- 21 Haziran 2014
- 2.163
- 4.999
-
- Konu Sahibi golgelericinde
- #1.201
Ebru Abla 17 .nci gün demişti yani adet olacağın ilk gün..Aile hekimimizde adet 2 gün gectikten sonra demiştiGebelik testini yumurtlamadan en erken kaç gün sonra yaparsam sonuç alabilirim
Merhaba canım, geçen ay adetten sonra hastaneye gittim, kistim vardı ve atılmamıştı henüz. Atılsın diye ilaç vermedi adetle atılır dedi. Klomen vermedi bir daha hsg dedi, çok üzülmüştüm. Hiç adet olmadan hamile kaldım, sanırım kist hala duruyor. Çünkü kontrolde kistimi görüp dış gebelik diye korkuttu beni, anca değerlerim güzel artıyor ve başka bir doktor dış gebelik ihtimali yok dedi. Zamanla erir gider heralde, bahsettiğin türde belirtileri ben de yaşadım zaman zaman ama adet dönemi de başıma gelen şeylerdi. Benim için en önemli belirti kahve lekelenmeyidi. İnşallah sende de vardır güzel haberlerKızlar ya size bişey danışıcam benim sat 1 Eylül takvime göre 16 Eylül çatlama. Aslında akıntı ile anlıyordum ama bu ay anlayamadım ilişkiden sonra yattığım için ertesi gün hep kalan meni yavaş yavaş günlük pede akıyor. O yüzden yumurtlama akıntısını fark edemedim. Şimdi asıl konu şu ben 2 eylülde memlekette doktora gittim sağ yumurtalığımda kist vardı doğum kontrol hapı verdi bir sonraki adetle atılır dedi. Ben doğum kontrol hapını kullanmadım bir kaç gün sonra diyarbakıra dönüş yapıp kendi doktorumla görüşüp kullanırım diye düşündüm.
Takvimdeki yumurtlama tarihinde gün aşırı ilişki yaşadık ve yumurtaladan 6 gün sonra 22 eylülde sabah idrarımı yaptıktan hemen sonra kasıklarımda şiddetli bir ağrı yaşadım resmen rahim ve yumurtalıklarım zonkluyordu 20 dk falan sürdü. Sonrasında fark ettim yumurtlama akıntısı gibi akıntım da olmuştu o günün akşamını da değerlendirdik her ihtimale karşı.
Tüm bunlardan sonra 23 24 Eylül tarihlerinde sol kasığımdan bacaklarıma inen bi sızı oldu bir iki kez. Bu daha önce hiç olmamıştı ve 22 eylülden sonra sadece sağ göğsüm dokununca acıyor sol göğsümde bişey yoktu bu güne kadar bu gün o da acıyor. Bide dün akşam akıntı içinde toplu iğne başı kadar bir kan ve pembe bir akıntı geldi peçeteye. Bu sabah da sanki vajinama iğne batıyor gibi oluyor yanıyor.
Ben üç ay klomen kullandım çok yalancı belirti yaşadım ama tek göğüs acıması böyle şiddetli ağrı kasıkdan bacağa inen sızı hiç olmamıştı. Acaba kistten mi kaynaklanıyordur bunlar yoksa bebe var mıdır. Ben hep kiste yoruyorum bebe yoktur diyorum. Ama burda yumurtalık kisti olup hamile olalanlarda varmış hamilelik oluşturan sonra kist zamanla kayboluyormuş
Teşekür ederim canım sabredebilirsem inşallahEbru Abla 17 .nci gün demişti yani adet olacağın ilk gün..Aile hekimimizde adet 2 gün gectikten sonra demişti
Canım mayıs grubundan tanıyorum seni Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin hayırlı evlat olsun inşallahMerhaba canım, geçen ay adetten sonra hastaneye gittim, kistim vardı ve atılmamıştı henüz. Atılsın diye ilaç vermedi adetle atılır dedi. Klomen vermedi bir daha hsg dedi, çok üzülmüştüm. Hiç adet olmadan hamile kaldım, sanırım kist hala duruyor. Çünkü kontrolde kistimi görüp dış gebelik diye korkuttu beni, anca değerlerim güzel artıyor ve başka bir doktor dış gebelik ihtimali yok dedi. Zamanla erir gider heralde, bahsettiğin türde belirtileri ben de yaşadım zaman zaman ama adet dönemi de başıma gelen şeylerdi. Benim için en önemli belirti kahve lekelenmeyidi. İnşallah sende de vardır güzel haberler
Kız 15 Eylül benim evlilik yıldönümümdü. Bata 6 gün kala 15 eylülde test yaptım ve gördüm hediye gibi. Sen de yap sabah, iyi şeyler doğdu içime nedenseCanım mayıs grubundan tanıyorum seni Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin hayırlı evlat olsun inşallah
Ben 3 ay klomen çatlatma kullandım negatif sonuç aldım ağustos ayında memlekete gideceğim için ara verdik klomene memlekette regl oldum oradaki doktora klomen başlayıp diyarbakır da yumurta takibi yaparım dedim ama kist olduğu için klomen vermedi doktor. Bende belki hamilelik olur diye doğum kontrol hapını kullanmak istemedim. Doktora da sordum kullanmazsam bişey olur mu diye olmaz bidahaki reglde atılmazsa klomen için 1 ay daha beklemen gerekir en fazla dedi ve bizi aşılamayı tavsiye etti 3 ay klomenke olmadıysa aşılamaya geçin dedi eşimde artık aşılama istemeye başladı ne hikmetse bende istemiyorum henüz. Sanki normal yollarla olacak gibi his var içimde.
Sen kistim varken hamile kaldım deyince umutlandım ya içim kıpır kıpır oldubirde yarın 2. evlilik yıl dönümümüz. Takvime göre 30 yada 1 ekimde regl olmam gerekiyor ama bu gün yine pembe kırmızı karışık lekelenme oldu ya regl geliyor yavaştan yada yerleşme oluyor nasip bakalım. Hamile duası alabilir miyim sendennn
Bende bugun doktordan geldim meğer enfeksiyon varmış..Fitil ve antobiyotik verdi kullanıp daha sonra hamile kalan var mı ?
Aynen ihmal edilcek gibi deil zaten baya bi rahatsız ediyo çok teşekkür ederim bilgin içinBenim gittim 3.ncu doktor sonunda biri gördü..Ara ara yanmalarım oluyordu ama dediğim gibi umursamadım evde olan idrar yolu enfeksiyonu için antibiyotiklerimden içiyordum 1 ay sonra tekrarliyordu meğer vajinadaymış bence ihmal etme özellikle onu sormalısın
Aaa idrar yolu enfeksiyonu hamile kalmayı etkiliyormuymus!!! Ben ara ara bu sorunu hep yaşadım agrim olunca cipro kullandım geçti bazen hafiften yokluyor ama rahatsız edici şekilde değil.Bu ultrasonda görülen bsy mi acaba? Yoksa idrar testi mi yaptırmak gerekiyor? Benim de 3. ayım yine içimden bir his olmadı diyorBenim gittim 3.ncu doktor sonunda biri gördü..Ara ara yanmalarım oluyordu ama dediğim gibi umursamadım evde olan idrar yolu enfeksiyonu için antibiyotiklerimden içiyordum 1 ay sonra tekrarliyordu meğer vajinadaymış bence ihmal etme özellikle onu sormalısın
İnşallah bidaha yumurtlama değildir. Yerleşme falan olmuşturolabilir benım her ay sağ kasığım agrıyordu ugün yerimde oturuken bir den sağ kasığıma inanılmaz bir ağrı girdi ama anlatamam nefes alamadım baya sürdü sonra kesildi bir de akıntım var başka yok
Ağzından bal damlıyor vallaKız 15 Eylül benim evlilik yıldönümümdü. Bata 6 gün kala 15 eylülde test yaptım ve gördüm hediye gibi. Sen de yap sabah, iyi şeyler doğdu içime nedense
Bat tarihimiz aynı :) erken gebelik testi yapıp moralini bozma bence. Bat günü yap en iyisi. Bu 2.ayımda belki 20 test yaptım.Artık akıllandım her ne kadar evzaneye gidip test almanak için kendimle savaşsamda bata kadar yapmıycam artıkAğzından bal damlıyor vallaAllahım inşallah hayırlısıyla olur bu sefer test için erken değil mi bat 30 eylül yada 1 Ekim. Erken gebelik testi de yok kaset var bi tane. Tek atımlık kurşunum var yani
Ayyy inşallahBen kalmıştımdoktora gitmiştim fitil ve birkaç ilaç vermişti içtikten sonra kalmıştım. Sonra komşumda arkadaşım aynı doktora gitmişti ilaç almıştı enfeksiyon onunda varmış o da içti kalmıştı. Yani keramet nede olduğu asla bilinmez ama enfeksiyon gebeliği engellebiliyor. İnşllah kullandıktan sonra kalırsınız
Ya işte yarın evlilik yıldönümümüz bi sürpriz olur diye heveslendim şimdiBat tarihimiz aynı :) erken gebelik testi yapıp moralini bozma bence. Bat günü yap en iyisi. Bu 2.ayımda belki 20 test yaptım.Artık akıllandım her ne kadar evzaneye gidip test almanak için kendimle savaşsamda bata kadar yapmıycam artık
Senin var mı belirti bişeyBat tarihimiz aynı :) erken gebelik testi yapıp moralini bozma bence. Bat günü yap en iyisi. Bu 2.ayımda belki 20 test yaptım.Artık akıllandım her ne kadar evzaneye gidip test almanak için kendimle savaşsamda bata kadar yapmıycam artık
Bende aynısıni yaptim işte cipro saolsun guzel idare ediyorAaa idrar yolu enfeksiyonu hamile kalmayı etkiliyormuymus!!! Ben ara ara bu sorunu hep yaşadım agrim olunca cipro kullandım geçti bazen hafiften yokluyor ama rahatsız edici şekilde değil.Bu ultrasonda görülen bsy mi acaba? Yoksa idrar testi mi yaptırmak gerekiyor? Benim de 3. ayım yine içimden bir his olmadı diyorbat 9 Ekim.. hayırlısı
Gittim canım folik asit kullanıyorum bir de hormonlarıma baktırdım değerlerim fena değil çok şükürBende aynısıni yaptim işte cipro saolsun guzel idare ediyor3.ay çok erken canım en az 6 ay deneyin hatta doktorlar 1 sene bekletiyor boş yere stres yapma kendine ama gebelik oncesi kontrole gidebilirsin neyin var neyin yok söyluyorlar vitamin takviyesi veriyorlar
Yok yok daha çok erken yaşın 30 un altındaysa bekle zatenGittim canım folik asit kullanıyorum bir de hormonlarıma baktırdım değerlerim fena değil çok şüküriste insan bir an önce olsun istiyor bat i zor bekliyorum yarın kan vermeyi bile düşünüyorum valla