Gebeliğe Hazırlık Ekim 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Vallahi ben çocuk diye beklerken nur topu gibi bir hastalık olmasın da..... görmedim ki hiç erken yerleşme kanaması olan birisini belki de otururken bir yerim böyle kot pantolunun bir yerine falan gelmiştir olmuştur öncesinde de çamaşırımda bem beyaz bir akıntı vardı tekrar mı yumurtladım acaba...?
Az kalmıs test yaparsın canım. Burda cok oldu oyle bende bilmiyorum ama yerlesme kanamasini cok tarif eden oldu

Ay bende böyleyim bir yerim agrisa hemen kanser miyim acaba diye doktora koşuyorum hastanede adım çıktı valla Deli diye
ben de hastalardan çok etkileniyorum radyoloji teknikeriyim radyoterapiye gelen kanser hastaları şikayetlerini söylediğinde hemen kendimde arıyorum galiba :) bir de bu zamana kadar hiç yaşamadım görmedim e gebelikte de 1 gün önce oluyor geriye tek o ihtimali düşünüyorum :)

O zaman devam silikleşmeyi görene kadar test yap ilişki de iki günde bir ya da sprem sorunu yoksa canın nasıl isterse öyle yap. Havuç yeme zaten çatlama olsun diye birgün de havuç çatlatmaz 😁havuç yumurtlma görünce yersen belki ben onunda çok iş gördüğüne inanmıyorum işte denemekten zarar olmaz meselesi. Testle de alakalı olablr zaten bu testler başımıza bela oluyor aslında kullanmamak en iyisi diye düşünüyorm 🙈çatlama akıntın geliyor mu belki o fikir olur? Birde çatlama zamanı kasıklar ağrır kimisinde? Bunları deneyimlemiş birisi olarak ihtimalleri sundum 😍sadce teste yoğunlaşmaman için.
Zaten bu test bana bu sefer hiç güven vermedi bugün yoğun akıntım var büyük ihtimalle çatladı bence hissedebiliyorum artık . Dün akşam degerlendirdik . Bugün değerlendirme zor yarın Allah büyük inşallah olur ya 🤲🏽❤️

Az kalmıs test yaparsın canım. Burda cok oldu oyle bende bilmiyorum ama yerlesme kanamasini cok tarif eden oldu
evet okudum çokca ama benimki öyle kanama da değil aşırı az bir şeydi elinize iğne batırsanız akan kanın suyla temas etmiş hali gibi açık renkti herkes koyu kahve kıvamlı pembe falan demiş kanama diyor bu şekilde benim ki değil yani belki tekrar yumurtluyor olabilirim bile çamaşırım da beyaz akıntım olmuş....

ben de hastalardan çok etkileniyorum radyoloji teknikeriyim radyoterapiye gelen kanser hastaları şikayetlerini söylediğinde hemen kendimde arıyorum galiba :) bir de bu zamana kadar hiç yaşamadım görmedim e gebelikte de 1 gün önce oluyor geriye tek o ihtimali düşünüyorum :)
Bende anestezi teknikeriyim canım meslektaşız ne güzel

Zaten bu test bana bu sefer hiç güven vermedi bugün yoğun akıntım var büyük ihtimalle çatladı bence hissedebiliyorum artık . Dün akşam degerlendirdik . Bugün değerlendirme zor yarın Allah büyük inşallah olur ya 🤲🏽❤️

İnanır mısın banada vermedi hatta nerden aldın diye sormak istedim çünkü bende de bunlardan var 😁mesela 6 aydır test yapıyorm yumrtlama belirtim filan hep aynı zamanda olur testte pik görürüm tabi kullandıklarım kasetti bir kere bir gebeningünlüğü ebru abladan strip aldım o da iyiydi ama bu bir değişik geldi artık testler mi acayip ben mi dedim. Yumrtlama akıntım geldi çatlama akıntım da test ikna olmadı 🤣 testlere takılmıyorum pek en iyisi değerlendirip geçmek köşeye hormonlar da normal ise.lh normal miydi değerin kaçtı merak ettim? Birdaha alırsan kaset al çok daha iyi bence. 👍

Esracım onu aniden stres de çıkarıyor sen ister istemez yapıyorsun canım kolay zamanlardan geçmiyoruz. İlaçla düzeliyor ise ilacı bırakmasan çok iyi olur eğer ilacın sana zararı yoksa 👍
Ilacin zararı olmadi canim heralde daha teşkilatlı araştırmak hastanelerine gidip sebebini bulmak lazim bende stresten kaynakli diye tahmin ediyorum bekarken boyke sorunum yoktu canım

kızlar az önce çok kötü bir şey gördüm.... adetim yumurtlamaya göre gelirse 6 gün var ama bugün idrarımı yaptıktan sonra peçeteye çok çok az kan gibi bir kırmızılık geldiğini gördüm daha salı günü doktora göründüm ben acaba rahim kanseri falan mı oldum benim adetlerim düzenlidir hiç böyle bir şey görmemiştim çok korkuyorum elim ayağım boşaldı ..... :KK43:
Kız dur ne kanseri 😂 benim de bata 6 gün kala gelmişti, yumurtlamadan 10-11 gün sonra ama. Yerleşme kanaması olabilir.

Değilse bile ilk akla gelen ya idrar yolu enfeksiyonu ya da vajinal başka bir enfeksiyondur. Delii

Ilacin zararı olmadi canim heralde daha teşkilatlı araştırmak hastanelerine gidip sebebini bulmak lazim bende stresten kaynakli diye tahmin ediyorum bekarken boyke sorunum yoktu canım

Bence araştır iyice Çünkü bazı triod hastaları ömür boyu ilaç kullanıyor eğer bu şekilde gerekliyse bırakmak tehlikeli. İşin içinde bebek sıkıntısı olmasa yine insan o kadar takılmaz da 😁o zaman o da çıkmazdı kesn. Kilo ve beslenme çok etkiliyor birde?

Kızlar merhaba yumurta takibi ile ilgili sorum olacak iilk kez yapıyorum.

bugün adetimin 3. Günü femara kullanmaya başladım. Doktorum ctsi pzr pzt salı çarşamba kullan perşembe kontrole gel, kontrol günü ilaç içme dedi.

Şimdi aklıma takılan şu perşembe günü gittiğimde yumurtalar çatlatma vuracak boyuta gelir mi? Normalde ben döngünün ortasında yumurtluyorum.

Yoksa gideceğim boyuta bakacak sonra tekrar mı çağıracak beni? Süreç nasıl işliyor?

Bir de okuduğum kadarıyla adetim 5. Günü ilaca başlıyorlar ben neden 3. Günü başladım?

Kız dur ne kanseri 😂 benim de bata 6 gün kala gelmişti, yumurtlamadan 10-11 gün sonra ama. Yerleşme kanaması olabilir.

Değilse bile ilk akla gelen ya idrar yolu enfeksiyonu ya da vajinal başka bir enfeksiyondur. Delii
yok benimki yerleşme kanaması değil ondan eminim daha 8 gün oldu benim pik olalı geçen hafta cuma günü olmuştu çünkü enfeksiyonda yeni tedavi oldum büyük ihtimal böbrek taşı falan ya hiç ara kanama yaşamayınca korktum ne yapayım :) o kadar imkansız görüyorum gebeliği :)

İnanır mısın banada vermedi hatta nerden aldın diye sormak istedim çünkü bende de bunlardan var 😁mesela 6 aydır test yapıyorm yumrtlama belirtim filan hep aynı zamanda olur testte pik görürüm tabi kullandıklarım kasetti bir kere bir gebeningünlüğü ebru abladan strip aldım o da iyiydi ama bu bir değişik geldi artık testler mi acayip ben mi dedim. Yumrtlama akıntım geldi çatlama akıntım da test ikna olmadı 🤣 testlere takılmıyorum pek en iyisi değerlendirip geçmek köşeye hormonlar da normal ise.lh normal miydi değerin kaçtı merak ettim? Birdaha alırsan kaset al çok daha iyi bence. 👍
Ya bu uzun gösteriyor yumurtlamayı bence insgramda görüyorum hep uzun sürmüş bu testi alanların herkesin mi uzun sürer . Çok değişik geldi bana ebrudanda almıştım önceden olmadı bu ay olmazsa artık bidaha alırım beni sadece ultrason ile muane etti Çarşamba günü progesteron testi yapacak yumurtlama olmuş mu diye bakicak . Ya önceden çok üstüne gittim degerlendirmenin bu ay öyle çok üst üste yapmak istemedim dün oldu zaten Allah büyük

evet okudum çokca ama benimki öyle kanama da değil aşırı az bir şeydi elinize iğne batırsanız akan kanın suyla temas etmiş hali gibi açık renkti herkes koyu kahve kıvamlı pembe falan demiş kanama diyor bu şekilde benim ki değil yani belki tekrar yumurtluyor olabilirim bile çamaşırım da beyaz akıntım olmuş....
Bir iki gün gecsin test yap negatif çıkarsa(bence pozitif cikacak🙏) doktora gidersin aklinda kalmasın

Ya bu uzun gösteriyor yumurtlamayı bence insgramda görüyorum hep uzun sürmüş bu testi alanların herkesin mi uzun sürer . Çok değişik geldi bana ebrudanda almıştım önceden olmadı bu ay olmazsa artık bidaha alırım beni sadece ultrason ile muane etti Çarşamba günü progesteron testi yapacak yumurtlama olmuş mu diye bakicak . Ya önceden çok üstüne gittim degerlendirmenin bu ay öyle çok üst üste yapmak istemedim dün oldu zaten Allah büyük

Neyse bir kere görmüş olduk tecrübe oldu benim içinde çok önemli değil ben ne ovulasyonlar denedim tutmadı bu da önemsiz ben adet günü bilmek amaçlı aldım değerlendirmemi yaptım Allah büyük demen gibi. Adetim 8 Ekim gösteriyor olursam erken olurum inşllah devlette aşılama olacağım birtürlü nasip olmadı hafta sonuna denk geldi geçen ay bu adetim gelmez inşllah 🙈ölçtür bakalım ne olmuş haber edersin beni de. 🤗

Bir iki gün gecsin test yap negatif çıkarsa(bence pozitif cikacak🙏) doktora gidersin aklinda kalmasın
güzel temenni için çoook teşekkür ederim ama çıkmayacak başka bir sebebi var eminim zaten mercimek tanesi kadar olan bir kanama ve pembe gibiydi yerleşme kanaması belirtilerine hiiiiiiiiç uymuyor :)

X