- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
Küçük bir yerdeysen sen de haklısın. Yoktur fazla mağaza vs .Magaza yokki deneyip alasın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Küçük bir yerdeysen sen de haklısın. Yoktur fazla mağaza vs .Magaza yokki deneyip alasın
bugün avrupadan dönüş uçuşum varDün kızıma çizme aldık 3,5 yaşında kızım..ilk önce avm de baktık Bursa suryapı marka da ağzım açık kaldı fiyatı duyunca.. 3.500 tl dedi kal geldi bianda..yahu ayakkabı ya nike adidas burdaki tüm ayakkabılar Çin’den geliyor..sonra çocukluğumda ayakkabı aldığım yere gittik ayakkabıları gerçekten çok güzeldir sadece çocuk ayakkabıları vardır 650 tl ye aldım..şunu anlatmaya çalışıyorum Çin’de üretilip geliyor spor ayakkabıları ve felaket uçuruyorlar fiyatları..yerli üretim ve daha kaliteli ayakkabı ise daha uyguna satılıyor bunu aklım almıyor
Herşey ateş pahası nolucak bu durumlar bilmiyorum..hiçte bu ekonomiden mutlu değilim
Bulgarlar geliyor ülkeye deli gibi alışveriş yapıyorlar..gerçekten çok üzülüyorum bu duruma..bizim paramız bulgaristan parası yanında çok değerliyken şimdi yerlerde oluşu canımı acaip derece de sıkıyor..en sinir olduğum şey ise utanmadan 3.500 tl demesiydi..Çin’den gelen bir ayakkabı ya..boyner bile daha uygundu..ekonomi yerlerde kış geldi geliyor doğalgazı elektriği suyu interneti vs..nolcak halimiz?kirada olanlar ve 2-3 çocuğu olanlar okutanlar nolucaklar..düşündükçe kendimi yiyip bitiriyorumbugün avrupadan dönüş uçuşum var
vergi iade ofisi türk dolu, genç kızların ellerinde foot locker filan gibi mağazaların poşetleri spor ayakkabı, eşofman almışlar...çoğu erasmus stajından vs dönüyor.
ben de stajlarımı yurtdışında yaptım ama ömrümde ayakkabı eşofman alacam da ucuza gelcek de vergi iadesi olacak diye hesap yapmadıydım. çünkü o zamanlar türkiye ucuzdu, biz avrupada okur tr'den giyinirdik...
alamancı akrabaların radyo, neskayfe, lezzo getirdiği zamanlarda gibi hissettim kendimi, gide gide 70lere geri gittik.
Fakirlik ve ya zenginlikle alakası yok enayice al ben yemedim sen ye dememek için geziliyor..herkes çok şartlarda para kazanıyor neden 1000 tl atıyorum fiyat verilen pantolonu alayım kalitesi başka yerde de aynıysa ki bulunuyor daha da kalitelisi bulunuyor 500 tl ye atıyorum yine alırım..mağazanın kirasını ödemek yerine daha da kalitelisini bulup hem de uygunsa bunun zenginlikle fakirlikle alakalı değildir bence..Bir sürü üniversite mezunu işsiz dolanıyor etrafta. Her şey lüks haline geldi. Oturup kiralık evde fasulye ayıklayıp Müge Anlı izleyen çalışan kadın haline döndürdüler herkesi. Orta kesim kalmadı. Ya zenginsin ya fakir. Fakir olmak için ekmeğe muhtaç olmaya gerek yok. Çocuğuna bir pantolon almak için 5 mağaza gezip, kıyas yapıp, kredi kartına taksitle alıyorsan fakirsin.
AA öyle üyede mi var burada? Pess. Valla o kadın buralardaysa kendisine kötü bir haberim var. Dayım hukukçu yengem ilkokul mezunu. Hiç çalışmadı evinde devamlı kadın vardır temizlik yemek yapacak .kendisi asla yapmaz gezer sefası olsun.AA çocukları da özel okulda okudu bu arada .Bir tane üye vardi nickini unuttum. Sirf bu yüzden konu acmişti kendisi çalişiyor ve cocugunu özel okula yolluyordu. Vay efendim nasil calismayan kadinlarin cocuguyla benim cocugum ayni şartlarda okuyabiliyor diye cildiriyordu.
Calişmayan kadinin özel hastaneye gitmesinin dert olmasi gibi.
Bazilarini asıl sinirlendiren şey calismiyorken benzer hatta belki daha iyi şartlara sahip olan birilerini gormeleri.
Gerisi laf sadece.
Ben akıllı alışveriş tekniklerinden bahsetmiyorum. Sizin dediğinizi bazen zengin insanlarda yapıyor. Ben burada ülkece fakirleştiğimizden bahsediyorum. Benim belli başlı alışveriş yaptığım mağazalar vardı. Şu an adım atamıyorum. Maaşım daha yüksek ancak daha fakirim. Eskiden düşünmeden a mağazasına gidip millete hediye alabiliyorken, şimdi fellik fellik opsiyonlar araştırmam yaşam standardımın yerlerde olduğunun göstergesi bana göre. Eskiden her hafta dışarıda yemek yiyebiliyorken, artık yiyemiyorum. Belli bir hayat kalitem vardı, artık yok ve bunun sebebi ben değilim. Eskiden yurtdışına çıkabiliyordum şimdi balkona hava almaya çıkıyorum. Zamanında 55 bine aldığım arabanın satış fiyatı şu an 500 bin lira. Artık benzin koyup bir yere de gidemiyoruz. Yani bu konuda insanların dertli olması çok normal.Fakirlik ve ya zenginlikle alakası yok enayice al ben yemedim sen ye dememek için geziliyor..herkes çok şartlarda para kazanıyor neden 1000 tl atıyorum fiyat verilen pantolonu alayım kalitesi başka yerde de aynıysa ki bulunuyor daha da kalitelisi bulunuyor 500 tl ye atıyorum yine alırım..mağazanın kirasını ödemek yerine daha da kalitelisini bulup hem de uygunsa bunun zenginlikle fakirlikle alakalı değildir bence..
Birkac gündür görüyorum bu konuyu, yorum yapicam fırsat bulamadım, fırsat bulduğumda da yazacak birşey bulamadım...çok fena diyeyim kısaca, hiç açmayın bu konuları daha iyi...arkadaslar bu nedir eskiden ekmek aslanin agzindaydi simdi aslanda ac. hersey ates pahasi. tek maasla gecinirdik yine iyi kotu simdi cok zor okul masrafi ev giderler faturalar kira. giyim. sizler nasilsiniz gidisat duzelirmi acaba. ev almak desen imkansiz su an.
Yaprak güzel yaPentide tayt 400 tl
Varsita neresi diye düşünüyorum bulamıyorum.valla bugun varsita gittim gitmez olaydim:) o kadar diyorum
Üstüne de çuvalYaprak güzel ya
Çam yaprağı meşe yaprağı
Çeşitte çok
Bir ip geçiririz kenarlardan
Kışın biraz üşürüz ama soğuk gençlik ve dirilik sağlıyor diyolar
Lcw etiketli ürün asla giymezdim sadece çocuğa alırdım ama artık lcw den alıp onu da 8 takside böldürürsem ödeyebiliyorum tey teyyy lewis den calvin klein dan nerelere düştüm. Yakında lcw den de alamayacağımdan eminim bu arada. şişme yelek en iyisi 250 idi 600 ne yahu?Bugün eşime mont alacaktık. Kolsuz şişme mont lcw de siyah dümdüz 600 lira. Eşim vazgeçti
ay pardon carsiya yazacaktim Telefonum sozlukte yanlis yazim yapmis :))))) hic farketmedimVarsita neresi diye düşünüyorum bulamıyorum.
1 yaşındaki oğluma e bebekten aldım 180e... sağdan soldan çekiştirerek büyütebilirsem kendime de aynısından alırımLcw etiketli ürün asla giymezdim sadece çocuğa alırdım ama artık lcw den alıp onu da 8 takside böldürürsem ödeyebiliyorum tey teyyy lewis den calvin klein dan nerelere düştüm. Yakında lcw den de alamayacağımdan eminim bu arada. şişme yelek en iyisi 250 idi 600 ne yahu?