Elektrik faturaniz ne kadar geliyor?

Son zamla beraber 81 lira geldi yuh diyorum ya 2 kişiyiz
ben evdeyim haftada 2 bazen 3 kez çamaşır yıkıyorum
onun dısında coğu aletin fişini çekerim kullanmadığım zaman
ben tasarruf yaptım diye sevinirken daha fazla geliyor
zaten fatura 50 lira kalanı sömürü

​45 tl geldi dogal gaz kombi bu tür şeyler yok bizim yaşadıgımız şehirde

eşimde bende çalışıorz akşam 7den snra evdeyiz haftasonlarıda genelde evde yokuz c.tesi sabahtan evden çıkıp p.tesi akşam eve geliorz yani ayda 2 kere bu şekilde oluyo ama elektrik faturası hep 80 civarı anlamıorum neden:44:

​evet aslında size düşük gelmesi gerek dogru düzgün evde yoksunuz örn bulaşık makineniz hergün açarmısınız yada çamaşır makinesini falan elektrikli ev aletleri banyoda kombi kullanıyorsunuz heralde biz akdenizde yaşıyoruz güneş enerji sistemi var onu kullanıyoruz

65tl geldi..
Genelde bu civarda geliyo hiç aşşa düşüremiyorum

bizede 70 tl geldi son zamlarla birlikte yuh diorum bulaşık makinası hergün çalışıo çamaşır makinası haftada yada iki haftada 3 kez ortalama haftada 2 diyebiliriz tv evde oldugumzda kombi ,ketıl ,laptoplar 2 tane,süpürgede haftada 2 kere bu kadar varmış baya şey:) ama 50 civarı gelmesi lazım bence....... şehir etkenide var büyükşehirde yaşayanların kilowatı daha pahalı ...........

35,8 geldi
buzdolabı çok büyük etken A+ olmalı en az ve dijital göstergeli olmamalı..

prizd takılı her cihaz elektrik ceker, bu yuzden mumkun oldugunca ya prizden cekin yada oraya acılır kapatılır (switchli) priz alın ve cıkarken evden o dugmeleri
kapatın cıkın. Ayrıca hepimiz suyu su ısıtıcısında ısıtıyoruz degilmi. Hatta haddinden fazla su koyarız icine , 1200 wattlık bir su ısıtıcısı 1.2 kwh demek, bu arkadaş
yaklaşık 2 dk kadar calıstırsak ve gunde 4-5 kez en az calıstırsak , 10 dk eder (cay, yemek suyu) ve bu sure sonunda 0.2 kwh x 30 gunden 6 kwh eder.
ayrıca mesela bir buzdolabı mesela 450 kwh/yıl der diyelim Ayda 38 kwh ederki, su ısıtıcısı gunde 10 dk calısmasına ragmen harcadıgı elektrik buzdolabının
1/6 si eder. Gorun o su ısıtıcıları başımızı nasıl agrıtıyor. Ayrıca camasır makinaları ve bulasık makinaları mutlak surette 22:00 - 06:00 Gece doneminde
calısmalı ki 0,060976 TL gibi 1/4 fiyatdan hanenize yazılsın (tabi bu dediklerim dijital sayacları olana).

Elektrikli Cihazlarn G Hesaplama Tablosu

kendiniz hesap yapın mesela bi LCD Tv st de 74 W cekse gunde sabah 9 gece 12 den 15 st acık olsa x 30 gunden = 33 kWH sadece televizyon
38 KWH Buzdolabı
Çamaşır makinası 1.5-2 kwH cekse (haftada 2 kez ayda 8 kez camasır yıkasanız ve 1 er st surseler 8 st den 12-16 kwh
Fırın 2,5-3 kw dır bi fırının gucu haftada 3 gun x 4 hafta 12 kez kullansanız ve 1 er st yansalar = 36 kwh (24 kw , 2 ser kez calısırsa)

Gordugunuz uzere daha 4 aletden 120 KWH cıkardık bile. x 0,268784 TL (en kazık zamanda genelde kullandıgımızdan) = 32 tl eder
Eger siz 100 tl ödüyorsanız buyuk olasılık 300 KWH den fazla elektrik hardcıyorsunuz demekdir.

Banada 64 geldi..ama ketıl çok kullanıyorum bide doğalgaz yanıyor devamlı kombide etken kışın..yazın bu kadar gelmiyor çünkü...en az 20 tlsi kombiden...

şu elektrik faturasını bir düşüremedik gitti.. yaz kış farketmiyor, 120 - 130 arası geliyor. bir apartman dairesinde nasıl böyle gelir napıyoruz evde bilmiyorum

ben geçen ay o kadar fırın çamaşır makinesi ütü çalıştırdım fazla gelir diye bekliyordum 47 lira gelmiş sanırım bir limit var o aşılınca mı hesaplama katsayıları değişiyor?

20 günlük 38 lira geldi.iki kişiyiz.galiba fırın çok çekiyor.bu ay misafirim çok geldi,ona bağlıyorum.normalde bir aylık 38 falan gelirdi.

Doğalgaz çalışmadan önce 80 lira idi bu ay 100 lira geldi..80 liranın altına inmıyoruz malesef..Çamaşır makinem haftada minumum 5 maksimum 8 kere bulaşık makinem 4 kez en az çalışır..Ütü haftada 1 yapıyorum...Sanırım makineler arttırıyor faturayı...

Geçen ay 70 lira gelmişti bakalım bu ay bizi ne bekliyor

140 geldi

Birde bu ay çamaşır ve bulaşık makinasını gece çalıştırdık güya ucuz oluyor diye niye böyle oldu ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…