• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elektrik faturaniz ne kadar geliyor?

selam kızlar. konuyu okuyunca bir kaç bilgi vermek istedim. daha önce yazan oldumu bilemiyorum ama sayaçlarınızı kontrol etmeniz gerekli. öncelikle akıllı sayaç mı kullanıyorsunuz yoksa mekanik sayaç mı. mekanik sayaç kullanıyorsanız kilowatt bedeli 0.15 kuruştur. yani gece gündüz standart fiyat..

ancak eğer akıllı sayaç kullanıyorsanız durum tamamen farklı. çünkü akıllı sayaçlarda günün farklı saatlarinde farklı fiyat uygulanır. örneğin saat 06.00- 17.00 arası birim fiyatı 0.15 kuruştur. saat 17.00- 22.00 arası en pahalı saatler olup fiyatı 0.26 kuruştur. ve saat 22.00- 06.00 arası en ucuz olduğu saatler olup fiyatı 0.06 kuruştur.
en ucuz saatlerde bulaşık makinesini ve çamaşır makinesini kullanmak, ütü yapmak, eğer elektrikli şohben kullanılıyorsa banyo yapmak elektrik tasarrufu sağlayabilir. tabi müstakil evde oturanlar elekrikli süpürgeyi bu saatte de kullanabilirler mesela.. ayrıca kullanmadığınız elektrikli ev aletlerini tv yi ve pc yi mutlaka fişten çekmelisiniz. çünkü hala az da olsa elektrik tüketmeye devam ederler. herkese bol tasarruflar..:1:

Akıllı sayaç ile ilgili yazılanları okudum ama izmirde durum oldukça farklı...
Biz tedaşa gidip standart tarife yada gece tarifesi seçebiliyoruz.Yani durduk yere akşam 5 ile 10 arası fazla fatura ödeniyor diye bir sistem yok..
Mesela standart tarifede her saat aynı fiyat ancak gece tarifesi seçerseniz gece 10 dan sonra ucuz oluyor..
Ben yazın gece tarifesine geçiyorum yani 10dan sonra ucuz olan tarifeye çünkü gece sabaha kadar klima çalışıyor ve hemen her gece bulaşık makinesi çalışıyor diye..
Bu ay 75 geldi ama önümüzdeki ay için daha fazla bekliyorum...

ben herzamanki şeyleri yaptımyine 41 tl geldiii su faturası sanmıştım elektrik olduğunu görünce sevinçten uçtum ilk defa böyle geldi 60-80 arası olurdu çoğu zaman:19:

bize her ay 100 ile 120 arası geliyo 3 televizyon 2 bilgisayar 2 günde bir fırın açılıyo hergün bulşık makinesi çalışıyo akıllı saat alma vakti geldi de geçiyo valla

bana da 30 geldi, birkaç aydır böyle geliyor, kışın 40-45 civarı geliyordu, kombiden dolayı galiba

geçen senelerde her ay 70 ten aşağı düşmezdi elektirğim.. hatta 70 gelince sevinirdim.. 80-90-100 arası seyrediyordu..
sonra buuzdolabımı değiştirdim, bozulunca yenisini aldık.. Satıcı A+ alamamı elektrikten tasarruf edeceği söyledi ilk başta ne kadar edebilirimki diye düşündüm.. sonra buzdolabı geldi eskisinide götürülerken aa bu C sınıfıymış inanılmaz elektrik yakar dediler..
Gerçekten inanılmaz fark etti.. Şimdi en
yüksek 60 geliyor.. örneğin bu ay 45 gelmiş:66:

gözümüz aydın elektriğe yüzde 10 zam geldi özellikle istbulda olanların allah yardımcısı olsun :84:çıldırıcam yaa...............oda yetmezmiş gibi doğalgazada kışa girerken yüzde15 zam yapılcakmış şu sıralar ..bu millet daha nasıl 3 çocuk yapsın başkannnn daha bi tanesini nasıl ısıtıcağımı düşünüyorum ben şubatta....:84::84:

bu ay 44 lira geldi ama kışın 75-80 falan geliyo bi de zam gelmiş bakalım bu kış nolucak

bize de bu ay 47 geldi.kışın ne kadar gelir Allah bilir elektrikliyle ısınıcaz :18:

banada geçen ay 53 geldi ki hemen hemen hergün fırın kullandım süpürge açıldı en az 70 gelir demiştim
bişey kullanmam 70 gelir kullanırım az gelir şaka gibi
ama kombi çalışmaya başlar elektirikde en az 10 15 tl farkediyo benim

birde zam gelmiş yandıkkk :47:

ilk elektrik faturamız geldi
44 lira
doğru düzgün evde bile oturmadık, biraz fazla gbi geldi

bize de her ay 45-50tl arası gelir.
Ama bu kış fazla gelir çünkü oğlum için sabahları elektrikli soba kullanacağım.

Back