- 1 Mart 2021
- 227
- 305
- 23
- 36
- Konu Sahibi golgelericinde
-
- #3.161
Teşekkür ederim kuzum benim. Ben 2 güne 1 sağlık ocağına kan vereyim işe giderken inşallah güzel olur artar inşallahGülüm öncelikle moralini yüksek tut en büyük destekcin eşin olacak, benim bir kimyasal 2 düşük onlarında kimyasal düşünüyorum çünkü değerim yüksek değildi birden düştü ve adet oldum değerin gayet güzel 2 gün sonra yap 2 kat artmışsa harika, çok teresütdeysen ilk işin doktora git onun yönlendirmesiyle hareket et
Adetin kaçıncı günü yapıldı canimYaş 29. 13 aylık evliyim. Hormonlardan anlayan varsa yorum yapabilir mi
Tsh 3.25
Estradiol 34.93
Fsh 7
Lh 5
Prolaktin 42
progeateron 0.261
3. GünAdetin kaçıncı günü yapıldı canim
Hemde ne güzel olacak kendini yorma iyice dinlen artık verirsinTeşekkür ederim kuzum benim. Ben 2 güne 1 sağlık ocağına kan vereyim işe giderken inşallah güzel olur artar inşallah
Hayırlısı olsun darısı başımızaTopik bana da uğurlu geldikan verdim 177 küsür çıktı. İnşallah sağlıklı ilerler... allah isteyen herkese versin inşallah
Canım bu yazdığını şimdi gördüm ben şehir dışına geldim dün sana dedğim gibi yumurta vardır diye ilişki son bi şans yaşadıktan sonra, ama beta sıfır çıkınca moralim bozulmuştu ve yanıma gebelim testi almamıştım evde bisürü vardı normalde alacaktım.. haftasonu dönücem o zaman bata artık 4-5 falan kalmış oluyor o zamanı mı bekleyeyim yoksa yarın yapsam mı dediğin gibi bilemedim ki şuan 1 hafta var bata.. dün beta sıfırken yarın olsa da çıkmaz daha sanki ne dersinBenim hesaplama şeklime göre adete 9 gün var ve bugüne kadar hiç 9 gün kala çizgi görmedim 8 gün kala en erken bence sen yarından sonra bir kaç gün bak o zaman umudunu bu aydan kes.Benim sat 20 Eylül gebelik hesaplama şeklime göre 20 Ekim baz alırım 9 gün kala çok zor ama 8 gün kala yoksa yoktur bende ama sen sanki farklı zamanlarda birden fazla yumurtluyorsun gibi geldi bana lütfen evde varsa bu akşam bir test yaparmisin
Merhaba canım tahmini ovulasyondan hemen sonra kanda bakıldığında yükselmeye başlayıp adet gününe bir iki gün kala tekrar duserek adeti getiren adet olunca da tekrar sıfırlanan sadece yumurta catladiginda yükselip gebelik başladığında beta ile birlikte organize yükselmeye devam eden ve gebelik boyunca belli bir pik seviyesinde devam eden bir hormondur ovulasyondan hemen sonra çatlayan folikulun içinden çıkan yumurtadan sonra yerinde kalan corpus luteum dediğimiz yumurtanın bıraktığı alandan salgilanmaya başlayan gebelik olustuktan sonra gebelik 8. Haftaya geldiğinde plasentadan salgilanmaya devam eden taki doğuma kadar bir hormondur gebeliğin başlangıcında beta ile progesteron organize yükselirler ve birbirlerine bağımlıdırlar birinin düşüşü diğerininde düşmesine ve gebeliğin sonlanmasına neden yani sagikli bir gebelik için yüksek seyretmesi ne ihtiyaç duyduğumuz bir hormondur tahmini ovulasyondan iki gün sonra kanda bakildiysa 3 lu bir değer cikar 7 gün sonra ise 8 ile 13 arasi bir deger çıkar ve evet progesteron seviyesi tam olmasa da yumurta kalitesi hakkında bir miktar bilgi verebilir 28 günlük döngüsü olan bir kadının 20. Günde kanda progesteron 8 10 arasi bir deger kaliteli bir yumurta habercisidir bazan çift çatlamış bir yumurta olduğunda dahada yüksek çıkacaktır.Kuzular progesteron hakkında sormak istediklerim var, dün bir kişi anlattı ama şu an bulamadım
Yumurta çatladıktan sonra 10’un üstü isteniyor genelde ama kaynaklarda 5’in üstünde olması çatlamaya işaret ediyor.
Kimisi yumurta kalitesi vb bahşediyor ama yumurta kalitesi yalnızca tüp bebek sürecinde anlaşılır diyen de çok..
beni aydınlatır mısınız
Benim gözüme tek batan prolaktin oldu TSH değişken olabiliyor beslenme stres gibi nedenlerle geçen ay benimde yüksekti bu ay gayet normal digerleri doğurganlık hormonları ve hepsi yaşına adet gününe uyumlu adetin 21. Günü tekrar yaptır iki sonucu birlikte çok daha rahat yorumlarım .Prolaktin çok hassas bir hormondur süt hormonu stresten vb birçok durumdan etkilenen bir hormondur ve yüksekliği kaliteli yumurtlamayı engelleyebilirAdetin kaçıncı günü yapıldı canim
Evet psikolojik belli ki test yaptım negatif yada geç döllenmede olabilir. Cumartesine doktor kontrolüne gidicem. Moralim bozuldu eşimden gizlii yaptım testi. Ağlıcam zor tutuyorum kendimiBeklediğiniz için belirtiler psikolojik de olabilir. Aynısını yasadıgım için biliyorum. Bir hafta daha bekleyin bence ya adet olursunuz ya da idrar testi yaptıgınızda kesin sonuç verir
Rabbim sana müjdeyi sunar inşaallahBiliyordum aslında çıkmayacağını ama yine de insan dayanamıyor ufak bir belirti görünce hemen yapmak istiyor
Olabilir canım değerlendir sen bu günleriBenim bat 26 ekim 4-11 arası ovulasyon gösteriyordu, bugün sağlı sollu kaşık batmalarım var anlayamıyorum acaba yumurtlama belirtisi mi
Dün akşam değerlendiremedik önceli akşam değerlendirdik darısı bu akşama inşallah işe yararOlabilir canım değerlendir sen bu günleri
Teşekkür ederim epey açıklayıcı ve bilgilendirici oldunMerhaba canım tahmini ovulasyondan hemen sonra kanda bakıldığında yükselmeye başlayıp adet gününe bir iki gün kala tekrar duserek adeti getiren adet olunca da tekrar sıfırlanan sadece yumurta catladiginda yükselip gebelik başladığında beta ile birlikte organize yükselmeye devam eden ve gebelik boyunca belli bir pik seviyesinde devam eden bir hormondur ovulasyondan hemen sonra çatlayan folikulun içinden çıkan yumurtadan sonra yerinde kalan corpus luteum dediğimiz yumurtanın bıraktığı alandan salgilanmaya başlayan gebelik olustuktan sonra gebelik 8. Haftaya geldiğinde plasentadan salgilanmaya devam eden taki doğuma kadar bir hormondur gebeliğin başlangıcında beta ile progesteron organize yükselirler ve birbirlerine bağımlıdırlar birinin düşüşü diğerininde düşmesine ve gebeliğin sonlanmasına neden yani sagikli bir gebelik için yüksek seyretmesi ne ihtiyaç duyduğumuz bir hormondur tahmini ovulasyondan iki gün sonra kanda bakildiysa 3 lu bir değer cikar 7 gün sonra ise 8 ile 13 arasi bir deger çıkar ve evet progesteron seviyesi tam olmasa da yumurta kalitesi hakkında bir miktar bilgi verebilir 28 günlük döngüsü olan bir kadının 20. Günde kanda progesteron 8 10 arasi bir deger kaliteli bir yumurta habercisidir bazan çift çatlamış bir yumurta olduğunda dahada yüksek çıkacaktır.
Amin inşallah hepinize uğur getirsin inşallahHayırlısı olsun darısı başımıza
İnşallah canm isteyen herkese inşallahRabbim sana müjdeyi sunar inşaallah
Çok teşekkür ederim. Rabbim hepimize saģlıkli hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahTebrikler çok sevindim adınıza
Aminn tebrikler sağlıkla kucağınıza alın inşallah.Çok teşekkür ederim. Rabbim hepimize saģlıkli hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
ah bu ne kadar güzel içten bir dua Allah razı olsun cnm herkesin yüzünü güldürsün rabbim aratmasın kimseyeEsracım bazımız, çok aşırı şansız olabiliyoruz benimde süreçte neler çektiğime şahit olmuş bir arkadaşımsın burada. Herkes şanslıolmuyor bazı konularda hatta Allah yolladın mı üst üste yolluyor o zamanlar çok boğucu ve cidden aşırı yorucu zamanlar oluyor.
Niye ben bile dediğimiz oluyor artık üstesinden gelmeyeceğini bile düşünüyor insan. O yüzden zor süreçlerden geçiyoruz bilmiyorm çok mu zorluyoruz? Olacaksa zorlar mıydı olacak olan? Hiç karar vermiş değilim bu soruları hep sorarım. Bir msjında herşeyinin zor olduğunu bununda öyle olacağını demiştin, bende o insanlardanım hayatta ulaşacağım hiçbir şeye kolay şekilde ulaşamadım ama ulaştığım herşeye zor da olsa şükür ettim çünkü pişman etmedi beni eminim seni de öyle. Asla avutmalık cümleler kurmayacağım biliyorm ki günde kaç defa bunu kendine yapıyorsun güzel kalbin için içtenlikle isteyeceğim en güzel dua Rabbimin sana hayırlı sağlıklı sıhhatli evladını en yakın zamanda nasip etsin doğal olsun tüple olsun. Bu konuda da en doğru kararını vereceğine inanıyorum. Varsın zorlasın ama hiç olmaması diye birşey olmasın. Kullanabileceğimiz bütün şansları sonuna kadar kullanacağız birbirimize Allahın izniyle gebelik testlerimizi yollamak nasip olsun o zaman uzak olmaz inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?