- 19 Ekim 2015
- 6.464
- 25.737
- 30
- Konu Sahibi LezzetliCipetpet
Ellerine sağlık ya sunum muhteşem başarılar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ayy canım çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum beğenmeneCanım harikasın, mükemmel olmuş sunumun
Ye beniiii diye bağırıyor çorban adeta, inşallah birinci olursun çok hoş
Çok çok çok teşekkür ederim canım benimEllerine sağlık ya sunum muhteşem başarılar
Supersin yaaEkmeğin kabuğunu sert seçince ve içini çıkarırken diplere inmeden çıkarınca akmıyor ya da parçalanmıyor canım
Cibili cibili şak şak
teşekkür ederimSupersin yaa
Teşekkür ederimElinize sağlık,başarılar dilerim..
Çok teşekkürler :)ellerine sağlık başarılar :)
teşekkür ederimCanım canım çok güzel olmuş canım napsak canım nasıl karar versek canım
Çok teşekkür ederimEllerinize saglik yarismada basarilar
Teşekkür ederim :)Elinize sağlık bol şans, başarılar.
Vuuuuu sunum şahane olmuş ellerine emeğine sağlık Başarılar dilerimMerhabalar Kadınlar Kulübü'nün güzel ve hamarat hatunları
Bugün karşınıza, farklı ve güzel sunumuyla önce gözleri, sonra karınları doyuran ekmekte domates çorbası tarifimle geldim. Umarım siz de beğenirsiniz
Malzemeler
1 litre Tat Pratik Domates Suyu
1 litre kaynar su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı soğuk süt
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Üzeri için; Kaşar peyniri
Servisi için; Yuvarlak tam buğday ekmeği
Eki Görüntüle 2104576
Hazırlanışı
1. Tenceremize tereyağı ve zeytinyağını koyuyoruz. Üstüne unu ekleyip rengi dönene ve güzel koku gelene kadar bir güzel kavuruyoruz.
2. Unumuz kavrulunca salçayı da ekleyip 1-2 dakika kadar daha kavuruyoruz.
3. Sonra bir yandan çırpma teli ile karıştırarak sütü de ekliyoruz.
*Püf Nokta: Süt mutlaka soğuk olmalı
4. Karıştırmaya devam ederken sırayla önce domates suyunu, sonra da kaynar suyu ekliyoruz. (isteğe bağlı su miktarı arttırılabilir, biz koyu kıvamlı seviyoruz)
*Püf Nokta: Eğer un topakları oluştuysa bu aşamada blenderdan çekebiliriz çorbamızı, kıvamı pürüzsüz olacaktır
5. Tuz ve şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha bekleyip altını kapatabiliriz.
Çorbamız hazır
Eki Görüntüle 2104578
Eki Görüntüle 2104579
Şimdi ekmeğimizi hazırlıyoruz.
1. Ekmeğin üstünü yuvarlak biçimde kesiyoruz. (Ben çay tabağı koydum üstüne, öyle kestim.)
2. Kestikten sonra üst kısmı kaldırıp ekmeğin içini çıkarıyoruz. (Çatalla çıkarttım ben, daha kolay ve eşit oluyor bu şekilde.)
*Püf Nokta: Ekmeğin içini çıkartırken yan ve alt kısımda çok derine inmemeye çalışın. Çok derine giderse güzel olmayacaktır.
*Püf Nokta: Ekmeğinizin dış kabuğu çok sert olmalı. Yoksa ekmek parçalanabilir.
Ekmeğimiz de hazır.
Eki Görüntüle 2104592
Çorbamızı ekmeğin içine doldurup, üzerine de kaşar ekliyoruz ve şimdi sunuma geçiyoruz.
Herkese afiyet olsun
Eki Görüntüle 2104618 Eki Görüntüle 2104617 Eki Görüntüle 2104619 Eki Görüntüle 2104620 Eki Görüntüle 2104621 Eki Görüntüle 2104622
Mıstafa ney,ney mıstafa avatarini görünceAynen Aslım @pinkstrap ın çorbasıda ekmek sunumluydu ve efsane bence
Tekrarlarını bile izliyorum o çift için yaaMıstafa ney,ney mıstafa avatarini görünce
Öykü Gürman karakteri ile çok renk katmış o diziye mıstafa ayri bir alem bende izliyorum gerçi öyle 20 silahli adamlar gelecek karadenizlileri tehdit edecek o iş yaş da neyse idare ediyoz.insanin yurek yemezi lazım o kısmının Pek inandırıcılığı yokturTekrarlarını bile izliyorum o çift için yaa
Aynen kakaom diyorum adamın topuğuna sıkarız normaldeÖykü Gürman karakteri ile çok renk katmış o diziye mıstafa ayri bir alem bende izliyorum gerçi öyle 20 silahli adamlar gelecek karadenizlileri tehdit edecek o iş yaş da neyse idare ediyoz.insanin yurek yemezi lazım o kısmının Pek inandırıcılığı yoktur