Elim ayağım boşaldı sinirden

Kimse çocuk lar söylemiş benim ağzımdan bir kere bile çıkmadı ama bazen arkadaşlari sen eşinden çok daha güzel sin falan der laf arasında
Sevmişim almışım kime ne?
İnsanların eşinize bunu deme hakkını vermeniz çocuğunuza kadar etki etmiş.
Acilen kızınıza onun ne kadar değerli olduğunu anlatmalı diğer çocukları da uyarmalı yada önlem almalısınız.
Özgüven eksikliği yaşamamalı yavrucak

Zorbalık hayatı boyunca o veya bu şekilde karşısına çıkacak bir eylem. Her birinin ailesine veya yapana yetişemezsiniz. Bu durumda çocuğunuza bununla nasıl başa çıkabileceğini öğretmelisiniz. Onlara nasıl tepki vereceği konusunda yönlendirmelisiniz. Ona üzüntü veren insanlardan uzaklaşanilmeyi aşılamalısınız.
Ne çocuklarla nede aileleriyle konuşmanızın onlara çıkışmanızın bir anlamı yok.

Ben gider aileleriyle konuşur çocuklarının bu durumu düzeltmesini isterdim ve birdahada onlarla görüştürmezdim, kendi yaşıtları olsa daha iyi olur

Kimse çocuk lar söylemiş benim ağzımdan bir kere bile çıkmadı ama bazen arkadaşlari sen eşinden çok daha güzel sin falan der laf arasında
Siz de kullandiniz konuyu aciklarken size güzel esinize cirkin !!! diyorlarmis ya..
Bunu siz de düsünüyorsunuz bariz belli
Muhtemelen cocugunuzun yaninda defalarca konusu gecmis ki... size beni dogurduguna pismansin biliyorum !!!
diye bir cümle kurabilmis.
6 yasinda ufacik bir cocugun bu cümleyi kurmus olmasi..
bilemedim siz eklemis olabilirmisiniz ?
Eger ki bu cümle kurulduysa oturun saatlerce aglayin derim.
Disardaki cocuklarin sizin esinizin cirkinliginin ya da sizin güzelliginizin konu edilebilirliginin yuzdesini düsündüm de bana olasi gelmiyor..
Kizinizin yaninda söylemlerinize dikkat etmeniz gerekir diye düsünüyorum.
Üzgünüm..

Çocuklarla konuşmayı dusunene kadar çocuğunuzu psikologa götürün. Derdiniz çocuğun psikolojisini mi düzeltmek yoksa zorba olduğunu dusundugunuz çocuklara had bildirmek mi?

O çocuklarla konuşun. Çunki sizin sozunuzdense ke di akranlarinin sozu ona daha gerçekci geliyor. Onlar ne derse inanacak. Ailelerine ispiyonlamak gibi çikar ailelerine soylerseniz. Anlayacak yaşdalar zaten. Benim ablam da çok guzel. Eşini yakisikli bulmaz kimse. Ablamin kizi dogdugundan beri ablama benziyor. Çok tatli cok guzel bembeyaz. Şu an 9 yasinda ve gitgide babasina benziyor. Bir akrabamiz aa bu kiz anneye benziyordu buyudukce babasina benziyor dedi. Ve çocuk uzuldu ben de annem gibi bembeyaz, guzel bir kiz olacaktim. Babama mi benziycem yoksa? Demeye basladi. Tabi sizinki gibi pek uzerinde durmadi ama o an için kafasina takmişdi. Bir kac kez denilse yine o etkiyi yaratir

Bana birisi baban çirkin dese ve bu muhabbete tanık olsam çok üzülürüm. Çocuğun babaya benzetildigi için üzülmesi fiziki güzelliğin onplanda tutulmasından kaynaklanıyor ki bu işin bir de baba açısındab bakılması lazım eşim güzel ben çirkinim kızım bana benzetildigi için üzgün bu durumun evliliğiniz de sorun olacağını düşünüyorum babana benziyorsun baban çok iyi çok güzel bir adam gibi cümleler daha iyi olur.
Ne olursa olsun bir annenin gidip başka bir çocuğu uyarmasini doğru bulmuyorum (düşme kendine zarra verme vb hariç) konuyu gozlemlersiniz aileleri ile konuşursunuz ama konuştuğunuz çocuğuniza veya diğer çocuklara belli etmezsin ederseniz hayatı boyunca ya her şeyde sizin arkanıza saklanan bir çocuk ya da size hiçbir şeyini anlatmayan özgüvensiz bir çocuk olur ve dışlanır.

Sizce çocuklara bir şey demelimiyim içimde kalır yoks aile leri ile mi konuşsam.
kimse kimsenin çocuğunu çekip konuşma uyarma vs yapamaz. Sizin muhatabınız aileleridir. Bir derdiniz varsa aileleriyle çözün. Ayrıca bu yaşta çocuk babasının dış görünüşünü yorumlayıp nasıl üzülebiliyor? Bu sadece iki çocuüun ettiği lafla olmaz. Demekki siz de aşılamışsınız bunu çocuğa

Kızınız gerçekten size benziyor mu? Eğer çocukluğunuz benziyorsa küçüklük fotoğrafınızı göstermeniz çok işe yarar. Somutlaştırır, zihnindeki kaygı azalır. Hatta kendiniz olduğunuzu söylemeyin sen bak bakalım kim bu diyin kendisine benzetirse daha da güzel

Kıyamam ne hissettiğinizi derinden hissettim.Sanirim ben olsam dayanamaz çocukları uyarirdim.Yapmamak gerek aslında ama işte sözkonusu çocuğu olunca insanın duygular değişiyor.Onlarla oynamasini kesinlikle yasaklardir.Zaten yaşları da uygun değil birbirlerine.Lutfen üzülmeyin.Size sımsıkı sarılıyorum güzel anne.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…