- 20 Temmuz 2008
- 6.504
- 13.342
-
- Konu Sahibi huzurarayan
Mesela 7 yaşında kardeşimi ittirmiştim. O da düştü. Sonra annem dovmesin diye kaçtım. Ama
ne kadar kacabilirim ki? Annem ayaklarımdan iple bağladı sokak boyunca eve kadar sürükledi. 9-10 yaşlarımda yayalara yeşil yandığı an karşıya geçmeye çalıştım ama araba geliyormuş. Annem herkes içinde dövmüştü vs. Annem de böyle bir hayat istemezdi. Bir şansım olsa iyi bir hayat vermeyi isterdim. O zaman biz de mutlu olurduk. Terapi düşünüyorum..
Ee ne yapacak çözüme ulasmadikca bu yara hep taze kalacak. Bütün hayatı mükemmel bir şekilde ilerledigi halde depresif bir duygu kaplıyor içini, affetmenin yolunu bulacak ya da bağları koparacak. Bağ koparamiyorsa yuzlesip affetmek kalıyor bu durumda. Ayrıca anne de tedaviye dahil oluyor ,psikolog ikili görüşmeler de yapıyor. Arkasına atamiyorsa tedavi olacak. Bir sonraki mesajımda destek alması gerektiğini yazmıştım zaten. Ama anne bu tedaviye dahil olmadan gerçek bir tatmin olmayacak.Tamam da ingiltere filan değil burası. Bu çözümü herkes biliyo psikolog olmasa da nerdeyse. Ama konuşamıyoruz. Zaten konuşulabilir insanlar olmadıklarından o kötü muameleleri yapmışlar.
Ay peki. Anlatamıyorum.Ee ne yapacak çözüme ulasmadikca bu yara hep taze kalacak. Bütün hayatı mükemmel bir şekilde ilerledigi halde depresif bir duygu kaplıyor içini, affetmenin yolunu bulacak ya da bağları koparacak. Bağ koparamiyorsa yuzlesip affetmek kalıyor bu durumda. Ayrıca anne de tedaviye dahil oluyor ,psikolog ikili görüşmeler de yapıyor. Arkasına atamiyorsa tedavi olacak. Bir sonraki mesajımda destek alması gerektiğini yazmıştım zaten. Ama anne bu tedaviye dahil olmadan gerçek bir tatmin olmayacak.
Şimdi nasıl davranışları size annem mesela beni niye hiç opmuyosun sarilmiyosun diyor ama anlıyorum annemi yaşadıklarından dolayı sanırım tepkisini o şekilde gösteriyordu daha doğrusu tepki değil de refleks bilmiyorum tam tanimlayamiyorum bendeAnnem sadece uyurken operdi, öpsün diye uyuyor numarası yapardim
Ailevi sorunlar derken? Kendi ailenizle mi sorunlarınız var tam anlamadım, öyle ise daha az görüşme şansınız yok mu? Haftanın altı günü sorun çıkaran her kimse hayatınızdan tamamen çıkaramasanız bile o kadar sık görüşmeyin.Bir ara aştığımı düşünüyordum. Ancak ailevi sorunlar hala devam ediyor. Haftanın 1 günü iyiyse 6 günü kesin sorun çıkıyor
Ben böyle düşünmüyorum ya. İnan ki düşünmüyorum.Mesela 7 yaşında kardeşimi ittirmiştim. O da düştü. Sonra annem dovmesin diye kaçtım. Ama
ne kadar kacabilirim ki? Annem ayaklarımdan iple bağladı sokak boyunca eve kadar sürükledi. 9-10 yaşlarımda yayalara yeşil yandığı an karşıya geçmeye çalıştım ama araba geliyormuş. Annem herkes içinde dövmüştü vs. Annem de böyle bir hayat istemezdi. Bir şansım olsa iyi bir hayat vermeyi isterdim. O zaman biz de mutlu olurduk. Terapi düşünüyorum..
Bende psikolog a gittim.Kardeşim psikologbana duygularımızla, bu duyguları bize hissettiren kişilerle yuzlesip hesabı kapatmazsak iyilesemeyecegimizi anlatmıştı.
Herkes için tedavi yöntemi farklı olabilir. İnsan duygularınin olduğu yerde Tek doğru yoktur. Konu sahibi şuan annesiyle iyi ve hayatından çıkarmayı düşünmüyor diye o yorumu yaptım.Bende psikolog a gittim.
Yüzleşmek içimdekileri dökmek istiyorum dediğimde karşındaki de susmayıp seni daha çok yaralarsa demişti. Maalesef kapanmıyor bu yaralar en ufak bir tetiklenmeye bakıyor gün yüzüne çıkması.
elleri ayakları bağlanmak? gerçekten çok üzüldüm.Çok şükürler olsun. Evlenene kadar mutlu bir aile hayatı olabileceğine inanmıyordum. Umarım bir gün bu yaralar kapanır
Her evlilikte olduğu gibi sorunlar oluyor. Ama eşimle pek problem yaşamayız çok şükür .Oğluma da her anne gibi bazen sinirleniyorum, kızıyorum. Ama insan ailesi gibi olmamak için kendini hep dizginliyor. Genel olarak anneme ve babama sabrım yok. Birşey yapıyor hemen kızıveriyorum sonra sen bize saygı duymuyorsun vs. Oluyor. Aslında annemle yine sürtüşme yaşandı ondan böyle bir paylaşım yapasım geldielleri ayakları bağlanmak? gerçekten çok üzüldüm.
peki bu kadar şey yaşamışsın. bunların travmaları kendi evliliğine yansımadımı? eşine çocuğuna sabredebiliyor musun.
Çok zor bir çocukluk yasamissiniz destek almayı düşünüyor musunuz bununla ilgili. Ailenizle mesafe koysanız görüşmelerimizde veya açıkça söyleseniz yasattiklarini ve hissettiklerini?Bu dert mi bilmiyorum. Ama tanımadığım insanlara içimi dökesim geldi. Memurum, eşimin işi iyi, dünya tatlısı bir oğlum var, sağlığımız yerinde, rahat bir hayatım var, annem babam sağ çok şükür şikayet edebileceğim birşey yok ama hep bir yanım eksik . Ufak bir sıkıntıda tükenmiş ve çaresiz hissediyorum. Ufacık birşey de sinirleniyorum. Kendi kendimi tedavi etmek istiyorum. Çoğu şeyi aştım ama aileme olan öfkemi aşamıyorum. Annemin ve babamin yanında gergin hissediyorum. Biliyorum onlar da böyle olmasını istemezdi, belki farklı bir hayatlari olsa biz de farklı olabilirdik. Beni büyüttüler haklarını ödeyemem ama çocukluğum o kadar kötü geçti ki. Demir sopayla, bıçakla, ayakkabıyla yediğim dayakları unutamıyorum. Ellerimden ayaklarımdan bağlandığım anları unutamıyorum.Bayramlarda anneannem ve dedem vefat ettiği için yıllarca elini opmemize izin vermeyen, kavga çıkaran annemi unutamıyorum. Annem herşeyde küstü. Ondan izinsiz dışarı çıktığım için ölüm orucuna bile girdi. En mutlu anlarımı zehir etti. Şimdi çok iyi bir anneanne. Benim oğluma azıcık sesim yükselsin kızıyor. Ona sarılıp, onu öpmek , derdimi paylaşmak istiyorum . Bir yanım çok istiyor bir yanım kaçmak istiyo. Şimdi telafi etmek istiyorum.Ya benim mahvolmuş çocukluğum? Kardeşlerimin bozulan psikolojisi... Nasıl gelecek geçen o günlerim...