Et Yemekleri Eli Böğründe-Destan kekik sponsorluğunda

8 Haziran 2013
56.985
151.365
898
Selam arkadaşlar

Sizlere bugün Kahramanmaraş yemeği olan eli böğründe diğer adıyla "yanyana" yapacağım.

Geçelim tarifimize;

MALZEMLER;
●domates
●Arpacık soğan
●yeşil biber
●kırmızı biber
●300 gr. Kadar kuş başı dana eti
●100 gr. Kadar kuyruk yağı
●kekik, pulbiber, tuz...

(Sebzeler ve et kişi sayısına göre arttılıp eksiltilebilir)

Yapılışı;

-ilk olarak mazlemeri hazırlıyoruz. Domatesleri ikiye bölüyoruz.
-Biberleri de çok küçük olmayacak şekilde kesiyoruz.
-Soğanları soyuyoruz

Eti kuyruk yağının yarısı ile baharatları ekleyip karıştırıyoruz.

Tepsinin bir kenarına et, bir kenarına domates, biber, soğan ekleyip yan yana diziyoruz. Dileyen sarımsak da ekleyebilir.
Üzerine kalan baharatları ve kuyruk yağını da ekleyip üzerini ıslattığımız yağlı kâğıt ile ardından folyo ile kapatıyoruz.
Ben taş fırında yaptım, siz imkanınız yok ise 200 derecelik fırında 1 saat 20 dk kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.

Ezme salata, Harran kubbesi, turşu ve ayran eşliğinde...
Yemegimiz hazır :)

Afiyet olsun efenim

Teşekkür ederim canım, baya lezzetli bi yemek evet. :)

Ben Urfa'da yaşıyorum, burda yapıyorlar Harran kubbesi Patatesi yıkıyorsun, ortadan ikiye kesip tepsiye diziyorsun. Üzerlerine parça şeklinde tereyağı koyuyorsun. Fırında pisiriyorsun. Burda taş fırında yapıyorlar

Ay çok güzelmiş ben bunu denerim ama benim fırında taş fırındaki gibi olmaz tabi.

Gel bi sofrada sana hazırlim canım
Harika gorunuyor canim ellerine saglik.. basarilar diliyorum.. ben seni tutuyorum.
Teşekkür ederim. Sen katılmıyor musun canım ?
Ay çok güzelmiş ben bunu denerim ama benim fırında taş fırındaki gibi olmaz tabi.
Olsun, yinede güzel olur eminim:)
Ellerine sağlık canım cıvıl cıvıl rengarenk bir sofra daha süper olmuş

Teşekkür ederim canım, sağolasın

Cook begendimm ellerinize saglikk..Allahimm minik kirmizi arpacik soganlara askla baktim resmen :)) Mmm olsa da yesek..deniycem bunu..

Basarilar yarismada
Teşekkür ederim canım, cok sagol.

Denemelisin, begeneceginden eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…