Ekstrasistol yaşayanlar toplanalım

PINAR3498

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2012
925
186
kimlerde bu sorun var bıktım artık kalp ritmim bir saniyelik bozuluyor çok telaşlanıyorum anksitiye mevcut doktora gitmekten bıktım

kimlerde bu sorun var bıktım artık kalp ritmim bir saniyelik bozuluyor çok telaşlanıyorum anksitiye mevcut doktora gitmekten bıktım
Bende de var yıllardır ama.cok rahatsız edıcı Bır durum.senı ıyı anlıyorum ve asla geçmıyor psıkoljıyı bozuyor.

Evet bende de oluyor.fakat bende hafta da ya da 15 de bir oluyor.onunla birlikte sirt agrim oluyor ve sknti hissi sirt agrim 1 hafta kadar suruyor.Beni ekstrasistolden cok sirt agrisi endiseye sebebep oluyor.4 let kardiyalojiye gttim.holter 48 saat. Eko ekg efor hepsi 2 ser kez yapildi birsey yok diyor doktor.ama Ben hala kardiyalojiye gideyim kalp damara gideyim diye dusunuyorun.benim kurtajla beraber basladi.pedi sizde ekstrasistol sonrasi sirt agrisi yasiyormisinuz

Bende de oluyor. Önceden günde 1 2 kez, bazı günler hiç olmuyordu ama 2 gündür sıklaştı. Haftaya kontrolüm var bakalım ne olacak. Bana da 24 saatlik holter takıldı ama o esnada hiç olmadı o yüzden normal dendi.

Doktor ne dedi

Ben ektrasistolü yendim ! Yani hala arada sırada oluyor ama önceden çok sık oluyordu, çok mutsuzdum. Her gün en az yarım saat olacak şekilde ağaçlık bir yerde veya sahilde derin nefesler alarak tempolu yürüyorum. Yürüyüşü aksattığım gün ekstrasistol geri geliyor :) bu yüzden yürüyüşü alışkanlık haline getirdim. Yürüyüş yapmak boynuma, sıratıma da iyi geliyor, ayrıca kilo almama da engel oluyor. Dilerim siz de bu alışkanlığı edinebilir ve kurtulursunuz. Sağlığınıza !

Bende anksitiye var çok zor durumdayım

Bu ekstrasistol ne sinsi bişeymiş yahu en olmadık zamanlarda yokluyor.ben bu atışlardan değil kendi paniğimden gidicem bi gün.ne zaman olacak diye bekler oldum bi an olsun aklımdan çıkmıyor.özellikle uzandığımda ve oturduğumda oluyor,doktora gitmeye de korkuyorum uzun zamandır yaşıyorum ciddi bir problem olsa şimdiye kadar ortaya çıkardı diye düşünüyorum..nasıl kurtulacağız bu illetten Allah daha beterinden saklasın tabiki ama hareket gerçekten önemli ben hayatımın en hareketsiz döneminde yaşadım bunu.

Arkadaşlar merhabalar, bu ek atım çok fena bişey gerçekten, ben selerdir yaşıyorum bazen otururken bazen yatarken hissediyorum. Kaç kez doktora gittim hiçbişey yok dediler, Bugün plates yaparken hissettim çok korktum, hareket halinde olması beni korkuttu. Sizde durumlar nasıl

tempolu yürüyüş yapıyor musun düzenli olarak?

arkadaşlar merhaba öncelikle hepimize geçmiş olsun 2 hafta önce holter takıldı ve sonuç 250 adet ves çıktı ve nette bakınca fena şeyler okuyorum ves hakkında zaten panik atak var iyice kafayı taktım hp kalbimi dinliyorum ekg ve eko temiz çıktı doktor rahatsız oluysan ialç başlayalım dedi ama kafam karıştı sizler yenebildiniz mi

Faydası oldu mu

Herkese merhaba ve herkese çok geçmiş olsun. 1 doz inaktif aşıdan hemen sonra corona geçirdim o yüzden buna hangisi sebep bilmiyorum ama 2 senedir bu sorunları ben de yaşıyorum ve buraya sırf birilerine faydam dokunur diye üye oldum. Bu süreçte ekg eko holter hepsini yaptırdım tabi ki ve sonuç çok şükür ki tertemiz ama bu öyle bir illet ki ne zaman geleceği ne zaman gideceği belli olmuyor. İlk başladığında uzun sürerdi sonra bir dönem kesildi sonra bir ara belli belirsizdi derken işte bu ara biraz arttı. Ben doktorların da bu konuda çok bilgi sahibi olduğunu düşünmüyorum. Gerçekten çözümü belirsiz bir şey bu da bir imtihan diyorum ama kendi deneyimlerimden bahsedebilirim. Öncelikle stres çok tetikliyor bunu çok deneyimledim. Şimdi size kendi yaptıklarımı bir bir anlatacağım bunları beraber yaptığımda kesinlikle faydasını gördüm ve çok uzun süre olmadı da diyebilirim.

1) Spor. Ben hayatımda spor yaptığımda tabi düzenli bir şekilde hiç yaşamadım diyebilirim o 5 ay. Hayatımda daha iyi bir ilaç bilmiyorum. Hareketsizlik kesinlikle bu durumu arttırıyor. Düzenli fitness olmasa bile temiz havada parkta yürüyüş bile acayip etkili. Hareket her şeydir inanın.

2) Magnezyum takviyesi. Ben bunu 4 lü olanından alıyorum ama bu derdin asıl çaresi taurat formu diyorlar. Bunu denemedim. Ama çoklu olanı da bayağı etkili. Magnezyum ile beraber tabi d3k2 vitamini şart diyor doktorlar. d kahvaltıdan hemen sonra magnezyum 2 saat sonra.

3) Kırk kilit otu çayı. Azaltıyor şiddetini ve sıklığını. Sabah aç karnına diyorlar ama ben bazen kahvaltı sonrası içiyorum.

4) Alıç yaprağı ve meyvesini karıştırıp yaptığım çay. Birini sabah birini akşam içiyorum yaptığımda. Sabah kırk kilit akşam alıç ya da tam tersi. Alıç sirkesini de denemeyi düşünüyorum. Alıç kalp için mucizevi diyorlar. İnternette bakın mutlaka.

5) Bir markanın karışık ekstraktı var alıç aslankuyruğu zeytin çekirdeği vs. Bunu bir ölçek alıyorum gece yatmadan. Şurup gibi.

6) Bunların yanında mideyi rahat bırakmak aşırı önemli. Ben aralıklı oruç yaptığımda çok faydasını gördüm diyebilirim. Bir de karbonhidratı abartmayın ve gazlı içecekleri kesinlikle çıkarın hayatınızdan. Şeker de abartmayın derim. Mide önemli etken.

6) Çok zor biliyorum ama kafaya takmamak gerekiyor. Bunu henüz ben de yapamıyorum. Biliyorum arkadaşlar elimiz kalbimizde geziyoruz ne zaman oldu olacak ay oldu mu acaba diye panik halindeyiz. Ben bunların yanında bol bol kalp için zikir çekiyorum. Dua okuyorum. Hepimiz bir sabah uyanalım ve bu dert bizi terk etmiş olsun dilerim ki. Dualarım herkese.

Başka fikirleri olan varsa dinlerim ama talan ettim forumları makaleleri. Herkese tekrardan çok geçmiş olsun. Bunlar benim deneyimlerim sadece yine de siz doktora danışın bazı şeyler için alerji vs. Dikkat etmek gerek. Herkese bol şifa diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…