Elimde değil isyan ediyorum artık

abcdefg

Guru
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2008
165
0
296
günaha giriyorum biliyorum, şükretmem lazım halime ama bi yerde doldum patlıyorum artık.
kocasının önüne bi tas çorba koyamayan kadınlar el üstünde tutuluyor amerikalara tatillere gidiyorlar 6 yıldızlı otellerde. benim kuzenim mesela.
ben neden bu kadar şanssızım?
keşke biraz çirkin şansı verseydi allah bana da.
içinizde bilenler vardır 1 ay önce ayrıldım eşimden boşanıyorum.
illa ki yırtık mı olmak gerekiyor? istediğini söke söke almak mı gerekiyordu yani?
oysa ben ne kadar iyi niyetli yaklaştım onlara
evlenirken istediğim gibi eşya bile alamadım
durumlarını biliyordum çünkü.
bende bilirdim gidip istikbalden veya bellonadan marka yerlerden beğendiğimi aldırmayı
ya da bende bilirdim deri koltuk istemesini aldırmasını
ben ne yaptım?
beğendiğim yerden bile alamadım mobilyalarımı.kayınpederim şurdan beğenin dedi oradan beğendik aldık
tv ve buzdolabı beğendik eşimle 2500 tutmuştu ikisi. kayınpeder siz ne yaptınız o kadar tuttu demiş 1500 ünü ödemiş sadece. peki ona da eyvallah
kayınvalide 6 bilezik takcam dedi kendisi. eve gidince eşime ben 5 takcam dedim 6 istedi demiş ağlamış acındırmış kendisini. sözde ben çok şey istiyorum ya.söylediği yalanlar ayağına dolansın inşallah. ki öyle de oldu zaten. bana üç kuruşun hesabını yaparken allah daha fazlasını aldı onlardan.
benim yaşım 24 benimde hevesim vardı
ama içimde kaldı hepsi...
kıymet bilmediler nişanlıyken eşim onu da istiyorsun bunu da istiyorsun herşey istiyorsun diye azarladı bi de üstüne
bunlar maddiyat dünya malı dünyada kalır elbette
maddiyatı geçtim artık
bizde nişanı erkek tarafı yapar
büyük nişan yaptık yüzükler takılacak yüzük takacak konuşma yapacak insan yok
konuşma yapılır dua edilir öyle takılır yüzük benim bildiğim
kızın babası mı takar yüzüğü? yada ayarlar? yoksa ben mi abartıyorum arkadaşlar
konvoyla gelin almaya geldiler hoca yok :1shok:
gelin dualarla çıkmaz mı baba evinden arkadaşlar?
konuştukları hoca bi yere kadar gitmiş onlar da sallanıp gelmişler kendileri
koca denizli de başka bi hoca bulamaz mı insan?
gitti babam camiden hoca buldu geldi
o zaman tatsızlık olmasın diye kimse ağzını açmadı. şimdi de babam kendi elimizle verdik kızımızı diye üzülüyor
herşeye rağmen insan takdir görmek istiyor
ama bi kere bile allah razı olsun bizi hiç üzmedin demediler...
ne eşim ne ailesi
tam tersi ben saygısız eş oldum senağlama
boşanıyoruz yine aramadılar ne beni ne ne de ailemi
o yüzden söyleyemedim bunları onlara
sadece anlatmak istedim içimde kalanları arkadaşlar
biraz uzun oldu kusura bakmayın

Olan olmus arkadasim....artik üzülüp yanmanin bir anlami yok ki..

Tabikide insan sinir oluyor ama en cokta kendine...ben niye böyle yapmadimda böyle yaptim...ben safligma doymayim diye kendini yiyip bitiriyor....ama öyle gereksiz ki

Onlalari degistiremeyiz....sürekli bunlari düsünüp moralini bozma...herseyde bir hayir vardir.:1hug:

Ayrica lütfen isyanda etme....allah bu günlerini aratmasin.

beklentileriniz olduğu sürece mutlu olamazsınız ki
bırakın başkalrının evliliğini amerikasını
kendi yaşantınızda mutlu olmayı deneseydiniz keşke
benim de eşyalarım bellona değil, inan kaç bilezik takıtklarını bile hatırlamıyorum
takılarımı k.v me kendim verdim,ev borcunu yatırsın die,geride istemiyorum
o her ne kadar ödemek de istese istemiyorum,
evi alıp götürmicek bize kalıcak
alalım demelerine rağmen aldırmadım çünkü kendi eşyalarım vardı
hoca belki akıllarına gelmemiştir belki bulamamışlardır
ben even çıkarken duam babişim yaptı,

hiç bi bklentim olmadı ne ailesinden ne kdndisinden eşimin
allahıma şükür gül gibi de geçiniyoruz
şunu görüyorum evlilikler başkalarıyla kıyaslandığı zaman çatırdıyor
beklentiler arttığı zaman da

Valla güzelim bende aynen senin gibi evlendim, maddi durumları yok diye hiç bir şey alamadım. Ama artık geçmişe dönüp bakmak boşuna. Allah huzur versin.

cok dolmussun..
ıstedıklerın olmammıs hayata kızgınsın..
zaten bosanmıssın sanırım nedne gecmıse bakıpda uzuyosun kendını..
gecmısden kurtul kı geleceg yenı sayfa aca..
kuzenın ornek vermıssın hayat herkes ıcın sıvadır..
herkes aynı hayatı yasamıyo kı..

bunları at bence kafandan oturma gurubun istikbalden olsaydı ne olucaktı 5 degil 10 bilezik taksalar nolucaktı karşındaki insan olmadıktan sonra o zamanda yıkılıcaktı yuvan yuva yıkıldıktan sonra gerisi boşşş bundan sonrasına bak hakkında hayırlsı olsun bir daha böyle gözlerini yumma aman olsun aman olsun deme zira insan oğluna yaranılmazz

bence ayn çok haklı canım kıyaslama yaparsan hiçbir zaman mutlu olamazsınki onun rızkı oymuş allah ona okadar vermiş herkesin hayatı dışardan çok güzel görünüyor ama içine girince onunda canını sıkan bişeylerin olduğunu görüyosun.eğer başka huyları iyiyse yazk etmişsin derim. markaymş şuymuş buymuş ne yaa isterse altın tahta oturtsunlar mutsuz olduktan sonra napayım ben o altın tahtı.

canım malesef hayatta hiç bir şey istediğimiz gibi gitmiyor olsun be güzelim boş ver allah biliyor onların yaptığı onlara kalsın artık kurtulıyorsun o aileden boş ver bundan sonraki hayatına bak allah çok büyük hep böyle insanları çıkarmaz karşına hiç eskiyi düşünüp canını sıkma moralinide bozma artık geçmişi bırak geleceğine bak her şey gönlünce olsun:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

mutsuzluğuna mutsuzluk katıyorsun bence bunları düşünerek
herkes çok güzel şartlarda evlenmiyor ki.....
önemli olan mutluluk gerisi zaten olur
madem boşanıyorsun yapman gereken
geçmişi bırak geleceğe bak...

olan oldu zaten ayrıldık.bu sebeplerden değil ama başka sebeplerden. benim ne kötülüğümü gördünüz ne terbiyesizliğimi gördünüz de bi arama zahmetinde bile bulunmadınız anne baba dedim onlara ne nankör insanlarmış. insan zamanında yapıyo yapıyo da sonra böyle karşılığını göremeyince sinir oluyo kendi kendine. ne kıymet bilmez ellere düşmüşüm de haberim yokmuş. şükür bugünkü halime aç değilim açıkta değilim. inşallah bundan sonra hayırlı insanlarla karşılaştırır allah

evet aynen öyle canım..
cazgır olcaksın,aşktan gözün dönmemiş olacak
her isteğini kabul edip,her dediğini yapmıcaksın..
istediklerin olmadığında kıyameti koparacaksın..
bak işte ozman nasıl kıymetli olup,el üstünde tutuluyosunnkötükedihüsokötükedihüso

bende öyle diyorum zaten dünya malı hiç önemli değil. anlaşamadık ayrıldık ta ne oldu sanki? onun aldığı eşya onda kaldı benim aldığım bende kaldı. ama bunlara rağmen ben onların gözünde maddiyatçı biriyim doymak bilmeyen. allah var yukarda o bilsin diyorum ne diyeyim.

okadar sey yasamıssın bırak aramasınlar ..
onların arıycakları telefonu nıye beklıyosun kı..

hiç canını sıkma işte sende öğrenmiş oldun onların nasıl insanlar olduğunu eminim onlara anne baba derken bir karşılık beklememişsindir sen saygıda kusur etmemişsin onları üzmemiş elinden geleni yapmışsın senin için rahat olmalı huzurlu olmalısın üzülen onlar olsun boşver. sen ilerde ben elimden geleni yapmıştım ama onlar anlamadı dersin geçersin sıkma kendini

okadar sey yasamıssın bırak aramasınlar ..
onların arıycakları telefonu nıye beklıyosun kı..

niye bekliyorum aramalarını aramızı yapsınlar diye değil tabiki.ne bilim insan helalleşir yada ne düşünüyorsa ne hissediyorsa söylemek ister. onlarda böyle bişey yokmuş demek ki anlamış oldum.

sana hem hak vriyorum hem de şöle düşünüyorum.elimizdekiyle yetinmeyi istesek te istemesek te öğrenmek zorundayız.öğrenmezsek mutsuz oluruzz.benim de o kadar çok şey kaldı ki içim de evlenirken.burda düğün nikah resimlerine bakarken içim cızz eder hala.ama yapcak bişi yok.
eşinin ailesinin boşanıyor olmanıza rağmen armamaları çok kötü.ayıp hatta.
ve son olarak sakın isyan etme her şeyde inan bi hayır var

zamanı geri getiremezsin ,onlar niye bunu almadılar şöyle yapmadılar demiyeceksin..başkalarıylada kendini kıyaslama,kıyaslarsan hiç bir zaman mutlu olamazsın.hem boşanıyorsun artık,niye düşünüyorsun bunları ,olan olmuş artık..hakkında hayırlısı olsun..

onlar sen yanlarındayken kıymetini bilmemişler ki şimdi ayrılınca arasınlar.........
boşver aramadılar deyipte sıkıntı etme..........aramadıkları daha iyi de..........
kendine yeni sayfa aç belki bundan sonrası için mutlu olcaksın.........kimbilir..........
canım hayat kimseye dört ndörtlük bir şeyi vermiyor..........birini veriyorsa birni alıyor malesef........
artık yaşanmış ve bitmiş.........
canında yanmış........

allaha havale et.......o bilir ....ne yapıcagını........sen geçmişle acı çekmeyi bırak......ve mutlu edicek şeylere yönel........

Anlıyorum sizi..
Ancak geçecek tüm bunlar...
Bir gün geriye bakınca umrunuzda bile olmayacaklar o insanlar..
Hatta size yaşattıklarını tek tek göreceksiniz,duyacaksınız kendi yaşantılarında..
Birazcık sabredin,sadece birazcık..

Üzüldüm bende canım. Ama her işte bir hayır vardır. Bırak olan olmuş zaten aramışlar aramamışlar çokta takılma. Allah zaman zaman insanları sınıyor sende bu sınavı isyan etmeden geç ki mükafatını alasın. Hayatın sana ne getireceğini bilemezsin belki bundan sonrası daha güzel olur. Geçmişine takılıp geleceğini de hiba etme. Hayata ne olursa olsun hep pozitif bakmaya çalış. Her durumda aklına şunu getir...' ya daha kötüsü olsaydı'.. Öyle şeyler geliyor ki insanların başına yine çok zor içinden çıkılamayacak bir durumda değilsin. Bırak değerini bilmeyenler için üzülme.. Allah hiçbir kötülüğü cezasız bırakmaz. Sen rahat ol arkadaşımın da dediği gibi Allaha havale et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…