Elim ayağım boşaldı sinirden

Aile lerinn çok anliyacak larini sanmıyorum hem ne diyeceğim şuan bilemedim.
Ailelerin anlaması şart anlayacakları dilden konuşun hem ailenin anlamaz dediğini çocuklar nasıl anlasın?Aileyle konuşun sonrada çocuklarla konuşacağınızı belirtin.Direkt konuya girin çocuğumun psikolojisi bozuldu evde saçma sapan sorular sorup ağlıyor vs. deyin.Ayrıca kızınıza hergün çok güzel olduğunu söyleyin bunu hergün duymak ona iyi gelir ve beynide bunu onaylamaya başlar pozitifliği aşılamış olursunuz.Kızınızın yanında eşinize iltifatlar edin çok yakışıklı olduğuna dair sürekli yapın bunu yazık çocuğa şimdiden aşağılık kompleksine girmiş

Şuan buna cvp veremiyecegim zira çok gerginim

Teşekkür ederim.Aileler işin içine katmadan direk çocuklar lar la konuşayım diyorum

Ben anlamiyorum bu çocukları magarada mi buyutuyorlar yav. Biz de çocuk olduk ergen olduk kimseye zorbalık yapmadik. Tamamen aile meselesi yetiştirme meselesi diye düşünüyorum

Sizce çocuklara bir şey demelimiyim içimde kalır yoks aile leri ile mi konuşsam.

Çocuklara bir şey deme hakkiniz yok bence onlar da çocuk neticede ve düşünmeden konuşuyorlar malesef. İlla bir şey diyecekseniz cocuklarin ailesiyle görüşün uyarsinlar. Çocuklar sizin yaşıtınız değil.

Maalesef zorbalık çocukların ruh halini oldukça etkiliyor. Psikolog desteği almanız çok iyi olur. Hem çocuğunuzu güçlendirmiş olursunuz. Çocuğunuzla onun yaşına uygun bir dilde; duygularını ifade etmesini kolaylaştıracak etkinlikler yapabilir ve farklılıkları- saçlarımızın, gözlerimizin, boyumuzun, ten rengimizin vs. - anlatabilir, bunların bizi çirkin yapmayacağını, sevilmeye engel olmadığını belirtebilir, çocuğunuzun güçlü yanlarını vurgulayabilirsiniz.
Buna ek olarak; her gece çocuğunuz uyumadan önce ona sarılmanız-genelde yapılıyor sadece hatırlatmak istedim-iyi gelecektir.
Sevgiler.

Ne saçmalık.Onlara ne eşinizin çocuğunuzun çirkinliğinden.

Yaşları 11 ve 9'da olsa onlarda çocuk ve herhangi bir aşırı tepkiniz onlara da zarar verebilir. Bir de zorbalık çocuklarda oluyor maalesef. Çocuğunuza yeni oyun arkadaşları bularak diğer çocukları da kırmadan ilişkilerini sonlandırabilirsiniz. Bir de çocukların aileleri için olumlu konuşmamanıza istinaden yazıyorum çocuklar evden baskı görürse kızınıza karşı hırçınlaşadabilirler. Siz her ne kadar yansıtmadığınızı düşünsenizde eşinizin hakkındaki görüşleri kanıksamış olabilirsiniz. O konuda da hem kızınız hem de eşiniz için daha yapıcı olmanızı tavsiye ederim.

Ne çocuklarla ne de aileleri ile konuşmayın çocuktur olur öyle şeyler der geçer aileler sizin üstünde durduğunuz kadar durmaz . Siz kızınıza yaşıtları ile oynamasını söyleyin öyle yönlendirin. 11 yaşındaki kızla 6 yaşındaki çocuk ne alaka . Ben bazen kendi çocuklarımın ortamınıda değiştiriyorum 4 yaş var aralarında kendi yaş gruplarıyla takılıp aynı gelişim özelliklerini düşüncelerini paylaşmaları için.

Bu yaşlarda zorbalık çok oluyor malesef ama bu konuyu çocuklarla değil aileleriyle konuşmanız lazım, aileler kendi çocuklarıyla konuşacak sonra. Çocuğunuzu da yaşıtlarıyla muhatap edin. Bir de yazarken olur olmadık ekleri ayırıyorsunuz lütfen yazımınızı da düzeltin, her seferinde fark ediyorum söyleyeyim dedim artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…