- 30 Mayıs 2015
- 13.817
- 13.320
bu yüzden burada konu açtım çünkü gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. uzaklaştırma alayım diye düşündüm. pedagog randevusu da alıcam ama neden etkilensin ki kötü birşey yok diyip anlatsam kimse sana vuramaz sana vurduğu için yanına yaklaşmasın diye seni buraya getirdim sana zarar veremesin seni korumak için diye anlatsam? onu ben koruyacağımı söyledim ben her seferinde anlatıyorum zaten kimse sana zarar veremez elini süremez diye. geçen kış da öğretmeni hakkında birşey söyledi kadını okuldan çıkarttırdım itti diye. yani kızım kimin ne yapıp yapmayacağı konusunda gayet bilinçli bir çocuk.Bence karakoldan önce pedegoga gidin. Rapor verir mi vermez mi bilemiyorum ama en azından çocuğun psikolojisinin bu durum karşısında nasıl en az etkileneceği konusunda size yol yordam gösterir. Bir uzman görüşü almadan çocukla birlikte karakol gibi bir ortama gidip ona ifade verdirtmeniz çocuk açısından olumsuz bir etki yaratabilir (ki bence kesin yaratacaktır). Belki pedagog bunu göz önüne alarak karakolda çocuğun ifadesi yerine geçebilecek bir rapor hazırlayıp o raporu direkt karakola vermenizi isteyebilir. Böylece çocuk da ifade vermek zorunda kalmayabilir, bilemiyorum ama bence her halükarda önce bir pedagog görüşü almalısınız.