ben annemi, ablamı ve teyzemi çok genç yaşta meme kanserindne kaybettim. Doktorum bebek düşünmeye başlayınca bana gen testi önerdi, benim de meme kanseri ile ilgili genetik bir yatkınlığım olup olmadığını anlamak için.. Maalesef ben de de brca2 gen mutasyonu çıktı, hemen riski ortadan kaldırmak için meme dokusu alındı. Bebeğe geçme şansı kız a olsa erkek de olsa %50 ymiş. bu yüzden tüp bebek yapmamızı ve gen seçimine gidilmesini önerdi dr um. Böylece semra kahraman hoca ile tanıstık memorial da. Yumurta rezervi ile sıkıntı olmadığı için 5. güne kadar beklendi embriyodan biyopsi alınması için bu arada sayı 26 dan 13 e düştü. sonra brca2 taraması yapıldı önce onda da 11 tanesi elendi. geriye kaldı 2. onlar da şimdi kapsamlı kromozon taramasında. bu standart bir uygulamaymıs memorial da sanıyorum benim durumum özelinde değil. Kromozom bozukluğu olanları koymuyorlarmış hiç boşuna. Öyle işte, kayıplar, meme kanseri korkusu, ameliyat, sonra da bu süreçler derken bu yıl nasıl geçti hiç anlamadım. 2017 hayırlısıyla bitse, 2018 çok çok güzel keyifli haberlerle başlasa. hepimiz için keşke...