Anlıyorum sizi..
Ancak geçecek tüm bunlar...
Bir gün geriye bakınca umrunuzda bile olmayacaklar o insanlar..
Hatta size yaşattıklarını tek tek göreceksiniz,duyacaksınız kendi yaşantılarında..
Birazcık sabredin,sadece birazcık..
günaha giriyorum biliyorum, şükretmem lazım halime ama bi yerde doldum patlıyorum artık.
kocasının önüne bi tas çorba koyamayan kadınlar el üstünde tutuluyor amerikalara tatillere gidiyorlar 6 yıldızlı otellerde. benim kuzenim mesela.
ben neden bu kadar şanssızım?
keşke biraz çirkin şansı verseydi allah bana da.
içinizde bilenler vardır 1 ay önce ayrıldım eşimden boşanıyorum.
illa ki yırtık mı olmak gerekiyor? istediğini söke söke almak mı gerekiyordu yani?
oysa ben ne kadar iyi niyetli yaklaştım onlara
evlenirken istediğim gibi eşya bile alamadım
durumlarını biliyordum çünkü.
bende bilirdim gidip istikbalden veya bellonadan marka yerlerden beğendiğimi aldırmayı
ya da bende bilirdim deri koltuk istemesini aldırmasını
ben ne yaptım?
beğendiğim yerden bile alamadım mobilyalarımı.kayınpederim şurdan beğenin dedi oradan beğendik aldık
tv ve buzdolabı beğendik eşimle 2500 tutmuştu ikisi. kayınpeder siz ne yaptınız o kadar tuttu demiş 1500 ünü ödemiş sadece. peki ona da eyvallah
kayınvalide 6 bilezik takcam dedi kendisi. eve gidince eşime ben 5 takcam dedim 6 istedi demiş ağlamış acındırmış kendisini. sözde ben çok şey istiyorum ya.söylediği yalanlar ayağına dolansın inşallah. ki öyle de oldu zaten. bana üç kuruşun hesabını yaparken allah daha fazlasını aldı onlardan.
benim yaşım 24 benimde hevesim vardı
ama içimde kaldı hepsi...
kıymet bilmediler nişanlıyken eşim onu da istiyorsun bunu da istiyorsun herşey istiyorsun diye azarladı bi de üstüne
bunlar maddiyat dünya malı dünyada kalır elbette
maddiyatı geçtim artık
bizde nişanı erkek tarafı yapar
büyük nişan yaptık yüzükler takılacak yüzük takacak konuşma yapacak insan yok
konuşma yapılır dua edilir öyle takılır yüzük benim bildiğim
kızın babası mı takar yüzüğü? yada ayarlar? yoksa ben mi abartıyorum arkadaşlar
konvoyla gelin almaya geldiler hoca yok :1shok:
gelin dualarla çıkmaz mı baba evinden arkadaşlar?
konuştukları hoca bi yere kadar gitmiş onlar da sallanıp gelmişler kendileri
koca denizli de başka bi hoca bulamaz mı insan?
gitti babam camiden hoca buldu geldi
o zaman tatsızlık olmasın diye kimse ağzını açmadı. şimdi de babam kendi elimizle verdik kızımızı diye üzülüyor
herşeye rağmen insan takdir görmek istiyor
ama bi kere bile allah razı olsun bizi hiç üzmedin demediler...
ne eşim ne ailesi
tam tersi ben saygısız eş oldum senağlama
boşanıyoruz yine aramadılar ne beni ne ne de ailemi
o yüzden söyleyemedim bunları onlara
sadece anlatmak istedim içimde kalanları arkadaşlar
biraz uzun oldu kusura bakmayın
canım bende boşanmak üzereyim. hemen hemen senin yaşadığın şeyleri yaşayarak evlendim. ama ben evlendiğimde o kadar mutluydum ki o mutluluğu şimdi bile hatırlıyorum. hiç olaya ben maddi hiç bişi istemedim hiç bişi yapmadılar gözüyle bakmadım. bende 4 ay oldu ayrılalı bir kere bile aramadılar. ama ben neden aramıyorlar diye de düşünmedim hiç. yani bana bellona istikbal alsaydı ne olacaktı adamın kumaşı hakaret eden aşşağılayan ezen ezdiren bir yapı. beni amerikalara götürse ne çare ben mutlu olamadıktan sonra. ben arkama dönüpte hiç maddi verdiğim veya istemediğim şeylere bakmadım. ben ardıma dönüp baktığımda çok ama çok seven gözünün içine bakan bir kadın ve onu hiç umursamayan aslında başka şeyler için evlenmiş karakter olarak çok bozuk psikolojik problemli bir adam görüyorum. bu bizim kararımızdı ayrılmayı seçtik ve bence artık şunu bunu almadım şunu bunu yapmadılar demenin manası yok. sen içindeki yaşama sevincini ve umutlarını kaybetme allah verir nasılsa. bana da diyorlar arkadaşlarım yakınlarım evlenirken bir şey istemedin hep uysal oldun keşke bişiler isteseydin keşke cazgır olsaydın diye. boşanmak üzere olan bir kadın olarak katiyetle böyle düşünmüyorum. birileri insanlıktan nasibini almamış bencil umursamaz ve kıymet bizmez diye bende öyle olamam. benim özüm o değil. ben doğrunun kimsenin hakkını yememek hakkını da yedirmemek olduğuna inandım hep. sadece taviz konusunda hatalı tavranmışım. gereğinden fazla manevi taviz vermişim. yoksa maddi tavizlerin hiç bir önemi yok. hiç kimse hayatında sadece şunu al bunu al bu olsun şu olsun o olmaz olmaz diyen bir insana özünde saygı duyup güveneceğini düşünmüyorum. eş adayın olması gerekenler varsa gerisi teferrüat bence. önce onlara bakılma lı istikbal mi bellona mı yerine. ben ilk evliliğimi yapmadan önce de böyle düşünüyordum şimdi de böyle düşünüyorum. benim hatam olması gerekenleri göz ardı edip adını da aşk koymaktı. bu hatayı kimsenin yapmaması dileğiyle önce maneviyata bakılmasını öneririm. ben hala insan gibi muameleden anlayan ve insan gibi cevap veren adam gibi adam olan eşini saygı ve sevgi çemberinden gözeten erkekler olduğuna inanıyorum. hepimizi allah yarattı kimseye eksik bir şey vermez bir yerden az veriyorsa bir yerden çok verir. insanın hamurunda var iyilik de kötülük de lütfen bir iki densizle hayatınızz kötü yön vermeyin ve allah yardım etsin bu durumda olanlara diyorum.
yazık..su yazdıklarından dolayı yuva yıkılıyorsa pess..anlastıktan sonra sevdikten sonra huzur oldktan sonra dünya malı ne ki..bence sen eşini sevvmemişsin..
boşanma sebebinizi öğrenebilir miyim eğer cok özel diilse..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?