Gebeliğe Hazırlık Ekim 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
10 gün gecikme ile duphaston kullanıp söktürmüştüm mart ayında:KK43:

Mayıs da benden soruluyordu :KK70:yok birde duphastonu kullanırken adet olmuştum yaa 🙈 resmen dalga geçmişti demişti ki canım isterse gelirim resmen öyle olmuştu :-)bir daha düşmanıma göstermesin tövbee.

Kız yusra bende carsamba günü iş başı yaptım 😂 neyse kadın tatile gitti haftaya çarşamba gel dedi gidicem bakalim kadına da hersey i anlattım böyle böyle hastane işlerim var diye neyse işi bilen biri olarak benden memnun kaldi ama işte çocuk meselesi kafasını kurcalamıştır bende bari 1 2 hafta yada bi kac ay çalışıp para kenara koyim dedim çocuk mevzusu elimizi kolumuzu bagladi bide devlette olunca sıkıntı:KK43:

Kovana kadar çalış :KK70:o arada birikim bikimdir. Benim bu ay aşılama olayım olmazsa direk işe gidecem sömürdü bizi bu durum. Her açıdan iyi oldu senin için çalış arkadaşım. Eşine de destek olur vardiya adamı pert etmişti sevinmiştir.

Bende tıbbı genetik testi yaptırdım sonunda bir o kalmıştı sonucu inşallah güzel gelir. Duaların için Allah razı olsun :KK68: sen yorgunluğuna odaklan asla çocuk meselesini böyle büyük durum haline getirme en yakın zamanda olacaktır sen bile şaşıracaksın 💟 birgün mutluluklarımızı paylaşmak dilegiyle. :dua:
Sperm DNA hasarı ve translokasyon sonuçlarınız güzel mi geldi kuzu?

Yok canım komisyonu arıyoruz çağıracağız sizi diyorlar bizde bekliyoruz bir çok adliye böyle sadce bize özgü değilde bizde güzel olsun sonu da geç olsun diyoruz :KK51:bekliyorum. Ömrüm beklemekle geçti hep.
Bizim ilk atamada da öyle olmuştu, bir türkü kararname çıkmamıştı 5 ay beklemiştim atandığım halde, neyseki sonu güzel 😍

Sperm DNA hasarı ve translokasyon sonuçlarınız güzel mi geldi kuzu?

Bizimkisi böyle birşey değil kuzum eşime kromozom anamoli testi bana hem kromozom anamolisi ve kanda pıhtılaşma varmı o test yapıldı o da Ekim sonunda çıkacak sonucu. Aynı şeyi demiyoruz sanırsam sprem vermedik dna filan için bizden kan aldılar Acıbademe yolladılar. 👍

Bizim ilk atamada da öyle olmuştu, bir türkü kararname çıkmamıştı 5 ay beklemiştim atandığım halde, neyseki sonu güzel 😍

Bizede 2 veya 3 ay sürebilir dediler 1.5 ay oldu hemen hemen bakalım. Dediğin gibi bizde sonu güzel oldu diyelim yeterki de geç olsun bekleriz. Alıştık beklemeye önü kış taşınma filan onlar zor olacak kar yağmadan gitseydik oraya kar yağar çok sürmez yüksek yer baya 😂burada yükseklere yağdı bir kere.

Bizede 2 veya 3 ay sürebilir dediler 1.5 ay oldu hemen hemen bakalım. Dediğin gibi bizde sonu güzel oldu diyelim yeterki de geç olsun bekleriz. Alıştık beklemeye önü kış taşınma filan onlar zor olacak kar yağmadan gitseydik oraya kar yağar çok sürmez yüksek yer baya 😂burada yükseklere yağdı bir kere.
Ayyy olsun ya yeni evinde kar manzarasına karşı kahve yudumlarsın bunları düşün 😂

Ayyy olsun ya yeni evinde kar manzarasına karşı kahve yudumlarsın bunları düşün 😂

O vakite kadar belki bir bakmışsın karnım böyle :anneadayı:kahvede yasak olablr ne içerim o zaman :-)söyle bakayım sen annesin artık bunun içinde çözüm bul :KK70:Allahım ne güzel şeyler sende hamişsin ya gördükçe mutlu oluyorum çook :KK36:bizi terk etme sen.

O vakite kadar belki bir bakmışsın karnım böyle :anneadayı:kahvede yasak olablr ne içerim o zaman :-)söyle bakayım sen annesin artık bunun içinde çözüm bul :KK70:Allahım ne güzel şeyler sende hamişsin ya gördükçe mutlu oluyorum çook :KK36:bizi terk etme sen.
Aşkolsun bir gözüm hep bu grupta güzel haberler bekliyor. 😍

Kahve yasaksa şöyle bir bardak süt içersin hem bulantılara da iyi gelir 😍 görüşünü peteğe dayayıp ehe 🤩

Canım özeldeki doktorların olacak yok şu kadar denememiz lazım saçmalıkları ben biraz daha kazanayım da sonra git nereye gidersen demek gibi birşey ayrıca doktorun tedavi şekli klomen sevdasıymış belli klomen kistlerini beslemekten başka birşey yapmıyor. En azından kisti atıp klomen denese neyse onu anlarım. Sen bu ay soğan kürünü yap 2.5 kist için doğum kontrol hapına gerek yok. Kistin eriyecektir o sırada aşılamaya gidersin temiz yine. Gerekirse iki ay kullan at kistini. Ama asla klomen alma kistin gitmeden çünkü arkadaşım da senin gibi tedavi uyguladılar sadce kistler büyümekten başka olay olmadı şimdi ise aşılama olacaktı doktor kisti eritmeden aşılama olmaz demiş kist giderse iyi olacak demiş. 👍 Klomen kullanıp kuduran birde ben hiç yaramıyor bana yalancı hormonlar 😁kendiliğinden gelişen yumurtaya klomen çok gereksiz. Bu arada kilo işini naptın verdin mi bayağı? Birde eşin kesinlikle versin bilin nereye olur yolculuk hayırlı şeyler olsun hakkında.
Canım kist gitmeden klomen vermem dedi zaten doktorum o konuda sıkıntı yok. Ama kadının bi klomen sevdası var yani o kesin olana kadar 6 ay 7 ay deneyecez diyor. Eşim test verdi daha önce onda sıkıntı yok çok şükür. Birde aradım sordum bu gün kist engel değil hamile kalma şansın var ama kisti eritmek için doğum kontrol hapını kullanman gerekir falan dedi de hamile kalınabilir dedikten sonrasını dinlemedim 🤣🤣
Soğan kürüne adetten sonra mı başlıyorduk değil mi bu gün 4. Gün yarın biter regl. Ne zaman başlayayım?
Kuzenin düğünü var Zonguldak'a gidecem canım. Sen aşılama yapacaktın naptın canım

Bizimkisi böyle birşey değil kuzum eşime kromozom anamoli testi bana hem kromozom anamolisi ve kanda pıhtılaşma varmı o test yapıldı o da Ekim sonunda çıkacak sonucu. Aynı şeyi demiyoruz sanırsam sprem vermedik dna filan için bizden kan aldılar Acıbademe yolladılar. 👍
Kromozom anomalisi de denebiliyor ✌🏻Karyotip gen taraması, translokasyon (gen diziliminde anomali) yapıyor olmanıza sevindim ☺️
Sperm DNA hasarı da farklı bir şey belki ilerde onu da yaptırabilirsiniz..
gen taramaları yavaş çıkıyor 🤨

Canım kistin Rahmin içinde değilse yani gebeliğe engel yerde değilse sorun olmuyor bendede 2.5 cm kist var. Gebelige engel noktada olduğunda cerrahi müdahale ediyorlar. Kistin zaten küçük yinede farklı bi doktora görün gebeliğine engel yerde olup olmadiğına baktır ya da tüplerine baktır ondan dolayıda olmuyor olabilir
Canım kist sağ yumurtalıkta çatlayamayan yumurtam kistleşmiş. Aradım doktorumu engel değil hamilelik ihtimalim varmış. Değerlendirecem. Hsg çektirdim canım tüplerde de sıkıntım yok rahim için de hiç bir şey söylemedi doktor olsaydı söylerdi diye düşünüyorum.

Birde kisti olan arkadaşlara veya hormon degerleri bozuk, polikistik over olanlara, prolaktini yuksek olan arkadaşlara Hayıt Tohumu çayını sabah akşam içmeniz..3 ay boyunca düzenli kullanın tüm değerleriniz düzelir..
Benim prolaktin yüksek ama onu kullanırsam kisti büyütür mü ki. Ya bide internette çakşırı çok duyuyorum kullanan yada bilgisi olan var mı

Benim prolaktin yüksek ama onu kullanırsam kisti büyütür mü ki. Ya bide internette çakşırı çok duyuyorum kullanan yada bilgisi olan var mı
Benim buyutmedi hatta adet gunlerim belirsizdi bu çayi ictigimden beri adetlerim her ay 29 unda oluyor, tüm değerlerim normale bindi. Ben içine aslanpençesi otuda ekliyorum

Kromozom anomalisi de denebiliyor ✌🏻Karyotip gen taraması, translokasyon (gen diziliminde anomali) yapıyor olmanıza sevindim ☺️
Sperm DNA hasarı da farklı bir şey belki ilerde onu da yaptırabilirsiniz..
gen taramaları yavaş çıkıyor 🤨

Bizi eşimin üroloji doktoru yönlendirdi hiçbir sıkıntı yokken olmayabiliyor ama birde tıbbı genetiğe gidin dedi bizde tamam dedik gittik tıbbı genetik doktoru sebebsiz infertilite demek için bunu da yaptırmanız şart uzun zamandan sonra çocuk sahibi olmamışsa dedi. Mesela kromozlarımız düzen içinde oluşuyor hayatınıza etki etmeyebilir birşeydir ama çocuğunuz olmasına engel olblr anormallik varsa dedi yani biz bunun sonucuna göre tüp veya böyle yol yöntem deneyin diyoruz hastalarımıza dedi. Bir yerde çok güzel ben kan pıhtılaşması testimi çok istiyordum tek düşük var diye araştırmamışlardı en azından şimdi yaptırıp içim rahat edecek çünkü kan pıhtılaşma ailemde çoğu kişi de var. Herşeyi bilerek önlem almak ilerlemek daha güzel olacak. 👍 Evet uzun sürüyormuş sonuç alınca sana da bilgi veririm canım.

Canım kist gitmeden klomen vermem dedi zaten doktorum o konuda sıkıntı yok. Ama kadının bi klomen sevdası var yani o kesin olana kadar 6 ay 7 ay deneyecez diyor. Eşim test verdi daha önce onda sıkıntı yok çok şükür. Birde aradım sordum bu gün kist engel değil hamile kalma şansın var ama kisti eritmek için doğum kontrol hapını kullanman gerekir falan dedi de hamile kalınabilir dedikten sonrasını dinlemedim 🤣🤣
Soğan kürüne adetten sonra mı başlıyorduk değil mi bu gün 4. Gün yarın biter regl. Ne zaman başlayayım?
Kuzenin düğünü var Zonguldak'a gidecem canım. Sen aşılama yapacaktın naptın canım

Ya ben çok gördüm böyle doktorları zaten özelikle özelde daya hormonu bu kadın ne çekiyor hiç ben klomeni hangi doktor verse kendime yasakladım o beni delirtiyor 😂birdaha asla. Sen başla nette kist için soğan kürünün tarifi var oradan ona göre 15 gün kullan canım. Ben yerimde sayıyorum inşallah birgün aşılama olurum ya da o olmadan anne olurum kurtulurum işkenceden 🤣devlet yedi beni yedi.

X