ELDE PARA TUTMANIN YOLLARI

Vermeseydin sende de 300-500 bozukluk dururdu işte

Bu arada yılbaşından beri taksitli giyim alış verişini ve internetten alışverişi yasakladım kendime bayağı fark ettiriyor =)))

Bazı ay hatta hiç bişey almam
İçimden gelmez

Sanırım aslında aldıkça alası geliyo insanların
Ben mesela çanta alsam altına ayakkabı düşündüm öyle aldım, yoksa vardı yani ayakkabılarım

Benim stratejim de şöyle: Eşimin de benim de maaş tarihlerimiz yakın. Önce kafamda yatırım miktarını belirlerim. Şimdi gelir vergileri de kesilmeye başladı ya sabit aynı yatırımı yapabilmek için her ay nereden kısarım diye düşünürüm. Bu sayede gereksiz harcamları egale ediyorsun. Tek ödün vermediğim yer mutfak. Aslında eve hep bilindik markalı şeyler alıyorum A'dan Z'ye yemeden içmeye, atletten, WC kağıdına kadar. Bunun sebebi de ileride müzmin hastalıklarla Allah korusun faturayı ödemeyelim diye.
Bence önce yatırım sonra harcama.

Bende maalesef avm vb yerlere gidersem harcıyorum/harcıyordum. Çözüm olarak şöyle birşey yapıyorum,gitmiyorum,illaki gitmem gerekiyorsa,mağaza gezmiyorum,vitrinlere dahi bakmadan,işimi halledip geliyorum.
Mağazaya girersem alıp çıkıyorum çünkü.
Ne kadar gezmek,o kadar alışveriş durumundan böyle kurtuldum.
Markete giderkende liste yapıyorum,listeye göre ne almam gerekiyorsa alip cıkıyorum,bunu yapmazsam,bir bakıyorum gereksiz,alakasız birşeyler atmışım sepete

Kozmetik sevmiyorum
Rimel ve kalem kullanıyorum, onlarda uygun zaten
Bi de yaz kış kullandığım güneş koruyucu krem var 90 TL ama 1 senede zor bitiyo
Öyle işte
Masrafsızmışım

Senin giderlerin ne konu sahibi huuu?

Valla yarım günde 400-500 harcıyorsan eşinin maaşının 50 bin falan olması lazım.
Ne alıyorsun mesela 400-500 e yarım günde gidiyor?
Eşimin ya da benim maaşım söylediğin kadar değil ama ödemeler yapıldıktan sonra kalan para bir şekilde uçuyor; gezmeye gidiyoruz mazot,yemek zaten en az 100-150 tl, gezerken bir şeyler görünce de alıyorum kızıma kendime ya da eşim kendi alıyor. Biz de ayar olsa zaten birikmişimiz olurdu, karı koca ayarsızız.

Hee her zaman olan bir şey değil yani..
Öyle bir yazdın ki sanki 400-500TL ye bozuk para der gibi..

En güzeli borca girin
Maaştan bir kısım borca girince, elde kalanla idare edersiniz
Bi ev konun vardı sanki, ne oldu o iş bilmiyorum

Ben Avm ye falan gitmemekte buldum çareyi. Kıyafet olayında kapsül gardrop modasını takip edebilirsin belki. Bişey alacağım zaman ilk anda karar vermiyorum ben, işlevsel mi. Kaç defa giyerim, ne kadar dayanır falan. Yeme içme olayında da dışardan yememeye özen gösteriyorum, evden bişey hazırlıyorum. Sabah kahvaltıyı sağlam yapıp çıkıyorum, abur cuburla bisküvi dahi yiyemeyecek kadar aram yok. Hurma, badem,fındık, üzüm taşıyorum ya da iş yerinde çekmecemde onlardan bulunduruyorum. Para biriktirme işine gelince Maaşı alır almaz bir yere belli bir miktar atıp yok saymak mantıklı olabilir. Son 4 ayda yaptım bunu mesela. Bireysel emeklilik gibi birşey de yapabilirsin bak ya da annen varsa tutumlu ona ver. Benim ablam öyle yapardı, her ay bir altın alıp anneme yollardı

7. Calisma yilimi geride biraktim.Ilk defa hayatimda bu sene kenara para attim.O da su sekilde.Internet bankaciligindan altin hesabi actim.Ne zaman tum kira,faturalar,ekstreler odeniyor kalan paranin bir kismiyla gram altin aliyorum.Simdiye kadar 9 gr birikmis..Benim gibi elinde para tutamayan biriyseniz bu yol en iyisi.

Vallahi ya ,
Bir de para bittikten sonra şöyle bir bakıyorum elde tutulur bir şey de yok.
Zaten yarısından fazlası boğazıma gidiyor onu da açık yüreklilikle belirtmek istiyorum
valla ben paranın nereye gittiğini bilmeden uyuyamam.
alışverişe pazara dahi gitsem neyi aldığımı hesaplar kendimi rahatlarım.
gereksiz şeyleri niye alıyosunuzki
adı üstünde lazım olmayanı nıye alıyosunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…