Elektrik faturaniz ne kadar geliyor?

50-55 geliyo sanırım çamaşır makinesine çok yükleniyorum :))))

en son 80 tl geldi hala şoktayım nasıl bu kadar az gelebildi diye bu ayda bu kadar gelirse kendimle iftihar etmeliyim şaka bir yana faturalara çalışıyoruz :82:

şaşılası bir durum bana 65 gelmiş. eşimde bende akşama kadar evde yokuz çalışıyoruz. iki kişiyiz. ütü, süpürge, tv, bilgisayar, fırın, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi bu 30 lira gelen evlerde hiç mi açılmıyor...bende de abartılı kullanılmıyor. haftada en fazla 3 kere çamaşır makinesi, bir kere bulaşık makinesi 2 güne bir süpürge, fırında bazen,ütü haftada 1 saatte bitiririm artık çok ustayım ütüde. her akşam 5 dak. kettl kahve suyu ısıtmaya, akşamları bazen mikrodalgada yemek ısıtırım. bunlara bu para geliyor çünkü bunların olması gerekiyor. ben bekarkende bunlar oluyordu. yine elektirik bu seviyelerde gelirdi. bazılarına nasıl 25-30 geliyor....

benim evde doğalgaz yok dolayısıyla herşey elekrikle oluyor. evde elektrikli termosifon ve A sınıfı olmasına rağmen boyutları büyük olan bir buzdolabım var. Şehir dışında olduğumuz için buzdolabının alt kısmını tatil moduna aldım yine de 30 tl gelmiş. bugün eve gidicem gider gitmez buzlukta kalan 2-3 parça birşeyi de boşaltıcam komple fişini çekicem bakalım kaç gelicek.

haftada bi hatta 2 haftada bir ütü yapıyorum. Termosifon sadece kullanılmadığı zaman açılıyor ve sadece banyo için açılıyor mutfakta kullanmam.Mutfakta sanırım su ısıtıcım devamlı elimin altında o da çok harcıyor ama sıcak su lazım oluyor, süpürge 2-3 günde bir açılıyor. bana evde olduğumda 80-85den aşağı gelmiyor apartmanda en yüksek fatura bana geliyor. hatta fırını kullanırken israf olmasın diye diyelim tepsi yemeği attım hemen poğaca kurabiye yapıp atıyorum 15 dk da pişiyor aynı anda. iki tepsi yemek çıkarıyorum ama yine de en yüksek fatura bende isyanlardayım. Kendi evim olursa güneş enerjisi taktırıcam baharda filan termosifonu kapatırım böylelikle.

arkadaşlar ben kışın 250 ödeyn biri olarak söylemeliyim ki bu elektrikli termosifonlar anamızı ağlattı en son eşime dedim çekelim fişini bari önce termosifonun borcunu bitirelim ..allahtan elektrikli şofbeni söktürmemişim kettle da mutfaktaki işimi görüyor.ben evdeyim akşama kadar ama idareliyim elimden geldiği kadar bu ay 70 geldi bir kaç kez ufo ve klima yaktım birazda ütü ..e gene iyi eşim iyi gelmiş diyor ama o termosifon takılı olacaktıki 15o den aşağı gelmezdi apartmanda üçüncüyüm diğerleri çocuklu düşünün iki kişi olduğum halde 70 geldi..

ben deneme yapmak için bir ay boyunca hiç ama hiç ketıl,mikrodalga kullanmadım doğal gazın fişini sadece kullancamda taktım ve fırını 3-4 defa kullandım
hep 70-75 ge2len fatura o ay 47.5 tl geldi

gel görki mikrodalgasız yapamıorum e fırın yemeğide çok pişiriorum 60-65 gelio artık
ama ketılı çıkardım hayatımdan:)
bide artık donlarımıza kadar ütülemiorum:) eskiden 3 saat süren ütüm artık 1 saat bilemedin 45 dk sürüo

Bu ay 35 tl geldi.Yaşadıgım şehirde genellikle çok abartılı rakamlar gelmez burada herkesin güneş enerjisi mevcuttur yaz-kış sıcak su bulunuyor güneş oldugundan.

valla evde 2.5 kısıyız
calısıyoruz ben evde olsam esım ıste olur esım evde olsa ben ıste fılan gıbı donuyor
haftada bazen 4-5 makıne yıkıyor
71 tl gelmıs bılmıyorum cok ama sankı kullanıyoruzda

Ah o faturalar.apartmanda benden baska 4aile daha var.hepsini toplasaniz ancak benim faturama denk gelir.evet tutumlular ama ben nasil bu kadar kullanabiliyorum anlamadim.sagliksiz dediler diye mikrodalgayi cok az kullaniyorum.kettle cikardim hayatimdan evim dogalgazli.(oda ayri bir dert)

bide artık donlarımıza kadar ütülemiorum:) eskiden 3 saat süren ütüm artık 1 saat bilemedin 45 dk sürüo[/QUOT
Camasirlari bende utuluyorum ozellikle kendikilerimi fakat carsaf aklet kot gibi seyleri islak katliyorum1-2 saat yada sabaha kadar sonra asiyorum utuye gerek kalmiyo.eskiden bende corap bile utulerdim cekmecede guzel dursun diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…