• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

elif13 Meme Estetiği Ameliyatı

iyi dilekleriniz için teşekkürler kızlar...ben denizlide mehmet çilengir diye bir doktora ameliyat oldum.yaklaşık3500 ytl ye mal oldu..
göğüs çevremde sancılarım devam ediyor.zaten daha 2 gün oldu ameliyat olalı.
sizce ne kadar süre sonra morartılar ve sancılar geçer.tahmini bir süre verebilirmisiniz?

iyi dilekleriniz için teşekkürler kızlar...ben denizlide mehmet çilengir diye bir doktora ameliyat oldum.yaklaşık3500 ytl ye mal oldu..
göğüs çevremde sancılarım devam ediyor.zaten daha 2 gün oldu ameliyat olalı.
sizce ne kadar süre sonra morartılar ve sancılar geçer.tahmini bir süre verebilirmisiniz?

Mertcim geçmiş olsun... :1hug: atlattın bak herşeyi bundan sonrakileri zamana bırak morluklarının geçmesi biraz zaman alabilir üzme ve kafaya takma benim sol göğsümün altında hafif morluk olmuştu 15-20 gün sonra tamamen kaboldular.Sancıların için de bir kaç gün daha istera.s.
Yanlız üst kısmı kas altı alt kısmı kas üstü kondu kısmını anlayamadım :uhm:

Benimde 24 kasımda ameliyatım var, benimkide üst kısmı kas altı, alt kısmı kas üstü olacak. Bu yeni uygulanmaya başlanan bir metodmuş, dual deniyor sanırım ve daha doğal bir gürünüm veriyormuş. Yani göğsün üst kısmının daha güzel görünmesini sağlıyormuş. Doktora sordum ama açıkcası gözümde canlandıramadım. Yani nasıl olacak bende anlamadım.

Bu arada doktorum Teoman Bey, internet sitesinde bu yöntemi anlatmış :

"meme büyütme ameliyatlarında son bir senedir “dual plan” denilen protezin üst kısmının kas altına, alt kısmının ise kas üzerine konduğu yeni bir teknik kullanmaya başladık. bu teknik en son amerikan estetik cerrahi kongreseinde rüştünü ispat etti ve neredeyse bu alandaki bütün otoriteler artık sadece bu tekniği kullandıklarını açıkladılar. benzer şekilde son jenerasyon anatomik meme protezleride tartışılmaz bir şekilde en iyi olarak kabul görmeye başladı. eskiden bir çok alternatif arasından bir teknik ve protez seçmeye çalışıdık, bu derdimiz neredeyse bitti diyebilirim. nadir durumlar dışında anatomik protez – dual plan sizin için ideal çözüm olacaktır. "

valla blauschatz ben de gözümde canlandıramadım protezi nasıl bir şekilde yerleştirdiğini.yani göüğüsün üst kısmını kas altı ,alt kısmını kas üstü nasıl oluyor...
kası mı kesi yor yoksa protezi mi kesiyor..garip geldi.yarın doktora soracağım artık.
bari şu sancılarım geçseydi.kendi başıma evin işini yapabilir konuma ne zaman gelirim sizce?kaç gün daha sürebilir

şu an ağrı ve sancılarım olduğu için pek giremiyorum net,e .ama ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum..
destek gerçekten güzel bir şey..burdan ameliyat olmak isteyen herkese başarılar diliyorum..

içeriden gizli dikiş yaptığını söylemişti doktor..sizin dikişler nasıldı ve ne zaman alındılar.dikişler alınırken ağrı yapıyor mu?
ben henüz cesaret edip bandaj altına bakamadım..
bunda sonraki süreci bana kısaca tekrar hatırlatabilir misiniz?

Çok geçmiş olsun Mert, en önemli kısmını atlattın...
Dikişler içeride olduğu için alınmayacak. Sanki deri yapıştırılmış gibi duruyor ve zamanla izler silikleşiyor. Sana birşey sormak istiyorum, ameliyat ne kadar sürmüş ve sonrasında ne zaman uyandın? Yani yaklaşık ne kadar süre kendinde değildin?fisfisfis

gys canım,bana doktor ameliyatın 45 dk ile 1 saat arası sürer demişti.beni saat12 de ameliyata aldı.eşimin dediğine göre doktor benisaat15 gibi bıraktı.16 gibi de kendime gelmeye başlamışım.
yani ameliyat 3 saat sürdü..buna ben de inanamadım.neden bu kadar sürdü diye.tahminime göre benim göğüslere protezi yerleştirirken çok deneme yapmış anlaşılan.zaten ona yakın şeyler doktor da söyledi.
hayatımda ilk defa bu kadar uzun süre narkozda kaldım.sezeryan ameliyatım bile 45 dk sürmüştü.
2 gün geçmesine rağmen narkozu hala atamadım vucudumdan.ateşim 37.5 ,arada ateş basıyor arada üşüyorum..mide bulantım devam ediyor.boğazımın iç kısımları fazla tahriş olmuşa benziyor .sadece çorba içebiliyorum.baharatlı şeyler fena yakıyor

bugün doktora gittim sargılar alındı.ilk başta 180 cc nin küçük geleceğini düşünmüştüm.şişlikleriyle beraber görünce de epeyce büyük geldiler bana.herkesin bünyesi farklı tabi.
doktor beni sedyeye yatırdı .göğüsün üst kısımlarına bastırınca lıkır gibi su sesi geldi.sizde de öyle olmuşmuydu?
bandajalr vucuduma yapıştı..pek hoş bir görüntü olduğunu söyleyemem...
ağrılarım devam ediyor.
öksürmek ,hapşırmak ,imkansız nerdeyse..sporcu südyeni giydirdi..
bir de contractubex diye krem verdi.
dikişler 14 gün sonra alınacak ,ondan sonra krem sürülecek.siz de nasıldı?

bugün doktora gittim sargılar alındı.ilk başta 180 cc nin küçük geleceğini düşünmüştüm.şişlikleriyle beraber görünce de epeyce büyük geldiler bana.herkesin bünyesi farklı tabi.
doktor beni sedyeye yatırdı .göğüsün üst kısımlarına bastırınca lıkır gibi su sesi geldi.sizde de öyle olmuşmuydu?
bandajalr vucuduma yapıştı..pek hoş bir görüntü olduğunu söyleyemem...
ağrılarım devam ediyor.
öksürmek ,hapşırmak ,imkansız nerdeyse..sporcu südyeni giydirdi..
bir de contractubex diye krem verdi.
dikişler 14 gün sonra alınacak ,ondan sonra krem sürülecek.siz de nasıldı?

mertcim öncelikle suanki büyüklükte kalmiyorlar en az 3de1i inecek.benimkisi de jel oyle ses falan hic duymadim.ve dikise gelince bende yoktu yani icden dikilmis disdan da yapistirilmisti,alinacak bir dikis yoktu. mertcim sana yapilan teknigi merak ettim kas alti ve kas üstü bir ameliyatta nasil oluyo dr.un sana bir aciklama yaptimi?

Bu arada doktorum Teoman Bey, internet sitesinde bu yöntemi anlatmış :

"meme büyütme ameliyatlarında son bir senedir “dual plan” denilen protezin üst kısmının kas altına, alt kısmının ise kas üzerine konduğu yeni bir teknik kullanmaya başladık. bu teknik en son amerikan estetik cerrahi kongreseinde rüştünü ispat etti ve neredeyse bu alandaki bütün otoriteler artık sadece bu tekniği kullandıklarını açıkladılar. benzer şekilde son jenerasyon anatomik meme protezleride tartışılmaz bir şekilde en iyi olarak kabul görmeye başladı. eskiden bir çok alternatif arasından bir teknik ve protez seçmeye çalışıdık, bu derdimiz neredeyse bitti diyebilirim. nadir durumlar dışında anatomik protez – dual plan sizin için ideal çözüm olacaktır. "

nutella,gys den yaptığım alıntı bu..
doktora sordum neden öyle yaptığını,ameliyat esnasında öyle karar vermiş. daha iyi durduğuna karar vermiş..zaten morluklardan çok denemeler yaptığını da anladım .
insan gözünde canlandıramıyor tabi..tıbbi konular ben o kadar derinlere inemiyorum..huylanıyorum..
göğüslerimin özellikle yan tarafları şiş.o bölgelerin inmesi lazım.
acaba kollarımı eskisi gibi ev işinde günlük işlerde ne zaman kullanabilirim.
bana doktor 10 gün rapor verdi.yeterli olur mu ki?
sizler ne kadar sürede dinlendiniz?
benim göğüsümün biri çok fazla deforme olmuştu.onun göğüs ucunda da dikişler var....
normalde protezi göğüs altından yerleştiridi.doktor dediğine göre kasın bir kısımlık bölümünü keserek yerleştirmiş. üst kısmını kas altı.alt kısmını kas üstü diye...hayırlısı artık.

doktor göğüsümün üst kısmına baskı uyguladığında lıkır gibi ses geldi.bu ses benim bünyem den geliyormuş.protezden değil yani.
zamanla geçeceğini söyledi.
epey de gergin ve sertler..sizlerini ki ne zaman yumuşamaya başladı.?ben dokunmaya korkuyorum aslında

öncelikle cok gecmis olsun mertcim. Yazdiklarini okuyunca epeyce korktum. benim de yakinda ameliyatim var. Allah hepimize kolaylik versin.

ameliyat olduğuma pişman mıyım diye sorarsanız,şu an çektiğim acılara rağmen pişman değilim.en zor kısmını arkada bıraktım.er ya da geç bu ameliyatı yaptıracaktım zaten.ağrısız acısız olmuyor.
sadece kendim ettim kendim buldum durumunda olduğum için şikayet etmeye hakkım yok.üstelik te para harcadık.yani kendi paramızla acı çekiyoruz.
ama bunlar olmadan hiç bir düzelme de olmazdı.her şey geçecek zamanla..acılar da geçer ..para da yerine gelir ...
tüm vucudunu aynı anda yaptıranları düşündükçe şükrediyorum.onların durumu daha da vahim.bir zamanlar -beni baştan yarat -diye bir program vardı..
ama yaptırmaya ihtiyacınız varsa,endişelenmeyin.estetik ameliyatlar diğer ameliyatlar içerisinde en kolay olan ameliyatlardan dır..zamanla her şey geçecek..

Mert'cim bugün nasılsın? Acılarında azalma varmı? Dikişleri iki hafta sonra alacak demişsin ya, senin dikişlerin dışarıda mı? Yani dikiş ipliklerini görüyormusun?

bugün fena değilim..ama yine de yatmak sıkıntı lı oluyor.uyurken sağa sola dönemiyorsun.kalkarken zorlanıyorsun.ağrılar oluyor.kas altı olduğu için biraz ağrılı oldu.aslında kas latı hiç aklıma gelmemişti.doktor ameliyat esnasında karar verince bize söz düşmedi yani.benim göğüs altımda dikiş iplikleri var maaalesef.benim doktor bu yöntemi kullanıyormuş.
her doktor farklı...ben de dren yoktu mesela.
sporcu südyeni çok canımı yakıyor.cildimi sıktığı yerlerde tahriş etti ve su topladı
bir de şu şişler ini verseydi iyi olacaktı..
insan sabredemiyor işte...kıyafetlerime sığdırmak için küçülmeleri gerekiyor..şu an ki görüntüleri eskisinin 3 katı herhalde.
bilen arkadaşlara soruyorum,sizin şişler ne kadar süre sonra indi?

bugün fena değilim..ama yine de yatmak sıkıntı lı oluyor.uyurken sağa sola dönemiyorsun.kalkarken zorlanıyorsun.ağrılar oluyor.kas altı olduğu için biraz ağrılı oldu.aslında kas latı hiç aklıma gelmemişti.doktor ameliyat esnasında karar verince bize söz düşmedi yani.benim göğüs altımda dikiş iplikleri var maaalesef.benim doktor bu yöntemi kullanıyormuş.
her doktor farklı...ben de dren yoktu mesela.
sporcu südyeni çok canımı yakıyor.cildimi sıktığı yerlerde tahriş etti ve su topladı
bir de şu şişler ini verseydi iyi olacaktı..
insan sabredemiyor işte...kıyafetlerime sığdırmak için küçülmeleri gerekiyor..şu an ki görüntüleri eskisinin 3 katı herhalde.
bilen arkadaşlara soruyorum,sizin şişler ne kadar süre sonra indi?

Mertcimm a.s. zoru atlattın sadece sabırlı olman lazım...Şişlikler her gün geçtikçe biraz daha inecek bunu sporcu sütyeninden farkedeceksin daha az sıkıyor olacak...10-15 gün geçmesi lazım ki şişliklerin indiğini o zaman daha iyi farkedeceksin.2 ay içinde de doğallaşmaya başlar.:1hug:

teşekkür ederim blauschatz,verdiğin destek için.böyle zamanlarda ameliyat tecrübesini yaşamış olanlardan bilgi almak iyi oluyor gerçekten..
senin durumun nasıl şu anda?ne kadar zaman geçti üzerinden,ve artık doğal olarak hissedebiliyormusun onları?
sertlikleri beni endişelendiriyor.bir zarar veririm diye korkuyorum.doktor banyo yaparsın dedi.ama altlarındaki bandajlar ıslanacak ,mikrop kaparım diye duş alamadım henüz.
acaba ilerde onların üzerine yatacak kadar cesaretim olacak mı?

teşekkür ederim blauschatz,verdiğin destek için.böyle zamanlarda ameliyat tecrübesini yaşamış olanlardan bilgi almak iyi oluyor gerçekten..
senin durumun nasıl şu anda?ne kadar zaman geçti üzerinden,ve artık doğal olarak hissedebiliyormusun onları?
sertlikleri beni endişelendiriyor.bir zarar veririm diye korkuyorum.doktor banyo yaparsın dedi.ama altlarındaki bandajlar ıslanacak ,mikrop kaparım diye duş alamadım henüz.
acaba ilerde onların üzerine yatacak kadar cesaretim olacak mı?

Benim 5 gün sonra tam 2 ay bitecek :teytey: evet çok doğallaştılar artık ameliyat olduğumu bile unutuyorum çünkü ağrı sızı hiçbişey kalmadı ama üzerlerine tam olarak bende yatamıyorum ağrı yok ama korkuyorum galiba fisfisfis yan yatıyorum çok rahat ...Bandajların alınmadan sakın banyo yapma o hataya ben düştüm bandajların ıslanır çok ağrır dikişlerin...Ben banyo yaptım içine su kaçtı bandajlarımın içine, çıkarmak zorunda kaldım kendimce evde bandaj yapmıştım :roflol:

Zarar verirmiyim diye hiç korkma ağrıların geçtiği sürece rahat haraket edebilirsin..a.s.

Back