Gebeliğe Hazırlık Ekim 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben kalmıştım 😊 doktora gitmiştim fitil ve birkaç ilaç vermişti içtikten sonra kalmıştım. Sonra komşumda arkadaşım aynı doktora gitmişti ilaç almıştı enfeksiyon onunda varmış o da içti kalmıştı. Yani keramet nede olduğu asla bilinmez ama enfeksiyon gebeliği engellebiliyor. İnşllah kullandıktan sonra kalırsınız 😜
Ne bela bişeymiş bu enfeksiyon valla 8 aydır bundan olmuyorsa ve önceki 2 doktor göremediyse çok üzülürüm..Kendi kendimi yedim bitirdim bişeyim var bu doktorlar göremiyor diye benim cocugum olmayacak diye 😁

Ne bela bişeymiş bu enfeksiyon valla 8 aydır bundan olmuyorsa ve önceki 2 doktor göremediyse çok üzülürüm..Kendi kendimi yedim bitirdim bişeyim var bu doktorlar göremiyor diye benim cocugum olmayacak diye 😁

Öyle düşünmeyin birşeyi olmayanın da olmuyor zamanı vardır asla böyle şeyler düşünmeyin ilaç alın güzelce yumrtlama zamanlarını değerlendirin gerisi takdir ilahi 😇kafasına göre takılan birşey ama aşılabilir durum çok şükür 😍

Ağzından bal damlıyor valla 😇 Allahım inşallah hayırlısıyla olur bu sefer🤲 test için erken değil mi bat 30 eylül yada 1 Ekim. Erken gebelik testi de yok kaset var bi tane. Tek atımlık kurşunum var yani 🤣🤣
Çatlama üzerinden kaç gün geçti? Ben 12 gün geçince görmüştüm

1 ay sonrasi için kendi kendine gün yazdı bakalım 😁 insallah olur artık eşimden de tahlil istedi bu seferki doktor digerleri istememisti
İnşallah güzel haberler alirsin tedavi sonrasında❤️ bu arada antibiyotikten sonra da kefir ev yoğurdu sirkeli su falan mutlaka tüket iyi geliyor enfeksiyona 😊

Aaa idrar yolu enfeksiyonu hamile kalmayı etkiliyormuymus!!! Ben ara ara bu sorunu hep yaşadım agrim olunca cipro kullandım geçti bazen hafiften yokluyor ama rahatsız edici şekilde değil.Bu ultrasonda görülen bsy mi acaba? Yoksa idrar testi mi yaptırmak gerekiyor? Benim de 3. ayım yine içimden bir his olmadı diyor 😔 bat 9 Ekim.. hayırlısı
İdrar yolu değil de vajinal enfeksiyon canım benim hic bir şikayetim yokken vajinal ultrasonda farketti doktor sanırım akintidan anlaşılıyor hatta o kadar şiddetiymiş ki kanama olmuştu bakarken ilişki esnasinda ağrı en önemli belirtiymis bi arkadaş da yazmış hatta doktorum da söylemişti enfeksiyon spermlerin ulaşmasını engelliyor öldürüyor diye buna çok az doktor dikkat ediyor tahlil idrar gibi şeylerde çıkmıyor sanirim

Maşallah iki yumurta attıgına nasıl karar verdiler.. Hayır benim pko olduğumu 3 doktor söylemedi hangi ulvi doktor bu😄

Bu kadar test normal mi? Sende benim gibi 5-6. Aya girmedin mi? Sen demiştin allerji testlerine de bakacaktın.. Kuzu boşver bu kadar takma.. Bu artık ruhende zarar verir😑
Sağ ve sol olarak yumurtlamıştım doktorda biri çatlamış, diğeri regl ile atılması gerekir dedi onu kontrol etti☺️
Alerji testleri yapılabilir tabi aklımda var ama henüz yaptırmadım canım, 5. Ayı geride bıraktım ☺️ Bir iki ayda akışına bırakmak istiyorum, yapabilirim umarım 😁

Senin var mı belirti bişey
Regldan önce dudağımın üstünde sivilce çıkardı o çıkmadı. Bir de beyaz bi akıntı geliyor. Hamilelik başlangıcında olan belirtilerdenmiş ama regle yakınken de olan bir belirtiymiş. Hamileymiş gibi hissetmiyorum pek😅geçen ay ilk denememizde sürekli kendimde bir hamilelik belirtisi buluyordum😂😂vücudum bana oyun oynuyordu. Bu ay öyle oyunlat yapmıyor. Sen de var mı belirti canım

İdrar yolu değil de vajinal enfeksiyon canım benim hic bir şikayetim yokken vajinal ultrasonda farketti doktor sanırım akintidan anlaşılıyor hatta o kadar şiddetiymiş ki kanama olmuştu bakarken ilişki esnasinda ağrı en önemli belirtiymis bi arkadaş da yazmış hatta doktorum da söylemişti enfeksiyon spermlerin ulaşmasını engelliyor öldürüyor diye buna çok az doktor dikkat ediyor tahlil idrar gibi şeylerde çıkmıyor sanirim
Anladım canım vajinal ultrasonda belli oluyorsa benim doktorum da görürdü diye düşünüyorum dikkatli bir doktor ben memnunum su an icin 🙏 Hayırlısıyla bir an once güzel haberler alalım…hep birlikte🙏

Çatlama üzerinden kaç gün geçti? Ben 12 gün geçince görmüştüm
Takvime göre yarın 12 gün olucak benimde ama işte ovulasyon takibi yapmadım akıntıyı da fark edemedim bu ay. Takvime göre düşünürsek 12 gün olucak. Şey sorucam ya Senin lekelenmen olduğunda ağrın olmuşmuydu.

Merhaba kızlar :) bat 2 ekimdi fakat regl 1 hafta erken oldu. kontrole gittim ve doktorum gonal f ve estrofem yazdı yarın başlıcam biraz kaygılıyım iğneyi yapabilecek miyim diye? bir de aşılama yapabiliriz dedi ama ben pek emin değilim aşılama isteyip istemediğimden. aşılama ile hamile kalan oldu mu? 10 aydır deniyorum ve artık hayal kırıklığı zor gelmeye başladı :KK43:

Anladım canım vajinal ultrasonda belli oluyorsa benim doktorum da görürdü diye düşünüyorum dikkatli bir doktor ben memnunum su an icin 🙏 Hayırlısıyla bir an once güzel haberler alalım…hep birlikte🙏
Ilk doktorum hem alttan hem normal ultrasondan bakti göremedi, ikinci doktor normal ultrasondan baktı yine goremedi arası 3 ay gecmedi bugun farklı bi doktor ilk baktiği an gördü. Hic bir şikayetimi söylememiştim..Iliski sırasinda yanma, ağrı ilişki sonrası yine aynı, kaşınti oluyordu, adetime yakın karın kasık ağrım çok oluyordu ben adet öncesi sendrom saniyordum..Dün gece lavaboya girdigimde sanki taş düşürüyormuşum gibi oldu dayanamadım..Varsa eğer ilerletme özellikle sor doktora idrarda gozukmek vajinal enfeksiyon, idrar yollarınî goruyorlar. Bugun doktor enfeksiyon duvar gibi oluyor spermin yumurtaya ulasmasini engelliyor deyince çok şaşırdim..Enfeksiyonla hamile kalincada sıkıntı prematüre doğma ihtimali çok yuksek gebelikten önce halledilmesi gereken bi konu bence

Merhaba kızlar :) bat 2 ekimdi fakat regl 1 hafta erken oldu. kontrole gittim ve doktorum gonal f ve estrofem yazdı yarın başlıcam biraz kaygılıyım iğneyi yapabilecek miyim diye? bir de aşılama yapabiliriz dedi ama ben pek emin değilim aşılama isteyip istemediğimden. aşılama ile hamile kalan oldu mu? 10 aydır deniyorum ve artık hayal kırıklığı zor gelmeye başladı :KK43:
Merhaba canım bende gonalf iğne kullanıp aşılama oldum iğneden hiç korkmana gerek yok hissetmiyorsun diyebilirim her gün aynı saatte vurmaya özen göstermelisin. Benimde 1 yıl korunmasız ilişkiye rağmen hiç gebelik oluşmadı maalesef 🥲 doktorum aşılama yaptı 3 ekim adet günüm beklemedeyim şu an

Merhaba canım bende gonalf iğne kullanıp aşılama oldum iğneden hiç korkmana gerek yok hissetmiyorsun diyebilirim her gün aynı saatte vurmaya özen göstermelisin. Benimde 1 yıl korunmasız ilişkiye rağmen hiç gebelik oluşmadı maalesef 🥲 doktorum aşılama yaptı 3 ekim adet günüm beklemedeyim şu an
ahh ne güzel bu süreçte birilerini görmek inş hayırlısı ile tutmuştur bebişinn :) devlette mi yaptın aşılamayı canım

Ilk doktorum hem alttan hem normal ultrasondan bakti göremedi, ikinci doktor normal ultrasondan baktı yine goremedi arası 3 ay gecmedi bugun farklı bi doktor ilk baktiği an gördü. Hic bir şikayetimi söylememiştim..Iliski sırasinda yanma, ağrı ilişki sonrası yine aynı, kaşınti oluyordu, adetime yakın karın kasık ağrım çok oluyordu ben adet öncesi sendrom saniyordum..Dün gece lavaboya girdigimde sanki taş düşürüyormuşum gibi oldu dayanamadım..Varsa eğer ilerletme özellikle sor doktora idrarda gozukmek vajinal enfeksiyon, idrar yollarınî goruyorlar. Bugun doktor enfeksiyon duvar gibi oluyor spermin yumurtaya ulasmasini engelliyor deyince çok şaşırdim..Enfeksiyonla hamile kalincada sıkıntı prematüre doğma ihtimali çok yuksek gebelikten önce halledilmesi gereken bi konu bence
Kontrole gittiğimde soylicem canım mutlaka sağolasın 🙏

Sağ ve sol olarak yumurtlamıştım doktorda biri çatlamış, diğeri regl ile atılması gerekir dedi onu kontrol etti☺️
Alerji testleri yapılabilir tabi aklımda var ama henüz yaptırmadım canım, 5. Ayı geride bıraktım ☺️ Bir iki ayda akışına bırakmak istiyorum, yapabilirim umarım 😁
Bende akışına bıraktım. En akışına bırakmış halim klomen kullanmak😄Allah bugünlere muhtaç etmesin

Hayırlısı olsun inşallah ☺️

İnşallah canım🙏🙏 özelde yaptırdım canım ama eğer tutmaz ise ikinci aşılamayı devlette yaptırmayı düşünüyorum
inş tutar ve gerek kalmaz :) peki fiyat ne kadar tuttu ben de özelde yaptıracağım ve yaşadığım şehirde tek alternatifim o hastane o yüzden biraz pahalı ama henüz fiyat almadım bir fikrim olsun.

Takvime göre yarın 12 gün olucak benimde ama işte ovulasyon takibi yapmadım akıntıyı da fark edemedim bu ay. Takvime göre düşünürsek 12 gün olucak. Şey sorucam ya Senin lekelenmen olduğunda ağrın olmuşmuydu.
Evet yumurtlama zamanımdaki gibi kasık ağrısı oldu, hatta kızlara acaba tekrar mı yumurtladım ya ovulasyon testi yapayım dedim lavaboya gittim leke gördüm. Hatta regl oldum sandım üzüldüm. Sonra devamı gelmedi ☺️

X