Ekım ayını umutla bekleyıp bu ayda hamıle kalanların mucıze ye kavusma yerı buyrun

zaten bulantim cok fenaydi butun kemiklerim sizliyor ustune nezle oldum ustune idrar yollari enfeksiyonu varmis 2 gundur hastanede yatiyorum ölumu gördüm resmen :S ne su ne yemek damarlarim kurudu
ah canim benim gecmis olsunnnnn aan dikkt et usutme kendiniiii simdi sen hassas donemdesin hemen hasta olursun bir daha yasamaman dilegimle
 
canim benim % 60 hamilesin insallahhh
 
slm arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.tam tamına 6+5 günlük hamişim.şimdilik sabahları bulantım oluyo,birde kasık ağrılarım oluyo.perşembe günü doktoruma gidicem bakalım o neler diyecek.güzel allahım herkese nasip etsin....
 
selam canım buldum seni....:)
canım beta hcg 450 iken bile testim silik çıkmıştı.
inşallah güzel haberler vercen bize. aslında beklemesen kan tahlili yaptırsan bilmiyorumkismile

merhaba tatlım :)
kan testi için bugün sağlık ocağına gittim ancak yapmıyorlarmış.. hastaneye de gitmedim çünkü cins bir doktoru var.. ona dert anlatmaktansa beklemeyi tercih ettim... bakalım bekliyorum şimdi... öptüm seni..
 
arkadaşlar bebegin büyümesi ve gelişimi ile ilgili belgesel bulan var mı? nereden buldugunu yazabilir mi? ve gurbet güzeli arkadaşımızın paylaştıgı gibi tıbbi bilgiler içeren site bilen var mı?
 
merak ettikleriniz varsa sorun cevaplayalalim guzelim hem arastiriz yazariz
link vermek yasak bende 3 cock annesi ver tecrubeli birisi olarak size yardimci olurum
 
arkadaşlar bugün kontrolüm vardı ilkkez ultrasonda gördük (alttan) :) ultrason resmini verdi doktorum. 2hafta sonra tekrar gelin güzel gidiyor herşey dedi. herhalde kalp atışını duyacagız 2 hafta sonra. ama doktorum cep telini vermiyor. size nasıl ulaşabilirim dedim acil bişey olurda gelirseniz haber verirler bana dedi ama aklıma bi soru gelince aramak istyrm çogu arkadaşımda doktorunun teli var benim gb alamayan var mı? ne yapmalıyım degiştirmeli miyim ?
 
yok canim degisme zar zurt soru sor istemezler yaz kagida aklina geldikce sen kontrole gidincede sor böylesi daha iyi
 

Allah hayırlı hamilelik ve hayırlı doğum gerçekleştirsin.ben bebeğimi 1 hafta önce 3 aylıkken kalp durması sonucu kaybettim.bulantıların ve kasık ağrılarının olması çok normal.biraz acı verici ama muhteşem bir duygu.Sana tavsiyem kendine çok dikkat et.ağır işler yapma.mide bulantına çubuk kraker birebir.hayırlı sonuçlarını bekliyoruz.
 
arkadaşlar merhaba,ben de bugun test yaptım çift çizgi bakalım
ama çpk endişeliyim 2 3 gün öncesinde çok çok üzgün olduğum bi anda bir aptallık yaptım depresyon ilacı aldım uyku yapsın diye.ne yapacagım ben şimdi ne olur acaba cok korkuyorum
 
merhaba arkadaşlar bende yeni öğrendim hamile olduğumu:teytey:
16 -17 günlükmüş
bir tanede oğlum var 6 yaşında :asigim:
bişey soracam inanılmaz şekilde göbeğim büyüdü bu kadar kısa sürede nasıl olur anlamış değilim ve karnımda rahatsızlık hissi var oğlumda 5 aya kadar göbeğim bile belli olmuyordu doğru dürüst
böyle bişey yaşayan varmı merak ediyorum
sahraoğuz hemen panik olma inş bişey olmaz bilmeden içmişsin biçok arkadaşım var öyle ne antibiyotikler ne ilaçlar içtiler sağlıklı bebekler dünyaya getirdiler
Allahın izniyle senin bebeğinede birşey olmaz inş canım:teselli:
 
gözün aydın canım benımmmm korkma canım benım bırsey ol maz bılerek ıcmememısın ılk üc ay ıcerısınde bırsey olmaz
canım sefeatcın olsun senın canım benımmm ınsallah kısa zamanda yıne kevursun bır melege daha
cok guzel canım gozun aydın olsunnnnn canım benım keseyı falan gordunmu cıft bebk falan olmasın bu bıde ılk hamıslık gıbı olmaz ıkınıcı bıraz buyuk olur canım
 

teşekkür ederim canım.allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin.sende üzme kendini.umarım en kısa zamanda meleğine veya keleğine kavuşursun.haberlerini bekliyorum...
 
gurbet ablacım topiğin hayırlı olsun.bütün arkadaşlar güvenle senin tavsiyelerini dinleyebilir.inş hepside sağlıkla hayırlısıyla kucaklarına aldıkları günleri göstersin rabbim.hamile arkadaşlar hepinizi tebrik ederim.bizler içinde dualarınızı esirgemeyin olur mu yerimseniben hepinize hayırlı ve güzel hamilelikler diliyorum.
 
kalp atışını duyduktan sonra hangi testler ne zaman yapılıyor bilgisi olan varmı? birde ne yemege özen göstermeliyiz öneriler var mı?
 
kalp atışını duyduktan sonra hangi testler ne zaman yapılıyor bilgisi olan varmı? birde ne yemege özen göstermeliyiz öneriler var mı?
Ceninin konjenital kusurları olup olmadığını belirlemek için yapılan testler, özellikle 35 yaşın üzerindeki kadınlar için giderek daha fazla kullanılmaktadır.

Aşağıda şu anda kullanımda olan doğum öncesi testlerin bazıları ele alınmaktadır.

Genetik amniosentez, genellikle gebeliğin 16. ila 18. haftaları arasında olmak üzere, hamileliğin ikinci üç ayının başlarında yapılır. 35 yaşında ya da daha yaşlı kadınlara, ailesinde mongolizm ya da spina bifida gibi konjenital anormallikler olan kadınlara ve daha önce anormal bir çocuk doğurmuş kadınlara tavsiye edilir.

Amniosentez sırasında, karnınız lokal anesteziyle uyuşturulur ve doktor ultrasonografinin rehberliğiyle, rahminize uzun, ince bir iğne sokar. İğne, fetusun içinde yüzdüğü amnion kesesine girer. İğneye az miktarda anmion sıvısı çekilir ve tahlil için laboratuara gönderilir.

Bu sıvı gelişmekte olan bebeğiniz hakkında çok değerli genetik bilgiler içerir. Bir kültür ortamında geçen birkaç hafta sonra, hücreler kromozom dağılımı açısından incelenebilir. Fazla bir kromozomun varlığıyla ortaya çıkan mongolizmin varlığı, amniosentezle başarıyla teşhis edilebilir. Ayrıca nörolojik sorunlar, böbrek hastalıkları ve metabolik bozukluklar gibi başka kusurlar da teşhis edilebilir. Bebeğinizin cinsiyeti de belirlenebilir, ki bu bilgi cinsiyete bağlı bir bozukluk riski varsa yararlı olabilir.

Amniosentez Rh uyuşmazlığını tespit etmek ya da akciğerlerin erken bir doğuma dayanacak kadar gelişip gelişmediklerini belirlemek için hamileliğin daha sonraki aşamalarında da kullanılabilir.

Amniosentez genekle anne ve çocuk için güvenlidir, ama sonrasında düşük riski çok az artar.

Koryon vilüsü örneği, mongolizm dahil olmak üzere birçok genetik anormalliği tespit edebilen müdahaleci bir teknik olması açısından amniosenteze benzer. Büyük bir üstünlüğü, gebeliğin 6 ila 8. haftaları arasında yapılabilmesidir. Böylelikle, bir kusur bulunursa, gebeliği erken aşamalarda sonlandırma şansınız vardır.

Koryon örneklemesi sırasında, embriyonu destekleyen plasentadan küçük bir parça alınır.

Ultrasonografiyi kullanarak, doktor rahim boynuna bir kateter ya da küçük bir tüp sokar. Katetere doku çekmek için bir çekme yöntemi kullanılır. Biraz rahatsızlık hissedebilirsiniz, ama bu normal olarak bir pelvis muayenesinde hissettiğinizden çok daha fazla değildir.

Alınan doku gelişmekte olan bebeğinizle aynı kromozomları içerir. Membranın analiz edilmesinden sonra, doktorunuz çocuğunuzda mongolizm ya da başka kromozom hastalıklarının olup olmadığına karar verebilir. Test cinsiyeti de belirleyebilir. Ancak koryon vilüsü örneği, bazı bozuklukların tespitinde amniosentez kadar etkili değildir. Bazen, özellikle bu kusurlardan birini tespit etmek önemli hale geldiğinde, koryon vilüsü örneğinden sonra amniosentez kullanılır.

Amniosentez gibi, koryon örneklemesi düşük riskini biraz arttırır. Ayrıca, rahim içi enfeksiyonu riski, amniosentezde olduğundan daha yüksektir.

Anne alfa-fetoproteininin analizi, sinir sistemi kusurlarını, bazen mongolizmi ve bazı başka kromozom anormalliklerini tespit etmek için yararlı olan, uygulama esnasında rahatsızlık yaratmayan bir kan testidir.

Test anneye ya da bebeğe zarar verme riskini taşımadığı için, birçok doktor tüm hamile kadınların gebeliğin 16. haftasında alfa-fetoprotein testi yaptırmalarını önermektedir.

Alfa-fetoprotein cenin tarafından üretilen bir proteindir. Normal olarak, az bir miktarı plasentaya geçer ve annenin kanında tespit edilebilir. Normal miktarlardan yüksek olduğu anlaşılırsa, çok miktarda alfa-fetoproteinin amnion sıvısına sızmasına yolaçan spina bifida (açık omurga) gibi nörolojik bir kusur düşünülebilir. Bu kusurlar yaklaşık olarak 1000 bebekten l inde ya da 2 sinde ortaya çıktığı tahmin edilen, nadir kusurlardır.

Doktorunuz test için kolunuzdan kan alır. Etkinliğini artırmak için, test gebeliğin dördüncü ayı civarında yapılır. Test sonuçları negatifse, test mutlak bir garanti olmadığı halde, bebeğinizde nörolojik bir kusur yok demektir.

1000 kadından yaklaşık 50 sinde sonuçlar pozitiftir. Böyle bir durumda, en kötüsünü düşünmeyin. Bu bulgu, ceninin düşünüldüğünden daha yaşlı olduğu, ikiziniz olduğu ya da başka bir şeyin kanınızdaki alfa-fetoprotein düzeyini yükselttiği anlamına gelebilir. O zaman ikinci bir kan testi önerilir.

İki kan testi de pozitifse, ultrason çekilir. Bir sonuç alınamazsa, sonraki adım amniosentezdir.

Test sonuçları pozitif olan 50 kadından 1 ya da 2si bu türden bir kusuru olan bir çocuk taşımaktadır.

Deri yoluyla göbek kordonu örneği alma, bazı genetik bozuklukların doğum öncesi teşhisi için göbek kordonundan alınan cenin kanını tahlil eder. En kolay üçüncü üç ayda yapılır. Bu teknik, büyüme geriliğini teşhis etmeye yardımcı olabilen, kandaki oksijen ve karbondioksit düzeylerini belirlemek için de kullanılır.
 
Bu bölümde, bebeğinizin erkek ve kadının 2 tohum hücresinin birleşmesinden bir birey olarak hayata başlamasına kadar geçen 40 haftalık süre boyunca (HAYATA YOLCULUK) 4 haftalık zaman dilimlerinde anne karnında yaşadığı değişimler anlatılacaktır.
Gebelik süresi 40 hafta (280 gün) olarak bilinir. Gerçekte ise bebeğinizin hayatla tanışmadan önce anne karnında geçirdiği süre 38 haftadır. Gebeliğin
40 hafta olarak değerlendirilmesinin nedeni başlangıç tarihi olarak son adet tarihinin ilk gününün hesaplanmasıdır. Aslında gebelik oluşumu yumurtlama döneminde yani son adet tarihinden 2 hafta sonra olur. Ama bu tarihi dökümante etmek her zaman mümkün olmadığından gebelik süresinin başlangıcı olarak son adet tarihi kullanılır. Bu nedenle, bu bölümde yaygın kullanım şekli ile kavram karmaşasına düşmemek için son adet tarihi baz alınacaktır. Buna göre başlangıç zamanı 0. gün değil döllenmenin olduğu 2. hafta olacaktır. Gebelik süresi tabii ki her zaman tam 40 hafta değildir hatta çok az bebek 280. günde yani 9 ay 10 günde doğar. Yine döllenme de her zaman tam 14. günde olmayabilir. Ancak, burada gelişimin kronolojik sürecini karmaşıklaştırmamak adına bu bilinen günler baz alınarak anlatılmıştır.




0-4 hafta (HAYATA YOLCULUK BAŞLIYOR)

Annenin tohum hücresi (ovum ya da yumurta) 14. günde içinde bulunduğu folikülden atılır ve Fallop tüpleri tarafından yakalanarak tüpün içine taşınır. İşte bu doğru günlerde cinsel birleşme olursa erkeğin tohum hücresi yani sperm ile tüp içinde karşılaşır ve döllenme olur. Spermin genetik materyali ovumun içine aktarılır ve 2 ayrı hücrenin birleşimi olan tek yavru hücre (zigot) oluşur.
İşte hayatın başlangıcı..... (ilk gün ya da 2. hafta)
Tek hücre ile başlayan zigot bir yandan bölünerek hücre sayısını
geometrik olarak artırırken (2, 4, 8, 16.... gibi) bir yandan da rahme doğru yol almaya başlar. Zigot rahim boşluğuna döllenmeden sonraki 5-6. günde gelir ve bu sırada hücre sayısı yüzden fazladır. Hücrelerin arasında bir boşluk da oluşmuştur ve bu dönemde zigot “blastokist” olarak adlandırılır. Blastokist rahim iç zarına yapışır ve buraya yuvalanır (implantasyon).

Yuvalanma başladıktan sonra blastokistteki hücrelerin bir kısmı embriyoyu oluştururken bir kısmı da plasentayı (halk arasında bilinen adıyla eş) oluşturur. Eş zamanlı olarak, plasenta ile rahim duvarı içindeki damarlar arasında anne ile bebek arasında alışverişi ve beslenmeyi sağlayacak olan bağlantı kurulur. Gebeliğin 3. haftasında embriyo ve anne arasındaki kan bağlantısı tamamlandığından gebelik hormonu olan beta hCG düşük düzeylerde de olsa anne kanında belirlenmeye başlar.
Gebeliğin 4. haftası yani döllenmeden itibaren 2. haftanın sonunda gebeliğin ilk belirtisi......
Beklenen adet gecikir.

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…