Gebeliğe Hazırlık Ekim 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Maalesef kızlar kürtaj olacağım hafta içi. İnşallah sizlerin sağlıklı gebelikleri olur
Canımın geçmiş olsun.gerçekten zor bir durum seni anlayabiliyorum. umarım sonraki gebeliklerin sağlıklı olur. Benimde 10 haftalıktı ama bebeğim 9. Haftada kalmıştı kalbi durmuştu. Doktor ilk hamileliğim diye kürtaj yapmayalım dedi bir gün hastanede yattım vajinal olarak bir ilaç kullandırdı (ilacın ismini burda vermek istemiyorum ) onunla bebeğim düştü. Bana genetiğe göndermeye gerek yok ilk gebeliklerde çok sık görülüyor dedi. Sadece patolojiye gönderdi.araştırmaya da gerek yok dedi. Ben genetik doktoru sadece pıhtılaşma testi yaptı. Zor bir süreç umarım sevdiklerinin desteğiyle atlatırsın. Tekrar geçmiş olsun

Kızlar ben hsg çektirdim doktor normal dedi. Ama istersen klomenle tedaviye başlayalım dedi. Klomenle tedavi gören var mı acaba aranızda ?

Canımın geçmiş olsun.gerçekten zor bir durum seni anlayabiliyorum. umarım sonraki gebeliklerin sağlıklı olur. Benimde 10 haftalıktı ama bebeğim 9. Haftada kalmıştı kalbi durmuştu. Doktor ilk hamileliğim diye kürtaj yapmayalım dedi bir gün hastanede yattım vajinal olarak bir ilaç kullandırdı (ilacın ismini burda vermek istemiyorum ) onunla bebeğim düştü. Bana genetiğe göndermeye gerek yok ilk gebeliklerde çok sık görülüyor dedi. Sadece patolojiye gönderdi.araştırmaya da gerek yok dedi. Ben genetik doktoru sadece pıhtılaşma testi yaptı. Zor bir süreç umarım sevdiklerinin desteğiyle atlatırsın. Tekrar geçmiş olsun
Canım ilaç olayını doktoa sordum, uzun süre kanama yaşarsın kürtaj daha iyi dedi bana, ama yarın üniversite hastanesine doçent doktora gidicem onlar ne diyecek.. İlaçla düşürme ağrılı ve sancılı oluyor mu acaba ben de sana onu soracaktım?

Canım ilaç olayını doktoa sordum, uzun süre kanama yaşarsın kürtaj daha iyi dedi bana, ama yarın üniversite hastanesine doçent doktora gidicem onlar ne diyecek.. İlaçla düşürme ağrılı ve sancılı oluyor mu acaba ben de sana onu soracaktım?
Benim sadece 10 gün adet gibi kanamam sürdü. Sonrasında kesildi. Beta takibi yaptım 36 gün gibi sürede sıfırlandı. Antibiyotik, ağrı kesici ve rahim kasılmaları için bir ilaç verdi. ilacı verdiler 6 saat sonra kanamam başladı diğer ilacı da verdiler parça parça bebeği düşürdüm ikinci ilaçtan 4-5 saat sonra tamamen düştü. Adet ağrısı gibi kasılmalar oldu. Ondan biraz daha fazlaydı ağrı ama dayanılmayacak gibi değildi.

Benim sadece 10 gün adet gibi kanamam sürdü. Sonrasında kesildi. Beta takibi yaptım 36 gün gibi sürede sıfırlandı. Antibiyotik, ağrı kesici ve rahim kasılmaları için bir ilaç verdi. ilacı verdiler 6 saat sonra kanamam başladı diğer ilacı da verdiler parça parça bebeği düşürdüm ikinci ilaçtan 4-5 saat sonra tamamen düştü. Adet ağrısı gibi kasılmalar oldu. Ondan biraz daha fazlaydı ağrı ama dayanılmayacak gibi değildi.
Teşekkür ederim canım cevap için, doktora danışayım. Umarım en kısa sürede sağlıklı gebeliklerimiz olur. Sen genetik vs yaptırdın mı?

Bende ilk doçente gittim kalp atışını alamadı. Acildeki kadın doğum uzmanına yönlendirdi oda aynı şekilde kalp atışı alamadı. Sonra ultrasona yönlendirdi oradaki doktorda kalp atışı yok deyince. Doktor o an kürtaj da dese onu yaptıracaktım ilaç dedi tamam dedim.o anki şokta çokta düşünmedim. Ama farklı doktordan görüş Alman daha iyi olur.

Teşekkür ederim canım cevap için, doktora danışayım. Umarım en kısa sürede sağlıklı gebeliklerimiz olur. Sen genetik vs yaptırdın mı?
Genetik doktoru tek düşük olduğu ve ben istediğim için Sadece pıhtılaşma yapalım şimdilik dedi tekrar olursa eşinde gelsin genetik bakarız dedi. Bende pıhtılaşma eğilimi çıktı.

Öncelikle geçmiş olsun. bende martta 10 haftalık kalp durmasıyla ilaçla düşük yaptım. 11 gün kanamam devam etti. Antibiyotik, rahim kasılmasını sağlayan ilaç var ağrı kesici verdiler. 40 gün ilişki yasakladılar ve en az 3 ay korunma önerdiler. Beta hemen düşmüyor 10 günde bir baktırmıştım 37. Günde falan sıfırlanmıştı benim. Korunmak İstemiyorsanız da en az 1 kez adet görmeyi bekleyin bence
Merhaba ben de Mayıs ayında kalp durması sonucu kürtaj oldum, yazdıklarınızdan 3 ay süre ile korunduğunuzu anlıyorum. Kaçıncı adetimiz bu ve sonrasında gebelik oldu mu? Benim hala olmadı endişe ediyorum.

En azından Puhtılaşma yaptırayım o zaman
Kesinlikle yaptır bencede benimde ilk gebeliğim cnm kürtaj oldum doktora dedim ben pko yum zor hamile kaldım bu testleri önlem amaclı yaptırmak istiyorum elime verdi kağıdı hepsini yaptırdım ama özelde yaptırdım ben zaten doktor kaşeli kağıt verdi kimse bir sey sormadı sadece kan alırken kağıt doldurdu kan alan hemşire ne için diye o kadar

Kızlar merhaba benim tsh değerim biraz yüksek çıkmıştı dahiliye doktoruna göründüm. Ultrason da istedi anti tpo hormonuna da baktı. Gebelik için tsh 2.5 altı olmalı yüksek olursa gebelik oluşmaz yada düşük ihtimal oluşur. Oluşsa da düşük olur dedi. Düşük dozda ilaç başlattı. Sizlerde tsh değerlerinize baktırabilirainiz bilgilendireyim dedim.
Benim tsh değerim 3.64 çıkmıştı gebeliğimi öğrendikten sonra hemen ilaç başladık o ay düştü ama bebeğimin kalbi durdu ve kürtaj oldum. O esnada dahiliye doktoruma sorduğumda bu kadar yüksekliğin düğüne engel olmayacağını söylemişti, nitekim bizim bebeğinizde genetik bozukluk çıktı ama sizin doktorunuz tamamen farklı bir şey söylemiş. İlaç kullanıyor musunuz?

Ben 50 mg bi ilaç kullanıyorum, bir önceki gebeliğimde 25 mg kullanıyordum doktor gebelik istediğim işin dozu biraz arttırdı.

Kızlar ben hsg çektirdim doktor normal dedi. Ama istersen klomenle tedaviye başlayalım dedi. Klomenle tedavi gören var mı acaba aranızda ?
Ben gördüm keşke görmez olsaydım .bu ilacı ne zaman kullansam kist oluştu şu anda da kisti geçirmeye uğraşıyorum.tabi herkesin bünyesi farklı belki size yarayabilir

Merhaba ben de Mayıs ayında kalp durması sonucu kürtaj oldum, yazdıklarınızdan 3 ay süre ile korunduğunuzu anlıyorum. Kaçıncı adetimiz bu ve sonrasında gebelik oldu mu? Benim hala olmadı endişe ediyorum.
Ben 3 ay korundum. Korunmadığım 3. Ayda kimyasal gebelik geçirdim. Sonraki ayı değerlendiremedik. Bu ay Doktora gittim hsg yaptırdı bir şey çıkmadı. Düşükten sonra bu ay 4. Denemem olacak. benim de hala gebeliğim oluşmadı. Ovulasyonda takip ediyorum. Umarım en kısa sürede gebe kalırız yine. Stresi hayatımdan uzaklaştırmaya çalışıyorum galiba olmamasında en büyük etken

Ben 3 ay korundum. Korunmadığım 3. Ayda kimyasal gebelik geçirdim. Sonraki ayı değerlendiremedik. Bu ay Doktora gittim hsg yaptırdı bir şey çıkmadı. Düşükten sonra bu ay 4. Denemem olacak. benim de hala gebeliğim oluşmadı. Ovulasyonda takip ediyorum. Umarım en kısa sürede gebe kalırız yine. Stresi hayatımdan uzaklaştırmaya çalışıyorum galiba olmamasında en büyük etken
Evet herkes düşünmeyi bıraktığı ay hamile kakıyor her ne hikmetse ama, insan bir defa bu döngüye girdimi aklından atamıyor ki bu düşüneceyi. En azından benim için bu böyle oldu süreç içerisinde. İnşallah güzel haberler çok bekletmez 🤲

Evet herkes düşünmeyi bıraktığı ay hamile kakıyor her ne hikmetse ama, insan bir defa bu döngüye girdimi aklından atamıyor ki bu düşüneceyi. En azından benim için bu böyle oldu süreç içerisinde. İnşallah güzel haberler çok bekletmez 🤲
İnş hepimiz en kısa sürede mutlu haberler alırız

X