerden çok verir. insanın hamurunda var iyilik de kötülük de lütfen bir iki densizle hayatınızz kötü yön vermeyin ve allah yardım etsin bu durumda olanlara diyorum.

Canm öncelikle unu bitirebilmişsin işin zor kısmı bu. Bak sana gene bişeyler almışlar ucuz da olsa düğün eşya herşey dahil bana hiçbişey yapmadılar. Yaptıkları sadece 2 bilezik o kadar. Onun bile kavgası oldu. Yani eşim de bana aynı şeyleri söyledi düğüne 1 hafta kala açgözmüşüm falan filan işte. Hep onları tuttu hak verdi. Sık sık gitmek istedi gitmeyince yatakları ayırdı. Konuşmadı. Evliliğimin ilk senesi ağlayarak geçti. Sabır dedim rezillik çıkmasın. Bende baktım olmuyo çıkardım dişlerimi ben konuşmadım umursamadım. Sık sık gitmiyoruz artık. Ben giderim diyo defol diyorum beni bırakıp gidemiyo. Çok boşanmak istedim yaşadığım yer küçük işte utandım sıkıldım sabır diyorum hala. Eşimi gör sanki hiçbişey geçmemiş aramızda ilgili sevecen istediği olunca her zaman yanımda. Ama öyle yıprandım üzüldüm ki içimden gelmiyo sevmek ne oluruz hiç bilmiyorum. Senin için değer bilmedikleri için bi yandan üzüldüm. Ama başından bu belayı atabildiğin için de seviniyorum. Öyle insanlar zaten aramasınlar. Sen hayatını düzeltmeye bak. Mutlu olduğun günler mutlaka gelecektir. Allah sabır versin.

Evlenmek bazı şeylere katlanmak, iyi günde yada kötü günde birlikte olmak demk canım, elbette herkesin beklentileri vardır, farklıdır, ama evlenmeden önce biraz tanımış olman gerekirdi eşini ve ailesini beklentilerine cevap veremeyeceklerse bu yola hiç girmemeliydin, bak üzülmüş- yıpranmışsın aramadılar bile diyorsun arasalar ne olacak? değiştirecekmisin yada gerimi döneceksin bir özürle, benim eşimin de ailesinin durumu yoktu adamcağız emekli maaşı alıyor kendi evleri ama kıt kanaat geçiniyorlardı eşim çalışmış didinmiş kendi evimizi kendi aldı düğünde banada çok takılmadı, hatta ben baba evimden kuaför yüzünden çıkamadım bile :)))) yetişemedik eve, kuaförden direk nikah salonu gittim evime gitsem babam hiç göremedi ya neyse... bazen bazı şeylere şükretmek lazım en azından ailen yanında annen babam sağ ve destekçin, benim babacım ne benim ne abimin güzel günlerimizi göremedi hiç,
yeni bir hayat kur kendine ama keşkelerin ve beklentilerin çok olmasın, Sakın isyan etme Allahın gücüne gider daha beter üzülürsün sonra...

yazık..su yazdıklarından dolayı yuva yıkılıyorsa pess..anlastıktan sonra sevdikten sonra huzur oldktan sonra dünya malı ne ki..bence sen eşini sevvmemişsin..

boşanma sebebinizi öğrenebilir miyim eğer cok özel diilse..

Allah razı olsunda demezler bişeysede demzler arkadaşım hatta kötulerlerbilee maalesef.. (
kafana takıp durma uzulen sen olursun..
unutmak mumkun deil ama aklına getirmemeye çalış ..
en iisimi hiç bişey yapmadan herşeyi onlardan beklemk aslında ozamn kıymetli olunuo
tescillendi bu olay..

kadınlar bu dünyaya çile çekmeye gelmiş canım bunu untma sabredeceksin başka yolu yok hepimiz için bu..bence ardına bile dönüp bakma burası son konuştugun yaranı deştigin son yer olsun gelecege bak allah yardımcın olsun...

Allah sabır versin arkadaşım
Kimse istemez gencecik yaşında evlenip boşanmayı
Allah yardımcın olsun

canim o herseyi istemek yirtik olmak cahil insanlara soker sadece..
edepsizler bu dilden anliyor..benim de yakinim devamli kendiyle beni kiyasladi durdu benim guzel olmamdan esimin ailesinin olmasina kadar dusun artik..
sacma sapan seyler.
bunlari duydum cok uzuldum.kendi hirsindan yapmadigi kalmadi bana..
kocasina soylene soylene istediklerini aldirtti.bize bakarak cok cok rahat borcu yok biseyi yok..
herkeste yardim ediyor.kaynanasiylada ugrasiyor genede kadin iyi.ses cikarmiyor..
ben gurbetteyim hala gozu bende..hayatimi yasadigimi dusunuyor..
ben birgun olsun inan sunun bilmem neyi var benim yok demedim..kendi kendini mutsuz edersin sadece..
esin dengeyi kurduktan sonra sorun olmaz hersey asilir..sen sadece bu kismini yazidigin icin
bende buna dayanarak yaziyorum..belliki asamadiginiz seyler var..
insallah.bi muzice olur duzelir hersey..herseyin en guzelini hak ediyorsun..
sadece yanlis kisilere denk gelmissin.bundan sonrasi guzel olacak sen kalbini ferah tut yeter ki..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…